ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

1 Μια εκκλησία για τρεις θρησκείες




Ενας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους πρόκειται να κατασκευαστεί στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Τα σχέδια είναι έτοιμα και οι ελπίδες μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνει ο νικητής του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου. Είναι ένας αφιλόξενος, έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.

0 Η πραγματικότητα που ζεις είναι κομμένη και ραμένη στα μέτρα σου


Η πραγματικότητα που ζεις είναι κομμένη και ραμένη στα μέτρα σουΠέντε ενσωματωμένα επίπεδα εγκεφαλικής διεργασίας. Αυτό κάνατε μόλις, προκειμένου να δείτε το καθένα από αυτά τα γράμματα. Δεν έστειλαν τα μάτια σας μια εικόνα του κάθε γράμματος σε σας. Ο εγκέφαλός σας επεξεργάστηκε τα οπτικά στοιχεία που του έστειλαν τα μάτια σας για να κατασκευάσει αυτά τα γράμματα.

Με ποιόν τρόπο το κάνει; Πρώτα σπάζει τα εισερχόμενα ερεθίσματα σε βασικά σχήματα, χρώματα και σχέδια.
Μετά αρχίζει να ταιριάζει τα σχέδια με αποθηκευμένες μνήμες ή παρόμοια πράγματα, συνδέοντας τα μα συναισθήματα και καθορισμένες σημασίες συμβάντος, δοκιμάζοντας τα όλα σε μια ολοκληρωμένη εικόνα, την οποία στέλνει στιγμιαία στον μετωπικό λοβό 40 φορές το δευτερόλεπτο. Ακριβώς έτσι είναι. Δεν βλέπουμε συνεχώς. Είναι κάτι σαν μια στιγμιαίως διακοπτόμενη ταινία...

0 Τεράστιες τρύπες ανοίγουν στη Γη


Τεράστιες τρύπες που οδηγούν στην… άβυσσο ανοίγουν μαζικά τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη της Γης καταπίνοντας δέντρα, σπίτια και ασφάλτινους δρόμους.
Αποκορύφωμα η λασπωμένη καταβόθρα μεγέθους τεσσάρων στρεμμάτων που άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο σε περιοχή του Τέξας, η οποία συνεχίζει να διευρύνεται ρουφώντας ό,τι υπάρχει στην επιφάνεια. Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί εμφανίστηκε....



0 ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!!! Πριν διαφωνήσεις ή συμφωνήσεις, διάβασε το

Και πριν προλάβεις να βγάλεις το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι με τον κλασσικό τρόπο που έχουν αναφερθεί οι προηγούμενοι στο παρόν θέμα, επιμένω διάβασε το και πάλι!
Χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δέντρο θα πουν κάποιοι. Άλλοι θα πουν πως έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε και κάποιοι άλλοι θα πουν πως άλλο είναι το νόημα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 


Λοιπόν σας πληροφορώ πως και στις τρεις περιπτώσεις κάνετε λάθος. Το δάσος μπορεί να καταστραφεί ολοσχερώς αν και μόνο ένα δέντρο πιάσει φωτιά, το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι να πουλάνε όχι απλά την πατρίδα σου αλλά την ψυχή σου και το μέλλον σου, και το νόημα της 28ης είναι ακριβώς αυτό. Σε μια Εθνική εορτή (τονίζω οποιουδήποτε έθνους) δεν μπορεί να συγχέεται το Εθνικό συναίσθημα όταν τιμάς τους παππούδες σου που θυσιάστηκαν για σένα και την πατρίδα με τα εύσημα που δικαιούται ένας αριστούχος. Είναι μεγάλο κατόρθωμα ένας αλλοδαπός μαθητής να μαθαίνει και να αριστεύει στα Ελληνικά και αξίζει σαν βραβείο μία υποτροφία ή οτιδήποτε άλλο που έχει να κάνει με τις σπουδές του. 

0 Ψάρι εξουδετερώνει τα θύματά του με νερό

Ιταλοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει το ψάρι – τοξότη, το οποίο πιάνει έντομα και μικρά ζωάκια φτύνοντας νερό. Το ψάρι – τοξότης κυνηγά ανυποψίαστα θηράματα που πετούν ή....

κάθονται σε φυτά πάνω από το νερό. Καταφέρνει να εξουδετερώσει τα θύματά του χτυπώντας τα με έναν πίδακα νερού που φτύνει από το στόμα του, με αποτέλεσμα εκείνα να πέσουν κάτω.

Όπως διαπίστωσαν οι Ιταλοί ερευνητές, σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, το δυνατό χτύπημα του ψαριού σχηματίζεται εξωτερικά, χρησιμοποιώντας τη δυναμική του νερού, και δεν δημιουργείται από τους εσωτερικούς μύες του σώματός του, σύμφωνα με το real.gr

Η τεχνική επιτρέπει στα ψάρια να χτυπούν το θήραμά τους με μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και σε απόσταση δυο μέτρων...


0 Τότε και τώρα: 9 «στοιχειωμένες» φωτογραφίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τότε και τώρα: 9 «στοιχειωμένες» φωτογραφίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (2)
Ο Ολλανδός ιστορικός Jo Hedwig Teeuwisse παρουσιάζει ένα εκπληκτικό project με τίτλο «Φαντάσματα της Ιστορίας», στο οποίο συνδυάζει ψηφιοποιημένα αρνητικά ιστορικών φωτογραφιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις ίδιες ακριβώς τοποθεσίες στη σημερινή τους μορφή.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, στόχος του είναι να κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν πως η ιστορία βρίσκεται παντού γύρω μας. Εκεί που κάποιοι σήμερα ζουν, εργάζονται ή πηγαίνουν στο σχολείο, εκεί ακριβώς άλλοι άνθρωποι πολέμησαν, πέθαναν ή απλά έζησαν με τελείως διαφορετικές συνθήκες.

0 Η αγροτική ακαδημία των Ίνκας

Perierga.gr - Η αγροτική ακαδημία των ΊνκαςΈξω από την πόλη Maras, στην ιερή κοιλάδα των Ίνκας, βρίσκεται μια κατασκευή που προσομειώνει ένα τεράστιο αμφιθέατρο τεσσάρων επιπέδων. Αντίθετα με ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά δεν ήταν ένας χώρος θεάματος ή συγκέντρωσης κοινού αλλά ένα είδος αγροτικής ακαδημίας της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι εδώ καλλιεργούνταν διάφορα είδη σπόρων που στη συνέχεια αποστέλλονταν στην περιφέρεια για τη βελτίωση των καλλιεργειών.


Η κεντρική επιφάνεια που είναι η μεγαλύτερη βρίσκεται σε βάθος 40-45 μέτρων και κάθε επίπεδο βρίσκεται 2 μέτρα ψηλότερα από το πρηγούμενο. Με τον απλό αυτό τρόπο οι Ίνκας κατάφεραν να κλιμακώνουν τη θερμοκρασία σε κάθε επίπεδο. Έτσι ενλω στην υψηλότερη βαθμίδα η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή (περίπου 15 oC), την ίδια στιγμή στο χαμηλότερο σημείο πλησιάζει τους 30 oC!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...