ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

58 Συμπτώσεις που συμβαίνουν μια στο εκατομμύριο!

Απίθανες συμπτώσεις που συμβαίνουν μια στο εκατομμύριο! (1)
Πράγματα από αυτά που λες πως δεν γίνονται!

2 Τα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα

Η Μπουκοβίνα είναι μια ιστορική περιοχή της Ρουμανίας. Το όνομά της σημαίνει "Γη της οξιάς". Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρουμανία, ανάμεσα στους λόφους της βόρειας Μολδαβίας. Εδώ βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς θρησκευτικής τέχνης, παγκοσμίως. Πρόκειται για τα "Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα". Οκτώ ορθόδοξες εκκλησίες μοναδικές στην Ευρώπη, οι οποίες χτίστηκαν από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελούν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη βυζαντινή τέχνη.

Οι εξωτερικοί τοίχοι τους είναι διακοσμημένοι με περίτεχνες τοιχογραφίες, με πορτρέτα αγίων και προφητών, σκηνές από τη ζωή του Ιησού,  εικόνες των αγγέλων και των δαιμόνων, του ουρανού και της κόλασης. Οι τοιχογραφίες δεν είναι απλές διακοσμήσεις τοίχων.  Αναπαριστούν ολοκληρωμένους κύκλους θρησκευτικών θεμάτων και σκοπός της δημιουργίας τους ήταν  να κάνουν γνωστή στους χωρικούς την ιστορία της Βίβλου και τη ζωή σημαντικών αγίων της Ορθοδοξίας, απλώς με τη χρήση της εικόνας.

6 Η Ελληνική σπείρα στη μέση της ερήμου που φαίνεται από το διάστημα Pics+Vid

Ένα έργο που βρίσκεται σε κατάσταση αργής αποσύνθεσης, αλλά παραμένει ορατό μετά από 17 χρόνια, ακόμη και από το διάστημα. Ποια η σχέση της σπείρας με τον... Γιάννη Βαρουφάκη

Όχι δεν είναι έργο εξωγήινων. Όχι δεν είναι σκηνή από επεισόδιο των X-Files. Είναι εγκατάσταση τέχνης και ανήκει σε ελληνίδες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το 1997, 17 χρόνια πριν δηλαδή, η καλλιτέχνιδα και σύντροφος του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, η αρχιτέκτονας Αλεξάνδρα Στράτου και η αρχιτέκτονας Στέλλα Κωνσταντινίδη αποφάσισαν να εγκαταστήσουν το "Desert Breath" στην καρδιά της ερήμου.

2 Ακόμα και από το διάστημα φαίνεται η διαφορά της Βόρειας Κορέας –Εκατομμύρια κάτοικοι βυθισμένοι στο σκοτάδι [εικόνες&βίντεο]

Απίστευτες εικόνες ενός άνευ τέλους διχασμού, κατέγραψε η NASΑ αποτυπώνοντας τη διαφορά της Βόρειας από τη Νότια Κορέα, που είναι εμφανής ακόμα και από το διάστημα.

Το απομονωμένο κομμουνιστικό κράτος της Βόρειας Κορέας μοιάζει σαν μια μαύρη τρύπα σε μια θάλασσα φωτός, καθώς είναι εντελώς «σβηστή» σε αντίθεση με το νότιο τμήμα της εικόνας, που δείχνει τη Νότια Κορέα λουσμένη στο φως.

Οι νυχτερινές εικόνες ελήφθησαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 30 Ιανουαρίου και το μόνο φωτεινό σημείο της Βόρειας Κορέας είναι η πρωτεύουσα της χώρας, Πιονγιάνγκ που ξεχωρίζει σαν μια φωτεινή κουκκίδα.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιουν Ουν, κάθε νύχτα αφήνει χωρίς ρεύμα την πλειοψηφία των 24 εκατ κατοίκων της Βόρειας Κορέας, καθώς η χώρα υστερεί πολύ στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε τις εικόνες και το βίντεο που ακολουθούν:

0 UFO στην τέχνη ;;;;

Συμπτώσεις ή κρυφά μηνύματα;

1 Για όσους το αποφασίσουν τελευταία στιγμή: Οκτώ ιδανικοί προορισμοί σε βουνό και θάλασσα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας [εικόνες]

Για όσους το αποφασίσουν τελευταία στιγμή: Οκτώ ιδανικοί προορισμοί σε βουνό και θάλασσα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας [εικόνες]
Το πρώτο τριήμερο του 2014 βρίσκεται εν όψει και ήδη αρκετοί έχουν προγραμματίσει να το... εκμεταλλευτούν για μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα και την καθημερινότητά τους.

Για όσους δεν έχουν κανονίσει κάτι, αλλά θα ήθελαν να κάνουν κούλουμα εκτός πρωτεύουσας, παρακάτω παρουσιάζονται 10 προορισμοί που θεωρούνται ιδανικοί.

0 Νεκροταφείο φαλαινών δίπλα σε αυτοκινητόδρομο στη Χιλή!

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον σαράντα σκελετοί - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις απολιθωμάτων των τελευταίων ετών, αυτό το νεκροταφείο φαλαινών που εντοπίστηκε δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Pan-American Highway, στη Χιλή. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως μπορούν πλέον να εξηγήσουν πώς τόσες φάλαινες οδηγήθηκαν και παρέμειναν σε μια τοποθεσία πριν από τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια χρόνια.

Εκτιμάται πως αυτό ήταν το αποτέλεσμα τεσσάρων «επεισοδίων» κατά τα οποία φάλαινες αποκλείστηκαν στην ακτή, όπως αναφέρει το BBC.

Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι φάλαινες πέθαναν από τοξική άλγη.

4 Δράκοι και πουλιά στον ουρανό του αρκτικού κύκλου -Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Βόρειο Σέλας [εικόνες]

Δράκοι και πουλιά στον ουρανό του αρκτικού κύκλου -Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Βόρειο Σέλας [εικόνες]
Μαγεία στον ουρανό. Ενας πολύχρωμος πίνακας ζωγραφικής είναι το Βόρειο Σέλας με «ζωντανές» εικόνες να σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της πορείας του.

Αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση θέλησε να καταγράψει με την φωτογραφική του κάμερα ο αστροφωτογράφος Χουαν Κάρλος Κασάδο.

Ο 55χρονος Ισπανός ταξίδεψε στη Γροιλανδία αλλά και σε περιοχές της Νότιας Ισλανδίας και οι εικόνες που κατέγραψε είναι εντυπωσιακές. Σε αυτές σχηματίζονται το κεφάλι ενός δράκου αλλά και όπως φαίνεται, ένα πουλί με ανοιγμένα τα φτερά του.

«Βλέποντας το Σέλας χαλαρώνεις και σε κάνει να ονειρεύεσαι σαν μικρό παιδί Νιώθεις απίστευτη χαρά παρατηρώντας ζωντανά κάτι που μέχρι τώρα έχεις δει μόνο σε φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ», ανέφερε ο Ισπανός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...