ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

0 Αγόρι «λυκάνθρωπος» εκλιπαρεί τους γιατρούς να τον θεραπεύσουν!

Ένας 11χρονος «λυκάνθρωπος» που απεγνωσμένα ψάχνει θεραπεία για την κατάστασή του, έχει φέρει σε αμηχανία και απόγνωση τους γιατρούς και τους εμπειρογνόμωνες.

Ο Pruthviraj Patil είναι ένας από τους 50 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχει από υπερτρίχωση, μία σπάνια νόσο, γνωστή και ως σύνδρομο του λυκανθρώπου....





Σώμα γεμάτο πυκνές τρίχες.

Το πρόσωπο και το σώμα του παιδιού είναι καλυμμένο από πυκνές και μπερδεμένες τρίχες, όμως δεν σταματάει να ελπίζει ότι κάποια μέρα οι γιατροί θα βρουν μία αποτελεσματική θεραπεία για την κατάστασή του.

Γεννημένος στην Ινδία, στην περιφέρεια του Sangli κοντά στην Βομβάη, δεν απομακρύνεται από το σπίτι του και γενικότερα από την περιοχή του, γιατί φοβάται την έκπληξη και τον χλευασμό των αγνώστων. Τα μόνα ακάλυπτα από πυκνές τρίχες σημεία στο σώμα του είναι οι παλάμες και οι πατούσες των ποδιών του.



Δοκιμάζονται πολλές και διαφορετικές θεραπείες.

Οι γονείς του έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν, όπως ομοιοπαθητική, παραδοσιακές Αγιουβερδικές θεραπείες, ακόμα και επεμβάσεις με λέιζερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πιστεύεται ότι η γενετική ανωμαλία προκλήθηκε από κάποια επιπλοκή στην διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας του.

Η 32χρονη μητέρα του Anita λέει με παράπονο: «το μόνο που απομένει είναι να ικετεύουμε το Θεό για βοήθεια. Είναι φοβερό αυτό που μας συμβαίνει… Η εμφάνισή του είναι αλλόκοτη κι όπου και να πάμε ο κόσμος συνωστίζεται για να τον δει και να τον περιεργαστεί! Όταν πρωτοπήγε στο σχολείο, κάποια παιδιά τρομοκρατήθηκαν, άλλα του επιτέθηκαν και κάποια άλλα τον κορόιδευαν. Τώρα πια όμως τον αντιμετωπίζουν σαν ένα κανονικό παιδί».


Η ικεσία του 11χρονου.

Ο Pruthviraj λέει πως ανυπομονεί όταν πλησιάζει η ώρα που θα κάνει λέιζερ, αλλά μετά από κάθε θεραπεία οι τρίχες επανέρχονται και συνεχίζουν να μεγαλώνουν!

Εκλιπαρεί τους γιατρούς να βρουν γι΄αυτόν μία σίγουρη και αποτελεσματική θεραπεία για να λυτρωθεί από αυτό το βασανιστήριο, αλλά δυστυχώς οι γιατροί προς το παρόν δεν έχουν απαντήσεις γι΄αυτήν την δύσκολη κατάσταση.

0 Γιατί το φαγητό στο αεροπλάνο είναι άνοστο;

Βρέθηκε το «θορυβώδες» μυστικό γιατί τα φαγητά στο αεροπλάνο είναι πιο άνοστα ή έχουν περίεργη γεύση!


Η ανεξήγητη έλλειψη νοστιμιάς για την οποία συχνά παραπονιούνται οι επιβάτες των αεροπλάνων, ίσως να βρήκε μια εξήγηση, που απαλλάσσει τους «σεφ» από το φταίξιμο,

καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα για πρώτη φορά διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την αίσθηση της γεύσης τους, όταν ακούνε συνεχώς το διάχυτο θόρυβο που υπάρχει μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.



Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και των εργαστηρίων της εταιρίας Unilever, υπό τον δρα Άντι Γουντς και την Έλεν Πολιάκοφ, που παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό για θέματα διατροφής «Food Quality and Preferences» (Ποιότητα Τροφής και Προτιμήσεις), σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Ιντεπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», ανακάλυψαν ότι ο λεγόμενος «λευκός θόρυβος» στο υπόβαθρο μέσα σε ένα αεροσκάφος συνίσταται από τυχαίους ήχους σε διαφορετικές συχνότητες, π.χ. από τους κινητήρες του αεροπλάνου.


 Ο ήχος αυτός έχει μια απρόσμενη επίδραση, καθώς μειώνει την ικανότητα του ανθρώπου να γεύεται ιδιαίτερα το αλάτι και τη ζάχαρη, με συνέπεια τα φαγητά που σερβίρουν οι αεροσυνοδοί, να φαίνονται λίγο-πολύ - ανάλογα με τον κάθε επιβάτη- ανάλατα ή άγλυκα.


Δεν είναι τυχαίο ότι οι αεροπορικές εταιρίες συχνά προσθέτουν περισσότερο αλάτι, ζάχαρη ή σάλτσες στα φαγητά τους, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» για μερικούς επιβάτες. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι αισθήσεις αλληλεξαρτώνται με περίεργους τρόπους, με συνέπεια ο ήχος να παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της γεύσης.


