ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

0 Μark Grant: Το μέγα πείραμα της Ευρωζώνης φτάνει στο τέλος του


"Η καταστροφή πλέον δεν μπορεί να αποφευχθεί", δηλώνει κατηγορηματικά, κληθείς να...
σχολιάσει τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", Mark Grant. 
Εστιάζοντας στην Ελλάδα προβλέπει είτε νέο - τρίτο - πακέτο διάσωσης, είτε έξοδο της χώρας από το ευρώ...
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πηγές ανησυχίας για το μέλλον της Ευρωζώνης αυξάνονται μέρα με την ημέρα:


0 κ. - Η απάτη της κλιματικής αλλαγής (HD)

Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...

7 Illuminati ευλογία στην εκκλησία!!! Ακόμα να δείς την αλήθεια;

Το άρθρο αφορά την καθολική εκκλησία...

Αχ και να ήξεραν που δίνουν την ενέργειά τους οι πιστοί ....
Όταν σου δίνει ευλογία από τον Θεό... ποιόν Θεό εννοεί;  Την πυραμίδα με τον πανεπόπτη των illuminati;
Στην φωτογραφία ο (μαύρος) Ιερέας προσκυνάει την πυραμίδα... που έχει και τον σταυρό!

0 ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Ο Λουκάς Παπαδήμοςενν. το 1947) σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρομηχανική (1972), ενώ έλαβε και διδακτορικό (1978) στα οικονομικά από ίδιο πανεπιστήμιο. 
Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμονας στο ΜΙΤ, υπό τον νομπελίστα καθηγητή Φράνκο Μοντιλιάνι, μαζί με τον νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Το 1980 προσελήφθη ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED). Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985-1993). Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, παραμένοντας έως το 2002, οπότε ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

0 Γνωρίστε τα πολύχρωμα τουράκο

Στα δάση και στις σαβάνες της υποσαχάριας Αφρικής,  μπορεί κανείς να δει τα τουράκο (turaco) να πετούν γρήγορα ανάμεσα στα δέντρα. Τα τουράκο είναι πουλιά μεσαίου μεγέθους, που ξεχωρίζουν για το λοφίο που έχουν στο κεφάλι τους. 
 Ανήκουν στην οικογένεια  Musophagidae, που στην κυριολεξία σημαίνει "αυτοί που τρώνε μπανάνες" (το γένος φυτών Musa περιλαμβάνει τις μπανάνες).
Έχουν έντονα χρώματα που οφείλονται σε μοναδικές χρωστικές. Είναι συνήθως μπλε, μωβ ή πράσινα. Το πράσινο χρώμα στα turaco  οφείλεται στη χρωστική ουσία turacoverdin, η οποία είναι η μοναδική αληθινή φυσική χρωστική που έχει βρεθεί σε πουλιά και δίνει ένα έντονο πράσινο χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για το κόκκινο χρώμα των φτερών τους, που οφείλεται στη χρωστική turacin. Οι χρωστικές αυτές υπάρχουν μόνο στα τουράκο

0 Κάτω από την άνυδρη Αφρική, ένας απέραντος υδάτινος κόσμος


Το Τσαντ υποφέρει από λειψυδρία. Στο υπέδαφος, όμως, κρύβονται μεγάλα αποθέματα νερού (Φωτογραφία: Associated Press)Σαχάρα, μια θάλασσα

Το Τσαντ υποφέρει από λειψυδρία. Στο υπέδαφος, όμως, κρύβονται μεγάλα αποθέματα νερού 

Περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική εκτιμάται ότι υποφέρουν από την έλλειψη πόσιμου νερού. Κι όμως, λίγες δεκάδες μέτρα κάτω από τα πόδια τους, το νερό του υδροφόρου ορίζοντα θα ήταν αρκετό για να μετατρέψει τη Σαχάρα σε ρηχή θάλασσα.

