ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

0 Ο Λευκός Οίκος, στην λίστα με τα "πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου"!

Ο Λευκός Οίκος είναι γνωστός ως η κατοικία του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σίγουρα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον.
  Όμως, συγκαταλέγεται και σε μία ακόμα λίστα: αυτή με τα πιο διάσημα στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

  Λέγεται ότι οι νεκροί πρόεδροι των ΗΠΑ κάποιες φορές αποφασίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο 9ος Αμερικανός πρόεδρος, Ουίλιαμ Χάρισον (1773-1841), τα βράδια ανασκαλεύει στη σοφίτα, ενώ ο 7ος πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (1767-1845) δεν λέει να «αφήσει» το υπνοδωμάτιο που είχε στο Λευκό Οίκο και έτσι το «στοιχειώνει».

0 "Οι Μάγια είχαν επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους"!

Ο υπουργός Τουρισμού (!!!) της πολιτείας Καμπέτσε, του Μεξικού, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε ότι σύμφωνα με νέα στοιχεία οι Μάγια είχαν στενές επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους.
  Διαβάστε αναλυτικά τις κατηγορίες "επαφών με εξωγήινους" στο Λεξικό Όρων του pyles.tv.

  Σύμφωνα με τον υπουργό τα νέα στοιχεία για τους Μάγια και τις παρέες τους προέκυψαν όταν μεταφράστηκαν ορισμένοι κώδικες, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες εδώ και καιρό.

0 ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ο κόσμος και η φύση μέσα στην οποία ζούμε αποτελείτε από ορατά και αόρατα στοιχεία. Για τα ορατά όλοι συμφωνούμε καθώς η όραση μας τα παρατηρεί και λίγο η πολύ δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων. Όσον αφορά τώρα τα αόρατα έχουμε μια ποικιλία απόψεων και εξηγήσεων από την τέλεια άρνηση της ύπαρξής τους έως την άποψη ότι μόνο αυτά είναι ουσιαστικά. Αυτό και πάλι είναι φυσικό καθώς δεν είναι δυνατό να παρατηρήσουμε αυτά τα αόρατα στοιχεία αλλά μόνο τα αποτελέσματά τους και από αυτά καθώς και από τη ενέργεια που παράγουν να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα και να έχουμε τις όποιες αποδείξεις για την ύπαρξή τους.

0 Ελεύθερος σαν ψάρι

Ίσως δεν μας χωρίζει μεγάλη απόσταση από το πανάρχαιο όνειρο του ανθρώπου να κολυμπά απρόσκοπτα, σαν τα ψάρια, και να καταδύεται σε μεγάλα βάθη.
Η εισπνοή οξυγόνου μέσω ενός υγρού και τεχνητά βράγχια θα μας επιτρέψουν την προσέγγιση απροσπέλαστων μέχρι τώρα βυθών, χωρίς τον κίνδυνο να προσβληθούμε από τη νόσο των δυτών.
Οι άνθρωποι έχουν μάθει να πετούν σαν πουλιά, να σκαρφαλώνουν σαν πίθηκοι και να τρυπούν τη γη σαν τυφλοπόντικες. Τώρα θα καταλυθεί και το τελευταίο άβατο, καθώς θα κολυμπούν σαν ψάρια. Αν γίνει δυνατή η κατάδυση σε μεγάλα βάθη, ένα είναι σίγουρο: οι θαρραλέοι εραστές της περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να καταρρίψουν ένα ακόμη βιολογικό και φυσιολογικό όριο που θέτει η ανθρώπινη φύση. Έτσι θα μελετήσουν τη θαλάσσια ζωή σε σημεία και σε βάθη όπου ποτέ πριν άνθρωπος δεν κολύμπησε ελεύθερα.

0 VIDEO - SKY NEWS: Εμφύτευμα (τσιπάκι RFID) στο χέρι αρρώστησε! Κόλλησε ιό (virus) των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Εντυπωσιακό ρεπορτάζ. Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κος Gasson από το Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας εμφύτευσε ένα RFID τσιπάκι (πλινθίο) στο χέρι του. Στη συνέχεια το μόλυνε με ηλεκτρονικό ιό. Κατόπιν κάθε φορά που το "χρησιμοποιούσε" για να κάνει κάποια εξ αποστάσεως εργασία με μια κίνηση του χεριού του (πχ άνοιγμα ηλεκτρονικής πόρτας ασφαλείας, άνοιγμα κινητού τηλεφώνου κλπ), το τσιπάκι μετέφερε τον ηλεκτρονικό ιό που είχε μέσα του, στα συστήματα με τα οποία επικοινωνούσε.

