ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

0 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η έννοια της Παιδείας στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη ως προς τη συγκρότηση ανεπτυγμένης κοινωνίαςΔΡ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΩΝΗ

ή
Πώς η πολιτεία θα συμβάλλει σε μια «ακριβεστέραν παιδείαν» των νέων με στόχο τη γνώση της αρετής και την έμπρακτη εφαρμογή της


Ποτέ άλλοτε όσο σήμερα δε θα λέγαμε ότι ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης δεν είναι τόσο επίκαιροι και αναγκαίοι για μελέτη και ανάλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και για το μείζον θέμα της παιδείας και της εξέλιξης των εκπαιδευτικών συστημάτων. Οι θέσεις των φιλοσόφων για ένα προτεινόμενο εκπαιδευτικό σύστημα είναι διάχυτες σε όλο το έργο τους, εντοπίζονται όμως κυρίως στους πλατωνικούς διαλόγους «Πολιτεία» και «Νόμοι», καθώς και στα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, όπου ο ρόλος της παιδείας είναι καίριος για τη συγκρότηση μιας αναπτυγμένης κοινωνίας.

Η πλατωνική παιδεία είναι το «εν μέγα»1 το οποίο θα συγκροτήσει ηθικά και πνευματικά το άτομο αλλά και ο θεμέλιος λίθος πάνω στο οποίο θα θεμελιωθεί η ιδεώδης πολιτεία....

0 Ανθρώπινο DNA και Τηλεπάθεια!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση βγήκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι, από μία άκρως αξιόπιστη επιστημονική πηγή. Οι επιστήμονες Geoff S. Baldwin, Sergey Leikin, John M. Seddon και Alexei A. Kornyshev συγκέντρωσαν αποδείξεις πως η διπλή έλικα του DNA έχει την "εκπληκτική" ικανότητα να αναγνωρίζει ομοιότητες με άλλες έλικες DNA από απόσταση!
Τι σημαίνει αυτό; Πως δίχως να έρθουν σε επαφή και δίχως τη βοήθεια πρωτεϊνών (απαραίτητη προϋπόθεση για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών έλικων DNA μέχρι πρότινως), οι έλικες DNA έχουν την ανεξήγητη για την ώρα δυνατότητα να επικοινωνούν... "τηλεπαθητικά"!




Σχετικό επιστημονικό paper με την έρευνα των προαναφερθέντων επιστημόνων δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο τεύχος 31 του ACS Journal of Physical Chemistry B, υπαινίσσοντας πως ο άνθρωπος έχει τηλεπαθητικές δυνατότητες σε επίπεδο τουλάχιστον DNA...

0 Δεν είσαι παρά ένας αριθμός. Πάντα ήσουν ένας αριθμός

Σχόλιο Πενταπόσταγμα: Όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο έχουν πράγματι, όλα, έναν μοναδικό αριθμό, μόνο που δεν είσαι ΕΣΥ, αλλά πράγματα τις καθημερινότητας σου, γιατί αυτό κάνει η νέα τάξη πραγμάτων βάζει όλα τα πράγματα σε μία τάξη, σε μία νέα τάξη.

Από τα ράφια του Σούπερ Μάρκετ μέχρι τα ζώα, τα έχει τοποθετήσει ολά σε τάξη, ώστε ανα πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκετε το κάθε τι. Το επόμενο και τελευταίο ΠΡΑΓΜΑ που έχει απομείνει για να μπει σε νέα τάξη, είναι ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ.

1 Είστε σίγουροι γι’ αυτό που βλέπετε;

Είστε σίγουροι γι' αυτό που βλέπετε; (1)
Η παραπάνω φωτογραφία μοιάζει σαν μια ξύλινη επιφάνεια κοπής με ένα βιβλίο συνταγών και μερικά λαχανικά στην κουζίνα μιας νοικοκυράς. Σίγουρα όμως θα έχετε υπόψην σας την φράση «τα φαινόμενα απατούν»…

0 Butchart Gardens: Οι κήποι των αισθήσεων!

perierga.gr - Butchart Gardens: "Οι Κήποι των Αισθήσεων"!
Στη θέση ενός εγκαταλειμμένου λατομείου λίγο πιο έξω από το Βανκούβερ του Καναδά ο Robert Butchart με τη σύζυγό του ξεκίνησαν το 1904 να κάνουν πράξη το όνειρό τους. Ποιο ήταν αυτό; Να ικανοποιήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν τις αισθήσεις…

Αφή, όραση και όσφρηση βρήκαν την απόλυτη έκφρασή τους στον «Κήπο των Αισθήσεων», όπου τα χρώματα των λουλουδιών, η υφή των φύλλων αλλά και οι ανάμεικτες μυρωδιές κυριαρχούν παντού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...