ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

0 Τι είναι το πολώνιο και πώς μπορεί να σκότωσε τον Αραφάτ

Οι γιατροί χρειάστηκαν εβδομάδες μέχρι να καταλάβουν τι είχε συμβεί στον Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006
Οι γιατροί χρειάστηκαν εβδομάδες μέχρι να καταλάβουν τι είχε συμβεί στον Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006
Ραδιενεργό Q&A

 Περίπου 250.000 φορές πιο τοξικό από το υδροκυάνιο, το πολώνιο έγινε ευρέως γνωστό το 2006, όταν χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, πρώην πράκτορα της KGB που επέκρινε το Κρεμλίνο.

Πρώτο θύμα του πολώνιου στην ιστορία δεν αποκλείεται να ήταν η κόρη της Μαρί Κιουρί
Τώρα, το ραδιενεργό στοιχείο επανέρχεται στο προσκήνιο. Η χήρα του Γιασέρ Αραφάτ ζήτησε εκταφή της σορού του μετά την ανίχνευση πολωνίου-210 σε ρούχα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης λίγο πριν από τον θάνατό του το 2004..


0 H Χειρουργική Επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα

Χειρουργικές επεμβάσεις των Αρχαίων Ελλήνων!

1-ΑΡΧΑΝΕΣ

Ένα εύρημα από τις Αρχάνες Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως . Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων (όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα , τα ελάχιστα διασωθέντα σχετικά κείμενα κλπ, ακόμα ο όρκος σιωπής που έδιναν οι ασθενείς που θεραπεύονταν από τα κατά τόπους Ασκληπιεία. έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην μέχρι πρότινος υποτίμηση του επιπέδου της αρχαίας Ιατρικής των προγόνων μας...

1 Πόσο αίμα χρειάζεται για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση;

Γιάννης Μακρυγιάννης

Αν δεν μπορεί να βρει άλλο λόγο, αφορμή ή κίνητρο η κυβέρνηση να πιέσει την τρόικα για αλλαγές στο πρόγραμμα, ας επικαλεστεί επιτέλους ότι οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί στη χώρα με εφιαλτικούς ρυθμούς. Αυτοκτονίες που οφείλονται φανερά πλέον στην οικονομική κρίση – όχι σε ερωτικές απογοητεύσεις.

Επί δύο χρόνια εφαρμόζεται στην Ελλάδα, όπως εφαρμόζεται, ένα πρωτοφανές σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών. Η αποτυχία του προγράμματος αυτού είναι δεδομένη και οφείλεται, τόσο στη σύλληψη και έμπνευση, που είχε η τρόικα, όσο και στον τρόπο με τον οποίο το εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις των Παπανδρέου και Παπαδήμου...

0 Υποψηφιότητα για «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» θέτει η Σπιναλόγκα

Το Διαχειριστικό Σχέδιο της Σπιναλόγκας και της ευρύτερης χωρικής ζώνης αναφοράς του μνημείου, παρέδωσε η Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ) στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, ολοκληρώνοντας τα βασικά στάδια της εργασίας για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας, ώστε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Τι προβλέπει το σχέδιο
Το κυριότερο από αυτά που προβλέπει το σχέδιο, είναι η προστασία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Απαιτείται, έτσι, η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών αξιών της Σπιναλόγκας, η διαφύλαξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς του μνημείου και ταυτόχρονα η σύμμετρη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

0 Linus, το άλογο με τη μακριά χαίτη

Ο Linus γεννήθηκε το 1884 και ήταν απόγονος μιας φυλής η οποία είναι γνωστή ως Oregon Long-Haired Wild Wonder, μιας αγέλης που περιπλανιόταν ελεύθερα στα βουνά του Όρεγκον των ΗΠΑ. Αυτά τα άλογα ήταν γνωστά για το καστανό χρώμα τους και την εκπληκτική χαίτη και ουρά τους. Κατά κύριο λόγο, είχαν εκτραφεί σε αιχμαλωσία, έτσι η χαίτη τους αυξήθηκε από γενιά σε γενιά. Κανένα όμως απ' όλα δεν ήταν πιο γνωστό από τον Linus, που ονομάστηκε ο Σαμψών των ιπποειδών.
Ανήκε στους αδερφούς Rutherford και ήταν απόγονος του Oregon Beauty (ο πρώτος επιβήτορας της φυλής που αιχμαλωτίστηκε και μάλλον αρχηγός της αγέλης) και της Oregon Queen (ράτσας Clydesdale). Ήταν τόση η ομορφιά του -καθώς και το μήκος και το πλάτος της χαίτης και της ουράς του- που οι Rutherford τον πούλησαν στους αδελφούς Eaton και αυτοί τον χρησιμοποίησαν ως την μεγάλη ατραξιόν του τσίρκου τους.

