ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

0 Χάνουν την κοινωνικότητα τους τα παιδιά παίζοντας βιντεοπαιχνίδια

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες παίζοντας βίντεο γκέιμς στον υπολογιστή τους μπορεί να συνάπτουν φιλίες και να καλλιεργούν τις κοινωνικές δεξιότητές τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα. Όπως έγραψε η South China Morning Post, αντί να τα βλάπτουν, τα παιχνίδια στον υπολογιστή μπορεί να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των συνεσταλμένων ανηλίκων και να αυξάνουν την ικανοποίησή τους.
Τα video games θεωρούνται εξίσου ευεργετικά με το να συνάπτει κάποιος φιλίες με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή όχι διαδικτυακά, συμπεραίνουν οι επιστήμονες του Κινεζικού Πανεπιστημίου στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι βασίστηκαν στις απαντήσεις 600 μαθητών δημοτικού που περνούσαν καθημερινά, κατά μέσο όρο, 67 λεπτά, παίζοντας στον υπολογιστή τους.

http://alfanea.blogspot.com/

0 ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ 22 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ!!!ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ;;;;


Ένα ΦΕΚ σαν όλα τ’ άλλα; Δεν παρατηρείτε τίποτα περίεργο; Ίσως μόνο την ημερομηνία δημοσίευσης… Δύο μέρες μετά το δεκαπενταύγουστο, εν μέσω θερινής ραστώνης, καύσωνος και των καθιερωμένων “μπάνιων του λαού”. Ας το προσέξουμε όμως περισσότερο…
Προσπερνούμε τις εγκρίσεις υπερωριών κάποιων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, τις χορηγήσεις αδειών κυκλοφορίας φαρμάκων κλπ, για να εστιάσουμε στη.... διπλανή συμφωνία εκτέλεσης έργων για λογαριασμό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από την εταιρία “Κοινωνία της Πληροφορίας” Α.Ε. (σελ. 4 του ΦΕΚ).

Στη σελ. 4 λοιπόν, ορίζονται τα εξής:

Επαναλαμβάνω το ποσό με μεγαλύτερους και εντονότερους χαρακτήρες:
€ 21.819.070,00 !!!!

Με άλλα λόγια, σχεδόν 22 εκ. ευρώ για τη δημιουργία 3 κρατικών ιστοσελίδων! Θυμίζω πως πριν ένα χρόνο περίπου είχε προκαλέσει αίσθηση – και δικαίως – το 1 εκατομμύριο που είχε κοστίσει η νέα ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου… Τότε βέβαια είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νυν πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι… “Λεφτά υπάρχουν“!

Δεν μας διευκρίνισε σε ποιές ακριβώς τσέπες υπήρχαν τα λεφτά και πως ήταν διατεθειμένος να τους τα αποσπάσει. Οι διευκρινίσεις πάντως του αρμόδιου υπουργείου, ότι το έργο είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος του, δεν είναι καθόλου πειστικές.

Ενώ λοιπόν χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες καλούνται να κάνουν οικονομικές θυσίες και να “βάλουν πλάτη” προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι του διαβόητου μνημονίου, ενώ αποστερούνται απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία δημόσιων σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, υπηρεσιών όπως η πυροσβεστική κ.α., φαίνεται ότι συνεχίζεται να κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε αμφίβολης χρησιμότητας έργα, συχνά με ύποπτους αποδέκτες! Άραγε δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα ικανοί νέοι επιστήμονες για να “στήσουν” αυτές τις ηλεκτρονικές “πύλες” (portals); Και αν δεν υπάρχουν και ήταν αναγκαίο να επιστρατευτεί κάποια ιδιωτική εταιρία όπως η Unisystems, στην οποία φέρεται να έχει ανατεθεί το έργο, δεν γινόταν να επιτευχθεί πιο συμφέρουσα για το δημόσιο συμφωνία; Και αν δε γινόταν ούτε αυτό, μήπως σε τελική ανάλυση ήταν προτιμότερο να απορριφθεί το έργο ως ασύμφορο και να διατεθούν τα 22 εκ. ευρώ για πιο χρήσιμες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους, ή ανθρώπινους πόρους όπως καθηγητές, νοσηλευτικό προσωπικό, πυροσβέστες ή για να ανακουφιστούν κάποιοι συμπολίτες μας που ζουν στα όρια της φτώχειας;

Για να μη φανεί πως επιρρίπτουμε ευθύνες γενικά και αόριστα, ορίστε ποιος υπογράφει την παραπάνω συμφωνία στο ΦΕΚ:

Δε λέμε πως ο κ. Ρέππας, ο οποίος μάλιστα έχει τη φήμη έντιμου πολιτικού, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και ότι υπάρχει με βεβαιότητα κάτι νομικά επιλήψιμο στη συμφωνία. Αλλά οπωσδήποτε ως ανώτερος ιεραρχικά πολιτικός προϊστάμενος φέρει μεγάλη ευθύνη και είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις, καλύτερες από αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΜΕ. Και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις και ατασθαλίες να “πέσουν κεφάλια” άμεσα και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ακύρωση της συμφωνίας ή επαναδιαπραγμάτευσή της με ευνοϊκότερους για το δημόσιο όρους. Διαφορετικά ο κ. Ρέππας να είναι προετοιμασμένος να υποστεί τις συνέπειες, όπως και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Και οι συνέπειες φοβούμαι πως δεν θα είναι απλά το περίφημο “πολιτικό κόστος”…


http://prezatv.blogspot.com

0 Θυμήθηκαν τον Καραγκιόζη


Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ω συμφορά μου. Νέα εθνική ταπείνωση μας βρήκε, μας πήραν λέει τον Καραγκιόζη.
Πως ακριβώς όμως έγινε αυτό; ήρθαν και κατέσχεσαν όλες τις φιγούρες του;
Όχι.
Μας απαγόρευσαν να τον χρησιμοποιούμε;
Όχι.
Τότε τι έγινε; Μας πήραν την ....

