ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

0 Πολικές αρκούδες ήρθαν στα... χέρια

Στα χέρια ήρθαν δύο πολικές αρκούδες στον Καναδά σε μια επίδειξη ισχύος... Οι φωτογραφίες δείχνουν τα δύο ζώα να παλεύουν σαν μαχητές στο ρινγκ, για να κυριαρχήσει τελικά ο πιο δυνατός.

Οι αντίπαλοι επιστράτευσαν όλα τους τα «όπλα» και αναμετρήθηκαν σε μία μάχη την οποία κατέγραψε ο φακός, δίνοντας εντυπωσιακά καρέ.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι καμία από τις δύο δεν τραυματίστηκε και στο τέλος αποχώρησαν πολιτισμένα σαν δύο καλοί φίλοι.

0 2.500 χρόνια Ιστορίας σε μια φωτογραφία

Φωτογραφία: Adam Carr
πηγή: wikipedia.org


Η φωτογραφία είναι από την Έφεσο στα παράλια της Μικράς Ασίας απέναντι από τη Σάμο, που ήταν αφιερωμένη στην θεά Άρτεμη.

Σε πρώτο πλάνο (1) βλέπουμε τα απομεινάρια ενός από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου, το Αρτεμίσιο, που η κατασκευή του κράτησε 120 χρόνια και ήταν αφιερωμένο στην Άρτεμης.
Αριστερά (2), βρίσκεται το τζαμί του İsa Bey, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1374-1375.
Στο βάθος (4), δεσπόζει το Βυζαντινό κάστρο, στον λόφο Ayasuluk.

Δεξιά (3) -δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, αυτό που μοιάζει με δυο πύργους- βρίσκονται τα απομεινάρια της Βασιλικής του Ευαγγελιστή Ιωάννη, θέση όπου τάφηκε ο Ευαγγελιστής και που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α τον 6ο αιώνα.

0 Ο Έλληνας που έμαθε τον Τομ Χανκς και τον Ταραντίνο να πίνουν ούζο με μεζέ

Ο Πάπα Κρίστο στο Χόλιγουντ

Δεν είναι μόνο ο φημισμένος γύρος του που μυρίζει Ελλάδα στην καρδιά του Λος Άντζελες αλλά και ο ίδιος που ξεχωρίζει από… χιλιόμετρα για την ελληνικότητα της ρίζας του. Το παντοπωλείο - οινομαγειρείο του Πάπα Κρίστο έχει γίνει το πιο must στέκι του Χόλυγουντ, με τον ίδιο να τρίβει το μουστάκι του από περηφάνια.

Το μαγαζί του Πάπα Κρίστο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 65 χρόνια όταν ο πατέρας του Πάπα Κρίστο, Σαμ Κρις, ο οποίος καταγόταν από τον Πόντο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα φέρνοντας το ελληνικό.. άρωμα στο Λος Άντζελες.

Και βέβαια δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι πελάτες που επισκέπτονται το μαγαζί. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει η Real News είναι η Νία Βαρντάλος, ο Τομ Χανκς , ο Κουέντιν Ταραντίνο, η Έλεν Μίρεν καθώς και η Σκάρλετ Γιόχανσον και Μπρίτζετ Φόντα.

0 Η μοναδική πόλη στον κόσμο χωρίς δέντρα


Το Norilsk είναι η βορειότερη πόλη της Σιβηρίας, γνωστή και ως «Άγρια Ανατολή» της Ρωσίας. Το θερμόμετρο δείχνει 72 βαθμούς Κελσίου…

και πάντα καλύπτονται από χιόνι, ενώ τα τετραγωνισμένα κτίρια κυριαρχούν παντού στην πόλη.
Αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του Norilsk είναι η ολοκληρωτική απουσία των δέντρων από την πόλη.
Ο λόγος; Η υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών στην ευρύτερη περιοχή!