0 Η ζωή στους -60

Το "ελιξήριο" της μακροζωίας.
Η Οϊμιακόν είναι ένα από τα ψυχρότερα μέρη της γης. Το χειμώνα η θερμοκρασία στον «Πόλο του ψύχους» πέφτει μέχρι τους −60 °C. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε τόσο σκληρές κλιματολογικές συνθήκες μπορούν να ζήσουν άνθρωποι, ενώ το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι διάσημη για τη μακροζωία της, φαίνεται απίστευτο.
Στην Οϊμιακόν ακόμη και το νερό έχει παράξενη “αντίδραση”, αφού δεν παγώνει παρά στους −60 °C. Ωστόσο, δεν υπάρχει εδώ τίποτα το περίεργο εδώ. Απλά η ψύξη των πετρωμάτων σε αυτή την περιοχή είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη, και υπό τις συνθήκες πίεσης που δημιουργούνται, βγαίνει στην επιφάνεια το νερό από το υπέδαφος. Οι αυτόχθονες κάτοικοι, Τουνγκούς, αποκαλούν την Οϊμιακόν «ποτάμι που δεν παγώνει».

0 ΟΙ ΘΟΛΩΤΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Μέρος 1ο)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κατά την Υστεροελλαδική ΙΙ εποχή (1600-1400 π.Χ.), στο μυκηναϊκό κόσμο εμφανίζονται δύο νέοι τύποι τάφων, οι θαλαμωτοί (θαλαμοειδείς ή λαξευτοί) και οι θολωτοί και για ένα διάστημα χρησιμοποιούνται συγχρόνως με τους λακκοειδείς. 



Οι νέες μεγαλοπρεπείς και επιβλητικές ταφικές κατασκευές αντικατοπτρίζουν την επιθυμία των ανθρώπων να τοποθετούν το νεκρό σε μια μνημειώδη κατασκευή όμοια με την επίγεια κατοικία του. Ό,τι εκπροσωπούν για την Αίγυπτο οι πυραμίδες (μνημειώδεις διαστάσεις, αντοχή στο χρόνο, προηγμένη τεχνολογία, την αγωνία του ανθρώπου να χτίσει μια άφθαρτη αιώνια κατοικία και να προβάλει ένα σύμβολο επίγειας ισχύος και γοήτρου) αντιπροσωπεύουν για την Ελλάδα οι θολωτοί τάφοι της μυκηναϊκής εποχής, που συγκαταλέγονται χωρίς αμφιβολία στα πιο λαμπρά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.


Είναι τα μεγαλύτερα θολωτά μνημεία του αρχαίου κόσμου, που το ύψος τους ξεπεράστηκε μόνο με την κατασκευή του Πάνθεον στη Ρώμη. Θολωτοί τάφοι συναντώνται όχι μόνο στις Μυκήνες, αλλά και στη Βοιωτία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Αττική, μερικά νησιά των Κυκλάδων, τα Επτάνησα, τη Ρόδο. 

0 Πρέπει να κόψεις τον καφέ τελικά;

Είναι από τις συνήθειες που πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τους κάνει κακό: ο καφές. Βλέπουμε άτομα που έχουν αποφασίσει να βελτιώσουν τη διατροφή τους και την υγεία τους να λένε "πρέπει πρώτα-πρώτα να κόψω τον καφέ". Δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόση εμμονή με τον καφέ; Γιατί έχει ενοχοποιηθεί ο καφές τόσο πολύ; Θα έπρεπε πρώτα πρώτα να σταματήσουν να τρώνε τόσα επεξεργασμένα τρόφιμα η να χάσουν τα 10 επιπλέον κιλά, αλλά για κάποιο λόγο θεωρούν τη μείωση κατανάλωσης καφέ πιο σημαντικό, χωρίς λόγο όμως.

