ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

0 Dallol-ο πιο περίεργος ηφαιστειακός κρατήρας στον κόσμο



Ο Dallol είναι ένας ηφαιστειακός κρατήρας και βρίσκεται στην Αιθιοπία στην περιοχή Danakil, βορειοανατολικά της οροσειράς Erta Ale. Έχει πλάτος 30 μέτρα και σχηματίστηκε μετά από μια υπόγεια έκρηξη που συνέβη το 1926 μαζί με άλλους παρόμοιους κρατήρες.

0 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ (β΄ μερος)

Για να επιστρέψετε στο Α΄μέρος τού άρθρουκάντε κλικ εδώ.

Πολυνευροπάθεια
Η πολυνευροπάθεια, γνωστή επίσης ως περιφερική νευροπάθεια, χαρακτηρίζεται από δυσκολία στο περπάτημα, δυσκολία στη χρήση των βραχιόνων, των χεριών και των ποδιών, αλλαγές αίσθησης (συνήθως στους βραχίονες, στα χέρια και στα πόδια), όπως πόνο, κάψιμο, τσούξιμο, μούδιασμα και μειωμένη αίσθηση, δυσκολία στην κατάποση, απώλεια λειτουργίας μυών ή αίσθησης στους μύες, πόνο στις αρθρώσεις, βραχνάδα ή αλλαγές στη φωνή και κόπωση.

Ερευνητές, που μελέτησαν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στη Δανία, βρήκαν, ότι αυτοί που πήραν στατίνες ήταν σημαντικά πιο πιθανό να αναπτύξουν πολυνευροπάθεια. Σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο American Academy of Neurology, οι ερευνητές βρήκαν, ότι οι ασθενείς που θεραπεύτηκαν με στατίνες για δύο ή περισσότερα χρόνια είχαν 2.640% αύξηση στον κίνδυνο ιδιοπαθούς (που προκαλείται από ένα φάρμακο) πολυνευροπάθειας.

0 Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ


''.... Ο θρυλικός πλάτανος του Ιπποκράτη, ο οποίος θεωρείται ενα απο τ'  αρχαιότερα δέντρα στην Ευρώπη, είναι 2.400 ετών, έχει περιφέρεια 11 μέτρα ...''
ΘΕΣΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΗ
      Ο πλάτανος του Ιπποκράτη βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία μέσα στην πόλη  της Κω, πίσω ακριβώς από το Διοικητήριο (Επαρχείο) και κοντά στο Ενετικό Φρούριο.
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ
      Η έκταση στην οποία φύεται ο "πλάτανος του Ιπποκράτη" αποτελεί πλατεία (πλακόστρωτη), περιμετρικά  της οποίας υπάρχουν μονώροφα και διώροφα κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνται ως γραφεία, για τις ανάγκες του Επαρχείου της Κω και ως εμπορικά καταστήματα. Αν και η περιοχή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εν τούτοις υπάρχει αρκετή ησυχία και ένα δροσερό  περιβάλλον.

0 Στηρίξτε το αγαπημένο σας blog !!!!

Μιλήστε μας, πείτε μας την γνώμη σας για το blog μας. Στείλτε μας μας e-mail τις προτάσεις σας και τις διευκρινήσεις σας.
Όλες οι απόψεις είναι δεκτές, θετικές και αρνητικές, καθώς αυτές είναι που μας κάνουν καλύτερους.

Ακόμα μπορείτε να μας στέλνετε δικά σας θέματα και απόψεις προς δημοσίευση εφ'όσον είναι σχετικά με το blog.
Βοηθήστε το αγαπημένο σας blog να γίνει καλύτερο. Διαδώστε το στους φίλους σας και τους γνωστούς σας.

0 Όμορφες φωτογραφίες της Αφρικής

 B610


από τον George Steinmetz.

