ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

0 Drive In Παλιές καλές εποχές

Παρακολουθώντας για χιλιοστή φορά στην τηλεόραση την κινηματογραφική ταινία «Grease», και τους πρωταγωνιστές John Travolta, Olivia Newton John να δίνουν το παθιασμένο τους φιλί σ’ ένα drive-in σινεμά, κάτω από τα αστέρια, αναρωτήθηκα αν αυτή η εποχή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται, την Αμερικάνικη μόδα που ξέσπασε τη δεκαετία του 60  στους κινηματογράφους, τα λεγόμενα       drive in. Πιο συγκεκριμένα υπαίθριες γιγαντοοθόνες στις οποίες είχες πρόσβαση με το αυτοκίνητο και μέσα από αυτό παρακολουθούσες τη ταινία. Μια μόδα που δυστυχώς με τη πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε.
Τα drive in, ήταν ιδέα του  Richard M. Hollingshead, Jr. ένας νέος από το Camden, του New Jersey, ο οποίος εργαζόταν ως μάνατζερ στην εταιρεία του πατέρα του. Έμπνευση για τη πρωτότυπη δημιουργία του, αποτέλεσε η μητέρα του η οποία ήταν αρκετά εύσωμη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κάτσει στις κλασσικές θέσεις των θεάτρων και των σινεμά. Με αφορμή αυτό το γεγονός και διάφορους άλλους λόγους, όπως το ότι ήταν πολύ οικονομικά, αν ήθελε να πάει μια ολόκληρη οικογένεια(αφού πλήρωνες μόνο για το αυτοκίνητο) θεώρησε πως η δημιουργία τους ήταν αναγκαία.

Το πρώτο drive in άνοιξε στις 6 Ιουλίου του 1933 στο New Jersey. Μέχρι το 1941 είχαν ανοίξει περισσότερα από 15 drive in στη Pennsylvania,το Los Angeles,το Ohio, τη California, τη Florida, το Maine, το Maryland, τη New York και το Texas. Συνήθως προβαλλόταν δυο ταινίες συνεχόμενα ενώ κατά τη διάρκεια της προβολής, ερχόταν πωλητές που σε προμήθευαν με ποπ κορν, κόκα κόλα και ότι άλλο ήθελες. Μια συγκεκριμένη ραδιοφωνική συχνότητα εξέπεμπε τον ήχο της ταινίας, μέσα από το αυτοκίνητο του καθενός. Στην αρχή γνώρισαν μεγάλη απήχηση από τον κόσμο που σιγά σιγά όμως ξεθύμανε.Πλέον έχουν απομείνει ελάχιστα drive in, σε ολόκληρο το κόσμο. Πολύ γνωστό είναι το μοναδικό drive in που βρίσκεται στο Μανχάταν, με μικροσκοπικές διαστάσεις αφού χωράει μόλις, έξι αυτοκίνητα τα οποία μέσα από κληρώσει έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν εκεί. Στην Αθήνα πριν τρία χρόνια είχε γίνει μια απόπειρα χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα γνωστό.

Ίσως τελικά να ήταν όντως μια πολύ καλή ιδέα, που με τη σωστή οργάνωση να ξανά πετύχει, αποτελώντας την έξυπνη αλλά και οικονομική (με τέτοιες εποχές) εξόρμηση που αποζητάμε για τη νυχτερινή μας έξοδο. Κάνοντας το παρελθόν, μέλλον!


DRIVE IN, Μαλακάσα

Της Μαρίας Θεοφράστουmaria@epitrohon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...