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι ο καφές δεν βλάπτει ένα άτομο που δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, μάλιστα έχει και κάποιες ευεργετικές ιδιότητες. 
 
*Έρευνα του Χάρβαρντ που παρουσιάστηκε χθες και δημοσιεύτηκε στο Cancer Research έδειξε ότι η κατανάλωση 2-3 φλιτζάνια καφέ προστατεύει από μια συνηθισμένη μορφή καρκίνου του δέρματος. 

0 Σκόπελος: ξέγνοιαστες διακοπές στο καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων

Δαντελωτές ακτές, επιβλητικά καταπράσινα βουνά, βιότοποι εξαιρετικής ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα «προικίζουν» τη γη της Σκοπέλου με εντυπωσιακά τοπία, τα οποία σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα, καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου, με καλή τουριστική υποδομή, αλλά και με αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Βρίσκεται στις Βόρειες Σποράδες, στο ΒΔ Αιγαίο, Βόρεια της Εύβοιας και Ανατολικά του Πηλίου ( http://bit.ly/Mv7mXf ).

Η Σκόπελος είναι ένα νησί με θαυμάσιες αντιθέσεις, ένα συνεχές ταξίδι μέσα στο χρόνο από το παρόν στο παρελθόν και το ανάποδο. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον και παρά τη μικρή της έκταση, παρουσιάζει σπάνια γεωμορφολογία με έντονες αντιθέσεις και πολλές περιοχές υψηλής οικολογικής αξίας.

0 Καππαδοκία: Βρέθηκε μια ‘κρυφή’ υπόγεια πόλη

Ιούλιος 7, 2012.

Η διάσημη Καππαδοκία με τις νεράϊδες που μπαίνουν από τις καπνοδόχους στα σπίτια, έγινε ακόμη πλουσιότερη αφού βρέθηκε  μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες πόλεις του κόσμου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Η Καππαδοκία η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες με τα ξεχωριστά αρχαιολογικά μνημεία, με τα επιδόρπια και  τις γεύσεις της είναι ένας από τους πλέον  δημοφιλέστερους προορισμούς.

Στην περιοχή του παλαιού κάστρου Νεβσεχίρ και των περιχώρων στα πλαίσια διαμόρφωσης του ευρύτερου χώρου που καλύπτει μια έκταση 785 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ανακαλύφθηκε μια νέα υπόγεια πόλη, που όπως πιστεύεται συνδέει πολλές τοποθεσίες της περιοχής.

Ο δήμαρχος του Νεβσεχίρ Χασάν Ούνβερ δήλωσε ότι πρόκειται μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες πόλεις  της Τουρκίας και θα αποτελέσει  ένα από τα σημαντικά ιστορικά μέρη του κόσμου.

0 Αεροφωτογραφίες


Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβηγμένες από ψηλά που αποτυπώνουν διάφορες γωνιές του πλανήτη:
1. Αργεντινή 2. Πράσινο Ακρωτήρι 3. Λος Άντζελες 4. Λιβύη 5. Λονδίνο 6. Νεβάδα 7. Νιγηρία 8. Παρίσι 9. Φιλιππίνες

0 Η Μίνας Τίριθ από σπίρτα

Οι φανατικοί του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σίγουρα ξέρουν την Μίνας Τίριθ. Πρόκειται για μια πόλη φρούριο στο βορειοανατολικό τμήμα της Γκόντορ. Αποφάσισε λοιπόν ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, ο Patrick Acton, να την κατασκευάσει από σπίρτα.

0 O 32χρονος άντρας που δίνει συνέντευξη στον …12χρονο εαυτό του


Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω το χρόνο και να συζητήσετε με τον εαυτό σας όταν ήσασταν μικρός; Αυτό ακριβώς κατόρθωσε να κάνει ο 32 χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης Jeremiah McDonald όχι με κάποια μαγική χρονομηχανή, αλλά κινηματογραφόντας τον εαυτό του πριν από 20 ολόκληρα χρόνια.


Αφού έγραψε στην κασέτα “Do not watch until future” την φύλαξε καλά μέχρι να κλείσει το 32ο έτος της ηλικίας του. Το αποτέλεσμα είναι η εξαιρετικά πρωτότυπη συνέντευξη που μπορείτε να δείτε παρακάτω και που αυτή τη στιγμή μετρά στο YouTube περισσότερα από 45.000 likes:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...