ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

0 Φωτογραφικά «παράθυρα» στο παρελθόν

Ένα ταξίδι στον χρόνο

0 Βρήκαν πλανήτη που μπορεί να έχει… κατοίκους!

Είναι ο ΗD85512b όπως τον ονόμασαν και είναι στην κατηγορία της “σουπερ γαίας”, είναι δηλαδή πλανήτης με μεγαλύτερη μάζα και βαρύτητα από τη Γη και όχι “γίγαντας αερίων” όπως ο Δίας, ο Κρόνος κλπ στο ηλιακό μας σύστημα
Την ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι στη Χιλή, με τη βοήθεια του ειδικού φασματογράφου HARPS.
Τι λένε λοιπόν οι επιστήμονες;
Σε αυτόν τον πλανήτη οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι από 30 ως 50 βαθμοί Κελσίου, και η βαρύτητα είναι 1,4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που εμείς βιώνουμε στη Γη...

0 Τα παιδικά καταστρέφουν τον εγκέφαλο

Τα καρτούν που χαρακτηρίζονται από έντονη κίνηση βλάπτουν την ικανότητα των μικρών παιδιών να συγκεντρώνονται και να επιστρατεύουν τη λογική. Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έβαλε 4χρονα να παρακολουθήσουν τέτοια κόμικ, τα οποία βασίζονται στη γρήγορη εναλλαγή σκηνών, όπως ο «Μπομπ ο Σφουγγαράκης». Διαπίστωσαν λοιπόν ότι αυτά τα παιδάκια, ηλικίας τεσσάρων ετών, τα πήγαν πολύ χειρότερα στην επίλυση προβλημάτων αλλά και στα τεστ παρατηρητικότητας και προσοχής. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η παρακολούθηση κόμικ με συνεχείς αλλαγές εικόνων υπερφορτώνει τον εγκέφαλο των παιδιών, ειδικά το σημείο που ελέγχει την «εκτελεστική λειτουργία», συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς που αποσκοπεί σε στόχους, της μνήμης κ.ά...

0 Φτάνουν στα …άκρα για μια φωτογραφία

Ένας φοιτητής από τη Ρωσία, ο 19χρονος Marat Dupri, και οι φίλοι του ρισκάρουν κυριολεκτικά τη ζωή τους ανεβαίνοντας στα ψηλότερα κτήρια και ποζάροντας μια ανάσα από το χάος. Έχουμε δει σε παλαιότερο άρθρο ότι τρελοί Ρώσοι …δεν φοβούνται τα ύψη, τώρα μπορούμε να δούμε και το φωτογράφο τους…
Ο Marat εκστασιάζεται στην ιδέα του ύψους. «Όταν είμαι στην κορυφή, ασθα΄νομαι ότι όλος ο κόσμος είναι στα πόδια μου. Τα προβλήματα έχουν μείνει κάπου εκεί κάτω», δηλώνει.
Αρχικά άρχισε να σκαρφαλώνει σε στέγες σπιτιών και να αποθανατίζει τη θέα,  αλλά πλέον μόνο τα ψηλότερα κτήρια τον ενδιαφέρουν. Θέλει η κάθε του λήψη να είναι μοναδική, τέτοια που «κανείς άλλος δεν τολμά να τραβήξει»…

0 Απίστευτη οφθαλμαπάτη με τον Einstain... video

Δείτε μια απίστευτη οφθαλμαπάτη με το περιστρεφόμενο πρόσωπο του Albert Einstein που θα σας εκπλήξει…

0 Εντυπωσιακός ''εκτυπωτής νερού'' στην Οσάκα (βιντεο)

Το εκπληκτικό αυτό συντριβάνι, στο εμπορικό κέντρο του σταθμού της Οσάκα, παρουσιάζει την ώρα, καθώς και άλλα πολλά σχέδια λουλουδιών και όχι μόνο, σε 2D απεικόνιση με τη βοήθεια του νερού.

0 Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής

Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια,
και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήση τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.
Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος να περάση από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.

0 Μπαταρίες από...ζελέ

Μπαταρίες από...ζελέ

Μικρές, φθηνές, οικολογικές, ασφαλείς και πολύ ισχυρές

Ένα νέο υλικό υπόσχεται μπαταρίες νέας γενιάς που θα είναι πιο αποδοτικές και ασφαλείς από τις σημερινές

Ερευνητές στη Μ.Βρετανία δημιούργησαν ένα νέο υλικό, ένα πολυμερές ζελέ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μιας νέας γενιάς μπαταριών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι μπαταρίες αυτές θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας επίσης νέας γενιάς ηλεκτρονικών συσκευών (φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων κ.α.) που θα έχουν μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μικρότερο κόστος από τις σημερινές.