εθνικότητα του, είναι Τούρκος αποφάνθηκε η UNESCO
και τώρα; τι θα κάνουμε;
Μα γιατί πρέπει να βλέπουμε ορισμένα πράγματα με τόσο στενά εθνικιστικά γυαλιά;
Δεν θα μπω στην ουσία της υποθέσεως, άλλωστε λίγη σημασία έχει για μένα η απόφαση της UNESCO σε ένα τέτοιο θέμα. Και όμως κάποιοι έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν εθνικιστικά. Βέβαια, τι να περιμένει κάποιος στην Ελλάδα όταν το εμπόριο πατριωτισμού είναι ακόμη επικερδές.
Ο Καραγκιόζης δεν είναι εθνικό σύμβολο, είναι μία φιγούρα της λαϊκής μας παράδοσης, μάλιστα είναι μία φιγούρα που.......

. ενώνει την λαϊκή παράδοση της Ελλάδας με αυτή της Τουρκίας. Είναι λογικό άλλωστε αυτό καθώς γεννήθηκε στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σε όλες τις παραστάσεις είναι Οθωμανός υπήκοος.
Το ζήτημα δεν αφορά την εθνικότητα του, άλλωστε ένας τέτοιος λαϊκός ήρωας, αλλά και το σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που εκπροσωπεί, το θέατρο σκιών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει σε καλούπια, Ελληνικά η Τουρκικά.
Ο Καραγκιόζης μπορεί να ενώσει τους δύο λαούς, όχι να τους χωρίσει.
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι πως θα τον βαφτίσουμε, αλλά η σημασία του και ο ρόλος του. Για αυτό δεν έχω δει τους υπερπατριώτες να διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια. Δεν τους έχω δει να προσπαθούν να διασώσουν τον Καραγκιόζη ως παιδικό παιχνίδι. Θυμάμαι ότι στο δημοτικό μας έβαζαν να φτιάξουμε από την αρχή τις φιγούρες για να παίξουμε. Τα σημερινά παιδιά δεν έχουν και τόσο ουσιαστική επαφή με τον Καραγκιόζη, δεν έχουν την επαφή που έχουν με τον Iron Man και τον Χάρι Πότερ.
Όλοι αυτοί οι πατριώτες που τώρα θυμήθηκαν τον Καραγκιόζη θα έπρεπε να σκεφτούν πως θα συνεχιστεί ο κύκλος της παράδοσης και θα περάσει στις επόμενες γενιές. Εκτός και αν τώρα που ο Καραγκιόζης βαφτίστηκε Τούρκος απαγορεύσουν στα παιδιά τους να παίζουν μαζί του.
  


 ostria-gr.blogspot.com

2 Τεχνητό τείχος 23.000 ετών στο σπήλαιο της Θεόπετρας


Ένα σημαντικό αρχαιολογικό επίτευγμα έχει σημειωθεί στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας στη Θεσσαλία, όπου τα τελευταία 25 έτη διενεργούνται συστηματικές ανασκαφές υπό τη διεύθυνση της...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δρος Ν. Κυπαρίσση – Αποστολίκα, Προϊσταμένης της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Την είσοδο του σπηλαίου φράσσει κατά τα 2/3 ένα τεχνητό τείχος (λιθοσωρός). Με τη μέθοδο της Οπτικής....
Φωταύγειας, η ηλικία του λιθοσωρού υπολογίστηκε στα 23.000 έτη, γεγονός που πιστοποιεί το έργο του λιθοσωρού ως το αρχαιότερο μέχρι σήμερα γνωστό τεχνικό έργο στον Ελλαδικό χώρο και πιθανόν παγκοσμίως.
Η ηλικία του λιθοσωρού συμπίπτει απόλυτα με την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής, γεγονός που υποδηλώνει ότι το έργο κατασκευάστηκε από τους παλαιολιθικούς οικιστές του σπηλαίου για να προστατευθούν από το τότε δριμύ ψύχος.
Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του κέντρου «Δημόκριτος» από την ερευνητική ομάδα των Ν. Ζαχαριά, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δρ. Ι. Μπασιάκου, διευθυντή ερευνών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος».

