ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

1 Η πιο σπέσιαλ ανασκόπηση της χρονιάς

 Απο: http://www.drseeng.com/
Στα κλεισίματα των δύο περασμένων ετών, συνήθιζα να σας παρουσιάζω τις ανασκοπήσεις τους με βίντεο. Το πρώτο το έφαγε η μαρμάγκα (λογοκρίθηκε από το Youtube λόγω πειρατικής χρήσης του soundtrack που χρησιμοποίησα), το δεύτερο μπορείτε να το δείτε εδώ αν δε βαριέστε.

Φέτος δεν έχει βίντεο, όχι γιατί βαρέθηκα, αλλά γιατί δε βρήκα κάτι εμπνευσμένο να κάνω… Γι’αυτό σας έχω ετοιμάσει ένα ταξιδάκι στο 2010, αραδιάζοντας τα σπουδαιότερα γεγονότα της χρονιάς, μέσα από τις εικόνες και τα βίντεο που φιλοξενήθηκαν από το blog μου στο Mediasoup και αργότερα μέσα από αυτή εδώ τη γωνιά.

Προσωπικά ήταν μια δύσκολη και παράξενη χρονιά για μένα, ελπίζω οι περισσότεροι από εσάς να την αποχαιρετάτε με πιο γλυκιά γεύση. Ας πάμε να δούμε ανά μήνα τι συνέβη αυτούς τους 12 μήνες:


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
1. Το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε τις περιβόητες 100 πρώτες μέρες ...

0 Ανασφάλιστος εργάτης σκοτώθηκε στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην Κοραή
Επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που συνέβη στο κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται επί της Κοραή, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατίας.

Ο άτυχος αλλοδαπός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε τη ζωή του την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, όταν έπεσε από τον 3ο όροφο των γραφείων του υπουργείου, ενώ καθάριζε τα τζάμια. Όπως καταγγέλλει η Ν.Δ., το ατύχημα έγινε εκτός του νόμιμου ωραρίου, ενώ δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας και ο εργάτης ήταν ανασφάλιστος.

0 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΑΧΑΡΙΕΣ...

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ......
ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

0 Εκπληκτικά γλυπτά από πορσελάνη

Ultimate Porcelain Sculpture Art by Kate McDowel

0 Μία φράση, χίλια μηνύματα...



http://gr-axtarmas.blogspot.com

1 Bίντεο που σόκαρε τη Βρετανία


Καρέ – καρέ οι σκηνές σοκ που πάγωσαν την κοινή γνώμη στη Βρετανία και έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η περίπτωση του ακτιβιστή φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ σε ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους (Vid.)
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τι προκαλεί το ρίγος στην υπόθεση του φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ στη Βρετανία. Αν είναι οι σκηνές που.....
κατέγραψε η κάμερα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης για τις περικοπές στις υποτροφίες και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνουν στο δρόμο.

0 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ


Η ηχητική των αρχαίων θεάτρων που θαυμάζουμε σήμερα εξασφαλιζόταν με τααντηχούντα αγγεία που βρίσκονταν κάτω από τα σκαλιά του κοίλου και τα σκηνικά άλλαζαν σχεδόν αυτόματα, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη ανασκαφική έρευνα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Η τεχνολογία του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, και ιδιαιτέρως το Θέατρο του Δίου, έχει απασχολήσει τον αρχιτέκτονα, καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Καραδέδο. Ο ίδιος μας είπε ότι «τα αντηχούντα αγγεία τοποθετούνταν σύμφωνα με έναν μαθηματικό υπολογισμό σε κόγχες κάτω από τα σκαλιά του κοίλου, διηρημένα σε αγγεία τέταρτης, πέμπτης, όγδοης και διπλής όγδοης, σύμφωνα με τις αντηχήσεις τους στις διάφορες νότες. Όταν η φωνή των ηθοποιών, περιβάλλοντας τα αγγεία, που είναι στον ίδιο τόνο με αυτήν, προκαλεί την αντήχησή τους, γίνεται πιο...