Οι μπαταρίες «εμπόδιο»

Η εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών δεν ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό με εκείνο άλλων «συστατικών» των ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ λογισμικό, τσιπ, κάρτες γραφικών) και εν πολλοίς οι υπάρχουσες μπαταρίες εμποδίζουν την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς gadgets που θα έχουν ακόμη μικρότερο μέγεθος αλλά που θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο αποτελεσματικά από τα υπάρχοντα.

0 Σχολικά βιβλία μέσω δωρεάς από το xariseto.gr


Στα χέρια τους φαίνεται να έχουν πάρει οι πολίτες την υπόθεση «σχολικά βιβλία», μετά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έγκαιρη προμήθεια των μαθητών με συγγράμματα.

Τη στιγμή που ο πονοκέφαλος των γονιών μεγαλώνει για το αν θα πρέπει τελικά να τα φωτοτυπήσουν, να τα αγοράσουν από τα βιβλιοπωλεία ή να τα ζητήσουν από κάποιον γνωστό ή άγνωστο μέσω διαδικτύου, το «χάρισέ το», ένα εθελοντικό δίκτυο που δραστηριοποιείται από το 2008 έλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει χαριστικό παζάρι σχολικών βιβλίων.

0 Scilly-νησιά εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς

Τα νησιά Scilly αποτελούν αρχιπέλαγος, που βρίσκεται  στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κορνουάλης, στη Μεγάλη Βρετανία. 
Πρόκειται για πέντε κατοικημένα νησιά και πολλά άλλα μικρά βραχώδη νησάκια (περίπου 140). Όλα έχουν δημιουργηθεί από γρανίτη, από την περίοδο Πέρμια (η τελευταία περίοδος της Παλαιοζωικής εποχής).

0 ΦΟΥΡΝΟΣ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:

0 Παράξενη Χρονομηχανή: Η ζωή μας πριν από δέκα χρόνια.


Πριν δέκα χρόνια, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, έγινε κάτι που, παρ' ό,τι σημαντικότατο, παρουσιάστηκε ως Το Χειρότερο Πράγμα Όλων Των Εποχών. Η κλισέ φράση "όλοι θα θυμούνται πού ήταν σήμερα και τι έκαναν" (μαζί φυσικά με τα εικονοκλαστικά νέα της τραγωδίας) μας έκανε να το θυμόμαστε και μάλιστα πολύ καλά. Σα να ήταν χτες. Κι όμως ήταν πριν από δέκα χρόνια και η ανάμνηση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι μια άγκυρα στο παρελθόν: οι συγκρίσεις στη ζωή μας είναι αναπόφευκτες - χάρη σ' αυτή την ανάμνηση μπορούμε να τηλεμεταφερθούμε για λίγο, σαν ονειρικό φλάσμπακ ταινίας, στον εαυτό μας, στα σκηνικά της ζωής μας και στα συναισθήματά μας.

0 Μανιτάρια μετατρέπουν μυρμήγκια σε ζόμπι!

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο για b-movie θρίλερ επιστημονικής φαντασίας... Ωστόσο, πρόκειται για μία μετάλλαξη που προκαλούν τέσσερα είδη μανιταριών από τη Βραζιλία στα μυρμήγκια: Τα κάνουν ζόμπι και μάλιστα υπηρέτες τους!
 Το είδος αυτό, το Ophiocordyceps unilateralis, ανήκει σε μία ομάδα μανιταριών που μολύνει ενα είδος μυρμηγκιών και χειραγωγεί την συμπεριφορά τους. Στο τέλος σκοτώνει τα μυρμήγκια, αφού εξασφαλίσει μία τέλεια τοποθεσία για την διασπορά του.
 «Γνωρίζαμε λοιπόν από την αρχή ότι υπήρχαν και άλλα τέτοια είδη. Πιστεύω πως θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες είδη μανιταριών όπως αυτά», δήλωσε ο εντομολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια Ντέιβιντ Χιουζ, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη...