0 Πράγματα που κάνουμε και ας μη το λέμε

Σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από τα παρακάτω

Υπάρχουν κάποια καθημερινά πράγματα, μερικές μικρές συνήθειες στις οποίες όλοι έχουμε υποκύψει, αλλά είναι τόσο ασήμαντες –ως και ντροπιαστικές- που τις κρατάμε για τον εαυτό μας και δεν τις αναφέρουμε ποτέ.

Κι όμως, μην το αρνηθείτε, θα βρείτε πολλές κοινές εμπειρίες και σίγουρα θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από τις κάτω περιστάσεις.

*Τρώμε πρώτα την κόρα του τοστ και μετά την ψίχα. Για τον ίδιο λόγο, σε κάθε πιάτο αφήνουμε για το τέλος αυτό που θεωρούμε το καλύτερο, και πάντα κάποιος βρίσκεται να έρθει να το αρπάξει και να το καταβροχθίσει λέγοντας «μα είδα ότι δεν το τρως αυτό το κομμάτι».

*Όλοι έχουμε σκίσει κάποια στιγμή στην παιδική (και όχι μόνο) ηλικία το χάρτινο τραπεζομάντιλο της ταβέρνας και έχουμε κάνει «μίγματα» με τα απομεινάρια του φαγητού, κάτι που για κάποιο λόγο μας φαινόταν ξεκαρδιστικό.

*Ήταν στο ίδιο τραπέζι, όπου καθόμασταν με τους υπόλοιπους «μικρούς», ενώ οι «μεγάλοι» της οικογένειας σε κάποιο άλλο, ένας παππούς ή θείος ερχόταν και έλεγε «εγώ θα κάτσω με τη νεολαία» και μας την έσπαγε.

0 Από θέατρο, κρεοπωλείο

Από θέατρο, κρεοπωλείο

Παράξενα «ευρήματα» των αρχαιολόγων στις ανασκαφές της αρχαίας Κορίνθου



Ενα τόνο οστών  βοοειδών  περισυνέλεξαν οι αμερικανοί αρχαιολόγοι,που ανασκάπτουν θέατρο της αρχαίας Κορίνθου, εύρημα εντυπωσιακό τόσο όσον αφορά τον όγκο του όσο  και τον χώρο στο οποίο εντοπίσθηκε. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου  του Γουίνιπεγκ Μάικλ ΜακΚίνον  τα οστά προέρχονται από τον 4ο και 5ο  μ.Χ. αιώνα  και εντοπίσθηκαν  αφού  αφαιρέθηκαν πολλά άλλα απορρίμματα. Οσο για  το μυστήριο  της εναπόθεσής  τους στο αρχαίο  θέατρο η  εξήγηση, που  έδωσε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή στην ομιλία του, κατά την  ετήσια συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής στο Σιάτλ είναι, ότι μπορεί να σχετίζονται με κάποια  μεγάλη  ετήσια γιορτή της  περιοχής.

«Πιστεύω ότι το θέατρο χρησιμοποιούνταν για ένα μεγάλο γλέντι, κατά το οποίο καταναλώνονταν πολλά σφάγια, των  οποίων  η  επεξεργασία  γινόταν  μέσα σ΄ αυτό, τον άδειο χώρο»,  είπε ο ΜακΚίνον. Και μιλάμε για εκατοντάδες  ζώα, αφού ως  αυτή τη στιγμή  έχουν καταγραφεί πάνω από 100.000 μεμονωμένα οστά, τα περισσότερα από βοοειδή και κάποια από κατσίκια και πρόβατα.

0 Δημιουργήθηκε νέο νησί στη Γερμανία – ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι επιστήμονες

Ένα νέο νησί συνολικής έκτασης 137,6 στρεμμάτων, προσφέρει καταφύγιο για εκατοντάδες θαλάσσια πτηνά, στα νερά της Βόρειας Θάλασσας.

