ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

0 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ BLUΕ BΕΑΜ PROJECT ΚΑΙ Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ.

Dimitris Alexiou X

Ο Serge Monast ήταν ένας Γαλλοκαναδός δημοσιογράφος,ερευνητής, ποιητής, δοκιμιογράφος και συγγραφέας. Αφιερώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο γράψιμο συνωμοσιολογικών βιβλίων πάνω στο θέμα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και μυστικών εταιριών,ιδιαίτερα τους Ιλλουμινάτι. Ο Μοnast Είχε μια εμμονή πάνω στο θέμα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

0 Επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν για τους Ναζί πουλήθηκε 14.000 δολάρια σε δημοπρασία

Μια επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, την οποία ο διάσημος επιστήμονας είχε γράψει το 1939, και αναφέρεται στον «τρομερό κίνδυνο» των Ναζί, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες για 14.000 δολάρια, ποσό διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Nate D. Sanders.
Η επιστολή είχε ημερομηνία 10 Ιουνίου 1939, ήταν δακτυλογραφημένη και υπογεγραμμένη με το χέρι, ενώ στην κεφαλίδα έφερε τη διεύθυνση του Αϊνστάιν στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Η επιστολή και ο φάκελος πουλήθηκαν έναντι 13.936 δολαρίων.

0 Όταν το μολύβι δημιουργεί τρεις διαστάσεις

Απίστευτα σκίτσα 3D...

0 ΑμεΑ: Τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης-Η προσωπική μαρτυρία ενός 25χρονου παραπληγικού.



Ο 25χρονος Μανώλης είναι παραπληγικός και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Πριν από μισό χρόνο τελείωσε τις σπουδές του στην Πληροφορική αλλά δυσκολεύεται να βρει μια δουλειά, ιδίως προσβάσιμη.

Μιλώντας στο tvxs.gr, αναφέρεται στην περικοπή παροχών οι οποίες θίγουν τους ανθρώπους με προβλήματα κινητικής αναπηρίας, με σοβαρές επιπτώσεις για τη ζωή τους. Διευκρινίζει πως αυτές έχουν ήδη εφαρμοστεί εδώ και ένα χρόνο στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και πλέον σήμερα προωθούνται στο ΙΚΑ:

«Εδώ και περίπου 12 μήνες έχουν σταματήσει την επιδότηση των φαρμάκων για την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας, τα οποία είναι απαραίτητα για ανθρώπους που έχουν χτυπήσει και έχουν υποστεί βλάβη στα όργανά τους. Αρχικά παρέχονταν δωρεάν. Τώρα, πρέπει να τα πληρώνουμε (τα 4 χάπια κοστίζουν περίπου 50 ευρώ)....

Πριν από 3 μήνες αναθεωρήθηκε η χρηματοδότηση για τα αναπηρικά καροτσάκια, τα αμαξίδια ηλεκτρικού τύπου, τα γερανάκια κλπ. Πλέον, παρέχονται 900 ευρώ (από 2.000 ευρώ) για ένα τυπικό καρότσι το οποίο κοστίζει 3-4.000 ευρώ.

0 Οι οδοντίατροι του δρόμου και του... πόνου!

Street Dentists In India and China1 Street Dentists In India and China
Πως θα σας φαινόταν άμα βγαίνατε μια βόλτα στα μαγαζιά και
ταυτόχρονα θα μπορούσατε να φτιάξετε τα δόντια σας; Σας ακούγεται κουφό αυτό; Σίγουρα για εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι, όχι όμως και για τους ανθρώπους στη Κίνα και την Ινδία, αφού στις συγκεκριμένες χώρες, υπάρχουν "πλανόδιοι" οδοντίατροι! Φανταστείτε δηλαδή πόσο άτσαλη δουλειά θα κάνουν και με τις αρρώστιες θα κινδυνεύουν όσοι δεν μπορούν να πάνε σε κανονικό οδοντίατρο! Βέβαια μιλάμε για δυο χώρες, όπου υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι και η ανάγκη τους φτάνει σε αυτό το σημείο!
Από κει και πέρα, δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας!

