ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

0 Τεράστιες σαπουνόφουσκες σε παραλία

σαπουνόφουσκες
Δείτε στο παρακάτω video τεράστιες σαπουνόφουσκες που έκανε ένας τύπος σε μία παραλία…
endiaferonta.com

0 Οι 10 μεγαλύτεροι μύθοι για το γυμναστήριο

γυμναστήριο

Μικρά διαστήματα, μεγάλα διαστήματα! Πολλές επαναλήψεις, λίγες επαναλήψεις! Όγκος ίσον δύναμη! Πολύ γυμναστική, λίγη γυμναστική. Όλα έχουν τη βάση τους αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους στο γυμναστήριο. Μάθε τώρα την αλήθεια και πράξε αναλόγως!
Με τον καθένα να λέει το κοντό του και το μακρύ του, η προσπάθεια που…
καταβάλεις στο γυμναστήριο δεν συμβάλλει απαραίτητα σε αυτό που θέλεις να πετύχεις. Ότι ακούς μεμονωμένα για επαναλήψεις, διαστήματα, ένταση κλπ έχει τη βάση του αλλά όλα μαζί οδηγούν σε παρανοήσεις!

Μύθος 1ος. Όσο περισσότερες ώρες ξοδεύεις στο γυμναστήριο, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα

Αν πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις το γυμναστήριο δεύτερο σπίτι σου για να .....
έχεις αποτελέσματα ξανασκέψου το. Η υπερβολική γυμναστική είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σταματήσεις την ανάπτυξη των μυών σου. Το σώμα σου δε θα αναπληρώσει το μυϊκό ιστό του και θα συνεχίσει να εξασθενεί. Στην πράξη θα χάνεις μυϊκή μάζα. Άρα πρέπει να γυμνάζεσαι πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά. Όταν είσαι στο γυμναστήριο, δώσε το 110%. Πίεσε τους μύες σου αλλά μετά δώστους τον απαιτούμενο χρόνο ανάρρωσης. Αν, επίσης, η προπόνησή σου παίρνει πολύ περισσότερο από μία ώρα, το πιθανότερο είναι ή ότι σπαταλάς πολύ χρόνο ανάμεσα στα σετ ή ότι δεν γυμνάζεσαι σωστά!

Μύθος 2ος. Όγκος ίσος δύναμη

Η δύναμη και το μυϊκός όγκος δεν πάνε απαραίτητα μαζί. Αν δεις τους ειδικούς των πολεμικών τεχνών έχουν μικρούς μύες ακόμα και για το μέγεθος του σώματος τους αλλά είναι απίστευτα δυνατοί. Η εκγύμναση δύναμης (μια μονάδα μέτρησης της δύναμης) περιλαμβάνει προπόνηση που βελτιώνει τον αριθμό των μυϊκών κυττάρων που ενεργοποιούνται κάθε στιγμή, προπόνηση ταχυδύναμης και όχι ασκήσεις που αυξάνουν τον αριθμό των μυϊκών κυττάρων συνολικά.

Μύθος 3ος. Σύγχρονος εξοπλισμός ίσον καλός εξοπλισμός

Δεν υπάρχει καλύτερος εξοπλισμός από μερικά σετ αλτήρες και μία μπάρα. Αρκεί να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς. Τα μηχανήματα είναι καλά αλλά έχουν περιορισμένο εύρος ασκήσεων. Αντίθετα με αλτήρες και μπάρα μπορείς να αλλάξεις τις παραμέτρους τις άσκησης (π.χ. γωνίες, ένταση) εκτελώντας δεκάδες διαφορετικής ασκήσεις κάτι που δε θα σου δώσουν ποτέ τα μηχανήματα. Επίσης, οι αλτήρες είναι πολύ πιο φτηνοί και το μόνο που χρειάζεσαι επιπλέον είναι ένα καλό ασκησεολόγιο.

Μύθος 4ος. Αερόβια άσκηση ίσον λιγότεροι μύες

Πολλοί συνιστούν να αποφεύγεις το αερόβιο αν θες να αποκτήσεις όγκο. Λάθος, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίζεις να καλύπτεις την ενεργειακή σου ανάγκη με περισσότερες θερμίδες ώστε ο οργανισμός να μην κόβει από την ανάπτυξη των μυϊκών κυττάρων. Παράλληλα, η αερόβια άσκηση, π.χ. το τρέξιμο μικρών αποστάσεων με μεγάλη ταχύτητα γυμνάζει τη δύναμη πολύ περισσότερο από το τους «μαραθώνιους» στο διάδρομο!