0 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ (Ιστορία - Πληροφορίες)







Το μικροσκοπικό διαμάντι του Αιγαίου 


ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΩ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Στην ανατολικότερη άκρη της Ελλάδας, αγκαλιά με τις μικρασιατικές ακτές, το Καστελλόριζο είναι ένας μικρός νησιωτικός παράδεισος που, παρά τις αμέτρητες ομορφιές και τη μακραίωνη ιστορία του, παραμένει ανέγγιχτος από τον μαζικό τουρισμό.
Ανάμεσα στα βραχώδη νησάκια και στις νησίδες που σχηματίζουν τούτη τη μικρογραφία αρχιπελάγους, δύο απλωτές, θαρρείς, από τα τουρκικά παράλια, ένα ήταν αρκετά μεγάλο ώστε να κατοικηθεί, σχεδόν από τις απαρχές της ιστορίας. Ετσι λένε ότι πήρε το όνομά της η Μεγίστη - και ας πρόκειται για ένα από τα πιο μικρά νησιά της Μεσογείου. Ως Μεγίστη ταξίδεψε στην ιστορία μέχρι τον ....
Μεσαίωνα, όταν οι Ιωαννίτες ιππότες έχτισαν εδώ το Castello Rosso, το κάστρο στην κορυφή του κοκκινωπού βράχου που υψώνεται πάνω από το λιμάνι. Κατά άλλη εκδοχή, το όνομα προκύπτει από τον ίδιο τον οικισμό, που απλώνεται «στου Καστέλλου τη ρίζα» ίσα με το νερό. Αυτά είναι πράγματα για να απασχολεί κανείς το μυαλό του στις ατέλειωτες ώρες -εφόσον επιλέξει την πρόσβαση με το πλοίο- που χρειάζεται για να φτάσει στο πιο ακριτικό των ελληνικών νησιών. Γιατί, μόλις αντικρίσει το λιμάνι και το κουκλίστικο χωριό που το αγκαλιάζει, ονομασίες και ετυμολο-γίες δεν έχουν πια καμία απολύτως σημασία.
Μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες, το Καστελλόριζο ήταν ένας σχετικά άσημος προορισμός, ακόμα και μεταξύ Ελλήνων - ένας μακρινός, δυσπρόσιτος, ελάχιστα διαφημισμένος τόπος. Ομως, την τελευταία εικοσαετία, το νησάκι των μόλις 9 τετραγωνικών χιλιομέτρων αναδύθηκε από την ακριτική του απομόνωση για να συστηθεί απευθείας στο διεθνές κοινό: το 1991, η βραβευμένη με Οσκαρ ιταλική ταινία «Mediterraneo» ξενάγησε τους απανταχού κινηματογραφόφιλους στα γοητευτικά τοπία του Καστελλόριζου. Αρκετά αργότερα, το 2006, ένα ουράνιο φαινόμενο, η εντυπωσιακή ολική έκλειψη ηλίου, έφερε στο νησί εκατοντάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης. Κατά μήκος του ασφαλούς φυσικού λιμανιού απλώνεται ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Αυτό είναι όλο κι όλο το Καστελλόριζο? μια σταλιά τόπος, αλλά με τόσο πλούσια ιστορία, που θα σας πάρει λίγο χρόνο για να τον εξερευνήσετε ενδελεχώς. Η βόλτα στα σοκάκια του μοιάζει με ταξίδι πίσω στο χρόνο.
Αλλάζοντας χέρια
Η Μεγίστη κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, όπως μαρτυρούν τα άφθονα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως. Στην αρχαιότητα κατοικήθηκε από Πελασγούς και αργότερα από Δωριείς, ενώ πέρασαν από εδώ Μινωίτες και Μυκηναίοι. Στενές ήταν πάντα και οι επαφές με τα μικρασιατικά παράλια, με τα οποία το νησί διατηρούσε ζωτικές, για την επιβίωση και την ανάπτυξή του, εμπορικές σχέσεις. Η Μεγίστη γνώρισε περιόδους δόξας -μέχρι και δικά της νομίσματα έκοβε-, αλλά συνήθως ήταν εξαρτημένη από κάποια μεγαλύτερη δύναμη της εποχής - κυρίως τη Ρόδο. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, τους επόμενους αιώνες ουκ ολίγοι θα διεκδικήσουν τη Μεγίστη: Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και ύστερα, το 1306, είναι η σειρά των Ιωαννιτών ιπποτών. Εκείνοι θα χτίσουν το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή των βράχων και θα δώσουν στη Μεγίστη το όνομα Καστελλόριζο, το οποίο θα αποτελέσει τόπο εξορίας των αντιπάλων τους.
Το 1440, ο στόλος των Αιγύπτιων Μαμελούκων επιτίθεται στο νησί. Ο οικισμός ερειπώνεται και οι κάτοικοι αιχμαλωτίζονται, για να βρεθούν δούλοι στην Ανατολή. Τα επόμενα 200 χρόνια, το Καστελλόριζο θα αλλάζει διαρκώς χέρια μεταξύ Φράγκων και Οθωμανών. Εν τέλει, θα κυ-ριαρχήσουν οι τελευταίοι. Επί τουρκοκρατίας, οι κάτοικοι του νησιού θα καταφέρουν να διατηρήσουν πολλά προνόμια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν σταδιακά μια ανθηρή οικονομία, βασισμένη κυρίως στη ναυτιλία. Ο εμπορικός στόλος του Καστελλόριζου αλώνιζε την ανατολική Μεσόγειο, μεταφέροντας αγαθά από και προς την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική. Το εμπόριο έφερε στους ντόπιους άφθονο πλούτο. Μάρτυράς του είναι τα πανέμορφα αρχοντικά νεοκλασικού ύφους που απλώνονται κατά μήκος του «Κορδονιού», όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την παραλιακή οδό - και αγαπημένη τους βόλτα. Αυτά τα δίπατα και τρίπατα αρχοντόσπιτα, άλλα ζωηρόχρωμα και άλλα κατάλευκα, με τα ξύλινα παράθυρα, τα μπαλκόνια και τις κόκκινες κεραμοσκεπές, ανάγονται κυρίως στα μέσα του 19ου αιώνα. Σήμερα, πολλά από αυτά έχουν ανακαινιστεί και είναι είτε ιδιωτικές κατοικίες είτε ξενώνες.
Προς τιμήν τους, οι Καστελλοριζιοί φρόντισαν, εκτός από την προσωπική τους περιουσία, να προικίσουν τον τόπο τους με αξιόλογα δημόσια κτίρια. Περιδιαβαίνοντας τις συνοικίες Κάβος, Χωράφια, Μανδράκι, θα συναντήσετε το δημαρχείο, τη Δημοτική Αγορά αλλά και τη Σαντράπειο Σχολή, η οποία θα σας φανεί πολύ οικεία: λογικό, αφού η πρόσοψή της είναι ακριβές αντίγραφο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, ανέγειραν πανέμορφες εκκλησίες, όπως εκείνη των πολιούχων του νησιού, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - τα τάματα και ο διάκοσμος θα σας δώσουν άλλη μια εικόνα της ακμής που γνώρισε το Καστελλόριζο χάρη στη θάλασσα. Οι κίονες που στηρίζουν τον τρούλο μεταφέρθηκαν από το ναό του Απόλλωνα στα Πάταρα της Λυκίας, στη Μικρασία.
Στο λιμάνι υψώνεται ο μιναρές του τζαμιού του Καστελλόριζου, που λειτουργούσε ώς τις αρχές του 20ού αιώνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανοιχτό το μικρό λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί. Συνεχίζοντας τη βόλτα στην περιοχή του λιμανιού, θα συναντήσετε τα 315 (λένε) σκαλοπάτια που οδηγούν στον Αγιο Γεώργιο του Βουνού. Είναι χτισμένος σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, στη θέση παλαιοχριστανικής εκκλησίας - σώζεται το δάπεδό της. Στο εσωτερικό βρίσκεται και μια ενδιαφέρουσα κατακόμβη.