Φανταστείτε σε τι κινδύνους εκτίθεται ο άνθρωπος με όλα αυτά τα RFID τσιπάκια (πλινθία) είτε είναι εμφυτεύσιμα στο σώμα του, είτε είναι ενσωματωμένα στην Κάρτα του Πολίτη.

ΔΕΙΤΕ το video σε μετάφρασή:

0 Ο θάνατος του φουκαρά…


Μπορεί ο κλασικός πίνακας του Ζακ-Λουί Νταβίντ, “Η δολοφονία του Μαρά” να αφορούσε μια άλλη εποχή, όμως θα μπορούσε εξίσου γλαφυρά να απεικονίσει το εγκεφαλικό του απλού μισθωτού, του ανέργου, του συνταξιούχου με την παραλαβή του λογαριασμού της ΔΕΗ που περιέχει το τέλος ακινήτων. 

0 Αργεντινή από την χρεοκoπία… στο G20


Η Αργεντινή, μία από τις μεγαλύτερες και σήμερα πλουσιότερες χώρες όχι μόνο της Λατινικής Αμερικής, αλλά ολόκληρου του… κόσμου και μέλος των G20, βγήκε από την κόλαση της χούντας το 1983 η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 30.000 θύματα και από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισε να πειραματίζεται με το νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, έγινε ευαγγέλιο και μονόδρομος για όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής.
Το σύστημα εγκαινιάστηκε από τονγραφικό πρόεδρο Κάρλος Μένεμ που ανήκε στο Περονικό Κόμμα και συνεχίστηκε και από τους ριζοσπάστες που τον διαδέχθηκαν.

Πέρα από τις κλασικές ιδιωτικοποιήσεις, ο Μένεμ εισήγαγε μια μοναδική εφεύρεση: την εξίσωση της τιμής του αργεντίνικου πέσο με το δολάριο προκειμένου η χώρα να καμουφλάρει τον καλπάζοντα πληθωρισμό της και να αποκτήσει ένα δήθεν ισχυρό νόμισμα. Η τεχνητή ισοτιμία εγκαινιάστηκε το 1991 και συνεχίστηκε και επί διακυβέρνησης του ριζοσπάστη Φερνάντο Δε Λα Ρούα, ο οποίος εξελέγη το 1999.

0 ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ in Lapland, Finland 2011(VIDEO)

Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Η εμφάνιση του Σέλας, αν και πολύ σπάνια για παραμεσόγειες χώρες, κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα και ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες. Πρώτος επιστημονικά παρατηρητής του φαινομένου φέρεται ο Αριστοτέλης που όπως αναφέρει στα "Μετεωρολογικά"

Δείτε αυτό το καταπληκτικό video:

0 Οι νόμοι του Μέρφυ για τα προβλήματα

problem


  • Κανένα πραγματικό πρόβλημα δεν έχει λύση.
  • Μια καλή λύση μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς σχεδόν σε κάθε πρόβλημα.
  • Αν το μόνο που έχεις είναι ένα σφυρί, τα πάντα μοιάζουν με καρφί.
  • Το άτομο που απουσιάζει είναι αυτό που προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.
  • Το λάθος είναι συχνά πιο ειλικρινές απο το σωστό.
  • Τίποτα δεν γίνεται όπως είχε σχεδιαστεί.
  • Αυτός που ισχυρίζεται οτι κάτι δεν μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να διακόπτει εκείνον που το κάνει.
  • Μέσα σε κάθε μεγάλο πρόβλημα κρύβεται ένα μικρό πρόβλημα που προσπαθεί να βγει έξω.
  • Μέσα σε κάθε μικρό πρόβλημα κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα που προσπαθεί να βγει έξω.
  • Δεν υπάρχει τίποτα τόσο μικρό, που να μη μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

0 Φωτογραφίες από την πανέμορφη Αφρική!