Μύθος 5ος. Ασκήσεις κοιλιακών ίσον γράμμωση κοιλιακών

Αυτό είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για τους κοιλιακούς. Τα σετ των κοιλιακών δυναμώνουν τους κοιλιακούς αλλά δεν τους βοηθούν να αναδειχθούν. Αν ο στόχος σου είναι η γράμμωση πρέπει να ρίξεις το βάρος στη διατροφή. Μείωσε τα λιπαρά στο ελάχιστο δυνατό, σπάσε τα γεύματα, βάλε αερόβιες ασκήσεις στο πρόγραμμα για το κάψιμο λίπους και αν σε βοηθάει και η γενετική σου προδιάθεση θα δεις αποτέλεσμα. Να σκοτώνεσαι στους κοιλιακούς δεν έχει κανένα νόημα.

Μύθος 6ος. Εξάντληση ίσον αποτέλεσμα

Στην πραγματικότητα εξάντληση ίσον τραυματισμοί ίσον απουσία από το γυμναστήριο ίσον το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί να πιέζεις μέχρι εξάντλησης σε κάθε προπόνηση, πρέπει να έχεις κάποιες «σκληρές» αναμεμιγμένες με κάποιες «εύκολες» μέρες, κατά τις οποίες το σώμα σου θα έχει την ευκαιρία να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Αυτές οι «εύκολες» μέρες δεν είναι χαμένος χρόνος αλλά μπορείς να εστιάσεις σε άλλα μέρη του σώματος και σε άλλους σκοπούς, όπως την αντοχή.

Μύθος 7ος. Μυϊκή αύξηση ίσον παράλληλη απώλεια λίπους

Όπως το λίπος δεν μπορεί να μετατραπεί σε μυς, έτσι και οι μυς δεν θα μετατραπούν σε λίπος. Το να φτιάξεις μυς και το να χάσεις το λίπος του σώματος είναι δύο τελείως διαφορετικές διαδικασίες είναι πολύ σπάνιο να το καταφέρει κάποιος ταυτόχρονα. Πρέπει να εστιάσεις πρώτα στον ένα στόχο, να τον πετύχεις και μετά να εστιάσεις στον άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί, προκείμενου να αποκτήσεις μύες πρέπει να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που καις και, προκειμένου να χάσεις λίπος, πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώσεις. Είναι τόσο απλό!

Μύθος 8ος. Φουσκωτός ίσον εμπειρογνώμονας

Άκου το γυμναστή σου. Άκου το γυμναστή σου. Άκου το γυμναστή σου. Σε κάποιους ανθρώπους ο θεός έδωσε καλά γονίδια και θα φαίνονται τέλειοι οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής και αν ακολουθήσουν. Επίσης, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός στις λεπτομέρειες και έχει διαφορετικές ανάγκες άσκησης. Η μισή μάχη στο γυμναστήριο είναι να καταλάβεις τι χρειάζεται το δικό σου σώμα και η άλλη μισή να κάνεις αυτό που χρειάζεται. Επομένως, μην ακούς τους φουσκωτούς. Άκου τους ειδικούς!

Μύθος 9ος. Αποτέλεσμα ίσον μόνο γυμναστήριο

Έχει κάποια βάση αλλά να ξέρεις ότι ο πιο σημαντικός λόγος που το σώμα σου φαίνεται έτσι και έτσι είναι ο τρόπος ζωής. Το θέμα δεν είναι να πας απαραίτητα γυμναστήριο αλλά να μην πέσεις με τα μούτρα στα πατατάκια μπροστά από την τηλεόραση με το που γυρνάς από τη δουλειά. Αν κοιτάξεις αυτά που κάνεις κάθε μέρα θα δεις ότι υπάρχουν δεκάδες κακές συνήθειες που θα μπορούσες να αλλάξεις και να μην επιβαρύνεις το σώμα σου. Μπορείς να κόψεις το ασανσέρ, μπορείς να σταματήσεις να παίρνεις το αυτοκίνητο για να πας στο περίπτερο…

Μύθος 10ος. 6 μήνες ίσον αρκετά

Αν κάνεις ότι κάνεις για μικρό χρονικό διάστημα και μετά σταματήσεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γυρίσεις εκεί που ήσουν χωρίς να το καταλάβεις. Δυστυχώς, η επίτευξη των στόχων στο γυμναστήριο απαιτούν συστηματική προσπάθεια και επιμονή. Εκεί είναι που αποτυγχάνουν οι περισσότεροι στο γυμναστήριο. Βαριούνται εύκολα ή δεν είναι αποφασισμένοι. Αν ισχύει κάτι από αυτά τα δύο μην ξεκινήσεις καθόλου.

endiaferonta.com

0 Το απόλυτο παιγχνίδι ενός εκατοµµυριούχου!