 Μάλιστα οι βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, πέρα από την αλλοίωση της γεύσης του αλμυρού και του γλυκού, ορισμένοι ήχοι επηρεάζουν την αντίληψή μας για το πόσο τραγανιστή είναι μια τροφή, πράγμα που υποσυνείδητα επηρεάζει τη γνώμη μας για το πόσο φρέσκια αλλά και εύγεστη είναι. Όσο πιο δυνατός είναι ο θόρυβος ή η μουσική, τόσο από τη μια χάνεται η γεύση του αλμυρού και του γλυκού και τόσο, από την άλλη, αυξάνεται η αίσθηση του τραγανιστού.



Οι επιστήμονες έκαναν διάφορα πειράματα βάζοντας εθελοντές με κλειστά μάτια να τρώνε διάφορα φαγητά, ακούγοντας παράλληλα από ακουστικά ποικίλους θορύβους (ή κανένα θόρυβο) και ζητώντας τους στη συνέχεια να βαθμολογήσουν τη γεύση της τροφής. 


Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι όταν οι άνθρωποι ακούνε ευχάριστους ήχους, αντιλαμβάνονται ως πιο γευστικό το φαγητό τους, πράγμα που εξηγεί γιατί τόσα εστιατόρια έχουν μια απαλή μουσική στο υπόβαθρο. Όπως επίσης αυτό εξηγεί γιατί η NASA αναγκάζεται να ταϊζει με φαγητά που έχουν πολύ έντονη γεύση τα πληρώματα των αστροναυτών της, όταν ταξιδεύουν στο διάστημα με τα πολύ θορυβώδη σκάφη τους.

0 Συγκλονιστική μαρτυρία 3χρονου αγοριού που έμεινε για 3 ώρες "κλινικά" νεκρό!


Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό! Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί.......


προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς.

Ο καθηγητής Lothar Schweigerer, θεράπων ιατρός του μικρού από το νοσοκομείο Helios, ανάφερε πως ποτέ στην καριέρα του δεν είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο σε ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας : " Τα μικρά παιδιά που μένουν τόση ώρα κάτω από το νερό, συνήθως δεν τα καταφέρνουν!", είπε.

Οι γιατροί πιθανολογούν ότι η επιβίωση του τρίχρονου Πολ οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία του νερού η οποία επιβράδυνε τον μεταβολισμό του παιδιού, επιτρέποντάς του να ζει με ελάχιστο οξυγόνο. Το περίεργο γεγονόςόμως δεν είναι μόνο η επιβίωση του, αλλά αυτά που διηγήθηκε στους γονείς του όταν επανήλθε στην ζωή.

"Πήγα στον παράδεισο και συνάντησα τη γιαγιά. Μου είπε ότι θα ξαναπάω πολύ γρήγορα πίσω " εξομολογήθηκε, δημιουργώντας αναστάτωση σε συγγενείς αλλά και γιατρούς! Άραγε ο ισχυρισμός του Πόλ ήταν αποτέλεσμα της παιδικής φαντασίας του και έντονης νοσταλγίας για τη γιαγιά του ή αποτέλεσμα επιθανάτιας εμπειρίας, αναρωτιούνται όλοι!
Οι γονείς του πάντως, προτιμούν να δώσουν στη φράση "η γιαγιά μου είπε ότι θα ξαναπάω γρήγορα πίσω", την ερμηνεία ότι η γιαγιά προανήγγειλε στον εγγονό της την επιστροφή του στη ζωή και όχι στον άλλο κόσμο!


Περιπτώσεις επιθανάτιων εμπειριών παρουσιάζονται συχνά σε ετοιμοθάνατους ιδιαίτερα σε χώρους εντατικής περιποίησης. Το φαινόμενο σχετίζεται με την καρδιά και τον εγκέφαλο. Ο δεύτερος θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος για τις επιθανάτιες εμπειρίες, ωστόσο η επιστήμη ακόμη αδυνατεί να πει με σαφήνεια αν πρόκειται για χημική μεταβολή στον εγκέφαλο ή για έναν εξωγενή παράγοντα, όπως η θεία βούληση.
Πρόσφατη έρευνα στις επιθανάτιες εμπειρίες υπέδειξε ως αιτία τους, τα υψηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα και στους ιστούς.
/tapantaedo1.blogspot.com

0 Πέθανε για μια ώρα και επανήλθε στη ζωή!



Ο Gore Otteson είναι ένα ζωηρό αγόρι 21 μηνών που πριν από λίγες μέρες έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο και επανήλθε! 

Η καρδιά του μικρού Gore σταμάτησε να λειτουργεί περίπου............ για 50 με 55 λεπτά αλλά σαν από θαύμα ο μικρός επανήλθε στην ζωή και είναι υγιής όπως πρώτα. 

Το παιδί παίζοντας έτρεξε μακριά από την οικογένεια του και έπεσε σε ένα χαντάκι με το πρόσωπο μέσε στο νερό. Ο μικρός έμεινε για 25 λεπτά περίπου έτσι και όταν βρέθηκε από τους γονείς του, δεν είχε σφυγμό και δεν έδειχνε σημάδια ζωής παρά τις απεγνωσμένες.... προσπάθειες .

Ο Gore μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Ντένβερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή ακόμα και όταν είχε περάσει μισή ώρα από την στιγμή που βρέθηκε και ουσιαστικά οι ελπίδες είχαν σβήσει. 

Όμως ο Gore όχι μόνο επανήλθε στην ζωή αλλά έφυγε περπατώντας από το νοσοκομείο 3 εβδομάδες μετά από το ατύχημά του και όπως δηλώνει ο γιατρός του, Dr Sherman « Χρειάστηκαν περίπου δύο ημέρες για να επανέλθει το νευρικό του σύστημα και να είναι απόλυτα φυσιολογικός». 



tapantaedo1.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...