ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

0 Χορτοφάγοι: 5 πράγματα για τα οποία πρέπει να αναρωτηθούν

Χορτοφάγοι: 5 πράγματα που πρέπει να αναρωτηθούν
Πολλοί ρίχνουν μαύρη πέτρα όσο αφορά το κρέας και γίνονται χορτοφάγοι. Αυτό σκέφτονται ότι είναι η καλύτερη λύση. Είναι, όμως; Σίγουρα είναι ένα βήμα αλλά στη διατροφή χρειάζεται συνδυασμός πολλών πραγμάτων μαζί για να πετύχει τα ιδανικά αποτελέσματα.
Οι χορτοφάγοι, λοιπόν, θα πρέπει να προσέξουν κάποια πράγματα και να αναρωτηθούν.

  • 1. «Παίρνω αρκετή πρωτεΐνη;»
Δεν υπάρχει καλό και κακό νούμερο πρόσληψης πρωτεΐνης καθώς εξαρτάται από το σωματικό βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας του καθενός. Ο αριθμός πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40 και 90 γραμμαρίων. Καλές πηγές πρωτεΐνης για χορτοφάγους είναι τα φασόλια, τα προϊόντα σόγιας (όπως tofu και γάλα σόγιας), καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • 2. «Παίρνω αρκετή βιταμίνη Β12;»
Οι γυναίκες χρειάζονται 2,4 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12 κάθε ημέρα, και επειδή βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα, να είστε σίγουροι ότι τρώτε αρκετό γάλα, τυρί, γιαούρτι και αυγά. Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται επίσης στην μαγιά.
  • 3. «Είμαι σε κίνδυνο για αναιμία;»
Το κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, έτσι αν δεν τρώτε καθόλου, είναι λογικό να κάνετε αυτήν την ερώτηση. Μια γυναίκα χρειάζεται 18 mg σιδήρου την ημέρα, και εφόσον τρώει φασόλια, σκούρα πράσινα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη και πατάτες, είναι πιθανό να πάρει αρκετό σίδηρο. Εάν δεν είστε βέβαιοι ή παρουσιάζετε συμπτώματα κόπωσης, ωχρότητας, αδυναμίας ή έχετε πονοκεφάλους, ζαλάδες, κρύα χέρια και πόδια ή εύθραυστα νύχια, κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας για να κάνετε μια εξέταση αίματος και να ελέγξετε τα επίπεδα του σιδήρου σας.
  • 4. «Το παρακάνω με το νάτριο;»
Κονσέρβες φασολιών και σούπες λαχανικών, αλατισμένοι ξηροί καρποί, πίτσα, τυριά, εναλλακτικές λύσεις με βάση το κρέας όπως το μαριναρισμένο tofu και το μπιφτέκι λαχανικών, και προμαγειρεμένα κατεψυγμένα κύρια πιάτα λαχανικών είναι συνήθως μέρος της διατροφής ενός χορτοφάγου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα φαγητά τείνουν να είναι υψηλά σε νάτριο. Αν είστε υγιείς και κάτω των 50 ετών, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερο από 2.300 mg άλατος την ημέρα. Επειδή ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται μόνο από το αλάτι που βάζουμε στο κάθε φαγητό, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με την περιεκτικότητα του νατρίου στο φαγητό σας. Μάθετε να διαβάζετε τις διατροφικές ετικέτες.
  • 5. «Μήπως έχω υψηλή χοληστερόλη;»
Επειδή δεν παίρνετε πρωτεΐνη από το κρέας, υπάρχει μια πιθανότητα να πάρετε πρωτεΐνες από τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γιαούρτι, το τυρί cottage, το βούτυρο και τα αυγά, τα οποία μπορούν να προσθέσουν έως και πολλή χοληστερόλη. Να προσέχετε πόσα γαλακτοκομικά προϊόντα τρώτε, και εάν ανησυχείτε πηγαίνετε στον γιατρό σας. Τα επίπεδα της LDL σας πρέπει να είναι μεταξύ 100 και 129, τα επίπεδα της HDL στα 60 mg / dL ή παραπάνω, και των τριγλυκεριδίων πρέπει να είναι κάτω από 150 mg / dL.

http://www.e-diet.gr/2011/11/xortofagoi-5-pragmata-pou-prepei-na-anarotithoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...