Αν και η ηλικία του είναι πολύ μικρή, το νησί με το δρεπανοειδές σχήμα, που βρίσκεται μόλις 16 μίλια μακριά από το κρατίδιο Schleswig Holstein, αποτελεί «δημοφιλές» καταφύγιο για θαλασσοπούλια, όπως γλάροι και στρειδοφάγοι, τα οποία εκμεταλλεύονται το παρθένο περιβάλλον της νήσου.

Ο σχηματισμός του νησιού ξεκίνησε ξαφνικά πριν από 10 χρόνια, εξέλιξη που άφησε άφωνους τους γεωλόγους.

“Το γεγονός πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια σχηματίστηκε ένα νέο νησί είναι πολύ εντυπωσιακό”, είπε ο Detlef Hansen, επιστήμονας που δουλεύει σε γειτονικό θαλάσσιο πάρκο, συμπληρώνοντας πως από οικολογικής άποψης μια τέτοια εξέλιξη μόνο συνηθισμένη δεν θεωρείται.

0 Λεμούριος κάνει διαλογισμό

Τη σπάνια στιγμή «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός

Καθισμένος αναπαυτικά σε ένα κλαδί, με τα μάτια κλειστά και τα χέρια τεντωμένα απολαμβάνει τον ήλιο δίνοντας την αίσθηση ότι κάνει διαλογισμό.

Όχι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για έναν λεμούριο, ο οποίος μάλλον ένιωσε την ανάγκη να ξαποστάσει από τις περιπλανήσεις του από δέντρο σε δέντρο και παρέμεινε για περίπου δέκα λεπτά σε αυτή τη στάση.

Τον λεμούριο απαθανάτισε ο φωτογράφος της άγριας φύσης Adrian Tavano σε ζωολογικό κήπο της Φλόριντα υπενθυμίζοντας μας τη χαριτωμένη φύση του ζώου.

0 Φαρμακευτική εταιρεία Merck παραδέχεται την εσκεμμένη εξάπλωση του καρκίνου μέσω εμβολίων!ΒΙΝΤΕΟ

Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ...

Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της - η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.

Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

0 Δημοτικό δωρεάν φυσικοθεραπευτήριο στην Μάνδρα Αττικής


02-fysikotherapeythrio-erythron

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ενημερώνει τους δημότες του για τη δημιουργία πλήρως εξοπλισμένου φυσικοθεραπευτηρίου στη δημοτική ενότητα Ερυθρών.

Το φυσικοθεραπευτήριο θα καλύψει τις ανάγκες των δημοτών σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στα ΚΑΠΗ και στους άπορους δημότες.
 
Η εν λόγω δομή θα φροντίζει για την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και για τη θεραπεία πληθώρας ασθενειών και δυσλειτουργιών, με την παροχή σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων αξιολόγησης και θεραπείας (manual therapy, myofascial release, trigger point therapy, kinesiotaping, N.A.P., P.N.F κ.α.).
 
Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γεώργιος Δρίκος, δήλωσε σχετικά:
«Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ενεργούμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και με ουσιαστικά έργα στοχεύουμε στη στήριξη του εντόπιου πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

0 Saint-Cirq Lapopie: Το αγαπημένο χωριό των Γάλλων!

perierga.gr - Saint-Cirq lalopie: Ένα αριστούργημα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής!Είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας που φημίζεται για την ομορφιά των τοπίων του αλλά και για την αυθεντικότητα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής του, στοιχεία που το έκαναν το αγαπημένο χωριό των Γάλλων και όχι μόνο. Στο μικρό αυτό χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας κατοικούν μόνιμα μόλις μερικές εκατοντάδες άτομα, αλλά πάνω από 400.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, απολαμβάνουν ετησίως της ομορφιές του.


Σκαρφαλωμένο σε έναν εντυπωσιακό βράχο, με μια καταπράσινη κοιλάδα να απλώνεται στα πόδια του και ένα ποτάμι να διατρέχει τους πρόποδες, δεν θέλει και τίποτα άλλο για να ξεχωρίσει. Ή μάλλον μπορεί να χρειάζεται στενά πλακόστρωτα, μεσαιωνικά κτήρια, γραφικά σοκάκια και ανθισμένους κήπους, όμως κι όλα αυτά τα διαθέτει και με το παραπάνω.