Μοιάζει µε µεγάλο λευκό καρχαρία, υψώνεται τέσσερα µέτρα στον αέρα και µετά βουτάει κάτω από τα κύµατα. Ο βρετανός εφευρέτης Ροµπ Ινες κατασκεύασε το απόλυτο παιγχνίδι του εκατοµµυριούχου, ένα σκάφος από φάιµπεργκλας µε µορφή καρχαρία.

Το Seabreacher Χ είναι ένα σκάφος απ αυτά που βλέπαµε στις ταινίες του Τζέιµς Μποντ, το οποίο µπορεί να βουτήξει κάτω από την επιφάνεια, να περιστραφεί γύρω από ένα νοητό οριζόντιο άξονα και να κάνει άλµατα τεσσάρων µέτρων. Μοιάζει µε µεγάλο λευκό καρχαρία, µε το ραχιαίο πτερύγιό του, τα ανοιχτά σαγόνια και τα αιχµηρά δόντια. Με µήκος 5 µέτρων, έχει µάλιστα και .....
το µέγεθος αυτού του ζώου. Οµως φέρει επίσης έναν κινητήρα 260 hp, χάρη στον οποίο µπορεί να φτάνει τα 80 χλµ. / ώρα στην επιφάνεια του νερού και τα 30 χλµ. / ώρα κάτω απ αυτή.

Ο Ροµπ είναι 37 χρονών και λατρεύει τα θαλάσσια σπορ. Μαζί µε τον φίλο του Νταν Πιάτσα, 52 ετών, µετέτρεψε το χόµπι του σε ανθηρή επιχείρηση. Οι δυο τους έφτιαξαν το πρώτο υποβρύχιό τους πριν από 12 χρόνια και σήµερα η εταιρεία τους, η Ιnnespace, έχει λίστα αναµονής ενός έτους, γεµάτη µε πλούσιους εθισµένους στην αδρεναλίνη, οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν τα υψηλών επιδόσεων παιγχνίδια τους, καθένα από τα οποία κοστίζει γύρω στις 60.000 στερλίνες (73.000 ευρώ).

«Το Seabreacher Χ είναι για ανθρώπους µε µεγάλο διαθέσιµο εισόδηµα που θέλουν να διασκεδάσουν», εξηγεί στην «Ντέιλι Μέιλ» ο Ροµπ Ινες. «Είναι πολύ δηµοφιλές στη Μέση Ανατολή, αλλά το πουλήσαµε και σε πελάτες στην Κορέα και στην Καραϊβική. Δεν είναι ένα υποβρύχιο, δεν θα επισκεφθείτε µ αυτό τον Τιτανικό. Είναι περισσότερο µια διασταύρωση ανάµεσα σε αεροπλάνο και σε σκάφος, και βελτιώνουµε διαρκώς τα µοντέλα ώστε να κάνουν ολοένα και περισσότερα κόλπα».

Το Seabreacher Χ είναι διθέσιο. Ο χειρισµός του, λέει ο Ροµπ Ινες, είναι αρκετά εύκολος, «αν και πρέπει να έχεις καλή αντίληψη του χώρου. Αντίθετα από ένα πλοίο, όπου έχεις αριστερά και δεξιά, γρήγορα και αργά, αυτό µοιάζει περισσότερο µε αεροσκάφος». Μπορεί να είναι σε κατάδυση για 20 δευτερόλεπτα και εκτοξεύεται πάνω από την επιφάνεια του νερού σαν φελλός από φιάλη σαµπάνιας. Ο Ροµπ και ο Νταν εργάζονται µάλιστα πάνω σ ένα µοντέλο που θα µπορεί να κάνει και τούµπες στον αέρα… Το θέαµα του Seabreacher να αναδύεται από τα κύµατα µε αφρούς γύρω από τα πτερύγιά του είναι πραγµατικά εντυπωσιακό. Οπου κάνει την εµφάνισή του, αφήνει τους παριστάµενους µε ανοιχτό το στόµα. Κάθε σκάφος χρειάζεται για να κατασκευαστεί δουλειά τριών µηνών από µια οµάδα επτά ατόµων. Η Ιnnespace έχει ήδη κατασκευάσει εννέα και έχει παραγγελίες για άλλα 31.

apolitistosteki.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...