0 Holy Family Shrine


  Εμπνευσμένοι από το έργο του Euine Fay Jones, μαθητή του Frank Lloyd Wright, μια ομάδα ανοικοδομεί ένα πανέμορφο ξωκλήσι πρακτικά στη μέση του πουθενά.
Φανταστείτε να οδηγείτε στην Εθνική οδό, κατά μήκος της Νεμπράσκα, και στην άκρη του δρόμου να βλέπετε αυτό το ναό. Δεν θα σταματήσετε να κάνετε το σταυρό σας; αν όχι από θρησκευτική κατάνυξη, από την έκπληξη που ένα οικοδόμημα τόσο ιδιαίτερου design βρίσκεται στο πιο απρόβλεπτο μέρος του πλανήτη.

0 Το γραμματόσημο

Το γραμματόσημο γεννήθηκε το 1840 στην Αγγλία και νόμιμος πατέρας του είναι ο Άγγλος Sir Rowland Hill (1795-1879). Μητέρα του είναι η Παγκόσμια Ταχυδρομική Υπηρεσία, η οποία κατάγεται από το μυθολογικό θεό των Ελλήνων, το Δία, που το πρώτο του παιδί, ο Ερμής, μετέφερε τα επίσημα και ανεπίσημα μηνύματα του ισχυρού πατέρα του.  
Γι αυτό το λόγο τα πρώτα Ελληνικά γραμματόσημα απεικονίζουν τον Ερμή.
Στην αρχή δεν του έδιναν σημασία, το χρησιμοποιούσαν μόνο σαν μεσολαβητή, μεταξύ των ανθρώπων και μετά το πετούσαν σαν άχρηστο. Σιγά σιγά όμως, όσο περνούσε ο καιρός άρχισαν να το προσέχουν ιδιαίτερα. Με το πέρασμα του χρόνου έπαιρνε διαρκώς και μεγαλύτερη αξία γιατί τα περισσότερα καταστρέφονταν και έτσι ελάχιστα σώζωνταν απο τους συλλέκτες.

0 Hasbro: ιδού ο διάδοχος του κύβου του Ρούμπικ

Για όλους αυτούς που έχουν βαρεθεί το ηλικίας 30 ετών κύβο του Ρούμπικ η Hasbro έχει τη λύση: παρουσίασε το διάδοχο, ο οποίος με 3x3x7 και 3x3x9 επιμέρους κομμάτια είναι πολύ πιο δύσκολος στο να επιλυθεί.

Συνδυάζοντας μικρά και μεγαλύτερα τουβλάκια ο IQ κύβος μετατρέπεται σε ένα ψυχεδελικό ζάρι. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τον αποκτήσουν αντί 27 δολαρίων.

ΠΗΓΕΣ: Brando, Technabob
http://pcnea.blogspot.com/

0 Το Βατικανό ανοίγει μυστικά αρχεία αιώνων

Εκατοντάδες από τα πιο σημαντικά έγγραφα των μυστικών αρχείων του Βατικανού θα εκτεθούν για πρώτη – και, ίσως, για τελευταία- φορά στο κοινό της Ρώμης.
Πρόκειται για μυστικά έγγραφα που φυλάσσονται περισσότερο από μία χιλιετία και σχετίζονται με πολλά και σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και οργανώσεις, όπως οι Ναΐτες, Ο Γκαλιλέο Γκαλιλέι, ο Μάρτιν Λούθερ, ο Λουδοβίκος ο 8ος  κλπ.


Τα έγγραφα φυλάσσονται  σε κλιματιζόμενα δωμάτια στο Βατικανό Αποστολικό Παλάτι, του οποίου τα ράφια έχουν συνολικό μήκος 80 χιλιομέτρων. Μερικά από αυτά είναι κρυμμένα στα βαρέως τύπου καταφύγια, δεκάδες μέτρα μέσα στη γη.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία , που το Βατικανό αποφάσισε να δείξει στο κοινό,  στο Μουσείο του Καπιτωλίου της Ρώμης, τα αρχεία που άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων εδώ και 400 χρόνια.

0 Ξεχωριστές live ερμηνείες από τον Γιάννη Αγγελάκα


Σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο

Ο Γιάννης Αγγελάκας, με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το νέο μέλος του σχήματος, Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, θα εμφανιστούν:

Αθήνα, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, Fuzz Club
Αθήνα, Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, Fuzz Club
Πάτρα, 31 Μαρτίου 2012, Ακτή Δυμαίων
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, Block 33

Κυκλοφορούν πάντα καθιστοί και αναλόγως των κεφιών σηκώνονται!

