ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

0 Καταρράκτες στο Νυδρί Λευκάδας !!!

Απολαύστε μερικές φωτογραφίες που τράβηξε το http://demi-zouzounews.blogspot.com/ στους μαγευτικούς καταρράκτες στο Νυδρί !!
Όταν η φύση παίρνει πινέλο και ζωγραφίζει κάνει θαύματα !!!

0 Ποιός είναι ο άνθρωπος που πέταξε το παπούτσι στον Γ.Παπανδρέου

Στέργιος Πραπαβέσης.
Ακτιβιστής, Ιατρός ακτινολόγος-ραδιολόγος, από τους καλύτερους στον κόσμο.
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Εισήχθη το 1979, στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Υπηρέτησε ως γιατρός στις ειδικές δυνάμεις του Ε.Σ. Ξεκίνησε την ιατρική του...
σταδιοδρομία από το Γ.Ν.Κατερίνης και συνέχισε στο ΑΧΕΠΑ.
Είναι ειδικός στις μαστογραφίες και τη διερεύνηση του καρκίνου με υπερήχους και ακτινολογικές . Μέλος των μεγαλύτερων ιατρικών οργανώσεων του κόσμου (American Institute of Ultrasound in Medicine AIUM International MemberRadiological Society of North America RSNA International MemberEuropean Congress of Radiology ECR MemberEuropean Society of Breast Imaging κλπ).
Πολύτεκνος με 4 παιδιά.
Είναι συνιδρυτής του... Πατριωτικού Μετώπου, μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, μαζί με τον Σταύρο Βιτάλη, τον Κώστα Ζουράρι κ.λ.π.
Είναι εξαιρετικά ευφυής και συγκροτημένος άνθρωπος και οικονομικά ανεξάρητος.
Διάλεξε τον "πατριωτικό ακτιβισμό", που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος και προβεβλημένος, αντίθετα με τους κοσμοπολίτικους "πράσινους" ακτιβισμούς, εικόνες των οποίων έχουμε συνηθίσει όλοι.


Ασχολήθηκε ενεργά με ακτιβιστικές δράσεις εναντίον του μνημονίου. Στις 14 Ιουνίου του 2010, έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστολή την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Σήμερα το πρωί, πέταξε το παπούτσι στον Γ.Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του "Πατριωτικού Μετώπου", δημοσιογράφο Σταύρο Βιτάλη.
Συνελήφθη και αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε τη διώξή του.
 
http://kalyterotera.blogspot.com/

0 Προς τι οι ομοιότητες της Πύρρας και του Δευκαλίωνα με την Εύα και τον Αδάμ;

Αριστερά: Ο Καθηγητής Ι . Κακριδής επισημαίνει: Μόνο ο Δευκαλίων και η Πύρρα σώθηκαν από τον κατακλυσμό που έστειλε ο Δίας να αφανίσει το χάλκινο γένος των ανθρώπων για τις άνομες πράξεις του. Στην εικόνα εδώ, πλάι στους σιδηρουργούς Κύκλωπες, που συνεχίζουν τη βαριά δουλειά στο εργαστήρι τους, οι δημιουργοί του νέου γένους, ο Δευκαλίων και η Πύρρα, ανακαλούν στη μνήμη μας εικόνες των Πρωτοπλάστων: η στάση και η θέση τών χεριών της Πύρρας θυμίζουν την Εύα, και το δέντρο όπου κοιτάζει ο Δευκαλίων, το δέντρο της γνώσεως. (Σαρκοφάγος. Γύρω στο 270 μ.Χ. Ρώμη, Museo Capitolino). (Βλέπε: «Ελληνική Μυθολογία», Τόμος 2 «Οι θεοί», σελ. 61, Εκδοτική Αθηνών). Δεξιά: Ο Αδάμ και η Εύα, οι οποίοι προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους. «... και διηνοίχθησαν οι οφθαλμοί των δύο, και έγνωσαν ότι γυμνοί ήσαν, και έρραψαν φύλλα συκής και εποίησαν εαυτοίς περιζώματα.» (Γεν. 3,7)
 Η συνέχεια των αποκαλυπτικών μας άρθρων για τις ομοιότητες Ελληνισμού και Χριστιανισμού (και κατ’ επέκταση της Ορθοδοξίας), που αποδεικνύουν την προλείανση του εδάφους για την υιοθέτηση της νέας πίστης των Ελλήνων!.. Ας δούμε σήμερα τις ομοιότητες της Πύρρας και του Δευκαλίωνα με την Εύα και τον Αδάμ, αλλά και των κατακλυσμών, που αναφέρουν η Βίβλος και η Ελληνική Μυθολογία!...

