ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

0 Λύθηκε το μυστήριο της "λάμψης" του 2009!

Μια λάμψη που διαπέρασε σχεδόν όλο το ορατό Σύμπαν το 2009 προερχόταν πιθανώς από το πιο μακρινό αντικείμενο που γνωρίζουμε ως σήμερα -ένα γιγάντιο άστρο, πιθανώς από τα πρώτα που έλαμψαν στο Σύμπαν, το οποίο κατέρρευσε και άφησε πίσω του μια μαύρη τρύπα.

  Το φως από την «έκλαμψη ακτίνων γ» ταξίδευε για 13,14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν φτάσει στη Γη. Αυτό σημαίνει ότι η έκλαμψη συνέβη μόλις 520 εκατομμύρια έτη μετά τη γέννηση του Σύμπαντος.

  Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών ερευνητών έχουν γίνει δεκτές για δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Astrophysical Journal». Αυτή η λάμψη που βλέπετε στη φωτογραφία ( NASA/SWIFT) η οποία διαπέρασε σχεδόν όλο το ορατό Σύμπαν το 2009, προερχόταν πιθανώς από το πιο μακρινό αντικείμενο που γνωρίζουμε ως σήμερα!

0 Χορτοφάγοι: 5 πράγματα για τα οποία πρέπει να αναρωτηθούν

Χορτοφάγοι: 5 πράγματα που πρέπει να αναρωτηθούν
Πολλοί ρίχνουν μαύρη πέτρα όσο αφορά το κρέας και γίνονται χορτοφάγοι. Αυτό σκέφτονται ότι είναι η καλύτερη λύση. Είναι, όμως; Σίγουρα είναι ένα βήμα αλλά στη διατροφή χρειάζεται συνδυασμός πολλών πραγμάτων μαζί για να πετύχει τα ιδανικά αποτελέσματα.
Οι χορτοφάγοι, λοιπόν, θα πρέπει να προσέξουν κάποια πράγματα και να αναρωτηθούν.

0 Γάλα ή Δηλητήριο..?

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. Πίνετε γάλα? Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι? Χμ !  Όχι απαραίτητα…
Αν ακούγεται συγκλονιστικό,είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των , Dr. Peter Dingle , Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford ,η Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά:

0 Τα μυστικά του σύμπαντος περιέχονται στα δεκαδικά ψηφία του Π…

…κι όχι μόνο μια φορά!
Ο αριθμός π διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο γνωστό βιβλίο του Καρλ Σαγκάν (Carl Sagan), «Η Επαφή», το οποίο έχει ως θέμα την πρώτη επαφή του ανθρώπου με έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό. Στο κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Το μήνυμα στο π», περιγράφει την ιδέα ότι οι εξωγήινοι είχαν ανακαλύψει ένα μήνυμα κρυμμένο βαθιά στα πάμπολα δεκαδικά ψηφία του π.
Ίσως το γεγονός ότι το π είναι γνωστό και ως υπερβατικός αριθμός (δεν αποτελεί ρίζα πολυωνυμικής εξίσωσης), να ενέπνευσε τον Σαγκάν να φανταστεί ένα υπερβατικό μήνυμα μέσα στο π….

0 Η φυσική ομορφιά της Κένυας

Ο φωτορεπόρτερ Ντιέγο Αρόγιο βρέθηκε πρόσφατα στην καρδιά της Αφρικής και τράβηξε μερικές έξοχες φωτογραφίες του φυσικού της κάλους.

Πολύ πρόσφατα σάς παρουσιάσαμε μια σειρά «καλλιτεχνικών» φωτογραφιών με αντικείμενο την χλωρίδα και την πανίδα της Αφρικής. Οι εικόνες που ποστάρουμε σήμερα είναι τραβηγμένες από την ίδια περιοχή, τη ζούγκλα της Κένυας, αλλά αυτήν την φορά το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος. Η φυλή των Μασάι, οι παραδόσεις τους και το υπέροχο φυσικό τοπίο στο οποίο κατοικούν είναι οι πρωταγωνιστές των υπέροχων εικόνων που τράβηξε ο Ντιέγο Αρόγιο, ένας art director και παθιασμένος φωτογράφος που ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η ηρεμία στη ματιά των ανθρώπων και η αρμονία των παραδόσεών τους με το φυσικό τοπίο που τούς περιβάλλει. Πραγματικά υπέροχες εικόνες!

0 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκευθείς (Νο 46-42): Μεσσηνία-Λακωνία


Η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας
Το thea συνεχίζει το ταξίδι του στις ωραιότερες εικόνες της Ηπειρωτικής Ελλάδας, εξερευνώντας δύο ακόμη νομούς της Πελοποννήσου.

0 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


0 Η Kάρτα Aποδείξεων είναι έτοιμη: Γιατί δεν πρέπει να την δεχτούμε για κανέναν λόγο!

Η Kάρτα Aποδείξεων είναι έτοιμη: Γιατί δεν πρέπει να την δεχτούμε για κανέναν λόγο! Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς μας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη.

