ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

0 Θάσος: Ιστορικά στοιχεία και η ζωή στο υπέροχο νησί του Βορείου Αιγαίου

 Εξερευνήστε την Θάσο με ένα κλικ ΕΔΩ

Ιστορικά στοιχεία

Μυθολογία

Θάσος, ΜυθολογίαΣύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο πρώτος οικιστής και ιδρυτής του νησιού ήταν ένα φερώνυμο πρόσωπο, ο Θάσος. "...Θάσος από Θάσου καλείτε, Ποσειδώνος υιού..."
Ο Ηρόδοτος εξάλλου γράφει¨
«…από του Θάσου τούτου του Φοίνικος τούνομα έσχε…»
Ο Θάσος ήταν γιος ή εγγονός του Αγήνορα, του βασιλιά της Φοινίκης, και βρέθηκε στη Θάσο αναζητώντας την Ευρώπη που είχε απαχθεί από τον Δία, όταν ο τελευταίος την ερωτεύτηκε παράφορα. Οι Φοίνικες όμως δεν ανέχτηκαν την απαγωγή της Ευρώπης και οργάνωσαν μια εκστρατευτική αποστολή από πολλά πλοία με αρχηγό τον Κάδμο, αδερφό της Ευρώπης, και συναρχηγό τον Θάσο. προκειμένου να την εντοπίσουν και να την επαναφέρουν στην πατρίδα τους. Η «αναζήτηση» κράτησε αρκετά και στο τέλος η αποστολή χωρίστηκε στα δύο. το ένα μέρος με αρχηγό τον Κάδμο πήγε στη Βοιωτία και έχτισε στο εσωτερικό της τη Θήβα, ενώ το άλλο μέρος με αρχηγό τον Θάσο κατευθύνθηκε στη σημερινή Θάσο, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Παράλληλα, την Ευρώπη αναζητούσαν και τα άλλα δύο αδέλφια, ο Φοίνικας και ο Κίλικας σε διαφορετικές όμως κατευθύνσεις.

0 Επιστημονικές αλήθειες που μάλλον δεν γνωρίζεις!

perierga.gr - Πρωτότυπες διαφημίσεις προωθούν την επιστημονική έρευνα! Το «Science World Μuseum» σε συνεργασία με τον καναδικό Οργανισμό Rethink δημιούργησαν μια χιουμοριστική σειρά από διαφημίσεις του τοποθετήθηκαν στους δρόμους του Βανκούβερ προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών σχετικά με τη σημασία της επιστημονικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διαφημίσεις μεταφέρουν στον κόσμο με χιουμοριστικό τρόπο διάφορες πληροφορίες, άγνωστες στους περισσότερους, ενώ ο εμπνευσμένος τρόπος της εκστρατείας στην πόλη καταδεικνύει και με το παραπάνω το γεγονός ότι η επιστήμη μπορεί να έχει και μια αστεία πλευρά!
1. Δύο ουγγιές χρυσού φτάνουν για να καλύψουν μια διαφημιστική πινακίδα», δηλαδή 56,64 γραμμάρια μόνο!


0 Γίνε καλά με γενόσημα και φάε ληγμένα!



Όσο περνά ο καιρός τόσο δυστυχώς καθίσταται περισσότερο αντιληπτό πως η παρουσία της τρόικας ουδεμία σχέση έχει με τη βελτίωση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, τον περιορισμό του ελλείμματος και κατά συνέπεια τον έλεγχο του δημοσίου χρέους.

του Στρατή Μαζίδη
Ίσα ίσα που η κατάσταση όχι μόνο δε βελτιώθηκε έστω οριακά στα δημοσιονομικά μεγέθη, όχι δεν παρέμεινε στάσιμα αλλά τα αρνητικά ρεκόρ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Και καλούμαστε πλέον να θέσουμε ως στόχο να επιστρέψουμε στην προ τριετίας κατάσταση όσον αφορά τους αριθμούς αλλά με ένα πολύ χειρότερο επίπεδο ζωής για όλους.