Η ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων νερού στους υδροφόρους ορίζοντες της Αφρικής, ακόμα και κάτω από τη μεγαλύτερη έρημo του κόσμου, ήταν γνωστή εδώ και δεκαετίες. Τώρα, όμως, ερευνητική ομάδα στη Βρετανία παρουσιάζει τον πρώτο χάρτη των υπόγειων υδάτων σε όλη την έκταση της ηπείρου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν πόροι που θα διευκόλυναν την προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

Ο συνολικός όγκος του νερού στους υδροφόρους ορίζοντες της Αφρικής υπολογίζεται ότι είναι 100 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το σύνολο των ποταμών και των λιμνών της ηπείρου.

0 Ήπειρος. Σε λειτουργία ο νερόμυλος και η νεροτριβή Κρυονερίου!!!

Δέκα χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος ο νερόμυλος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου στο Κρυονέρι και, ως πολιτιστικός σύλλογος, έχει πολλούς λόγους να εκφράζει την ικανοποίησή του και την περηφάνια του για όσα κατάφερε.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες.
μπόρεσε να διατηρήσουμε σε συνεχή λειτουργία τον παραδοσιακό νερόμυλο και την νεροτριβή. Πολύτιμη αποδείχτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, η στήριξη της προσπάθειας από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής , τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά με ανακοίνωσή του.
Παράλληλα κάνει γνωστό ότι αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Με λίγα λόγια... μπήκε το νερό στ' αυλάκι! Έτσι, από τις αρχές Απρίλη έως και τέλος Οκτώβρη, ο μπάρμπα Κώστας Τσιβόλας, ο μυλωνάς, είναι εκεί, πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει:
•Μπορείτε να αλέσετε με παραδοσιακό τρόπο το καλαμπόκι σας ή το σιτάρι σας, όπως ακριβώς το θέλετε.

0 Ψωροκώσταινα: Κι όμως, υπήρξε πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής ιστορίας

Ψωροκώσταινα: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο Μεσολόγγι».

Το όνομα «Ψωροκώσταινα» το χρησιμοποιούμε σήμερα, όταν θέλουμε να περιγράψουμε την ανέχεια και τη φτώχεια και ειδικότερα όταν θέλουμε να καταδείξουμε κάποιον ή κάτι ως τον «φτωχό συγγενή» ενός συνόλου, ή με άλλα λόγια τον «τελευταίο τροχό της αμάξης». Στις μέρες μας, συνήθως χρησιμοποιούμε απαξιωτικά αυτή τη λέξη όταν πρόκειται να στηλιτευθεί μια κακομοιριά, υποχωρητικότητα, ανοργανωσιά, αδυναμία και φτώχια που κάποιοι θεωρούν ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα της νεότερης ιστορίας.

Όμως, η Ψαροκώσταινα ή Ψωροκώσταινα, ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο της νεοελληνικής ιστορίας και μάλιστα μια ηρωική και αξιέπαινη γυναίκα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

0 Το μυστήριο των Δρακόσπιτων

Τα Δρακόσπιτα, βρίσκονται στη Νότια Εύβοια, ανάμεσα στην Κάρυστο και τα Στύρα.

Στη Νότια Εύβοια, ανάμεσα στην Κάρυστο και τα Στύρα, υπάρχουν κάτι ιδιόμορφα κτίσματα, τα "Δρακόσπιτα" όπως τα αποκαλούν οι κάτοικοι. Μυστηριώδη και εντυπωσιακά κτίσματα,
25 τον αριθμό, χρονολογούνται κατ' άλλους από το 12ο π.Χ. αιώνα και κατ' άλλους από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Είναι κατασκευασμένα από τεράστιους λίθους, χωρίς θεμέλια και παράθυρα.

’γνωστη παραμένει μέχρι σήμερα, η ιδιότητά τους. Κατοικίες θεών ή ανθρώπων; Καταφύγια λατόμων ή ταφικά κτίρια; Ναοί ή καλύβες βοσκών; Το γεγονός ότι όλα είναι κτισμένα κοντά σε λατομεία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για ναούς αφιερωμένους στους θεούς ή στο θεό προστάτη των λατόμων ή στον ήρωα Ηρακλή, την προσωποποίηση της δύναμης.