0 Προσπάθησε να επιζήσει πίνοντας μόνο... το γάλα της γυναίκας του!

Όταν το νεογέννητο μωρό των Curtis και Katie μπήκε στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, η Katie ξεκίνησε σαν συνήθεια να αντλεί το μητρικό της γάλα κάθε δύο ώρες από φόβο ότι θα σταματήσει.

Το δεύτερο παιδί του ζευγαριού πήγε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών επίσης, έτσι η Katie άρχισε τη συχνή άντληση γάλατος για άλλη μια φορά, τελικά δωρίζοντας το επιπλέον γάλα όταν...

πλέον δεν ήταν αναγκαίο. Η Katie έμεινε έγκυος και πάλι μετά το δεύτερο παιδί, και για άλλη μια φορά, το μωρό έπρεπε να επισκεφτεί την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, έτσι ξεκίνησε την άντληση και πάλι, αλλά αυτή τη φορά οι τράπεζες γάλακτος δεν έπαιρναν το γάλα που το ζευγάρι προσπαθούσε να δωρίσει για διάφορους λόγους, μία εκ των οποίων ήταν τα φάρμακα που έπαιρνε εκείνο τον καιρό η Katie.

0 20 φωτογραφίες με γάτες και σκύλους

0 Φάβα: πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών

Η φάβα, το τρόφιμο δηλαδή που προέρχεται από τα αφυδατωμένα σπέρματα αρακά, περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υδατανθράκων (63%) και … πρωτεϊνών (20%) γεγονός το οποίο την αναβαθμίζει διατροφικά αφού αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών χωρίς ταυτόχρονη παρουσία τριγλυκεριδίων, κορεσμένων ή τρανς λιπαρών.


Η πλούσια περιεκτικότητάς της σε διαλυτές φυτικές ίνες την κάνουν ένα ιδανικό τρόφιμο για τη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερίνης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, την ομαλή και φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

0 Όταν λειτοργούσαν οι θεσμοί .

0 Κλείνουν ελληνικά σχολεία στην Κωνσταντινούπολη


Ένα ακόμα πλήγμα για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. Μπορεί στα ελληνικά σχολεία να λείπουν βιβλία, στην Πόλη όμως λείπουν μαθητές.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", δύο ελληνόφωνα σχολεία κλείνουν τις πόρτες τους, ενώ ο αριθμός των μαθητών ακολουθεί κάθε χρόνο και φθίνουσα πορεία.

Τα δημοτικά σχολεία της Μαρασλείου στο Φανάρι και της Χαλκηδόνας ανήκουν πια στην ιστορία, με το πρώτο να κλείνει λόγω έλλειψης μαθητών και το δεύτερο λόγω του ότι υπήρχε μόλις ένας μαθητής.
Ο "βασιλιάς" της Χαλκηδόνας

0 Άρης Βελουχιώτης: «Ελλάδα, η χώρα της λευτεριάς και του πολιτισμού»

Τιμώντας τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) το tsantiri δημοσιεύει το λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία. Μια ομιλία ιστορική, καθάρια Ελληνική και Πατριωτική, που εμπνέει ακόμα και σήμερα το γνήσιο πνεύμα της αντίστασης και της ελευθερίας του έθνους. Τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη ηχούν ολοζώντανα και σήμερα, απάντηση στους σύγχρονους δωσίλογους που ξεπουλούν το λαό και την πατρίδα! Και υπενθυμίζουν σε όλους, ότι μόνο όσοι αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Ελλάδα και Δημοκρατία μπορούν να ισχυρίζονται ότι αποτελούν πνευματικά τέκνα και συνέχεια της δοξασμένης μας Εθνικής Αντίστασης!
Στις 19 Οκτωβρίου 1944 απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παρακάτω λόγο....

0 Ο μεγαλύτερος φυσικός φράχτης.

Η περιποίηση του 9 μέτρων ύψους φράχτη πρόκειται να αποτελέσει ένα «επικό» έργο για τους τέσσερις κηπουρούς, οι οποίοι θα ασχολούνται με τη φροντίδα του τους επόμενους 3 μήνες......
Θα χρειαστούν 1.000 ώρες εργασίας για να κλαδέψουν 1.600μέτρα του φράχτη στο Montacute House, που βρίσκεται κοντά στο Yeovil του Somerset.

