ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

1 Λάθος η επιλογή της Κοζάνης για το φωτοβολταϊκό πάρκο;

του Βασίλη Κωστόπουλου, μετεωρολόγου* -
Κρήτη και Ρόδος ειναι τα καλύτερα σημεια
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από όλα τα ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΚΑ δρομολογεί σε συνεργασία με τη ΔΕΗ μια σημαντική επένδυση της τάξης του 1 δις ευρώ για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταικού πάρκου σε μια έκταση 5.300 στρεμμάτων στη Δυτική Μακεδονία.
Η επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασης στοχεύει προφανώς στην εκμετάλλευση των εξαντλημένων και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων λιγνιτικών εκτάσεων της ΔΕΗ στη περιοχή. Η επένδυση πέραν της οικονομικής της βιωσιμότητας σύμφωνα με τα δελτία τύπου και τα ρεπορτάζ θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει κατά 300.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος στην ατμόσφαιρα και θα καλύψει ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών.
Η επιχειρηματική βιωσιμότητα μιας επένδυσης σε .....

0 ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΛΥΚΑΒΥΤΤΟΣ

Από: enterstardepths.blogspot.com

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τόσο εγώ όσο και ορισμένοι από τους συνεργάτες μου, είχαμε εστιάσει σε ένα χώρο της Αττικής που μέσα από τους μύθους του, είχε άμεση σχέση με εκείνες τις πέτρες που έπεσαν στην Γή από τον ουρανό, όσο και με τους σύγχρονους θρύλους της πόλης . Ό λόγος γίνετε για τον γνωστότατο Λυκαβηττό ! Όσοι από εσάς έχουν ασχοληθεί με την αρχαία ιστορία και τις παραδόσεις της, τότε σίγουρα γνωρίζουν ότι ο Λυκαβηττός έπεσε από τα χέρια της θεάς Αθηνάς, όταν τον κρατούσε ώστε να τον τοποθετήσει στην Ακρόπολη. Ο λόγος που έπεσε ο βράχος από τα χέρια της θέας , ήταν η πληροφορία που της έδωσε ένα κοράκι ,ότι οι κόρες του Ερεχθέως άνοιξαν το καλάθι που φυλάσσονταν το ιερό φίδι Εριχθόνιος .Στο όλο γεγονός άλλωστε οφείλεται και η αρχαία γιορτή Ερρηφορία. Το όνομα του λόφου έχει και εκείνο τις δικές του εξηγήσεις , αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που το ταυτίζουν με το λυκόφως .Ωστόσο διάφοροι ιστορικοί αποδίδουν την λέξη στο σχήμα μαστού ,που έχει ο λόφος και την πελασγική λέξει Λουκαμπετου. Κατά την αρχαιότητα δεν έχουν έρθει στο φως πληροφορίες, αν ο ....

0 Ο μύθος της Αλκυόνης και οι Αλκυονίδες μέρες


Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν παρατηρήσει τις λίγες μέρες καλοκαιρίας που παρουσιάζονται το χειμώνα. Είναι μέρες ηλιόλουστες χωρίς σύννεφα και ανέμους.
Η ονομασία τους προήλθε από τις αλκυόνες που τις μέρες αυτές γεννούν. Οι «Αλκυονίδες ημέρες» τοποθετούνται στο χρονικό διάστημα από την 15η Δεκεμβρίου έως και την.... 15η Φεβρουαρίου εκάστου έτους, με μεγαλύτερη συχνότητα το διάστημα 15-31 Δεκεμβρίου και 16-31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον μύθο, η Αλκυόνη πριν γίνει πουλί ήταν μία πανέμορφη γυναίκα κόρη του Θεού των ανέμων Αίολου και της Ενάρετης.
Η Αλκυόνη ήταν παντρεμένη με τον Κήυκα.Η ένωσή τους ήταν τέλεια κι ένιωθαν τόσ....

0 Αυξήθηκαν τα ποσοστά ανακύκλωσης στο Ρεθύμνο

green_recycle

Αύξηση 12% κατέγραψε το 2010 η ανακύκλωση στο Ρέθυμνο και όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της υπηρεσίας καθαριότητας, στην κατηγορία «χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο» συγκεντρώθηκαν 4.258 τόνοι, ενώ το 2009 συγκεντρώθηκαν 3.828 τόνοι. Οι προβλέψεις για το 2011 «βλέπουν» νέα αύξηση και έχει τεθεί ως στόχος η συγκέντρωση 4.500-5.000 τόνων.

Όσον αφορά το γυαλί, το 2010 συγκεντρώθηκαν 235 τόνοι αντί 174 τόνων το 2009 και το 2011 εκτιμάται ότι το γυαλί θα ξεπεράσει τους 300 τόνους. Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε όμως και στην ανακύκλωση του ελαιολάδου οικιακής χρήσης, το οποίο συλλέγεται από εστιατόρια, ταβέρνες και ξενοδοχεία μέσω ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...