1 Λίμνη Τριχωνίδα !!!


Η Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια Αρακύνθου, εκτείνεται από Ανατολάς προς Δυσμάς και συνδέεται δυτικά με τη Λυσιμαχία.
Έχει επιφάνεια 98,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 19 km και μέγιστο βάθος 58 m. Στις όχθες της υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πικροδάφνες. Πέρα από την φυσική της ομορφιά η περιοχή διαθέτει και μεγάλη βιοποικιλία, καθώς έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 200 είδη πουλιών, από τα οποία τα 50 θεωρούνται σπάνια. Ένα είδος ψαριού,που συναντάται μόνον στην λίμνη Τριχωνίδα είναι και ο Νανογωβιός. Πρόκειται για μικρό ψάρι, το οποίο έχει μήκος κοντά στα πέντε εκατοστά, και ζει στα νερά της παραλίας.
Εκείνο που κάνει τη Τριχωνίδα να ξεχωρίζει είναι ότι αυτή παραμένει ακόμα μια από τις καθαρότερες λίμνες της Ελλάδος,παρόλο που η περιοχή δέχεται απόβλητα ελαιοτριβείων,σφαγείων και φυτοφαρμάκων λόγο της αγροτικής δραστηριότητας στην περιοχή.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

http://demi-zouzounews.blogspot.com/

Photo by Demi



0 Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα: Τα μυστήρια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους, έδρασε καταλυτικά στην κλιμάκωση της ηγεμονικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και οδήγησε σε δύο -τουλάχιστον- πολέμους, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, το 2006, επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, ζητώντας απάντηση σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα: Tι ακριβώς ήξεραν το FBI, η CIA και ο ίδιος πρόεδρος Μπους για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση του Μπιν Λάντεν; Πόσο καιρό πριν είχαν ενημερωθεί και γιατί δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν;

Από τους συγγενείς των θυμάτων στους δίδυμους πύργους και το Πεντάγωνο, που αγωνίζονται...

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

0 Η οικονομική κρίση βοηθά το περιβάλλον!

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
Ποιος θα περίμενε πως η οικονομική κρίση θα είχε και θετικές επιπτώσεις στη ζωή μας. Και όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μία μείωση κατά 6,9% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

"Η μεγαλύτερη επίδραση στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου προέρχεται από την απότομη μείωση (-12,7%) στην κατανάλωση άνθρακα, την ώρα που για όλα τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ) η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με το 2008", ανέφερε ανακοίνωση το.....υ Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος με έδρα την Κοπεγχάγη.

Το πλάνο περιορισμού του φαινομένου του θερμοκηπίου ήθελε μείωση των εκπομπών συγκεκριμένων αερίων κατά 20% μέχρι το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Μέχρι στιγμής οι εκτιμήσεις δείχνουν πως σχεδόν ο στόχος έχει επιτευχθεί αφού ήδη τα επίπεδα των βλαβερών για το περιβάλλον ουσιών παρουσιάζει πτώση που αγγίζει το 17,3%. Η οικονομική ανάκαμψη ίσως να επιφέρει και ανάκαμψη στους δείκτες των αερίων αυτών ή τουλάχιστον μία πιο αργή μείωση ανέφερε μεταξύ άλλων ο οργανισμός.
http://tsiliadoros.blogspot.com

0 Bigfoot, o μεγαλοπόδαρος

Άλυτα μυστήρια

Ο Bigfoot εικάζεται πως είναι ένας ανθρωπόμορφος πίθηκος που ζει στις στα δάση στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού και στον Καναδά.

Αν και κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του δεν έχει υπάρξει κάποια αδιάσειστη απόδειξη για την ύπαρξη του.

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν τον θρύλο του Bigfoot ως ένα αποτέλεσμα συνδυασμού μύθων και φάρσας. Ωστόσο υπάρχουν συγγραφείς και ερευνητές που πιστεύουν στην ....
ύπαρξη του.

Οι πρώτες αναφορές για τον Bigfoot έγιναν το 1924 ωστόσο σύμφωνα με κάποιες αναφορές ένα παρεμφερές πλάσμα είχε κάνει την εμφάνιση του στην δεκαετία του 1860.

 http://www.newsbeast.gr

0 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

* Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
* Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!
Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ...
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο…!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα…

Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.

