ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

0 Με το πιο λαμπερό χαμόγελο, 8 μηνών κι ήδη θριαμβεύτρια της ζωής: Η ιστορία της Darcie

Με το πιο λαμπερό χαμόγελο υποδέχεται το φωτογραφικό φακό. Θριαμβεύτρια της ζωής, η μικρούλα Darcie μπορεί πια και κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία. Μόλις 8 μηνών κατάφερε να νικήσει 7 καρκινικούς όγκους και σήμερα οι γιατροί ανακοινώνουν ότι είναι πια «ελεύθερη» από τα δεσμά της επικίνδυνης νόσου.

0 Μοναδικές φωτογραφίες από τον μαγικό κόσμο του βυθού

Πολύχρωμος, παράξενος, άγνωστος, μυστηριώδης, πανέμορφος, μαγικός!!!
Ο υπέροχος κόσμος του βυθού!!!

0 Goji Berry (Γκότζι Μπέρι): Ιδιότητες και καλλιέργεια

Το Goji Berry (σημαίνει το μούρο της ευτυχίας), ένα φυτό γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στο Θιβέτ που πρόσφατα άρχισε να καλλιεργείται πειραματικά και στα ελληνικά χωράφια. Υπάρχουν αναφορές ότι το Γκότζι Μπέρι έχει ευεεργετικές ιδιότητες. Αναζωογονεί και δίνει ενέργεια στον οργανισμό, γι’ αυτό  και  θεωρείται υπερτροφή (superfood) και έχει τη φήμη «ελιξήριο της μακροζωίας». Ο λόγος είναι ότι πρόκεται για ένα κόκκινο άγριο αντιοξειδωτικό φρούτο το οποίο περιέχει 25.100 αντιοξειδωτικές μονάδες. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, το αμέσως δεύτερο πιο αντιοξειδωτικό φρούτο είναι το βατόμουρο με 2.400 αντιοξειδωτικές μονάδες, δηλαδή το γκότζι έχει πάνω από 10 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές μονάδες από το δεύτερο στη λίστα των αντιοξειδωτικών καρπών!


Οι καρποί του Goji Berry είναι πολύ απαλοί και ευαίσθητοι γι’ αυτό και συλλέγονται με ένα ειδικό είδος υφάσματος μέσα σε ψάθες, χωρίς τη χρήση των χεριών. Ο κόκκινος καρπός του μοιάζει με μούρο και είναι πολύ ευαίσθητος (εύκολα οξειδώνεται και το χρώμα του σκουραίνει). Μετά τη συλλογή υποχρεωτικά πρέπει οι καρποί να αποξηραθούν στη σκιά ή και στον ήλιο.
Τα Goji Berry δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους, και συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή. Ο βαθμός αποξήρανσης ποικίλλει. Kάποιοι καρποί παραμένουν μαλακοί και κολλώδεις, όπως οι σταφίδες, ενώ άλλοι μπορεί να είναι πολύ σκληροί.

0 Κυπαρισσία: χαλάρωση και περιηγήσεις στις ομορφιές της δυτικής Πελοποννήσου

Η Κυπαρισσία, με πλήθος ενδιαφέροντα αξιοθέατα απέραντους ελαιώνες, γαλαζοπράσινα νερά, ιστορικά μνημεία και μέρη αστείρευτης φυσικής ομορφιάς, συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Xτισμένη αμφιθεατρικά, στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω και μέχρι τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους ( http://bit.ly/RMMdZJ ), η Κυπαρισσία είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της δυτικής Μεσσηνίας, μετά την πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα και την Μεσσήνη.
H πόλη έχει μακρά ιστορία, που συμβαδίζει με αυτήν της Πελοποννήσου και κατά τα ομηρικά χρόνια ανήκε στο βασίλειο της Πύλου, του βασιλιά Νέστορα. Επίσης, στην Κυπαρισσία ανακαλύφθηκαν τάφοι της Κλασικής και Ρωμαϊκής εποχής, ενώ στην κορυφή του όρους Ψυχρό υπάρχει Φράγκικο Κάστρο.

0 Το Ιράκ ζητεί πίσω την πολιτιστική του κληρονομιά

Το Ιράκ ζητεί πίσω την πολιτιστική του κληρονομιάΈκκληση για διεθνή συνεργασία, προκειμένου να επιστραφούν στο Ιράκ οι αρχαιότητες που λεηλατήθηκαν μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, απηύθυνε σήμερα από το Παρίσι ο ιρακινός υπουργός Τουρισμού και Αρχαιολογίας Λίουα Σουμάισεν.
Σύμφωνα με τον Ιρακινό υπουργό, οργανωμένα δίκτυα αρχαιοκαπήλων επωφελήθηκαν από την αμερικανική επέμβαση και το χάος που την ακολούθησε για να λεηλατήσουν τα μουσεία και τους περίπου 12.000 αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ...
, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Επιπλέον, διαμαρτυρήθηκε διότι πολλές χώρες «δεν συνεργάζονται» σε αυτόν τον αγώνα και ανάφερε ανάμεσα σε αυτές «το Ισραήλ, ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα του εργάζεται «για την τροποποίηση της συνθήκης της UNESCO του 1970, για την προστασία της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς των συμβαλλόμενων χωρών, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στα δικαιώματα των χωρών θυμάτων των λεηλασιών».