Στους πρόποδες του βράχου του κάστρου, το ενδιαφέρον γίνεται καθαρά αρχαιολογικό: εδώ σώζεται σε άριστη κατάσταση ένας ναόσχημος λυκιακός τάφος του 4ου αιώνα - άλλη μία ένδειξη των πανάρχαιων δεσμών του Καστελλόριζου με τα μικρασιατικά παράλια. Ανηφορίζοντας θα βρεθείτε στο μεσαιωνικό κάστρο. Οταν κατασκευάστηκε, τον 14ο αιώνα, ήταν ένα από τα πιο ισχυρά φρούρια της ανατολικής Μεσογείου. Σήμερα πια στέκει ερειπωμένο, συντροφιά με τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Εκεί ψηλά αξίζει να ξαποστάσετε και να απολαύσετε τη θέα στον οικισμό, στο λιμάνι και στα μικρασιατικά παράλια, που απέχουν ελάχιστα. Πριν κατηφορίσετε, περάστε και από το ωραίο μουσείο του Καστελλόριζου: φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα και εκθέματα από κάθε χρονική περίοδο της ιστορίας του νησιού, όπως για παράδειγμα τις τοιχογραφίες του Αγίου Νικολάου του κάστρου.
Κάνοντας βόλτες στον οικισμό, θα παρατηρήσετε ότι πολλά σπίτια, ακόμα και αρχοντικά, στέκουν ρημαγμένα. Αρκετά καταστράφηκαν το 1926, όταν ένας πανίσχυρος σεισμός 8 Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή. Η καταστροφή ολοκληρώθηκε στη διάρκεια των γερμανικών βομβαρδισμών το 1943, με τις πυρκαγιές που ακολούθησαν να δίνουν τη χαριστική βολή στο νησί. Είχε αρχίσει να παρακμάζει ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα - τότε, οι διαδοχικές εναλλαγές των ευρωπαϊκών δυνάμεων κατοχής καθώς και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης οδήγησαν έναν τεράστιο αριθμό ντόπιων στην ξενιτιά, κυρίως στην Αυστραλία. Μάλιστα, η κοινότητα των Καστελλοριζιών της Αυστραλίας αριθμεί πολλαπλάσια μέλη από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, που δεν ξεπερνούν τους 300 στις μέρες μας.
Περίπατοι στην ύπαιθρο
Το Καστελλόριζο δεν έχει δρόμους, πλην της ασφάλτου που συνδέει τον οικισμό με το αεροδρόμιο. Τα αυτοκίνητα μετριούνται στα δάχτυλα και υπάρχει ένα και μοναδικό ταξί που εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Ομως, είναι τόσο μικρούτσικος τόπος, ώστε αξίζει τον κόπο να τον περπατήσετε, ακολουθώντας τα καλοχαραγμένα μονοπάτια της υπαίθρου. Μόλις ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία του νησιού, που χρησιμοποιούνταν μέχρι και την εποχή των ιπποτών. Νότια του οικισμού θα συναντήσετε τα αμυντικά «κυκλώπεια» τείχη της Βίγλας, που πιθανότατα ανάγονται στην ελληνιστική εποχή. Η πεζοπορία στην ύπαιθρο είναι επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία να ανακαλύψετε έναν οικολογικό παράδεισο, όπου απαντούν διάφορα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, με πιο διάσημη τη σαλαμάνδρα Mertensiella luschani.
Το Καστελλόριζο είναι το ένα από τα μόλις τρία νησιά όπου ζει αυτό το σπάνιο και προστατευόμενο είδος, που θυμίζει μικροσκοπικό δεινοσαυράκι! Παραλίες στο Καστελλόριζο... δεν υπάρχουν, αλλά δεν συντρέχει λόγος απογοήτευσης. Εκτός από τις βουτιές που μπορείτε να κάνετε στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά του λιμανιού ή στην περιοχή Πλάκες, πολλά βαρκάκια θα σας μεταφέρουν στις αμμουδιές που βρίσκονται στα γειτονικά νησάκια και στις βραχονησίδες: στη Ρω -όπου θα δείτε και το μνημείο της περίφημης Κυράς της-, στη Στρογγύλη και στον Αγιο Γεώργιο, με το ομώνυμο εκκλησάκι.
Ομως, το πιο εντυπωσιακό σημείο για βουτιές βρίσκεται στο ίδιο το Καστελλόριζο και δεν είναι άλλο από τη Σπηλιά του Παράστα, ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια σπήλαια της Μεσογείου. Πραγματικό θαύμα της φύσης, κρυμμένο τόσο καλά στα βράχια, που, για να χωρέσει το βαρκάκι, θα πρέπει να σκύψετε τόσο που να ακουμπήσει η μύτη στα δάχτυλά σας! Η φύση έχει διακοσμήσει το σπήλαιο με απίθανους σταλακτίτες, ενώ τα τοιχώματά του παίρνουν απερίγραπτες γαλάζιες αποχρώσεις χάρη στον ιριδισμό του νερού. Η σπηλιά ονομάζεται και Φώκιαλη, καθώς λέγεται πως εδώ φωλιάζουν οι φώκιες monachus monachus. Βέβαια, είναι μάλλον
απίθανο να συναντήσετε κάποια, γιατί δεν αντέχουν καθόλου την πολυκοσμία.Το Καστελλόριζο προσφέρει πληθώρα εμπειριών, όμως πάνω από όλα είναι τόπος γαλήνης, ηρεμίας και -γιατί όχι- ραστώνης. Μια τεμπέλικη βόλτα στο Κορδόνι, όταν τα βουνά της Μικρασίας, απέναντι, βάφονται στα χρώματα του σούρουπου και το ένα μετά το άλλο ανάβουν τα φωτάκια του Κας, της αρχαίας Αντιφέλλου, ίσως είναι η πεμπτουσία των απολαύσεων που μπορεί να σας χαρίσει αυτό το ακριτικό διαμαντάκι του Αιγαίου.
Η Κυρά της Ρω
Νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου βρίσκεται η νησίδα Ρω. Εκεί ζούσε ολομόναχη από το 1940, όταν χήρεψε, η Κυρά της Ρω -κατά κόσμον Δέσποινα Αχλαδιώτη-, η πιο διάσημη ακρίτισσα της ελληνικής ιστορίας, με αντιστασιακή δράση.
Από το 1943 ώς το θάνατό της, το 1982, φρόντιζε να μην περάσει ούτε μία μέρα που να μην κυματίζει η σημαία στη μικροσκοπική βραχονησίδα. Η Κυρά της Ρω τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, από το Πολεμικό Ναυτικό κ.ά. και σήμερα στο νησάκι της υψώνεται ένα μνημείο προς τιμήν της.
Memo
ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Αν αποφασίσετε να πάτε στο Καστελλόριζο με καράβι, ετοιμαστείτε για ένα από τα πιο μακρινά ταξίδια της ζωής σας, αφού διαρκεί περίπου 23 ώρες (δρομολόγια πλοίων από Πειραιά: http://info.yen.gr). Αλλες επιλογές είναι να μεταβείτε αεροπορικώς ή με καράβι στη Ρόδο και από εκεί να πετάξετε για Καστελλόριζο (Olympic Air: Τ/801.801.01.01, www.olympicair.com). Η Ρόδος συνδέεται με το Καστελλόριζο και ακτοπλοϊκώς - το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες (Λιμεναρχείο Ρόδου: Τ/22410-22.220, 22410-28.888).
ΔΙΑΜΟΝΗ
Mediterraneo
(Τ/22460-49.007, www.mediterraneo-megisti.com)

