ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

0 Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου

Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου βρίσκεται λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Θάσου και αδιαμφισβήτητα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με άκρως απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, τα οποία ήρθαν στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) το διάστημα 1991-1993 και παρουσιάζονται αυτούσια και για πρώτη φορά στο βιβλίο «H απόρρητη ιστορία του Αιγαίου». 

 Το τεράστιο αυτό κοίτασμα δεν αξιοποιείται από την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία αμφισβητεί με απειλές πολέμου την κυριότητα του οικοπέδου ενώ οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν να προωθήσουν ένα σχέδιο συνεκμετάλλευσης θέτοντας, τελικά, ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου υπό τον έλεγχό τους. 

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας – ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τα εμπιστευτικά, απόρρητα και άκρως απόρρητα έγγραφα του State Department που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Το βασικό υλικό και ο σκελετός της ιστορίας που αναπτύσσεται στο βιβλίο του Δημήτρη Μηλάκα είναι το προϊόν μιας επιτυχημένης ελληνικής κατασκοπευτικής επιχείρησης εις βάρος των ΗΠΑ, την οποία μάλιστα ο κατάσκοπος Στίβεν Λάλας πλήρωσε με δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού σε αμερικανικές φυλακές..

1 8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ

8 τρόποι να «φρεσκάρετε» τη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς ευρώ (1)
Ποιος σας είπε ότι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας χρειάζεστε χρήματα; «Φρεσκάρετε» τον προσωπικό σας χώρο με έξυπνες συμβουλές, χωρίς καν να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Η αισθητική είναι προσωπικό θέμα και με αυτή ως «μπούσουλα» μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται ολοκαίνουργιο. Είτε είστε τύπος κλασικός, είτε αγαπάτε το μίνιμαλ ή ακόμα και το ρουστίκ, δείτε τις βασικές «αρχές» για να ανανεώσετε τον χώρο σας…εντελώς ανέξοδα.

0 Το Περού πέρα από το Μάτσου Πίτσου

Το Μάτσου Πίτσου, η αρχαία πόλη των Ίνκας, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του κόσμου. Όμως ένα ταξίδι σε μια τόσο ενδιαφέρουσα χώρα όπως το Περού, έχει πολλά ακόμη να σας δώσει…

Μυστηριώδης και εντυπωσιακή, η πολύ καλά διατηρημένη πόλη των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου, είναι ένα μέρος που θα ταίριαζε άψογα σε ένα ταξίδι… ζωής, όπως συχνά λέμε εκείνα τα ταξίδια που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Η επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου χρειάζεται ιδιαίτερο σχεδιασμό και έχει αρκετές δυσκολίες, αλλά όσα προσφέρει στον επισκέπτη, είναι ανεκτίμητα.
Φυσικά, ένα ταξίδι σε μια τόσο ενδιαφέρουσα χώρα όπως το Περού, δε θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στο Μάτσου Πίτσου. Γι’ αυτό σας προτείνουμε (όπως αναφέρονται στην Ηuffington Post) πέντε πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε, αν βρεθείτε σε αυτή τη χώρα της λατινικής Αμερικής.

0 Ολες οι αλλαγές στην Παιδεία που φέρνει το μνημόνιο ΙΙΙ

Ολες οι αλλαγές στην Παιδεία που φέρνει το μνημόνιο ΙΙΙΚάθε τρία χρόνια οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ - «Λύνονται» τα οικονομικά των ΑΕΙ

Κάθε τρία χρόνια θα γίνεται πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψη τους στα δημόσια σχολεία. Τα προηγούμενα χρόνια ο διαγωνισμός αυτός γινόταν κάθε δυο χρόνια. Παράλληλα, τα μέλη του νυν Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα (ΑΔΙΠ) παρατείνουν την θητείας τους ως τον Αύγουστο του 2013 προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της «Αθηνάς» για αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση, νέες κτιριολογικές προδιαγραφές σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και αδειοδότηση από την αρχή το επόμενο φθινόπωρο προβλέπουν οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο «κεφάλαιο Θ’» του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» που κατατέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή.

0 Σύμη-το πολύχρωμο πετράδι των Δωδεκανήσων

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Η ομορφιά της ξεχωριστή!! 
 
Νησί ορεινό, πετρώδες, άγονο και άνυδρο. Ψηλότερο βουνό είναι η Βίγλα (550 μ.) που σχεδόν χωρίζει το νησί στο βόρειο και νότιο εκ των οποίων το βόρειο είναι χαμηλότερο και περισσότερο καλλιεργήσιμο. Διαθέτει ελάχιστα πεδινά και υψίπεδα. Στα ορεινά, όμως, υπάρχει εκπληκτική βλάστηση. 
 