2 Αποξηραμένα φρούτα: Πόσο υγιεινά είναι;

Tα αποξηραμένα φρούτα είναι τόσο θρεπτικά και υγιεινά όσο τα φρέσκα; Η απάντηση εξαρτάται από τον καθένα μας ξεχωριστά.
Και η απάντηση είναι ναι, αν τα επιλέγουμε με σύνεση. Στην πιο αγνή τους μορφή, τα αποξηραμένα φρούτα είναι φρέσκα φρούτα στα οποία αφαιρείται το νερό. Η αφυδάτωση, στην πραγματικότητα, προκαλεί ορισμένα θρεπτικά συστατικά να γίνουν πιο συμπυκνωμένα. Μια μελέτη του 2005 στην εφημερίδα του «American College of Nutrition» έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά στα αποξηραμένα cranberries, σταφύλια και δαμάσκηνα είναι δύο φορές πιο ισχυρά σε σχέση με αυτά που συναντάμε στα φρέσκα φρούτα.
Αλλά μη ξεχνάτε κάτι: «Οι άνθρωποι τρώμε με τα μάτια μας, γι ‘αυτό είναι πιθανό να καταναλώσουμε περισσότερα αποξηραμένα φρούτα από όσα πρέπει», λέει η Chrissy Wellington, διατροφολόγος στο Lenox της Μασαχουσέτης.

0 Απολαύστε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από το μαγευτικό Παρίσι!


Είμαι σίγουρος πως σε αυτή
τη γη δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα ήθελε να πάει ένα ταξίδι στο μαγευτικό Παρίσι. Ωστόσο για να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχει και τα χρήματα... Και επειδή αυτή τη περίοδο τα χρήματα είναι για τους λίγους, εμείς ας ταξιδέψουμε εκεί, μέσα από μερικές πανέμορφες φωτογραφίες! Και ίσως κάποια στιγμή απολαύσουμε τη πόλη του φωτός από κοντά!

0 Απίστευτη φωτογραφία Έλληνα φωτορεπόρτερ κάνει τον γύρο του κόσμου

Η φοβερή αυτή φωτογραφία που δείχνει έναν Λίβυο να παίζει κιθάρα την ώρα που γύρω του μαίνεται μάχη κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου και φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των διεθνών media.
Την φωτογραφία έβγαλε στις 10 Οκτωβρίου στην Σύρτη της Λιβύης ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης που εργάζεται στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Άρης Μεσσήνης εργάζεται ως φωτορεπόρτερ από το 1997 και μεταξύ άλλων ήταν ένας εκ των φωτορεπόρτερ που δέχτηκαν επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στα πρόσφατα επεισόδια...στην πλατεία Συντάγματος στις 5 Οκτωβρίου.
http://www.katohika.gr/2011/10/blog-post_8756.html

0 Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή

Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή
Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250 μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου. Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή». Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.

0 Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ

Η θεωρία της πανσπερμίας, ότι δηλαδή η ζωή στη Γη προέρχεται από μικροοργανισμούς που έφτασαν από το Διάστημα και εξελίχθηκαν, αποδείχτηκε πρόσφατα πειραματικά στο εργαστήριο Νανοφωτονικής του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), αφού ανακάλυψαν ότι η πιθανότητα επιβίωσης ορισμένων μυκήτων εκτεθειμένων στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία, σε χαμηλές θερμοκρασίες και μηδενική πίεση κατά τη διάρκεια ενός διαπλανητικού ταξιδιού από τον Αρη στη Γη φτάνει στο 60%.

0 Πως βλέπουν τον κόσμο διάφοροι λαοί

0 Έργο- μαμούθ από την μυκηναϊκή εποχή στην Κωπαϊδα.

Δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος απομακρύνθηκαν από τη Βοιωτία προκειμένου να αποξηρανθεί η Κωπαΐδα, κατά μυκηναϊκή περίοδο! Ένα έργο που ακόμη και σήμερα θα χαρακτηριζόταν "μεγάλο" έχει αφήσει έκπληκτους τους αρχαιολόγους!
  Η αποξήρανση της λίμνης δεν είναι μια ιδέα που συνέλαβαν οι σύγχρονοί μας, αφού ήδη  από τη μυκηναϊκή εποχή υπήρχε σύστημα διαχείρισης υδάτων στην Κωπαΐδα. Τα πρώτα ίχνη που αποκαλύπτονται εντυπωσιάζουν τους αρχαιολόγους που διεξάγουν ειδική έρευνα, αναζητώντας με λεπτομέρεια τις εκτροπές ποταμών που έγιναν ώστε να τιθασευτεί η λίμνη.

0 Ισπανία: Σκουπίστε μόνοι σας τους δρόμους

Perierga.gr - Ισπανία: Σκουπίστε μόνοι σας τους δρόμουςΟι κάτοικοι μιας μικρής κοινότητας της Καταλονίας κλήθηκαν από το δήμαρχό τους να σκουπίζουν το πεζοδρόμιο και να ποτίζουν τα δέντρα μπροστά από το σπίτι τους προκειμένου ο δήμος να εξοικονομήσει χρήματα αλλα ταυτόχρονα να ενθαρρυνθεί και η συμμετοχή στα κοινά.
Ο δήμαρχος της Εσπαρεγκέρα, Χοάν-Πάουλ Ουντίνα, ζήτησε από τους συμπολίτες του να φροντίσουν για την καθαριότητα της πόλης, σ’ αυτήν την εποχή των… ισχνών αγελάδων. «Ο δήμος δεν έχει αρκετά οικονομικά μέσα για να ενισχύσει τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και κηποτεχνίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που είχε εκδόσει ο Ουντίνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

0 Τα Ερείπια Anasazi στην Αμερική!


Οι κάτοικοι του Anasazi Pueblo ήταν ένας αρχαίος πολιτισμός Αμερικανών ιθαγενών που πιστεύεται ότι είχαν ζήσει τον 12 αιώνα π.Χ.. Αυτοί οι αρχαίοι λαοί είναι γνωστοί για τα εντυπωσιακά σπίτια Pueblo φτιαγμένα από λάσπη, πέτρα, ή ήταν σκαλισμένα σε βράχια σε κάποιο φαράγγι, και ονομάζονται σήμερα τα ερείπια Anasazi.  
 
Αυτά τα ερείπια μπορεί να δει κάποιος σε πολλά σημεία της Νοτιοδυτικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Mesa Verde National Park, το Canyon de Chelly (Εθνικό Μνημείο), το Dark Wilderness Canyon, και σε άλλους χώρους που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στις πολιτείες του Κολοράντο, την Αριζόνα, και της Γιούτα. Όλα αυτά τα ερείπια είναι ιερός τόπος και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, όταν τα επισκεφθεί κάποιος.

0 Δεν πληρώνουν το ρεύμα και την «είδαν» αιολικά

Κάλυψαν τις ανάγκες τους… οικολογικά!

Στην εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας έχει στραφεί ένα τουρκικό χωριό στην επαρχία της Προύσας, αφού, λόγω μη εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού (TEDAŞ), διέκοψε την παροχή σε μεγάλο αριθμό κατοίκων του χωριού.

Πρόκειται για το χωριό Akbiyik στην επαρχία Yenisehir, στο οποίο, πλέον, οι κάτοικοι στους οποίους η TEDAS έχει κόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτουν τις ανάγκες τους από την αιολική ενέργεια.

Μάλιστα, οι κάτοικοι του χωριού δεν επιβαρύνονται με κανένα κόστος.

0 Drive In Παλιές καλές εποχές

Παρακολουθώντας για χιλιοστή φορά στην τηλεόραση την κινηματογραφική ταινία «Grease», και τους πρωταγωνιστές John Travolta, Olivia Newton John να δίνουν το παθιασμένο τους φιλί σ’ ένα drive-in σινεμά, κάτω από τα αστέρια, αναρωτήθηκα αν αυτή η εποχή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται, την Αμερικάνικη μόδα που ξέσπασε τη δεκαετία του 60  στους κινηματογράφους, τα λεγόμενα       drive in. Πιο συγκεκριμένα υπαίθριες γιγαντοοθόνες στις οποίες είχες πρόσβαση με το αυτοκίνητο και μέσα από αυτό παρακολουθούσες τη ταινία. Μια μόδα που δυστυχώς με τη πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε.