Ενας πανέμορφος ξενώνας δίπλα στη θάλασσα, με Γαλλίδα ιδιοκτήτρια, η οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα το Καστελλόριζο και αποφάσισε να μείνει για πάντα εκεί. Αρχιτέκτονας η ίδια, έχει επιμεληθεί αισθητικά τον ξενώνα, που διαθέτει δωμάτια με θέα καθώς και μια πανέμορφη σουίτα. Από 70 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Megisti Hotel
(T/22460-49.219, www.megistihotel.gr)
Ενα όμορφο μπουτίκ ξενοδοχείο που ξεκίνησε την «καριέρα» του πολλές δεκαετίες πριν, οπότε ήταν το μοναδικό κατάλυμα στο νησί. Πρόσφατα ανακαινίστηκε πλήρως και είναι ανοιχτό τη θερινή σεζόν. Από 130 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Poseidon Apartments
(Τ/22460-49.257, www.kastelorizo-poseidon.gr)
Αλλος ένας όμορφος ξενώνας που αποτελεί καλή επιλογή για να μείνετε στο Καστελλόριζο. Από 80 € το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας ενοικιαζόμενα δωμάτια, που προσφέρονται σε μεγάλο εύρος τιμών. Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Τουριστικών Οικογενειακών Καταλυμάτων Δωδεκανήσων (www.blueislands.gr) μπορείτε να εντοπίσετε κάποια από αυτά.
ΦΑΓΗΤΟ
Το Καστελλόριζο φημίζεται για τα ψαρικά και τα θαλασσινά του. Δοκιμάστε τα στην Αλεξάνδρα, στον Λαζαράκη και στα Πλατάνια, που εμφανίστηκαν μάλιστα και στην ταινία «Mediterraneo».
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Εκτός από θαλασσινά και ψάρια, στο Καστελλόριζο θα απολαύσετε γεμιστό κατσικάκι, ρεβιθοκεφτέδες αλλά και νόστιμα τοπικά γλυκά, όπως κατουμάρια, στραβά και χαλβά του κουταλιού.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
• Τον Ιούλιο, το μεγαλύτερο πανηγύρι είναι αυτό του Προφήτη Ηλία (20/7), που έχει μια κάποια ιδιαιτερότητα: την παραμονή, οι ντόπιοι πέφτουν με τα ρούχα στη θάλασσα - και δεν θα διστάσουν να σας παρασύρουν αν δεν κρατήσετε... απόσταση ασφαλείας!
Τον Δεκαπενταύγουστο, και εδώ γίνεται βέβαια μεγάλη γιορτή, που ξεκινά από την παραμονή, όταν τα παιδιά ανάβουν φωτιές και αρχίζουν τα σάλτα!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΣ
Μια επίσκεψη στη γειτονική Τουρκία επιβάλλεται αν βρεθείτε στο Καστελλόριζο - αρκεί να μην έχετε ξεχάσει την (καινούργια) ταυτότητά σας. Το Κας, αυτή η μικρή πόλη της τουρκικής «Ριβιέρας», διατηρεί, παρά την τουριστική ανάπτυξη, το χαρακτήρα της. Εκτός από το πολύχρωμο παζάρι που γίνεται κάθε Παρασκευή, το Κας βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη μνημεία. Λίγο έξω από την πόλη σώζεται αρχαίο θέατρο, απομεινάρι της αρχαίας Αντιφέλλου.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Κωδικός κλήσης: 22460
Δήμος: 49.269
Αστυνομία: 49.333
Λιμεναρχείο: 49.270
Αγροτικό Ιατρείο: 49.267
Αεροδρόμιο: 49.250