Κατ’ επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ.α. τομείς, υποδομή η οποία απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα "κράτος εν κράτη" από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Και μάλιστα, αυτό το "κράτος" δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το ελληνικό δημόσιο...! (ολόκληρη η σχετική δημοσίευση βρίσκεται εδώ)

Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε έλληνας πολίτης: Και γιατί κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριοι βουλευτές, να πληρώνουν οι απλοί έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι έλληνες πολίτες (εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν κάποιοι άλλοι (εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;

Τα ερωτήματα, βέβαια, θα μείνουν ερωτήματα και κανείς δεν θα βρεθεί να απαντήσει, κυρίως λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων και δευτερευόντως λόγω ελλείψεως σοβαρότητας… «Το σύστημα είναι ένοχο», κύριε πρωθυπουργέ, και καλά θα κάνατε, τόσο εσείς όσο και το «τσίρκο» που έχετε ονομάσει κυβέρνηση, να επαναπροσανατολίσετε τις πολιτικές σας και την στάση σας απέναντι στον ελληνικό λαό…

Πολλοί βάζουν στοιχήματα, κύριε πρωθυπουργέ, εάν θα αντέξετε ως κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν (κυριολεκτικά) την πολιτική σας ύπαρξη έως το τέλος του Μαΐου, οπόταν και θα ανακοινωθούν τα νέα (συμπληρωματικά) οικονομικά μέτρα, τα οποία θα είναι και η ουσιαστική ταφόπλακα της λαθροκυβέρνησης της οποίας σήμερα ηγείστε. Εάν σας αναφέρω πως ήδη συζητιέται που θα προσφύγετε για να ξεχάσετε την πολιτική σας πανωλεθρία (περί διωγμού θα πρόκειται ουσιαστικά) και γίνονται αναφορές για ΗΠΑ ή και για Σουηδία, φυσικά δεν θα γίνω πιστευτός (βλέπετε, ο Καραμανλής φρόντισε να «ξεχάσει» τον πόνο του στις Αυστριακές Άλπεις…), αλλά σας υπενθυμίζω πως εσείς είχατε δηλώσει ότι "ο πολιτικός έχει πάντα έτοιμη την βαλίτσα του πίσω από την πόρτα"… Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει τόση αυτογνωσία στην πολιτική δειλία και στην ατολμία αντιμετώπισης των πολιτικών σας ευθυνών; Και το τελευταίο, δεν αφορά μόνο τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και άλλους που έχουν ήδη φύγει από τη χώρα (Μαντέλης, Αδριανόπουλος και λίαν συντόμως έπεται δραματική συνέχεια)…
Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και η αγωνία για την απόδοση του δικαίου, πρόκειται πολύ σύντομα να «τσακίσει» (κυριολεκτικά) όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα των golden boys της οικονομίας και της πολιτικής, που άγονται και φέρονται εργαζόμενοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα και αδιαφορώντας πως ουσιαστικά συμβάλουν στον αφελληνισμό ή και στην σμίκρυνση της χώρας…
Δικαίωμά σας, κύριε πρωθυπουργέ να επιθυμείτε να κυβερνάτε… Δικαίωμά σας είναι να προσπαθείτε να εδραιώσετε το καθεστώς σας (περί καθεστώτος πρόκειται και όχι περί κυβερνήσεως) για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα… Τα πολιτικά σας ατοπήματα και οι ηθικές σας επιθέσεις εναντίον του ελληνισμού, τα κατ’ εξακολούθησιν ψεύδη σας και η δουλικότητα στις προσταγές των «μεγάλων», είναι αυτά που θα βρείτε μπροστά σας και που θα σας εξακοντίσουν στο πολιτικό «πυρ το εξώτερον»…

Εάν νομίζετε πως κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, πως διαθέτετε πραγματική (και όχι εικονική) πυγμή, άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με, ούτε θα φτωχύνουν (φυσικά και θα τους λείψουν τα χρήματα που θα δώσουν, αλλά σε έναν καλό εβραίο πάντα λείπουν τα χρήματα επειδή ζει γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει περισσότερα), καθώς και όλων εκείνων των ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους… και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως –τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ’ κατηγορίας, αφού ως α’ κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους εβραίους και ως β’ κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων)…

Κύριε πρωθυπουργέ, η χώρα επτώχευσε επειδή εσείς οι πολιτικοί αγνοήσατε ηθελημένα (ή δεν γνωρίζατε) βασικούς κανόνες της οικονομίας, αλλά και της ηθικής… Εσείς λοιπόν οφείλετε να βρείτε την λύση και σταματείστε αυτή την φορολογική επιδρομή εναντίον των ελλήνων, οι οποίοι ούτε «έφαγαν», ούτε έκρυψαν, αλλά και ούτε κέρδισαν τίποτε περισσότερο από το μεροκάματο που βγάζουν με κόπο…

Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρεωστούμενα (και όχι όλα, δεν χρειάζεται) από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως διά μαγείας… (μην σας πω και πως οι τοκογλύφοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο…)!!!


