ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

0 Ένας πόλεμος με στόχο να μας έχουν δικούς τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο


Ένας πόλεμος με στόχο να μας έχουν δικούς τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο
Splunk, να μια εταιρεία με προοπτικές. Oταν όμως έχεις σκοπό να παρουσιάσεις τις τελευταίες τάσεις στον χώρο όπου κινούνται τα μεγάλα θηρία της κοινωνικής δικτύωσης και απόκτησης προσωπικών δεδομένων, γιατί άραγε να αρχίζεις από ένα άγνωστο όνομα; Η αιτία είναι το ότι κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστικά μηχανήματα, GPS, εταιρείες ηλεκτρονικών αγορών, παιχνίδια online δημιουργούν κάθε δευτερόλεπτο ποταμούς από δεδομένα. Πρόχειροι υπολογισμοί του φημισμένου McKinsey Global Institute δείχνουν ότι εκεί πίσω, στους σκληρούς δίσκους και στις διάφορες φορητές μνήμες, η ποσότητα στοιχείων που παράγονται κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 40%. Και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα των Big Data.

0 Ο Πικάσο και ο Ελληνισμός


«Κατάφερε να ξυπνήσει τους πεθαμένους θεούς του Ολύμπου και να τους ξαναζωντανέψει μπροστά στα μάτια μας με αληθοφανή τρόπο.»


ΔΩΔEKΑ XPONΩN, ο Πικάσο σχεδίαζε σαν τον Ραφαήλ. Κατείχε...
ακέραια όλη την κληρονομιά της εποχής του. Θα χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να μάθει να «ξεμαθαίνει», προκειμένου να ξανακερδίσει τη φρεσκάδα που η τεχνογνωσία είχε καταπνίξει, να ξαναβρεί την ανήμερη ορμή και την ταχύτητα του μεγάλου λαφυραγωγού, που είχε αποδυναμώσει η υπερβολική καλλιέργεια.


0 Κι εκεί που περιμέναμε την τέχνη να μιλήσει για την κατάσταση της χώρας...

... αυτή με άτυπους εκπροσώπους της λέει σαχλαμάρες. Καταλάβατε γιατί τα γιαούρτια, κύριοι;;;


3 χρόνια τώρα ένας ολόκληρος λαός χλευάζεται από ξένους, γνωστούς και πιστά κομματόσκυλα που συμφωνούν με φράσεις όπως '' μαζί τα φάγαμε''. 3 χρόνια ένας ολόκληρος λαός χάνει χάνει χάνει χάνει. 3 χρόνια ένας ολόκληρος λαός ακούει κάθε Παρασκευή ότι η χώρα του πτωχεύει και κάθε δευτέρα την βλέπει να σώζεται. 3 χρόνια ένας λαός μαζεύεται στις πλατείες, τρώει ξύλο με το κιλό, αμύνεται και φυλακίζεται για αντίσταση κατά της αρχής. 3 χρόνια ο λαός μας βλέπει την Ελλάδα πρώτο θέμα στα κανάλια μερικών κομπλεξικών χωρών.

0 Μπράβο Δημήτρη. Σ' ευχαριστούμε.

Υπάρχουν κι αυτοί οι Έλληνες. 
Κι αυτοί οι Έλληνες είναι που πραγματικά ενοχλούν μερικούς. 
Μπράβο Δημήτρη, συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε. 

0 Κίτρινα Ποδήλατα: Τραγουδάμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς

Κίτρινα Ποδήλατα: Τραγουδάμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς

Η μουσική τους είναι δυνατή, ο στίχος τους σκληρός, ενίοτε και ρομαντικός, αλλά ποτέ γλυκερός. Από τις αρχές του 2000 ως σήμερα τα Κίτρινα Ποδήλατα, δηλαδή τα αδέλφια Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς, έχουν πάρει φόρα και δεν σταματούν πουθενά. Δίσκοι, συναυλίες και μουσικές παραστάσεις, συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες... 