0 Σπιρουλίνα το μικρό φύκι που κρύβει 100 πολύτιμες ουσίες

Σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φύκι του γλυκού νερού με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Συμπεριλαμβάνεται στα 8 συνολικά φύκια που μπορούν να καταναλωθούν ως τροφή από τον άνθρωπο, αφού μεταξύ των μικροφυκών ελάχιστα είδη μπορούν να καλλιεργηθούν για διατροφικούς σκοπούς.
Tη σπιρουλίνα κατανάλωναν αιώνες πριν και οι Aζτέκοι. Tο έντονο κυανοπράσινο χρώμα της εντυπωσιάζει, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πώς ένας τόσο μικρός φυσικός οργανισμός μπορεί να κρύβει τόσες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, είναι από τις πληρέστερες τροφές στον κόσμο. Όλα τα βασικά αμινοξέα περιλαμβάνονται στο σπειροειδές αυτό φύκι. Έχει πάνω από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, γι’ αυτό και...

0 Όταν η τενοντίτιδα μας... χτυπά την πόρτα



Αν ταλαιπωρείτε συστηματικά τους καρπούς, τους αγκώνες ή τους ώμους σας (για παράδειγμα, κάνοντας ένα συγκεκριμένο σπορ, δουλειές στο σπίτι, γράφοντας πολλές ώρες στον υπολογιστή κλπ.), είναι πολύ πιθανό να καταπονείτε και τους τένοντες, δηλαδή τους ινώδεις ιστούς που συνδέουν τους μυς με τα οστά. Αποτέλεσμα; Δημιουργείται φλεγμονή στην περιοχή (τενοντίτιδα), πρήξιμο, πονάτε και δυσκολεύεστε να
κινήσετε τις αρθρώσεις σας. Μην ανησυχείτε. Τις περισσότερες φορές, αρκεί λίγη ξεκούραση και πάγος στην περιοχή για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

Οι συνηθέστερες αιτίες
Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις, κυρίως των ποδιών και των χεριών, που κάνουν όσοι εργάζονται πολλές ώρες στον υπολογιστή, οι αθλητές και όσοι ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες.
Ένας τραυματισμός Αν χτυπήσετε σε κάποια άρθρωση, μπορεί να τραυματιστεί ο....

0 Αρχαίοι Έλληνες στην Αμερική ή αρχαίοι Αμερικάνοι στην Ελλάδα ????

Αρχαίοι Έλληνες στην Αμερική ή αρχαίοι Αμερικάνοι στην Ελλάδα..??
Δείτε μερικές φωτογραφίες απο ευρήματα και περιοχές στην Λατινική Αμερική όπου μας θυμίζουν διάφορα...

0 Ισημερινός: Αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο» κράτος



Την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο» κράτος αναγνώρισε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Ισημερινού. Η απόφαση ακολουθεί εκείνη άλλων τριών χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Βολιβίας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, υπέγραψε την Παρασκευή «την επίσημη αναγνώριση από την κυβέρνηση του Ισημερινού ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967», δηλαδή προτού το Ισραήλ καταλάβει τα παλαιστινιακά εδάφη ως συνέπεια του πολέμου του Ιουνίου του 1967.
«Η αναγνώριση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει τη νόμιμη επιθυμία του παλαιστινιακού λαού για ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο» και θα είναι «θεμελιώδης προκειμένου να επιτευχθεί μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης η ειρηνική συνύπαρξη των χωρών της περιοχής» της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού....

1 Μεταξύ σοβαρού και αστείου

Όταν είδα αυτη την είκόνα στην αρχή γέλασα αλλα τελικα κατάλαβα πόσο δίκιο είχε.. μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτό γίνεται και ακόμα χειρότερα νομίζω..Μας δείχνει πόσο εγκλωβισμένοι βρισκόμαστε πίσω απο τις εταιρίες που αποκομίζουν τρελά κέρδη ποντάροντας στις καθημερινές μας ανάγκες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...