ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

0 13 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες…

Πολύ περισσότερο, όταν το Internet προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες μεγέθυνσης και διάδοσης όλων αυτών των ιδεών και απόψεων. Η τεχνολογία δεν είναι άτρωτη από κάθε λογής μύθους, οι οποίοι κατακλύζουν το Internet και κάποιοι μάλιστα από αυτούς παρουσιάζουν εκπληκτική αντοχή μέσα στα χρόνια. Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε σε κάποιους εξαιρετικά δημοφιλείς τεχνολογικούς μύθους και στο κατά πόσον έχουν την όποια δόση αλήθειας.

1. Ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου στο Facebook;
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα εκ προεπιλογής μέσω του ίδιου του Facebook από εσάς αλλά και από τους άλλους χρήστες. Ακόλουθα, η εμφάνιση πληθώρας εμπορικών εφαρμογών οι οποίες διατείνονται πως θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, βασίζεται στον προηγούμενο μύθο και αποτελεί απάτη. Εάν πιστεύετε πως όντως κάποιος παρακολουθεί της κινήσεις στο FB, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ερευνητή.

2. Οι εταιρείες anti-virus κατασκευάζουν τους ιούς
perierga.gr - 15 τεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες...
Οι εταιρείες anti-virus προγραμμάτων γνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχονται στην αντιμετώπιση των ιών, καθώς και του τι μπορεί να προκληθεί στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς… εξαπολυθεί. Επιπλέον, οι εταιρείες αυτές –αστικός μύθος συνεπακόλουθος- δεν προσλαμβάνουν άτομα που έχουν ως ενασχόλησή τους την κατασκευή επικίνδυνων, κακόβουλων προγραμμάτων. Όσον αφορά το επιχείρημα πως κερδίζουν από τη συνεχή εμφάνιση ιών που έχουν οι ίδιες δημιουργήσει, η απάντηση είναι πως οι πραγματικοί, καθημερινοί κίνδυνοι είναι υπεραρκετοί για να κρατηθεί μια εταιρεία anti-virus σε πλήρη απασχόληση....

0 Άν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα πέσει στην αγκαλιά Ρωσίας - Κίνας και θα αποκομίσει τεράστια κέρδη

Άν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα πέσει στην αγκαλιά Ρωσίας - Κίνας και θα αποκομίσει τεράστια κέρδη
Γερμανικοί Φόβοι: 

"Στα χέρια Ρωσίας - Κίνας αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ"!


Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες» (εδώ τρελαινόμαστε)!

0 Εικόνα της NASA αποκαλύπτει τις συγκεντρώσεις των αερολυμάτων στον πλανήτη μας

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα στην οποία καταγράφονται οι συγκεντρώσεις των αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα της Γης. Η εικόνα αποτελεί προϊόν του προγράμματος GEOS-5 στο πλαίσιο του οποίου γίνονται μετεωρολογικές προσομοιώσεις ώστε να μελετάται ο ρόλος που παίζουν οι καιρικές συνθήκες στο κλιματικό σύστημα του πλανήτη...

0 Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 18ης Νοεμβρίου του 1973

Δείτε τι έγραψε ο Τύπος για το χρονικό των γεγονότων...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 18ης Νοεμβρίου του 1973 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Ήταν μία εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χούντας το Νοέμβριο του 1973.

Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Ας δούμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επόμενη μέρα:

0 Μάτσου Πίτσου, η χαμένη πόλη των Ίνκας

Perierga.gr - Machu PicchuΤο Μάτσου Πίτσου (στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό»), βρίσκεται σε υψόμετρο 2430 μέτρων στις περουβιανές Άνδεις. Η δυσπρόσιτη θέση του Μάτσου Πίτσου έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας, στον αγώνα τους εναντίον των Ισπανών.

Ωστόσο, παρόλο που οι ακραίες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι χαρακτηριστικό της περιοχής, σε σύγκριση πάντα με το γενικό σύνολο των κορυφογραμμών των Άνδεων, η ανθρώπινη κατοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πόλη Μάτσου Πίτσου, δεν είναι εφικτή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι αρχαιολόγοι δεν δέχτηκαν ότι αυτή η πόλη αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας στη διάρκεια της Ισπανικής κατάκτησης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...