Read more: http://pentapostagma.blogspot.com/2010/09/blog-post_7791.html#ixzz0zQVFLJo1

0 Μαθητές με αναπηρία στο περιθώριο της εκπαίδευσης.

Παρέμβαση αναπήρων πολιτών

Η λαϊκή παροιμία «κάθε πέρσι και καλύτερα»
Αποδίδει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την δραματική κατάσταση που βρίσκεται η εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία στην χώρα μας. Η υποβάθμιση, η υποχρηματοδότηση, Το έλλειμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικού προσωπικού και τεχνικών υποδομών και βοηθημάτων καθιστούν την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία μόνο κατ’όνομα μια τέτοια ως διαδικασία, ενώ βασικές πλευρές της έχουν εκχωρηθεί απροκάλυπτα στην ιδιωτική πρωτοβουλία με αποτέλεσμα την μετακύλυση των δαπανών από το κράτος στην οικογένεια. Όλα αυτά συντελούνται την περίοδο που η πιο βαθιά κρίση της χώρας με την παράλληλη εφαρμογή των πιο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων συνταγών έχουν συνθλίψει τα λαϊκά εισοδήματα.

Τα προγράμματα συνεκπαίδευσης, ένταξης και παράλληλης στήριξης, ουσιαστικά δεν καλύπτουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία ενώ η διαδικασία ένταξης στα κοινά σχολεία χρησιμοποιείται ως άλλοθι της διαχρονικής εγκατάλειψης των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση για τους μαθητές με αναπηρία. Η θέσπιση της......
υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρία με τον Ν 3699/2008 αποτελεί έναν ακόμη νόμο χωρίς την πρακτική του εφαρμογή. Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές με αναπηρία στην πρόσβαση τους στις σχολικές μονάδες εφόσον ένας σημαντικός αριθμός από αυτές στεγάζονται σε αποθήκες ή χώρους που είναι πρακτικά αδύνατη η πρόσβαση. Ακόμη ένας σημαντικός αριθμός σχολείων κατά την προηγούμενη χρονιά υπολειτούργησε ενώ υπήρξαν τεράστια προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών που εξακολουθούν να παραμένουν ανεπίλυτα. Την ίδια στιγμή Στην εκμετάλλευση των πάσης φύσης ιδιωτικών συμφερόντων έχει περιέλθει ο τομέας της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για σεμινάρια όπου κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να καταβάλλει σε ιδιώτες από 2 έως και 3 χιλιάδες Ευρώ.

Εξ ίσου δραματική είναι η κατάσταση στα ειδικά σχολεία. Έτσι
Οδηγείται σε κλείσιμο η σχολή τυφλών στην Θεσσαλονίκη όπου εδώ και ένα χρόνο υπολειτουργεί, εφόσον οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας επειδή δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα ενώ το έλλειμμα της σχολής σε ετήσια βάση ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ. Σε καλύτερη κατάσταση δεν βρίσκεται και το Κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Αθήνα όπου η διοίκηση του έχει προχωρήσει σε 2 απολύσεις εργαζομένωνενώ σε οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί και η μοναδική μονάδα που υπάρχει στην χώρα μας για την εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες. (ίριδα). Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες ειδικά σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης στον χώρο των ατόμων με νοητική υστέρηση, αυτισμό και με κινητικές δυσκολίες.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση είναι αναγκαίο όσο ποτέ η οργανωμένη αντίδραση των αναπήρων και των οικογενειών τους και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την διασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματος τους αυτό της εκπαίδευσης. Η οικονομική κρίση της χώρας δεν μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περικοπή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πόρων. Κάθε μαθητής / μαθήτρια με αναπηρία δικαιούται να απολαμβάνει ένα εκπαιδευτικό σύστημα δημόσιου χαρακτήρα που θα εξασφαλίζει μία παιδεία υψηλής ποιότητας που θα συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη με την συμμετοχή του ως πολίτης ισότιμος στην κοινωνία.
Αθήνα 13/09/2010
Παρέμβαση αναπήρων πολιτών
τηλέφωνα επικοινωνίας
Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος 210 77.15.719, 6972.324.423
Σκορδίλης Σπυρίδων 210 95.33.575, 6974.581.781
Μουτσατσός Κωνσταντίνος 210 213.46.80, 6976.605.808
Ταστάνης Άρης 2109612492
e-mail: info@panap.gr
Web site http://WWW.panap.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com