0 Στέλιος Καζαντζίδης: 10 χρόνια πριν, στον βρετανικό «Guardian»

Πέρασαν 10 χρόνια από το βιολογικό τέλος του Στέλιου Καζαντζίδη. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, κατέληξε στο δωμάτιο 918 του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Όπως ήταν φυσικό να συμβεί, ο θάνατός του Στέλιου Καζαντζίδη, ως είδηση, ξεπέρασε τα ελλαδικά σύνορα. Δεν ήταν λίγες οι αναφορές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, μα και οι διεξοδικές δημοσιεύσεις σε διαδικτυακούς τόπους και εκδόσεις....

0 Πορτραίτα από … ξύσματα μολυβιού

Έχουμε συνηθίσει τους καλλιτέχνες να χρησιμοποιούν τα μολύβια για να ζωγραφίσουν ένα πορτραίτο. Ο Kyle Bean όμως βρήκε ένα διαφορετικό και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να κάνει το ίδιο πράγμα. Αντί να ζωγραφίζει, ξύνει τα μολύβια και διατάσσει τα ξύσματα έτσι ώστε να σχηματίζουν εντυπωσιακά πορτραίτα.

0 10 λόγοι για να επαναστατήσεις...

1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς που σε ένα ψηφιδωτό ανθρώπων που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

0 Ακολουθήστε μας στο facebook. Γίνετε μέλη της ομάδας μας.

Βρείτε την ομάδα μας στο facebook και γίνεται μέλη ΕΔΩ.

0 Οι πιο ντροπιαστικές σχολικές αναμνηστικές φωτογραφίες (pics)

Οι φωτογραφίες που βγάζουμε σε κάποιο επαγγελματικό φωτογραφείο προκειμένου να θυμόμαστε τα σχολικά μας χρόνια, όταν περάσει ο καιρός μας προκαλούν συχνά πολλά γέλια και αρκετή ντροπή!
Έχουν μάλιστα δημιουργηθεί και κάποια sites στο ίντερνετ τα οποία συγκεντρώνουν από τους χρήστες τις πιο ντροπιαστικές απ'αυτές τις φωτογραφίες.

0 Αρκάς: Ατάκες που αγαπήσαμε

Μαθήματα ζωής με λίγες λέξεις!


1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού μπήκα.

2. Διασκέδαση είναι η τέχνη τού να κουράζεσαι τις ώρες της ανάπαυσης.

3. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός.

0 ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΚΗ…

0 Μα καλά αυτά τα παιδιά δεν καίγονται??!!

Πείτε μου τώρα ότι υπερβάλω για τον Ελενιν!



http://katohika.blogspot.com/

0 INCUNABULA

Θα σας παραθέσω κάποια στοιχεία σχετικά με κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εφιάλτης αν δεν ήταν πραγματικότητα. Βέβαια όλοι έχουμε τη νόηση και το κριτήριο και μπορούμε τα παρακάτω να τα εκλάβουμε ως πληροφορίες ή να τα πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων.
Κυριολεκτικά η ονομασία INCUNABULA σημαίνει κούνια ή κουκούλι και χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάτι που βρίσκεται  σε εμβρυακό στάδιο.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε έναν μυστικό κατάλογο όπου περιλαμβάνονται βιβλία, άρθρα περιοδικών, χειρόγραφα και συγγράμματα με θέμα την ύπαρξη παραλλήλων συμπάντων  και την πρακτική προσέγγισής τους.της σεξουαλικής  πράξης), ανοίγει μυστικές πόρτες που οδηγούν σε άλλους πιθανούς κόσμους.

0 Πληρώσαμε τα μαλλιά της κεφαλή μας για το Σαββατοκύριακο του Παπανδρέου στην ΔΕΘ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ!!Η κυβέρνηση μόνο για χαράτσια κάνει.. Τις δικές της δαπάνες είναι ανίκανη να τις περιορίσει.. Η τεράστια αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, εκτιμάται πως θα κοστίσει 1,5 εκατ. €, με τα περισσότερα χρήματα να δίνονται για την ασφάλεια του Παπανδρέου..

0 9 μυστικά για άμεση ενέργεια...

Νιώθετε πως δεν έχετε ενέργεια για τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας; Μερικές φορές το πρόβλημα είναι η έλλειψη ύπνου, αλλά ακόμη και αν είστε ξεκούραστοι, ορισμένες συνήθειες στην διατροφή, την άσκηση ή σε άλλες επιλογές που αφορούν τον τρόπο ζωής μπορούν να βλάψουν ή να οφελήσουν τα επίπεδα ενέργειας σας…
Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω tips για να «γεμίσετε» τις μπαταρίες σας κατά την διάρκεια της ημέρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...