0 Τι απέγινε ο άνδρας που προσλήφθηκε στην «καλύτερη δουλειά του κόσμου»


Τι απέγινε ο άνδρας που προσλήφθηκε στην «καλύτερη δουλειά του κόσμου» (10)
Τρία χρόνια πριν «κέρδισε» την «καλύτερη δουλειά του κόσμου» με αμοιβή σχεδόν 86.000 ευρώ για τη φροντίδα του νησιού Hamilton κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.
Ο 37χρονος σήμερα Ben Southall άφησε πίσω του 35.000 «ανταγωνιστές» για αυτή την ονειρεμένη θέση εργασίας. Ήταν όμως η ζωή του ειδυλλιακή όσο και το τοπίο ή έπεσε σε «φουρτούνες»;

0 «Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!

perierga.gr - "Σιαμαία" ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!
«Είναι πραγματικά απίστευτο πώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν οκτώ ολόκληρους μήνες, το ένα κολλημένο στην κοιλιά του άλλου, και μάλιστα δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά», λέει ο υπεύθυνος του ενυδρείου στην Μπανγκόκ.
Τα ψαράκια ανήκουν στο είδος Nile Tilapia, που ζουν στα τροπικά ποτάμια και στις λίμνες της Ταϊλάνδης, και φαίνεται να έχουν βρει τον ιδανικό τρόπο για να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους… ανάποδα, καθώς το ένα είναι κολλημένο στο άλλο!

0 Ο πλανήτης Κρόνος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί


Το «Outer Space» δεν είναι μια προσομοίωση ή κάτι παρόμοιο. Πρόκειται για ένα βίντεο με… πρωταγωνιστή τον πλανήτη Κρόνο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη σύνδεση εικόνων που έχουν χαρίσει στην ανθρωπότητα οι αποστολές της ΝΑSA Cassini και Voyager.

Σκηνοθέτης του κλιπ είναι ο Ολλανδός Sander van den Berg, ο οποίος επικετρώνεται στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο εντυπωσιακό δαχτυλίδι του πλανήτη...

1 Πανάρχαιοι ιοί επιζούν στο DNA μας



Προϊστορικοί ιοί που ενσωμάτωσαν το γενετικό υλικό τους στο DNA των προγόνων μας επιζούν ακόμα και σήμερα μέσα στους ανθρώπους και πολλά άλλα θηλαστικά. Νέα διεθνής μελέτη προσδιορίζει τώρα το μηχανισμό που επέτρεψε σε αυτούς τους «ενδογενείς ρετροϊούς» να εξαπλωθούν σε ένα είδος εσωτερικής επιδημίας.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους
στην αμερικανική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, οι ερευνητές περιγράφουν τους ενδογενείς ιούς που εξέτασαν ως τους «υπερηγέτες του γονιδιώματος».

1 Μήπως δεν είμαστε φωνές βοώντων εν τη ερήμω;



Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας

Μήπως όλοι εμείς που γράφουμε ή σχολιάζουμε είτε σε μπλογκ, είτε σε μικρές ιστοσελίδες στο Ιντερνέτ, είτε σε επαρχιακές εφημερίδες ή σε εφημερίδες της ομογένειας δεν είμαστε τελικά «εντελώς» φωνές βοώντων εν τη ερήμω; Μήπως όσο μικρή κι αν είναι η επιρροή καθενός μας, όταν γινόμαστε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες, τελικά ασκούμε κάποια επιρροή; Μήπως, αν δεν ήμαστε εμείς τα αργυρώνητα ΜΜΕ θα περνούσαν αβρόχοις ποσί την προπαγάνδα τους; Μήπως έστω με τις μικρές, αλλά χιλιάδες φωνές μας αποτελούμε τα τριβόλια που δυσκολεύουν την «αρμονική» γραμμή που έχει δοθεί απ’ έξω και από μέσα και δυσκολεύουμε κάμποσο τη ζωή τους;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...