0 ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Αυτή είναι ευχάριστη είδηση. Στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για την πτώχευση της οικονομίας της συμπαθέστατης χώρας. Το αναφέραμε και εμείς το μεσημέρι σχετικά με την ερώτηση που...
έκαναν σήμερα στον πρωθυπουργό. Την είδηση μετέφερε η Μαρία Καρχιλάκη και την παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λέτε το ντόμινο να έρθει και εδώ;

fimotro.blogspot.gr

0 Το απολιθωμένο δάσος Λέσβου

Το Απολιθωμένο Δάσος εκτείνεται σε ολόκληρη τη Δυτική Λέσβο, και οι σημαντικότερες συγκεντρώσεις απολιθωμένων δένδρων...
και άλλων φυτικών απολιθωμάτων συναντώνται στις περιοχές Σιγρίου, Άντισσας και Ερεσού, ενώ μικρότερες συγκεντρώσεις στις περιοχές Χιδήρων, Μεσοτόπου, Μολύβου, Πολυχνίτου και Άγρας.
Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας τη μεγάλη παλαιοντολογική, γεωλογική και περιβαλλοντική αξία του έχει ανακηρύξει το Απολιθωμένο Δάσος «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» (Π.Δ. 443/85) και τμήματά του περιοχές απολύτου προστασίας. Το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου αναγνωρίζεται πλέον από την επιστημονική κοινότητα ως ανεκτίμητης αξίας φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας καθώς αποτελεί ένα από τα 25 μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO.
Η δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους συνδέεται με την.... έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στο χώρο του Βόρειου Αιγαίου πριν από 16,5 με 21,5 εκατομμύρια χρόνια, αποτέλεσμα της σύγκρουσης της ευρασιατικής λιθοσφαιρικής πλάκας στο βορρά και της αφρικανικής στο νότο.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα προκάλεσε την έξοδο τεράστιων ποσοτήτων λάβας, στάχτης και άλλων ηφαιστειακών υλικών που σκέπασαν μεγάλες εκτάσεις. Η ηφαιστειακή στάχτη παρασύρθηκε και σκέπασε το μεγάλο, πυκνό και πλούσιο δάσος που κάλυπτε την εποχή εκείνη την εκτεταμένη χέρσο, την Αιγηίδα, στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Βόρειο Αιγαίο. Η έντονη υδροθερμική κυκλοφορία θερμών ρευστών πλούσιων σε πυρίτιο που ακολούθησε επέτρεψε την τέλεια απολίθωσή τους. Κατά τη διαδικασία αυτή υπήρξε αντικατάσταση μόριο προς μόριο, της οργανικής φυτικής ύλης από την ανόργανη ύλη των υδροθερμικών ρευστών (κύρια απολίθωση). Με τον τρόπο αυτό διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση τόσο τα εξωτερικά μορφολογικά χαρακτηριστικά των φυτών όσο και η εσωτερική δομή του ξύλου.
Από τη συστηματική μελέτη των τμημάτων των απολιθωμένων κορμών και άλλων φυτικών μερών προσδιορίστηκε το γένος και το είδος των φυτών που συμμετείχαν στη σύνθεση του δάσους πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Συγκεκριμένα έχουν εντοπισθεί απολιθωμένοι κορμοί τόσο κωνοφόρων όσο και αγειόσπερμων δέντρων. Οι περισσότεροι κορμοί ανήκουν στις Ταξοδιείδες (Taxodiaceae) που αποτελούν προγονικές μορφές του σύγχρονου είδους Σεκόιας που φύεται στις δυτικές ακτές των Η.Π.Α. καθώς και στην οικογένεια των Πρωτοπευκίδων (Protopinaceae), που αποτελούν τους προγόνους του σύγχρονου Πεύκου. Πολλά ακόμη κωνοφόρα εντοπίσθηκαν στην περιοχή όπως οι κυπαρισσίδες και οι κουνιχάμιες. Επίσης έχουν προσδιοριστεί πολλά καρποφόρα δένδρα όπως αντιπρόσωποι των ειδών Λεύκη, Δάφνη, Καννελλόδεντρο, Πλάτανος, Δρυς, Οξιά, Φοίνικας, Σκλήθρο, Σφένδαμος