Δε χρειάζεται να είσαι απόφοιτος του Γέηλ και της Οξφόρδης για να αντιληφθείς ότι αλλού αποσκοπούσε αυτή η κατάσταση και ευτυχώς τουλάχιστον σε αυτήν εδώ τη μικρή γωνιά τα γράφαμε εξαρχής.  Όταν σου λείπουν χρήματα καλείσαι να κάνεις δύο πράγματα:

0 To τραμ επιστρέφει σε Αθήνα και Πειραιά και αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη



Την «κατάληψη» των ιστορικών κέντρων της Αθήνας και του Πειραιά σχεδιάζει το τραμ, το οποίο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να ξανακινηθεί στις γειτονιές των δύο πόλεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Αττικό Μετρό και της αναδόχου εταιρείας για την επέκταση του τραμ στο κέντρο του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί στη Βουλή.


Το έργο θα ολοκληρωθεί το 2014 και θα συνδέει του Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Πειραιά, με μονή γραμμή μήκους 5,4 χλμ., που θα κάνει κυκλική πορεία μέσα στην πόλη, μέσω των οδών Σκυλίτση, Λαμπράκη και Βασ. Γεωργίου, και Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλίτση, αντιστοίχως, για την επιστροφή.

Οι μελέτες δείχνουν ότι θα μετακινούνται περί τις 25.000 επιβάτες ανά ημέρα.

0 Πως φτιάχνονται οι φελλοί


Πως φτιάχνονται οι φελλοί (23)

Γνωρίζατε πως φτιάχνονται οι φελλοί; Δείτε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που δείχνει την διαδικασία παρασκευής τους από την αρχική μέχρι την τελική φάση.


Οι φελλοί προέρχονται από τις φελλοφόρες βελανιδιές, οι οποίες θερίζονται κάθε 9 χρόνια. Να σημειωθεί βέβαια πως το δένδρο δεν καταστρέφεται από αυτή την διαδικασία, αφού ο φλοιός του ξαναγεννιέται.

Τα περισσότερα δάση φελλοφόρων βελανιδιών βρίσκονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

0 Το Μεξικό κερδίζει 23 εκατ.$ από τις θεωρίες για το τέλος του κόσμου

Το Μεξικό κερδίζει 23 εκατ.$ από τις θεωρίες για το τέλος του κόσμου
Πολλοί θα έχετε ακούσει για τις περίφημες προφητείες των Μάγια που μιλάνε για το τέλος του κόσμου το Δεκέμβριο του 2012

Τα σενάρια για τις ημέρες της Αποκάλυψης που θα έρθουν στον πλανήτη δίνουν και παίρνουν όμως κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους για τις χρυσές δουλειές που θα κάνουν.

Ειδικότερα στο Μεξικό, το οποίο φιλοξενεί πολλές αρχαίες πόλεις των Μάγια, οι τουριστικές αφίξεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Φελίπε Καλντερόν 52 εκατομμύρια τουρίστες από τον κόσμο αλλά και το Μεξικό αναμένεται να συρρεύσουν στις πόλεις των Μάγια που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της χώρας με αφορμή το τέλος του ημερολογίου των Μάγια. Ο συνολικός τζίρος που θα αποκομίσει η τουριστική βιομηχανία της χώρας υπολογίζεται στα 23 εκατ. δολάρια.

0 Αναγκάστε τους…

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα, γεγονός που αναμφισβήτητα θα μεταφερθεί και στις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, πρέπει να αποτελέσει τον «πρόλογο» των συζητήσεων με την Άνγκελα Μέρκελ. 

 Βέβαια Αθήνα και Βερολίνο θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αυτή την συνάντηση, αλλά, όπως έχουμε τονίσει, κάποιοι προωθούν την αναμπουμπούλα, προκειμένου να προχωρήσουν τα παγκόσμια σχέδια. Το μόνο σίγουρό είναι να καταλάβει το Βερολίνο, ότι σε περίπτωση οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας μας θα δημιουργηθεί αντί-γερμανικό μένος σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Για να μην κουράσουμε, θα θέλαμε να αναφέρουμε επιγραμματικά τα εξής:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...