http://infognomonkosmos.blogspot.com/


0 Φωτογραφία απο το Πακισαν που πλήττετε απο τις πλυμμήρες

Παιχνίδι της τύχης και της πλημμύρας στο Πακιστάν...μια οικογένεια και τα υπάρχοντα της γλύτωσαν από τα νερά και τον θάνατο, καθώς ενα μικρό ολοστρόγγυλο νησάκι σχηματίστηκε...γύρω τους το χάος...

ostria-gr.blogspot.com

0 Facebook, Twitter, YouTube και η εποχή του μαζικού ναρκισσισμού


Όλα έχουν συμβεί, μάλλον, πολύ γρήγορα. Η αρχή έγινε το 2001 που η Sharp προώθησε στην αγορά το πρώτο κινητό με ενσωματωμένη κάμερα, ενώ η συνέχεια σημειώθηκε το 2004 όταν τρεις εργαζόμενοι της PayPal συνέλαβαν την ιδέα της πύλης διαμερισμού βίντεο με το γνωστό σε όλους μας όνομα YouTube που μετά από 18 μήνες πουλήθηκε στην Google. Δύο χρόνια αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους το Facebook και το Twitter.
Το υλικό αυτό είναι καινούργιο αλλά το αγαπάμε, ή ακόμα καλύτερα το αγαπάνε κυρίως οι χρήστες νεαρής ηλικίας οι οποίοι και ανεβάζουν προσωπικά βίντεο. Έρευνα έχει δείξει ότι το 1/3 των....
ηλικιών μεταξύ 18-24 βλέπουν τα βίντεο που «ποστάρονται» στα κοινωνικά δίκτυα σε καθημερινή βάση.
Βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους να πίνουν, να μεθούν, να παίζουν κιθάρα, να παίζουν με τους ίδιους τους εαυτούς τους. Λέξεις όπως «lifecasting» και προτροπές του τύπου «Organise and enjoy!», «Create it yourself!», «Show-on-the-Go!» σε μυούν στη φιλοσοφία της τεχνολογικής εποχής....
Μπορούμε, λοιπόν, να υποψιαστούμε ότι η νέα γενιά ψηφοφόρων δεν δίνει και μεγάλη σημασία στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων. Αυτό που περίμεναν οι επίδοξοι ναρκισσιστές του διαδικτύου ήταν η τεχνολογία που τώρα πια βρίσκεται στο κινητό και στην κάμερα του υπολογιστή που «στοχεύοντας» το χρήστη του, υπόσχεται παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα.
Το ένστικτο για αυτοεπιβεβαίωση, δημόσια καταξίωση και αποδοχή είναι αρκετά ισχυρό στους νέους. Για ποιό λόγο; Για να προσελκύσουν την προσοχή με κάθε τίμημα; Γιατί κάποιο ψηλό κορίτσι με λυπημένα μάτια, βλέποντας έναν νεαρό να πηδά από την ταράτσα κάποιας καφετέριας, θα πει πως βρήκε τον πρίγκιπα των ονείρων της; Γιατί πιστεύουν σε κάποιο είδος προσωπικής αθανασίας ή μήπως γιατί το YouTube αντιμετωπίζεται ως καθημερινό σίριαλ και η προβολή μέσα από το δικτυακό αυτό τόπο σε αναδεικνύει σε σταρ της τηλεόρασης;
Είμαστε διάσημοι και δεν μας νοιάζει καθόλου αν και όλοι οι υπόλοιποι είναι επίσης διάσημοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσω αυτών των τεχνολογικών δυνατοτήτων έχουμε γίνει οι σταρ της δικής μας ζωής αντί να διάγουμε μια άσημη ζωή (όπως και ισχύει στην πραγματικότητα).

