ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

0 Η κατασκευή του Ισθμού της Κορίνθου

Η κατασκευή του Ισθμού της Κορίνθου ίσως είναι από τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στην αρχαία Ελλάδα που ακόμα επιδρούν θετικά στη σημερινή Ελλάδα. Η ιστορία του είναι πολύ παλιά, 2.300 χρόνια, όπου γύρω στο 602 πΧ ο Περίανδρος εμπνεύστηκε τη δημιουργία της διώρυγας ωστόσο εγκαταλείφθηκε για να μην προκαλέσουν την οργή των θεών αλλά και λόγους οικονομικούς διότι η Κόρινθος είχε οφέλη από τα τέλη της χρήσης της δίολκου (μετέφεραν τα πλοία μέσω ξηράς, απομεινάρια της υπάρχουν μέχρι και
σήμερα).
Έτσι, ο Νέρωνας βασισμένος σε σχέδια του Ιουλίου Καίσαρα ξεκινάει τις εργασίες διάνοιξης στις 28 Νοεμβρίου του 66 μΧ με χιλιάδες εργάτες. Οι εργασίες προχώρησαν σε μήκος 3.300 μέτρων όπου και σταμάτησαν λόγω αναγκαστικής αποχώρησης του Νέρωνα στη Ρώμη.

Ηρώδης ο Αττικός, Βυζαντινοί και Ενετοί προσπάθησαν χωρίς όμως...

0 Απάντηση της Renault σε Έλληνα κάτοχο I.X.


Dear Mr. Katsiaros D.

We have received and analyzed your complaint letter
regarding the "arhidia kivotio" issue on Renault Megane
cars. Unfortunately, we were unable to find this term
(arhidia kivotio) in our databases and we kindly ask you to
send to us more detailed specification about.
Also, please be so kind to translate in English the
following expressions: "gamo to aftokinito sas", "valte to ston kolo sas" and "gamo tin kariola tin reno".

Sincerely yours,
Michel Mouton
Customer Service Representative
414 Avenue Miramax, DC668, Douai, France

0 Άρχισαν οι μετατάξεις

0 Μόλις πήραν τα έπιπλα στο Υπουργείο άρχισε η σκληρή δουλειά...

Συνολικά 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», η κυρία Τσουρή αναγκάστηκε να μετακομίσει με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός, Γιάννης Διαμαντίδης, επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.
Μόλις πήραν τα έπιπλα στο Υπουργείο άρχισε η σκληρή δουλειά...

0 Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της... TROIKA-GREECE!




Απίστευτη εικόνα από την ΕΡΤ στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ

Ως πρωθυπουργός της... TROIKA-GREECE παρουσιάζεται ο Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής του Καζακστάν!

Η επίσημη δικαιολογία για αυτό το πρωτοφανές γεγονός είναι ότι η λέξη TROIKA «μπαίνει» μπροστά από τα ονόματα των Κρατών που προεδρεύουν στη σύνοδο του ΟΑΣΕ...

0 Υποθαλάσσια σπήλαια(Photos)

Beautiful Underwater Cages

0 25 φώκιες Monachus Monachus ήρθαν στη ζωή

fokia4
«Στην Κίμωλο, την Τήνο, την Κάρπαθο, τη Θάσο, την Εύβοια, το Πήλιο, την Αργολίδα, τον Πλαταμώνα και όχι μόνο, είχαμε γεννητούρια! Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη της οικογένειας Monachus Monachus.
Η MOm καταγράφει τα νεογέννητα και τους δίνει ονόματα που συνήθως σχετίζονται με τον τόπο, τη συμπεριφορά ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρατηρήθηκαν. Αυτό, εκτός του ότι φαίνεται χαριτωμένο, αποτελεί και μια συγκεκριμένη μέθοδο για τη μελέτη μικρών πληθυσμών θηλαστικών, αφού έχει φανεί ότι διευκολύνει τους βιολόγους να συσχετίζουν δεδομένα που αφορούν στα συγκεκριμένα ζώα. Μάνος, Αποστολίνος, Πλατής, Πηλός, Πούντα, Γλάφη, Βλάχα και Τάσος είναι μερικά από τα.....
κωδικά ονόματα που δώσαμε φέτος!
Oι ερευνητές της MOm κατέγραψαν μερικά από τα νεογέννητα φωκάκια, στο πλαίσιο δράσεων παρακολούθησης του πληθυσμού και καταμέτρησης των γεννήσεων σε αναπαραγωγικά καταφύγια. Άλλα ζώα, μας τα ανέφεραν μέλη του Δικτύου Διάσωσης και Συλλογής Πληροφοριών, που είχαν την τύχη να τα συναντήσουν.
Nefeli-300x179Μετρώντας λοιπόν τις νέες αφίξεις, φτάνουμε ήδη τις 25! 25 νέα φωκάκια άρα και 25 μαμάδες, αφού οι μεσογειακές φώκιες γεννάνε μόνο ένα μικρό τη φορά. Οι μητέρες Monachus monachus αφιερώνουν αρκετό χρόνο στη φροντίδα των μικρών τους. Τις πρώτες μέρες δεν απομακρύνονται καθόλου από το μικρό τους, θηλάζοντας και προστατεύοντάς το από πιθανές φουρτούνες. Μετά από λίγες μέρες, το αφήνουν για μερικές ώρες μόνο του, για να βρουν τροφή. Τα μικρά σιγά – σιγά ξεθαρρεύουν και μπαίνουν στο νερό για να εξασκηθούν στο κολύμπι και τις καταδύσεις. Για τέσσερις περίπου μήνες τα μικρά θηλάζουν, προκειμένου να πάρουν βάρος και δυνάμεις ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την ανοιχτή θάλασσα μόνα τους.
Ας επανέλθουμε όμως στις γεννήσεις, αφού η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για τη μεσογειακή φώκια έχει ακόμα τουλάχιστον ένα μήνα μπροστά της και ελπίζουμε σε ακόμα περισσότερες αφίξεις!
Σε όλα τα νέα μέλη της οικογένειας των Monachus monachus και σε αυτά που πιθανόν να έρθουν τον επόμενο μήνα, ευχόμαστε καλά ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες!».
http://www.mom.gr via http://opiguinos.blogspot.com