Η διαδικασία ενεργοποίησης των σημείων καταγραφής (POS) είναι σε πλήρη ανάπτυξη και έτσι είναι ακόμη συχνό φαινόμενο να μην μπορεί ο έμπορος να αποδεχθεί τις κάρτες. Όμως, καθώς αυτό αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς καλό θα είναι οι πολίτες, από την μεριά μας, να προμηθευτούμε τις κάρτες και να τις ενεργοποιήσουμε.

Την Κάρτα Αποδείξεων την παραλαμβάνουμε από τις πιο πολλές τράπεζες· δείτε τον πλήρη κατάλογο των τραπεζών στο http://www.gsis.gr/karta/Banks.htm

0 Μαδαγασκάρη-η όγδοη ήπειρος

Η Μαδαγασκάρη είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου. 
Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής, έχει πρωτεύουσα την Ανταναναρίβο και η οικονομία της βασίζεται στη γεωργία, στην αλιεία και στον τουρισμό.
Η Μαδαγασκάρη φαίνεται σαν ένας μεγάλος βραχώδης όγκος, με κλίση προς τη δύση. Το υψόμετρο στο νησί κυμαίνεται από 1.000-1.500 μέτρα, εκτός από το κεντρικό τμήμα του, που φτάνει στα 2.000 μέτρα.

0 Κάθε βουνό έχει τον... ορειβάτη του


Ανάλογα με τις ανάγκες και την εμπειρία του καθενός, σας προτείνουμε επτά επιλογές αναρρίχησης ανά τον κόσμο: από τη δεύτερη υψηλότερη κορυφή στον κόσμο, Κ2 στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας, μέχρι το «αυθεντικό» Matterhorn στην Ελβετία και το Cotopaxi στο Εκουαδόρ.


 Ανάλογα με τις ανάγκες και την εμπειρία του καθενός, σας προτείνουμε επτά επιλογές αναρρίχησης ανά τον κόσμο. Επιλέξτε ποια σας ταιριάζει, ανοίξτε το χάρτη, πακετάρετε τα απαραίτητα και κλείστε εισιτήριο για να φτάσετε στην… κορυφή!

0 Οι νεόπτωχοι και η Ελλάδα της κρίσης

Η φτώχεια, ένας εχθρός που αφορούσε πάντα άλλους, εισέβαλε στη ζωή των Ελλήνων, βάζοντας τέλος στο όνειρο της ατέρμονης ευημερίας. Τι μπορεί να κάνει κανείς; Πώς να σηκώσει το βάρος των περιστάσεων; Πώς να αντέξει τη θύελλα, που ξέσπασε έξω και μέσα του, αποδυναμώνοντας το σώμα και το μυαλό;

Η ψυχολόγος - οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια,
Αιμιλία Μαρκουίζου-Γκίκα, και η ψυχολόγος δρ. Έλενα Τράγου, επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, σε μία προσπάθεια αποκωδικοποίησης μίας δυσβάσταχτης ψυχολογικής κατάστασης που βιώνει όλο και περισσότερο η ελληνική κοινωνία.

«Φτώχεια σημαίνει απώλεια.
Και η κάθε μορφή απώλειας -ονείρων, δουλειάς, μέλλοντος, οικονομικής ευρωστίας- ενέχει πόνο, θλίψη, θυμό, καθώς και μία αίσθηση ανημποριάς.....

0 Αν συνεχίσουμε να είμαστε σαν αυτά τα ζώα, μην αναρωτιώμαστε για το αν το σύμπαν μας φερθεί και ανάλογα!!

0 «Το νησί»... ξηλώθηκε λόγω αμέλειας

Το σκηνικό από τη σειρά «Το νησί» στην Ανω Ελούντα, οι γύψινες προσόψεις με τις οποίες ο κεντρικός δρόμος του χωριού «μεταμορφώθηκε» στο κεντρικό σοκάκι της τηλεοπτικής Σπιναλόγκας, δεν υπάρχει πλέον.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έστειλε συνεργείο και γκρέμισε την ως τώρα τουριστική ατραξιόν της περιοχής, για την οποία πριν από έναν χρόνο ξενοδοχεία της Ελούντας για προσέλκυση πελατείας έως και δωρεάν ξενάγηση στους χώρους των γυρισμάτων διαφήμιζαν.


Για την ενέργεια αυτή η δημοτική αρχή βασίστηκε, όπως υποστηρίζεται, σε διαπιστώσεις εργολάβου που είχε συνεργαστεί με την παραγωγή της σειράς ότι τα σκηνικά καταρρέουν και είναι επικίνδυνα.

0 Καλημέρα...

(φωτογραφία: Ηλιοβασίλεμα σε παραλία της Ρόδου. Καμία επεξεργασία)

0 Οι πιο περίεργοι δρόμοι του κόσμου!




Δείτε τους πιο περίεργους δρόμους του κόσμου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...