Μεγαλώσαμε...
Μα μυαλό δεν βάλαμε! Κάθε φορά που αναλύουμε μια κατάσταση με τη λογική και την όποια εμπειρία μας, καταλήγουμε να ρισκάρουμε για άλλη μια φορά. Iσως η ασφάλεια που νιώθουμε επειδή είμαστε δύο και πάρα πολύ κοντά; Ισως οι χαρακτήρες μας; Δεν ξέρουμε ακριβώς... Ξέρουμε μόνο πως πάντα καταλήγουμε να ακολουθούμε το πιο ριψοκίνδυνο και ποτέ το ασφαλές και το τετριμμένο. Και αν κάποια στιγμή φαίνεται πως επιλέγουμε ένα λιμάνι πιο ήρεμο να ξαποστάσουμε, είναι γιατί θα έχει πολύ μεγάλο πέλαγος το ταξίδι που έχουμε στα σκαριά και θέλει ετοιμασία και δυνάμεις. Μεγαλώνουμε και το καταλαβαίνουμε μόνον όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

0 Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα

Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα..

0 Ελληνίδες που έφτασαν στα... άστρα


Επτά ελληνίδες επιστήμονες μιλούν για τη διαδρομή τους και συμβουλεύουν τους νέους που αρχίζουν τη ζωή τους κοιτάζοντας... ψηλά

Με τον ερχομό του 2012 η ελληνική αστρονομική κοινότητα είχε την ικανοποίηση να δει δύο διακεκριμένες συναδέλφους να βραβεύονται από την Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία (American Astronomical Society, AAS). 




Η Χρύσα Κουβελιώτου, που ασχολείται με Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών, πήρε το βραβείο Ντάνι Χάινεμαν (Dannie Heineman), το οποίο συναπονέμεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής (American Institute of Physics, AIP) και την AAS. Η Λία Αθανασούλα, που

0 Aλήτες-ρουφιάνοι – λαμόγια δημοσιογράφοι …


Πότε και γιατί μεγαλοδημοσιογράφοι υποστηρίζουν αποτυχημένους και ζόμπι της πολιτικής;

Να προσέξουν αυτοί που πάνε κόντρα στο κοινό αίσθημα. Αλλο κανάλι 9 άλλο κανάλι 12 άλλο άλλο κανάλι 15 κοκ…Η Διαμαντοπούλου είναι ενα πολιτικό ζόμπι. Με ενέσεις διατηρείται ακόμη στην επιφάνεια. Ενας επιτυχημένος υπουργός ποτε δεν μετακινείται. Να μην εξηγήσω πόσο επιτυχημένη υπήρξε η Διαμαντοπούλου και πόσο επικίνδυνο και τραγικό είναι να βάζεις εναν αποτυχημένο σε άλλη θέση. Σκεφτείτε τα ανταλλάγματα που πεφτουν στο τραπέζι.

0 ‘Bigots’ Αρχαίοι Έλληνες…


Με την λέξη “bigot” στις ΗΠΑ, εννοούν τους «μισαλλόδοξους», τους «φανατικούς». Ιδιαίτερα τη λέξη αυτή χρησιμοποιούν οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές και όσοι έχουν υιοθετήσει την ατζέντα τους (ΜΜΕ, πρόσωπα της show business, τηλεπερσόνες, εφημερίδες, ιστοσελίδες κλπ) για να στιγματίσουν τουςχριστιανούς που δεν… πείθονται ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι απόλυτα «φυσιολογικό» και τολμούν να αντιδρούν στη νομιμοποίηση του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

0 5 ερωτήσεις που θα σας βάλουν σε σκέψεις vol. 1

Ο κόσμος είναι γεμάτος από μυστηριώδη γεγονότα, παράξενες ιδέες, τεχνολογίες και ανεξήγητα. Το "Flynn effect" η το όνομα που δόθηκε στη συνεχή αύξηση της ανθρώπινης νοημοσύνης από γενιά σε γενιά. Δείχνει ότι κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι γίνονται εξυπνότεροι με την πάροδο του χρόνου. Η καμπύλη της νοημοσύνη δεν ήταν ποτέ πιο εμφανή από ό, τι τα τελευταία 10 χρόνια, με την πρόοδο στην τεχνολογία των υπολογιστών και των νευρολογικών επιστημών. Όλη αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει μερικούς ανθρώπους να βλέπουν γεγονότα του παρελθόντος και του μέλλοντος με θαυμασμό.

Δείτε 5 γεγονότα που θα σας βάλουν σε σκέψεις...

0 Τζίμης Πανούσης - Νεοέλληνας

3 Η οικονομική κρίση "ζωντανεύει" την ύπαιθρο

Image
Η κρίση έρχεται να «ζωντανέψει» την ύπαιθρο. Από τη δεκαετία του 1950 κι έπειτα, η επαρχία άρχισε να «μαραζώνει» με την αθρόα μετακίνηση πολιτών στα μεγάλα αστικά κέντρα, προς αναζήτηση- τι άλλο;- εργασίας και καλύτερης ζωής. 