ostria-gr.blogspot.com

0 ΑΥΤΟΨΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ...

ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ;;;

Μετά από καταγγελία για εργασίες που εκτελούνται στο χώρο του Καζίνο Πάρνηθας, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος προέβησαν σε αυτοψία, την Παρασκευή 20 Αυγούστου, προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με τη νομιμότητα των εργασιών, καθώς και τα καταγγελλόμενα περί υποβάθμισης του περιβάλλοντος και παράνομων παρεμβάσεων στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πάρνηθας.

Διαπιστώθηκε, καταρχήν, ότι οι εκτελούμενες εργασίες από την..... ΚΑΖΙΝΟ Α.Ε. αφορούν κυρίως στην κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού, καθώς και ελικοδρομίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης για τις οποίες έχει εκδοθεί η 124923/2781/14-09-2009 ΚΥΑ περί "Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ανακατασκευή, εκσυγχρονισμό και λειτουργία του υφιστάμενου τουριστικού συγκροτήματος MONT PARNES".

Η έκταση ανήκει στα "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε." και δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του 2007 γιατί σύμφωνα με το νόμο 3139/2003 επιτρέπεται η ανακατασκευή, η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος των κτιριακών χώρων.

Οι Επιθεωρητές έλεγξαν την τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και ζήτησαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες επιπρόσθετα στοιχεία ειδικότερα ως προς την τήρηση των αναγκαίων μέτρων πυρασφάλειας και ηχοπροστασίας κατά την εκτέλεση των έργων, την απόρριψη των μπαζών και την άδεια διάθεσης των υγρών αποβλήτων, τοπογραφικά και άλλα σχέδια, καθώς και οικοδομικές άδειες για να ελεγχθεί εάν τα έργα βρίσκονται εκτός του χώρου που έχει παραχωρηθεί στο εν λόγω τουριστικό συγκρότημα με το νόμο του 2003.

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

0 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---



Με πρωτοβουλία ολιγάριθμης ομάδας αναπήρων ακτιβιστών, εδώ και λίγες μέρες εξελίσσεται μέσω διαδικτύου οργανωμένη εκστρατεία που έχει σαν στόχο την άρνηση πληρωμής διοδίων από τους οδηγούς με αναπηρία.

Τα σημαίνοντα και οι στόχοι της εκστρατείας συμπυκνώνονται σε βιντεάκι διάρκειας δυόμισι λεπτών που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=InXgYqXVr4s

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας διεκδικούν τη μέγιστη δυνατή συστράτευση ανθρώπων ....με αναπηρία στην άρνηση πληρωμής διοδίων, επικαλούμενοι καταρχάς περσινό προεδρικό διάταγμα (επί υπουργείας Γ. Σουφλιά) που επέτασσε τη δωρεάν διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων και το οποίο παραβιάζεται, όπως ισχυρίζονται, από τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων. Καταγγέλλουν, επίσης, ως επιθετική και με έντονες πινελιές ρατσισμού, τη στάση των υπαλλήλων των εταιρειών έναντι των “ανυπάκουων” οδηγών με αναπηρία, με προεξάχοντες τους υπαλλήλους της ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Σύμφωνα με την καταγγελία τους (που τεκμηριώνεται από το βίντεο που έχουν δημοσιοποιήσει), οι ανάπηροι αρνητές πληρωμής διοδίων προκαλούνται με φράσεις όπως “άνοιξε μόνος σου την μπάρα αν μπορείς” ή “στην Αττική Οδό δωρεάν περνάς;”, που ευθέως προσβάλλουν τα κίνητρά τους και απροσχημάτιστα ειρωνεύονται την αδυναμία τους να μετακινήσουν μόνοι τους τις μπάρες. “Ωσάν η επιλογή άρνησης πληρωμής να είναι προϊόν σωματικής ρώμης και όχι πνευματικής κρίσης”επιστρέφει την ειρωνεία ο Α.Ρ. εκ των μετεχόντων στην πρωτοβουλία.