0 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ (καινούργια αφίσα από το «Άρδην»)

Κυκλοφόρησε η καινούργια αφίσα της Κίνησης Πολιτών «Άρδην» με θέμα: Καταζητούνται οι εντολοδόχοι της τρόικας και η συμμορία τους.

0 Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, βρε άθλιοι;

Όταν λένε ότι μειώνουν το αφορολόγητο όριο στις 5.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;
Ότι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 350 ευρώ (μεικτά), θα του ζητούν να πληρώνει …φόρο εισοδήματος!
Ότι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του θα έχει λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα και που μ’ αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνες, να πληρώσει τις φωτοτυπίες για τα ανύπαρκτα βιβλία στο σχολείο των παιδιών, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,λένε στον άνθρωπο που με αυτά τα 10 ευρώ «πρέπει» να πληρώσει τα χαράτσια τους στη ΔΕΗ, στην έκτακτη εισφορά, στην αναδρομική φοροκλοπή, στον ΦΠΑ 23% κ.ο.κ.,ότι στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει από πάνω και …φόρο εισοδήματος!

0 Φορτίστε το laptop σας πληκτρολογώντας!


Κάνετε chat και ξαφνικά βλέπεται ότι τελειώνει η μπαταρία του φορητού σας; Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία σας έχει βρει τη λύση! Η συγκεκριμένη ομάδα ανακάλυψε μία σίγουρα επαναστατική μέθοδο φόρτισης της μπαταρίας του laptop!

Πως;
Απλά πληκτρολογώντας! Σύμφωνα με τους εν λόγω ερευνητές οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν το φορητό τους υπολογιστή απλά με τη χρήση του.


Αναλυτικότερα, η ανακάλυψη βασίζεται στην αξιοποίηση του πιεζοηλεκτρισμού, της ιδιότητας δηλαδή που έχουν ορισμένα υλικά να παράγουν ηλεκτρισμό μέσω της πίεσης ή της κίνησης.

0 Οδοντόγναθα - Λιβελλούλες και αεροπλανάκια

Τα οδοντόγναθα είναι μια τάξη στην ομοταξία των εντόμων. Η τάξη αυτή περιλαμβάνει τις γνωστές σε όλους μας λιβελλούλες και τα λεγόμενα "αεροπλανάκια". 
6.000 είδη περίπου περιλαμβάνονται σ' αυτήν την τάξη, από τα οποία τα 120 τα συναντάμε στην Ευρώπη.

0 12 σκέψεις για μπαμπάδες.

πατέρας παιδί ασφάλεια ανατροφή

1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και μένα στον κήπο. Η μάνα μας έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν!». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!» – Harmon Killebrew

2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης. – Ανώνυμος

3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι ν΄ αγαπάει τη μάνα τους -Theodore M. Hesburgh

4. Oταν έλθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος ένα γιο που τον θεωρεί λάθος! – Charles Wadsworth

0 Σας ευχαριστούμε !!!!!

Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος από τότε που το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο βρίσκεται κοντά σας. Έχουμε καταφέρει να φτάσουμε πάνω απο 5.000 αναρτήσεις συνολικά, πάνω απο 260 αναγνώστες, στο facebook έχουμε πάνω απο 1.200 φίλους, καθημερινά έχουμε πάνω από 3.000 προβολές σελίδας....και συνολικά πάνω απο 500.000 προβολές

Αλλά για μας αυτό το blog δεν είναι οι αριθμοί. Είναι η επικοινωνία που έχουμε καθημερινά με όλους εσας, οι προβληματισμοί που γεννιούνται, η αναζήτηση για κάτι διαφορετικό, η αντίδραση για ό,τι μας εξοργίζει, η αγάπη για την φύση, η γνώση που αποκτούμε και πολλά άλλα που ανακαλύπτουμε στην πορεία...

Ελπίζουμε να ανακαλύπτετε πάντα κατι διαφορετικό κάθε φορά που είστε εδώ μέσα...

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση που δείχνετε και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...