Σήμερα, η πορεία αντιστρέφεται, με εκατοντάδες ανθρώπους, κατά κανόνα νέους, να αποφασίζουν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής, αναζητώντας την τύχη που δε βρίσκουν στη μεγαλούπολη. 

Η τάση επιστροφής έκανε την παρουσία 
της ήδη από το 2008 και ενισχύεται συνεχώς, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία και οι αριθμοί. Πριν από το 2008, ήταν ζήτημα αν 300 άτομα προσέρχονταν να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που κατά τόπους διοργανώνονταν για νέες καλλιέργειες κ.λπ. Τώρα, σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τα 1.000 άτομα και γίνεται «μάχη» να εξασφαλιστεί μία θέση στις ημερίδες.

0 Πώς θα μαγειρέψεις τα όσπρια ~ Συμβουλές ~ Συνταγές

Aγοράζουμε πάντα όσπρια "νέας εσοδείας" για να είναι νόστιμα και βραστερά. Tα πολυκαιρισμένα συνεπάγονται άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικού, αφού όσο και να τα μουλιάσουμε, δεν πρόκειται ποτέ να μαλακώσουν.

Για να διαπιστώσουμε αν τα χύμα όσπρια δεν έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο ζωής που τους αναλογεί, τα δαγκώνουμε. Aν σπάνε σαν καραμέλες,...
 είναι μπαγιάτικα. Aν δαγκώνονται και υποχωρεί ελαφρά το εσωτερικό τους, είναι φρέσκα.

Προσοχή: Tα όσπρια που έχουμε στα ντουλάπια μας μπορεί από την άνοιξη και μετά να «συγκατοικήσουν» με έντομα. Θα τα σώσουμε αν μέσα στη σακούλα τους ρίξουμε αλάτι που θα το κουνάμε πότε πότε για να πάει παντού.

Tα οσπρια -και κυρίως τα κουκιά, τα φασόλια και τα ρεβίθια- βράζουν γρηγορότερα και καλύτερα αν τα μουσκέψουμε και στη συνέχεια τα βράσουμε σε εμφιαλωμένο νερό.

Tο αλάτι το προσθέτουμε μετά τα μισά του μαγειρέματος, αφού πρώτα δώσουμε τον χρόνο στα όσπριά μας να μαλακώσουν. Mε αυτόν τον τρόπο, επίσης, τα όσπρια δεν ξεφλουδίζουν.

0 Η «τριχωτή» κάμπια που μοιάζει με… περσική γάτα!

perierga.gr - Η "τριχωτή" κάμπια που μοιάζει με... περσική γάτα!Πραγματικά είναι απίστευτο το γεγονός ότι μια κάμπια έχει τόσο πλούσιο τρίχωμα! Λευκές μακριές τρίχες που γίνονται καστανές στην άκρη καλύπτουν ολόκληρο το σώμα της ασυνήθιστης κάμπιας Puss Caterpillar που ανήκει στην οικογένεια Megalopyge opercularis.


Η «γούνινη» κάμπια -όπως θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε- ζει στα δάση της Βραζιλίας και συναγωνίζεται άνετα με το τρίχωμά της ακόμη και μια περσική γάτα. Φανταστείτε μόνο να ήταν λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος!

0 Η εντυπωσιακή διώρυγα της Κορίνθου

Η εντυπωσιακή διώρυγα της ΚορίνθουΗ Διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου.

Η εργασίες για την κατασκευή της ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το 1893 από τον μηχανικό  Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη.
Στα αρχαία χρόνια μεταξύ του τείχους του Ισθμού και του περιβόλου του υπήρχε η δίολκος, οδός μέσω της οποίας μεταφέρονταν εμπορεύματα και μικρά πλοία για να αποφευχθεί ο γύρος της Πελοποννήσου.

Η ιδέα της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου, το 602 π.Χ. Ο πρώτος που προσπάθησε να την κατασκευάσει ήταν ο Νέρων, το 66 μ.Χ., σε σχέδια του Ιούλιου Καίσαρα και του Καλιγούλα. Μετά το θάνατο του Νέρωνα, συνέχισε την προσπάθεια ο Ηρώδης ο Αττικός, ο οποίος όμως την εγκατέλειψε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...