Η άρνηση πληρωμής διοδίων των οδηγών με αναπηρία, σε κάμποσες περιπτώσεις είναι διαδικασία ολίγον δυσκολότερη σε σχέση με τους μη αναπήρους ομοϊδεάτες τους. Για παράδειγμα, πολλοί απ’ αυτούς δεν χρησιμοποιούν τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους για ταξίδια αναψυχής ή έστω διεκπεραίωσης θεμάτων καθημερινότητας, αλλά για υποθέσεις ζωής (π.χ. μεταγγιζόμενοι και πολυμεταγγιζόμενοι από την επαρχία που μετακινούνται σε νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων). Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι προσπερνούν το “παιχνίδι καθυστέρησης” των υπαλλήλων των διοδίων, πληρώνουν το αντίτιμο παρότι δεν το αποδέχονται, διότι γι’ αυτούς ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν επίσης οι αρνητές οδηγοί με απώλεια ακοής χρήστες της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, διότι οι υπάλληλοι είτε δεν καταλαβαίνουν είτε παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την απαίτησή τους δωρεάν διέλευσης. Η πρωτοβουλία των αναπήρων ακτιβιστών τις επόμενες μέρες θα τους εφοδιάσει με κείμενο – δήλωση άρνησης πληρωμής το οποίο έχει αναλάβει μετέχουσα δικηγορίνα με απώλεια όρασης, ώστε όλες οι παραπάνω δυσκολίες να ξεπεραστούν και τα “άλλοθι καθυστέρησης” από πλευράς υπαλλήλων να ακυρωθούν.

“Η άρνηση πληρωμής δεν είναι ένα κακομαθημένο πείσμα, επειδή είμαστε ανάπηροι και έτσι ... γουστάρουμε. Είναι δικαίωμα που απορρέει από την κατοχυρωμένη – υποτίθεται - προστατευτική λογική του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου” μας λένε οι της πρωτοβουλίας, μη διστάζοντας να συμπληρώσουν ότι “η πολιτική χυδαίας προσβολής της αναπηρίας που υποχρεώνονται να εφαρμόσουν οι υπάλληλοι των εταιρειών για μιά ... χούφτα ευρώ, αποτελεί το ασφαλέστερο για μας κριτήριο ότι έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας”. Οπως αποδεικνύεται, έχουν με τέτοιο τρόπο “δρομολογηθεί” οι εποχές, που στο όνομα των “κυνηγών της χούφτας” ακόμα και οι πλέον ορθόδοξες/δικαιωματικές στάσεις ζωής επιχειρείται να ενοχοποιηθούν. Οι αντιστάσεις υπάρχουν, μένει να αποδειχτεί πόσες και πόσο ανθεκτικές είναι.

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

0 AΡΧΙΣΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Πίσω ολοταχώς οδεύει ο πολιτισμός μας.... 
 
Τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Ελβετία άρχισαν ομάδες που υποστηρίζουν το σχετικό αίτημα. Στόχος τους να συγκεντρώσουν μέσα σε έξι μήνες τουλάχιστον 100.000 υπογραφές ώστε η κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα...

Ωστόσο η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ....μην προχωρήσει στη διεξαγωγή του αν αυτό αντιβαίνει στο Σύνταγμα ή σε διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε η χώρα. Οι υποστηρικτές του μέτρου επιθυμούν την επιβολή της εσχάτης των ποινών –υποστηρίζουν ότι είναι «δίκαιη τιμωρία»– για αδικήματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση, ιδίως των ανηλίκων. Το μέτρο είχε καταργηθεί το 1942 ενώ η τελευταία εκτέλεση στη γκιλοτίνα έγινε το 1940. 
 
 fimotro.blogspot.com

0 Παράξενες αλήθειες για το ανθρώπινο σώμα!!


Οι πιο παράξενες αλήθειες για το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του! Απολαύστε:

- Η μύτη και τα αυτιά δεν σταματάνε ποτέ να μεγαλώνουν

- Όπως τα δαχτυλικά αποτυπώματα, έτσι και το αποτύπωμα της… γλώσσας είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο

- Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1460 όνειρα τον χρόνο

- Τα κόκαλα των μηρών είναι πιο δυνατά από το τσιμέντο(!) ....

- Οι άντρες παθαίνουν λόξιγκα περισσότερες φορές από τις γυναίκες

- Οι άντρες μπορούν να διαβάζουν μικρότερα γράμματα από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες ακούνε καλύτερα από τους άνδρες

- Φορώντας ακουστικά για μία ώρα αυξάνεις τα βακτηρίδια στο αυτί σου κατά 700(!) φορές

- Οι αστροναύτες δεν μπορούν να… ρευτούν στο διάστημα, επειδή δεν υπάρχει βαρύτητα για να διαχωρίσει τα υγρά από τα αέρια στο στομάχι

- Ξεχνάμε το 80% από ότι μαθαίνουμε κάθε μέρα

- Η Marilyn Monroe είχε 6 δάχτυλα στο ένα της πόδι

- Υπάρχουν πιο πολλοί ζωντανοί οργανισμοί πάνω στο ανθρώπινο δέρμα απ’ ότι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη!

- Όσο μεγαλώνουμε το χρώμα των ματιών μας γίνεται πιο ανοιχτό

- Το 7% των Αμερικανών παραδέχονται ότι δεν πλένουν το σώμα τους… ποτέ!!

- Το 1/4 των κόκαλων στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται στα πόδια

- Τα ανθρώπινα δόντια είναι σκληρά σαν πραγματικές πέτρες

- Οι αρτηρίες και οι φλέβες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο καλούνται “Κύκλος του Willis”, γιατί μοιάζουν με ανθρωπάκι γραμμή με μεγάλο κεφάλι
 
tapantaedo1.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...