http://kala-nea.gr/?p=10268#ixzz16saPIvDu

0 Χειμώνας στην Ευρώπη, καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται «στον πάγο», στην Ελλάδα, αλλά και στις γειτονικές Ιταλία και Τουρκία, καταγράφονται ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το γράφημα που παρουσιάζει το reuters, χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις.... επόμενες ημέρες στην Ευρώπη. Στο μεγαλύτερο μέρος των Σκανδιναβικών χωρών ο υδράργυρος θα δείξει -10 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Ευρώπη η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 0 βαθμούς, ενώ αντίθετα στα νότια ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.


 TA EIDA OLLA

0 Taiwan Tower Conceptual International Competition: ή αλλιώς μια απίστευτη ιδέα…

Αν υπάρχει μια δημιουργία που μας θυμίζει περισσότερο από οτιδήποτε τους φανταστικούς κόσμους του Isaac Asimov μάλλον τη βρήκαμε…

Φαίνεται σαν κάτι που ποτέ δεν θα κατασκευαστεί αλλά πιστέψτε το, αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα, σύντομα θα ξεκινήσει να φτιάχνεται. Το “Floating Observatories” είναι η νικητήρια πρόταση του Stefan Dorin στον πρόσφατο διαγωνισμό Taiwan Tower Conceptual International Competition – και σε αντάλλαγμα για τα $130,000 που πήρε, πρέπει και να το… κατασκευάσει!

Ο πύργος με περισσότερα από 300 μέτρα ύψος με τα γεμάτα με ήλιο “φτερά” που είναι.... μπαλόνια παρατήρησης θα είναι το ‘διαμάντι του στέμματος’ για την Taechung, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊβάν.
Ο αρχιτέκτονας Dorin Stefan έχει ήδη πολλές επιτυχίες στην πατρίδα του και στην πόλη του στο Βουκουρέστι – κατάφερε ακόμη και να πάρει τη δουλειά των δύο περπτέρων της χώρας του για τις Expo του 1993 και του 2005. Αλλά αυτή η δουλεία του, που θα στηθεί στα μέσα της δυτικής ακτής της Ταϊβάν είναι απλά… εξωφρενική!
Με ύψος στα 390 μέτρα περίπου τα “Floating Observatories” διαθέτουν γεωθερμική θέρμανση και ζεστό νερό από τη βάση, φυσικό εξαερισμό με το “φαινόμενο της καμινάδας”, φωτοβολταϊκές κυψέλες και τουρμπίνες παραγωγής ενέργειας από τον άερα στον άξονα. Υπάρχει ακόμη φωτισμός με οπτικές ίνες και σύστημα συλλογής και καθαρισμού του βρόχινου νερού. Τι άλλο θέλετε; Εμείς να το δούμε να ορθώνεται και να το… επισκεφτούμε μια μέρα!




TA EIDA OLLA

0 Καταρρέει ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες καταστροφής ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν την κατάρρευση άλλων δύο τοίχων σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη (νότια Ιταλία).

Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας, η οποία είναι ένα από τα μέρη που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες στην Ιταλία.
 Χθες είχε καταρρεύσει ένας τοίχος μήκους περίπου 12 μέτρων που αποτελούσε τον ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...