Το φυσικό της λιμάνι είναι ο Γιαλός,  πέριξ του οποίου είναι κτισμένη η πόλη αμφιθεατρικά. Το άνω τμήμα της πόλης, το λεγόμενο Χωριό, είναι κτισμένο επί της πλαγιάς του όρους Βίγλα. Η Καλή Στράτα με περισσότερα από 500 φαρδιά πέτρινα σκαλοπάτια οδηγεί από το Γιαλό στην Άνω Σύμη. 

Τις ακτές της Σύμης στολίζουν πλήθος από κόλπους, όρμους, ακρωτήρια και μικρούς λιμένες. Κυριότεροι όρμοι είναι ο  Νημποριός, ο Άγιος Αιμιλιανός, ο Άγιος Βασίλης και ο όρμος της Νανούς. Εκτός από το Γιαλό, που είναι ο κυρίως λιμένας με εξαίρετο αγκυροβόλιο, υπάρχει και το λιμάνι του Πεδιού και του Πανορμίτη. 

0 Η άσκηση μπορεί να «επιδιορθώσει» τις βλάβες της καρδιάς,

Η άσκηση μπορεί να «επιδιορθώσει» τις βλάβες της καρδιάς

Μισή ώρα τρέξιμο την ημέρα - κάθε ημέρα - μπορεί να αποκαταστήσει τις βλάβες της καρδιάς ύστερα από καρδιακό επεισόδιο,

30 λεπτά έντονο τρέξιμο ή ποδήλατο ημερησίως «ξυπνά» τα βλαστικά κύτταρα,


Η έντονη άσκηση σε καθημερινή βάση μπορεί να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκαλούν τα καρδιακά επεισόδια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

«Ξύπνημα» των βλαστικών κυττάρων

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι η τακτική και έντονη άσκηση μπορεί να «ξυπνήσει» τα βλαστικά κύτταρα της καρδιάς που βρίσκονται σε… ύπνωση, οδηγώντας έτσι σε αναγέννηση του καρδιακού μυός.

Οι επιστήμονες είχαν ήδη ανακαλύψει ότι τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να οδηγηθούν στο να παραγάγουν νέο καρδιακό ιστό μέσω ενέσεων αυξητικών παραγόντων. Η καινούργια μελέτη είναι όμως η πρώτη που δείχνει ότι ένα απλό πρόγραμμα άσκησης μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στην καρδιά.

0 H Ελληνοκαμάρα της Κάσου

Η Κάσος βρίσκεται στα νότια Δωδεκάνησα, μεταξύ Καρπάθου και του ανατολικού άκρου της Κρήτης (Κάβο Σίδερο).

Το σπήλαιο Ελληνοκαμάρα εντοπίζεται στη γενικότερη περιοχή του χωριού Αγ. Μαρίνα, περίπου 1200 μ. δυτικά του δημοτικού δρόμου προς τις θέσεις Παραϊσι και Αγιασμάκι μετά την εκκλησία του Αγ. Φανουρίου και σε υψόμετρο 125 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. 


Στην Ελληνοκαμάρα φτάνει κανείς από ένα ήπια ανηφορικό πλακοστρωμένο μονοπάτι μήκους περίπου 300 μ. Το σπήλαιο έχει ένα μεγάλο φυσικό άνοιγμα με όψη στον Βορρά, το οποίο έχει φραγεί στην αρχαιότητα με μία μνημειακή τοιχοδομή.

Στον αρχαιολογικό χώρο που αποτελείται από τρεις (3) αναβαθμούς, κατά την ανασκαφική έρευνα, βρέθηκαν λαξεύματα στο φυσικό βράχο που σχηματίζουν χώρους όπου γινόταν επεξεργασία πηλού που χρησιμοποιήθηκε για το μερικό στρώσιμο του δαπέδου του εσωτερικού χώρου και ίσως για την επισκευή μεγάλων αγγείων.

0 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Καουρισμάκι και οινογνωσία


Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Καουρισμάκι και οινογνωσία

Πλήθος εκδηλώσεων αλλά σε χαμηλούς τόνους, όπως αρμόζει στις συνθήκες της εποχής

 
Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να φουντώσουν από κόσμο κατά την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου του φεστιβάλ.
 
Ολα δείχνουν ότι από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, λίγο πριν από την τελική ευθεία του με την απονομή των βραβείων το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και το κλείσιμο της αυλαίας την Κυριακή 11 του μηνός, το 53ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να φουντώνει. Τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες του τελευταίου τριημέρου κάθε διοργάνωσης δίνουν τον δικό τους ρυθμό στο φεστιβάλ γιατί οι παλιές καλές εποχές της δεκαήμερης εφ’όλης της ύλης παρακολούθησής του από πολλούς θεατές ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν. Η οικονομική κρίση δεν σηκώνει πολυτέλειες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ένας από τους εκλεκτότερους κινηματογραφιστές του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Ακι Καουρισμάκι, θα δώσει το «παρών» στην προβλήτα Γ του Λιμανιού για να συνομιλήσει με το κοινό και τους δημοσιογράφους για την καριέρα και τις ταινίες του που προβάλλονται εφέτος στο φεστιβάλ σε ειδικό αφιέρωμα. Ο φινλανδός σκηνοθέτης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη από την Δευτέρα.