0 Υπάρχουν ψυχικά απόβλητα; Πως και γιατί μας μολύνουν;


Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής. Η μισή σαν όλο τον κόσμο, Η άλλη μισή όλος ο κόσμος Αριστοτέλης, (384π.χ – 322π.χ) αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.

Ποια η σχέση της
παραπάνω ρήσης με τα Ψυχικά Απόβλητα;Τι είναι όμως το απόβλητο; Απόβλητο είναι ένα προϊόν, συνήθως βιομηχανικό, το οποίο μας είναι άχρηστο. Δεν είναι ένα απλό «σκουπίδι», διότι η φύση, δεν έχει τους μηχανισμούς να το ανακυκλώσει, με αποτέλεσμα η συγκεντρωμένη εναπόθεση του σε τόπους (λύματα, χωματερές κτλ) να δημιουργεί εστίες μόλυνσης για τους ζωντανούς οργανισμούς. Είναι λοιπόν ένα προϊόν τεχνητό, που το παράγουμε εμείς, αλλά συγχρόνως μας βλάπτει. Τα απόβλητα και τα αποτελέσματά τους τα γνωρίζουμε, διότι τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.

0 Θεσσαλονίκη | Μειώνονται τα δημοτικά τέλη για το 2013


Στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τις επιχειρήσεις προχωρά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, στο πλαίσιο προσπάθειας να ανακουφιστούν ιδιώτες και επιχειρηματίες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν και Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, με αφορμή το σχέδιο προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013.


Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι απαλλάσσονται πλήρως από τα δημοτικά τέλη όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα του μετρό ενώ κατά 50% μειώνονται τα τέλη για τους άπορους.

1 Νοίκιασαν το Ζάππειο στην Τουρκία για να γιορτάσει την εθνική της γιορτή!!!

Τέρενς Κουίκ: «Τι θα έλεγε αν ζούσε ο εθνικός Ηπειρώτης ευεργέτης και αγωνιστής του '21 Ευάγγελος Ζάππας; Ποιος υπουργός θα αντιδράσει; Μήπως παίρνει σειρά το περιστύλιο της Βουλής;» Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, διαβάζοντας τη σημερινή μη διαψευσθείσα πληροφορία, ότι το Ζάππειο εκμίσθωσε το περιστύλιό του για την δεξίωση της Τουρκικής Πρεσβείας για την 89η εθνική επέτειο της Τουρκίας, έκανε την εξής δήλωση:

Ε, όχι! Κάποια πράγματα είναι πιο προκλητικά και από προκλητικά.


Ποιος είναι εκείνος ο «απίστευτος» που νοίκιασε το περιστύλιο του ιστορικού Ζαππείου στην Τουρκική πρεσβεία για να φιλοξενήσει τη δεξίωσή της για τον εορτασμό της 89ης Εθνικής Επετείου της Τουρκίας;

0 Εκπληκτικές 3D ζωγραφιές που «βγαίνουν» απ’ το χαρτί

Εκπληκτικές 3D ζωγραφιές που «βγαίνουν» απ' το χαρτί (33)
Αν υπάρχουν ορισμένοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες που είναι καλοί στο να παίζουν με τις οφθαλμαπάτες, ο Ramon Bruin είναι σίγουρα ένας από αυτούς! Ο Ολλανδός καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει μερικές εκπληκτικές 3D ζωγραφιές φιδιών, πτηνών και εντόμων χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζει αναμόρφωση.

Προσθέτοντας μερικές ακόμη πινελιές με διάφορα αντικείμενα, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως τα σχέδια του μοιάζουν σαν να «ζωντανεύουν»…

0 10 αεροπορικές τραγωδίες από… ασυνεννοησία!

perierga.gr - 10 αεροπορικές τραγωδίες που προκλήθηκαν από... ασυνεννοησία!Στον τεχνολογικό κόσμο των σύγχρονων αεροπορικών ταξιδιών υπάρχει μια παράξενη ειρωνεία που αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των δυστηχημάτων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Και μία από τις πιο κοινές μορφές του είναι η κακή επικοινωνία. Αν και τα αεροπλάνα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, όταν συμβεί ένα αεροπορικό δυστύχημα οι επιπτώσεις είναι σίγουρα καταστροφικές. Γιατί ακόμη και εάν ένα μόνο άτομο κάνει λάθος στην επικοινωνία, το τίμημα για την ανθρώπινη ζωή είναι μεγάλο. Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια ποιες είναι οι 10 αεροπορικές τραγωδίες που οφείλονται σε απλή ασυνεννοησία:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...