ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

0 Μυστηριώδη προϊστορικά μνημεία από όλο τον κόσμο

Εκατοντάδες τοποθεσίες της οικουμένης φιλοξενούν την πρωτόγονη ανθρώπινη δραστηριότητα, με τη λειτουργικότητα και τους σκοπούς των «ιερών» αυτών να ξεπερνούν πολλές φορές τον σύγχρονο άνθρωπο. Τα μνημεία των μεγαλιθικών πολιτισμών στέκουν σύμβολα του αεικίνητου ανθρώπινου πνεύματος.

0 Μπαταρία από ξύλο αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες ενέργειας (video)

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν ότι κατασκεύασαν μια φιλική προς το περιβάλλον, αποδοτική, μικροσκοπική μπαταρία, η οποία διαρκεί πολύ και είναι φτιαγμένη από ξύλο.

Περιγράφοντας την εφεύρεσή τους στην επιθεώρηση Nano Letters, οι επιστήμονες εξηγούν ότι η συσκευή τους αποτελείται από μια φέτα ξύλου καλυμμένη με κασσίτερο, ενώ χρησιμοποιεί ιόντα νατρίου αντί για ιόντα λιθίου.

Πιστεύουν ότι η μπαταρία τους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «πράσινος» αποθηκευτικός χώρος για πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, π.χ. από ηλιακά πάρκα και άλλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, χάρη στο σχετικά χαμηλό κόστος των υλικών, από τα οποία είναι φτιαγμένη.

0 Μεγάλη αρχαία πόλη των Μάγια ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

Ο αρχαιολόγος Ivan Sprajc μαζί
με μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων
ανακάλυψε την αρχαία πόλη των Μάγια, Chactún.
Ομάδα με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ivan Sprajc, ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας αρχαίας πόλης των Μάγια που ονομάζεται Chactún, που σημαίνει «Κόκκινος Λίθος» ή «Piedra Grande». Βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της Campeche, σε μία από τις μεγαλύτερες πεδινές περιοχές του Κεντρικού Μεξικού.

Η ανακάλυψη έγινε πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη ήταν στο κέντρο μιας τεράστιας περιοχής μεταξύ του 600 και 900 μ.Χ.. Η έκταση της περιοχής είναι μεγαλύτερη από 220.000 τετραγωνικά μέτρα (22 εκτάρια), και περιέχει μια σειρά από σημαντικά μνημεία, συνοδευόμενα με δεκάδες επιγραφές.
Κρυμμένη στη ζούγκλα για αιώνες

Στο πέρασμα των αιώνων, η Chactún παρέμεινε κρυμμένη στη ζούγκλα της βόρειας Calakmul, η οποία αποτελεί μέρος μιας έκτασης μεγαλύτερης από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Rio Bec και Chenes. Η περιοχή αυτή μέχρι σήμερα, είχε χαρακτηριστεί ως το απόλυτο κενό στον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής των Μάγια.

0 Διαγωνισμός - Κερδίστε ένα βιβλίο

Το blog Ανοιχτή Ματια στον Κόσμο έχει την χαρά να φιλοξενεί  για ακόμη μια φορά τον ενναλακτικό συγγραφέα Μάριο Δημόπουλο κλινικό διατροφολόγο, σε ένα βιβλίο αυτην την φορά για τις ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Πάρτε μέρος στην κλήρωση και κερδίστε το βιβλίο στέλνοντας μόνο ένα e-mail στο mysterythings@yahoo.gr ή ΕΔΩ

Γράψτε μας μόνο το όνομά σας και αναφέρετε "Για την κλήρωση"

0 42 ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το μακρινό παρελθόν

Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το μακρινό παρελθόν (1)
Μπορεί η ζωή στις μέρες μας να έχει εξελιχθεί και η τεχνολογία να έχει προχωρήσει πολύ, αλλά μια ματιά στο παρελθόν έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Από σημαντικές στιγμές της ιστορίας μέχρι την απλή καθημερινότητα στα παλιά χρόνια, δείτε μια σειρά από ενδιαφέρουσες φωτογραφίες του μακρινού παρελθόντος…

0 Ανακαλύφθηκε το πιο παλιό σιδηροδρομικό τούνελ στον κόσμο

Βρίσκεται στο Crich του Derbyshire

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα υπόγειο σιδηροδρομικό τούνελ ηλικίας 220 ετών το οποίο θεωρείται το πιο παλιό στον κόσμο. Το ιστορικό τούνελ Fritchley βρίσκεται στο Crich του Derbyshire και κατασκευάστηκε το 1793, δύο χρόνια δηλαδή πριν από το σιδηροδρομικό τούνελ που κατείχε το ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Το τούνελ παραλίγο να εξαφανιστεί για πάντα όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έχτισε το 1977. Ωστόσο, μετά από μια τυχαία συνάντηση αρχαιολόγων με το νέο ιδιοκτήτη John Midgley, η επιστημονική ομάδα ξεκίνησε τις ανασκαφές.

Έτσι, το μονοπάτι 18 μέτρων άνοιξε ξανά και αποκαλύφθηκε ότι το τούνελ κατασκευάστηκε από τη μεγάλη εταιρεία Butterley Company. Σκοπός του σιδηροδρόμου ήταν να ενώνει το κανάλι Cromford με τα λατομία ασβεστόλιθου της εταιρείας.

0 Η στιγμή που ένα κωφό αγόρι 3 ετών ακούει για πρώτη φορά τη φωνή του πατέρα του

Η στιγμή που ένα κωφό αγόρι 3 ετών ακούει για πρώτη φορά τη φωνή του πατέρα του
Ο 3χρονος Grayson γεννήθηκε κώφος, αλλά πλέον μπορεί να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον αφού είναι το πρώτο παιδί στις ΗΠΑ στο οποίο τοποθετήθηκε ακουστικό εμφύτευμα εγκεφαλικού στελέχους.
Δείτε την συγκινητική του αντίδραση καθώς ακούει για πρώτη φορά τη φωνή του πατέρα του.

0 Αεροφωτογραφίες από την Αμερική το 1900

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από κάμερα τοποθετημένη σε χαρταετό

Στις αρχές του 20ου αιώνα ένας φωτογράφος βρήκε ένα τρόπο για να τραβήξει εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες.

Ο George R. Lawrence χρησιμοποίησε ένα σύστημα με χαρταετούς, το οποίο μετέφερε την κάμερά του που είχε βάρος 22 κιλά.

Ο Lawrence φωτογράφισε, ανάμεσα σε άλλες πόλεις, το San Francisco, το Chicago και τη Νέα Υόρκη, με ένα ξεχωριστό τρόπο, που δεν είχε φωτογραφίσει κανείς στο παρελθόν.

Από τα χαλυβουργεία στο Σικάγο μέχρι τις πολυσύχναστες περιοχές του Μπρούκλιν, η κάμερα του Lawrence βρισκόταν σε ύψος 2.000 ποδιών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...