0 Αρθροπλαστική ισχίου: Προβληματίζουν τα μεταλλικά εμφυτεύματα



arthroplastikh isxiouΤα μεταλλικά εμφυτεύματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρθροπλαστική ισχίου ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβες στους μαλακούς ιστούς και πόνο, οδηγώντας σε επαναληπτική χειρουργική επέμβαση. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Η σύσταση προς τους χειρουργούς είναι να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν εξ ολοκλήρου μεταλλικά εμφυτεύματα στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου, αν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα εξ ολοκλήρου μεταλλικά εμφυτεύματα δημιουργούν προβλήματα, κυρίως εξ αιτίας της αποκόλλησης μεταλλικών στοιχείων από τις ενώσεις τους. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν τα στοιχεία αυτά, τα οποία εισχωρούν και στο αίμα, είναι τοξικά για τον οργανισμό. Οπως φαίνεται όμως μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να προκαλέσουν βλάβες στα οστά και στον περιβάλλοντα μαλακό ιστό, καθώς και φθορά στο ίδιο το εμφύτευμα.

Αρκετές κατασκευάστριες εταιρείες, με πρώτη τη Johnson & Johnson, έχουν αποσύρει τα τελευταία χρόνια διάφορα μεταλλικά εμφυτευματα επειδή έχουν αποδειχθεί προβληματικά.

1 16 συμβουλές ζωής από ένα γέρο αγρότη

  • Οι φράχτες σας θα πρέπει να είναι υψηλοί για τ’ άλογα, στενοί για τα γουρούνια, και ανθεκτικοί για τους ταύρους.
  • Κρατήστε σε απόσταση τα κουνάβια και τους τραπεζίτες .
  • Μια αγριομέλισσα είναι πολύ ταχύτερη ακόμα και από ένα τρακτέρ μάρκας John Deere.
  • Συγχωρέστε τους εχθρούς σας. Τσακίζει το μυαλό τους.
  • Ένας αξιόλογος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι μνησίκακος.
  • Δεν μπορείτε να αναιρέσετε μια σκληρή λέξη που είπατε σε κάποιον.

0 4 εποχές σε μια εικόνα


Ο φωτογράφος tylercasson φωτογράφησε τέσσερις φορές μέσα σε μια χρονιά ένα μικρό νησάκι στη λίμνη Springfield στο Ιλινόις των ΗΠΑ για να δείξει τις τέσσερις διαφορετικές εποχές.

0 Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο!

Η πιο σύντομη πτήση παγκοσμίως διαρκεί μόλις 2 λεπτά και είναι για μια απόσταση 4,8 χλμ! 
 
Ενώνει το νησί Γουέστρι (Westray) με το Πάπα Γουέστρι (Papa Westray) στις Ορκάδες νήσους (Orkney Islands). Οι Ορκάδες είναι ένα αρχιπέλαγος κοντά στις βόρειες ακτές της Σκωτίας (απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα) και νότια από τα νησιά Σέτλαντ. Αποτελείται από περίπου 70 νησιά, από τα οποία κατοικούνται τα 19.

Η πρώτη σωζόμενη γραπτή αναφορά στις Ορκάδες βρίσκεται στα γραπτά του Έλληνα ιστορικού Διόδωρου Σικελιώτη. Ο Διόδωρος βασιζόμενος σε μια αναφορά του Πυθέα του Μασσαλιώτη, ο οποίος πιστεύεται ότι επισκέφθηκε τη Βρετανία μεταξύ του 322 και του 285 π.Χ., περιγράφει το σχήμα της ως τριγωνικό με τη βόρεια απόληξή της να έχει την ονομασία "Ορκάς".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...