0 Μία άγνωστη αιγύπτια πριγκίπισσα στο φως

Τέσσερις στήλες με  ιερογλυφικά από τον προθάλαμο που  αναφέρουν το  όνομα της πριγκίπισσας

Την «βρήκαν» αρχαιολόγοι πλησίον του Καΐρου

Τον τάφο άγνωστης, αιγύπτιας πριγκίπισσας έφεραν στο φως αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Τσεχίας στην περιοχή του Αμπουκίρ, πλησίον του Καΐρου. Σύμφωνα με τις επιγραφές, στα ιερογλυφικά βεβαίως, το όνομά της ήταν Σερτ Νεμπτί, κόρη του Φαραώ Μεν Σάλμπο, ο οποίος επίσης είναι άγνωστος για τους αρχαιολόγους. Οσο για την χρονολόγηση του τάφου ανάγεται στο 2500 π. Χ. στην περίοδο της 5ης Δυναστείας. Το όνομα της πριγκίπισσας αναφέρεται στις επιγραφές που βρίσκονται σε τέσσερις ασβεστολιθικές στήλες στον προθάλαμο του τάφου της. Επίσης όμως έχει αποκαλυφθεί ένας προθάλαμος με τις σαρκοφάγους τεσσάρων αξιωματούχων καθώς και με αγάλματα ανδρών, γυναικών και ενός παιδιού.

 Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, ο οποίος έθεσε και το ερώτημα, αν κοντά στον τάφο της βρίσκονται και εκείνοι του πατέρα και της μητέρας της, κάτι πάντως που θα απαντηθεί στο προσεχές μέλλον. Ο επικεφαλής του Τμήματος Αιγυπτιακών και Ελληνορωμαϊκών Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ελ - Μπιαλί δήλωσε εξάλλου, ότι η ανασκαφή είναι σε πρώιμο στάδιο ενώ ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό. Το Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας της Τσεχίας χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας.

0 Τι σημαίνει η δήλωση Σαμαρά "Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές, μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν"

Αποκλειστικό: Τι σημαίνει η δήλωση Σαμαρά Μια έξοδος από το ευρώ, θα τίναζε στον αέρα τη δημοκρατία μας, δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Αντώνης Σάμαρσον, φανερά καταβεβλημένος από τη χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων.

Ο Σάμαρσον συνέχισε τις δηλώσεις του, ανακοινώνοντας, πως οι προαποφασισμένες περικοπές μισθών και συντάξεων, θα είναι οι τελευταίες.

Η επιστημονική μας ομάδα, μετέφερε το ηχητικό ντοκουμέντο με τη δήλωση Αντώνη στο νέο υπερσύγχρονο υπολογιστή μας, ο οποίος μας έδωσε όλες τις πιθανές απαντήσεις, για τα μυστικά της δήλωσης του μεγάλου ηγέτη.

1. Ο Αντώνης είναι προδότης. Πιθανότητα 5% (το πολύ)

Ακολουθεί, όπως και οι προκάτοχοί του, τις πολιτικές γραμμές που ορίζονται από την παγκόσμια ελίτ, αδιαφορώντας για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτές φυσικά είναι γελοίες θεωρίες των αριστεριστών και των συνομωσιολόγων του καναπέ και του διαδικτύου, που ασφαλώς δε συμμεριζόμαστε.

0 Για «μύηση εξέχοντος Έλληνος ιερωμένου» στην Μασονία μιλάει τεκτονική ιστοσελίδα

Για «μύηση εξέχοντος Έλληνος ιερωμένου» στην Μασονία μιλάει τεκτονική ιστοσελίδα
Η παρακάτω ανακοίνωση προέρχεται από το "Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων". Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια, αν και για πρώτη φορά ανακοινώνεται δημοσίως η "μύηση" ιερωμένου σε στοά:

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στην έδρα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο διά την Ελλάδα, παρουσία του Υπάτου Μεγ. Ταξιάρχου Κραταιοτ. αδ. Ραφαήλ ντε Σιγούρα, η εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5 το οποίο εργάζεται κατά το τυπικό του Ερεδώμ (Heredom).

Στον κατάμεστο Τεκτονικό Ναό παρεκάθησαν αδελφοί από όλα τα εν Αθήναις Περιστύλια του Σκωτικού Τύπου, καθώς και επισκέπτες από τα Ύπατα Συμβούλια της Κύπρου και της Αγγλίας.

0 Ο Einstein είχε δίκιο ! Μια γενιά που κοιτάζει αλλά δεν βλέπει! που έχει αυτιά αλλά δεν ακούει!

. . . όταν πίνει καφέ . . . 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...