Επίσης, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012, ανήμερα τα Θεοφάνεια, ο Γιάννης Αγγελάκας θα εμφανιστεί στον ξενώνα Ευρύτη που βρίσκεται στο Καρπενήσι!

0 Απίστευτα γλυπτά τοπίων με βιβλία

Απίστευτα γλυπτά τοπίων με βιβλία (7)
Ο καλλιτέχνης Guy Laramee είναι δημιουργός δύο απίστευτων συλλογών από γλυπτά τοπίων με την χρήση βιβλιών, οι οποίες έχουν τίτλο «Biblios» και «The Great Wall». Εκτός από γλύπτης έχει εργαστεί ως συγγραφέας, σκηνοθέτης, συνθέτης, κατασκευαστής μουσικών οργάνων, τραγουδιστής και ζωγράφος, ενώ η επόμενη έκθεση των έργων του θα γίνει τον Απρίλιο του 2012 στην Galerie d’Art d’Outremont στο Montreal.
Θαυμάστε μερικά από τα έργα του!

0 Η Πομπηία συνεχίζει να καταρρέει....

Στύλος προαύλιου ρωμαϊκού σπιτιού στη Πομπηία κατέρρευσε την περασμένη Πέμπτη, επαναφέροντας την έντονη ανησυχία σε διεθνές επίπεδο για τον αρχαιολογικό χώρο που παρέμεινε «παγωμένος» στον χρόνο όταν το ηφαίστειο Βεζούβιος εκρήχθηκε 2.000 χρόνια πριν, θάβοντας ζωντανούς τους κατοίκους της πόλης και διατηρώντας τα σπίτια τους κάτω από την ηφαιστειακή στάχτη.

Τον τελευταίο χρόνο η ιταλική κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι αγνόησε επιδεικτικά το παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO όταν κατέρρευσε μέρος του «Οίκου των Μονομάχων».

Αυτή η κατάρρευση, μαζί με άλλες τρείς μέσα στο 2010, και τις κατηγορίες κακοδιαχείρισης και παραμέλησης της Πομπηίας, ανάγκασε σε παραίτηση τον υπουργό πολιτισμού Sandro Bondi τον Μάρτιο. Μέσα στο 2011 ακολούθησαν κι άλλες καταρρεύσεις ενώ η UNESCO ανακοίνωσε συμφωνία με την Ιταλία για την διάσωση της αρχαίας πόλης.

0 Eπιστρέφουν στα χωριά για μια καλύτερη ζωή

Κύμα εσωτερικής μετανάστευσης έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση που πλήττει χωρίς αμφιβολία τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όλο και περισσότεροι πολίτες εγκαταλείπουν πλέον τα αστικά κέντρα και να μετακομίζουν στην επαρχία.

Χαρακτηριστικές είναι γι’ αυτό το λόγο οι μαζικές πωλήσεις κατοικιών σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη όπως και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

0 Επαγγέλματα που χάνονται στο χρόνο

Ο Ρινιαστής
ΕΡΙΝΟΙ λέγονται τα αρσενικά σύκα [οι ορνιοί] που βάζουν οι συκοπαραγωγοί στις συκιές για να γονιμοποιηθούν και να κάνουν σύκα. Αυτά είναι σύκα που τα παίρνουν από αρσενικές συκιές ή αγριοσυκιές και τα περνούν σε κλωστές για να είναι εύκολο το κρέμασμα στις κανονικές [θηλυκές] συκιές. Έτσι όταν οι έρινοι ξεραθούν σκάζουν και βγαίνουν από αυτούς τα ωάρια της γονιμοποίησης που με τα έντομα και τον αέρα γονιμοποιούν τα άλλα. Οι άνθρωποι αυτοί που μάζευαν, αποθήκευαν και πωλούσαν τους ορνιούς ή ερινιούς λέγονταν ερινιαστές ή ρινιαστές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...