Τα drive in, ήταν ιδέα του  Richard M. Hollingshead, Jr. ένας νέος από το Camden, του New Jersey, ο οποίος εργαζόταν ως μάνατζερ στην εταιρεία του πατέρα του.

0 Αρχαία ελληνικά συνθήματα σε αιγυπτιακούς ναούς


Η αναγραφή συνθημάτων, ευχών, χαιρετισμών, ειρωνειών κλπ, σε τοίχους πολυσύχναστων οδών ή μνημείων είναι μια ανθρώπινη έκφραση που, φυσικά, δεν είναι φαινόμενο του καιρού μας.

Από την αρχαιότητα, την βαθιά αρχαιότητα, οι άνθρωποι ‘ασκούσαν’ αυτήν την ‘τέχνη’. Έδιναν το προσωπικό τους στίγμα χαράσσοντας μηνύματα στα μάρμαρα ενός ιερού ή ακόμη και σε μια …κρασοκανάτα

0 Η δίκαια κούπα του Πυθαγόρα



Ο Πυθαγόρας, κατά την τοπική παράδοση της Σάμου, είχε φτιάξει μια κούπα εφαρμόζοντας τους νόμους της Φυσικής για να πίνει με μέτρο το κρασί. Εσωτερικά, είχε μία γραμμή που όριζε ως που έπρεπε να γεμίσει κανείς. Μια στάλα παραπάνω και η κούπα άδειαζε όλο το κρασί της από μία κρυφή οπή στη βάση. Πως όμως γίνεται αυτό; Στο κέντρο της κούπας βρίσκεται μια στήλη τοποθετημένη ακριβώς πάνω από έναν σωλήνα, ο οποίος οδηγεί στο κάτω μέρος της. Εκεί βρίσκεται η κρυφή οπή.

Ενώ γεμίζουμε την κούπα, η στάθμη του κρασιού ανεβαίνει και στο εσωτερικό της κεντρικής στήλης, ακολουθώντας το νόμο του Pascal για τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο η στάθμη του κρασιού δεν ξεπερνά τη γραμμή που είναι χαραγμένη στο εσωτερικό της κούπας, «δεν τρέχει τίποτα». Εάν όμως την ξεπεράσει, ταυτόχρονα φτάνει και στην κορυφή της εσωτερικής στήλης, έτσι μέσω του σωλήνα το παραπανίσιο κρασί χύνεται κάτω από την κούπα. Τότε η υδροστατική πίεση δημιουργεί ένα σιφόνι στον εσωτερικό σωλήνα, το οποίο αδειάζει όλο το περιεχόμενο της κούπας από την οπή που υπάρχει. Έτσι, ο άπληστος τιμωρείται. Καλείται επίσης "κούπα του δικαίου" διότι πλην της υδραυλικής, αντανακλά και μία από τις βασικές αρχές του δικαίου, αυτήν της Ύβρεως και Νεμέσεως.

0 Oι φιλόζωοι της Κομοτηνής δείχνουν τον τρόπο


Για μία ακόμη φορά οι φιλόζωοι της Κομοτηνής δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα της πόλης και  αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στο  θέμα της τροφής των αδέσποτων.

Παίρνοντας λοιπόν τη κατάσταση στα χέρια τους μία ομάδα εθελοντών θα συλλέγει αρχικά τα περισσεύματα φαγητού από τη λέσχη του Στρατού και του Πανεπιστημίου καθώς και από τις φυλακές Κομοτηνής και την Αστυνομική σχολή όπου καθημερινά ετοιμάζονται χιλιάδες μερίδες και είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν απορρίμματα που θα έτρεφαν τα αδέσποτα όλου του νομού!
Κατά δεύτερο έρχονται οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που επίσης και αυτά με τη σειρά τους  θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

0 Συμβαίνουν μόνο στην Αμερική

Κατάστημα ρούχων αποκλειστικά για υπέρβαρα παιδιά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...