Σήμερα από τη φυσική διάβρωση των ηφαιστειακών πετρωμάτων της περιοχής της δυτικής Λέσβου αποκαλύπτονται εντυπωσιακοί ιστάμενοι και κατακείμενοι κορμοί δέντρων που φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα και η διάμετρος κάποιων κορμών πλησιάζει τα 3 μέτρα. Από το 1997 πραγματοποιούνται συστηματικές ανασκαφές στο Απολιθωμένο δάσος από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Σημαντικότατα ευρήματα έχουν αποκαλυφθεί και παρουσιάζουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του δάσους που υπήρχε στην περιοχή πριν από 20 εκατ. χρόνια.

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, αποτελεί πολύ σημαντικό μνημείο, λόγω της μοναδικότητάς του και της επιστημονικής του αξίας. Δεν πρόκειται απλά για μια περιοχή μεγάλης συγκέντρωσης απολιθωμένων κορμών, αλλά για την περιοχή διατήρησης ως τις μέρες μας ενός ολόκληρου οικοσυστήματος που απολιθώθηκε επί τόπου. Η μεγάλη συχνότητα των απολιθωμένων κορμών που διατηρούνται όρθιοι, με το ριζικό τους σύστημα σε πλήρη ανάπτυξη, πιστοποιεί ότι τα δέντρα απολιθώθηκαν στη φυσική τους θέση και δεν έχει γίνει η μεταφορά τους στη θέση όπου εντοπίζονται σήμερα. Πρόκειται δηλαδή για ένα αυτόχθονο απολιθωμένο δάσος.
Στην περιοχή του Γαβαθά, οι ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το 1999 έφεραν στο φως και το πρώτο ζωϊκό απολίθωμα της περιοχής. Πρόκειται για τη μεγάλη ακέραιη γνάθο με το σύνολο της οδοντοστοιχίας καθώς και τα οστά του ζώου μέσα σε πυριτιδιωμένα λιμναία ιζήματα. Τα ευρήματα ανήκουν σε ένα Δεινοθήριο (Prodenotherium bavaricum) μεγάλο προβοσκιδωτό ζώο που θεωρείται η προγονική μορφή των σημερινών ελεφάντων. Το εύρημα αυτό είναι σπανιότατο και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αποκαλυφθέντα δείγματα μεγάλων σπονδυλοζώων ηλικίας Κατώτερου Μειόκαινου τόσο στον Ελληνικό όσο στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Προκειμένου να προωθηθεί η προστασία, μελέτη και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή ειδικά διαμορφωμένοι επισκέψιμοι, υπαίθριοι χώροι που χαρακτηρίζονται «Γεωπάρκα».




Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/blog-post_8084.html#ixzz0zQTjUI3b

0 Η Πρέβεζα θύλακας κατά του ρατσισμού. Οι 120 Μουσουλμάνοι που ζουν στην πόλη παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας


Την κοινωνία της Πρέβεζας η οποία- τους έχει κάνει να νιώθουν την πόλη σαν δεύτερη πατρίδα τους –θέλησαν να ευχαριστήσουν οι εκπρόσωποι των Μουσουλμάνων που μένουν στην περιοχή και οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα προσφέροντάς του γλυκά για την δική τους μεγάλη γιορτή που σηματοδότησε το τέλος του Ραμαζανιού.O Χαλίντ και δύο ακόμη οικονομικοί μετανάστες από Μουσουλμανικές χώρες αντιπροσωπεύοντας τους περίπου 120 ομόθρησκους μετανάστες που.... ζουν τα τελευταία χρόνια στην Πρέβεζα,κατάφεραν όχι μόνο να γίνουν αποδεκτοί στην κοινωνία αλλά να αποκτήσουν και φίλους.Το «εισιτήριο» για την επικοινωνία αυτή ήταν η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε τμήματα που λειτούργησαν πέρσυ με την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας, της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών.«Η ελληνική γλώσσα μας βοηθά να επικοινωνήσουμε και να ζητήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε» λέει σε πολύ καλά ελληνικά ο Χαλίντ ο οποίος έχει μόνο καλά λόγια να πει για την πόλη , τους πολίτες, ακόμη και τις αστυνομικές αρχές.Εκείνο που ζητούν τώρα οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι να αποκτήσουν έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, να συναντώνται και να συνομιλούν.Η εκπρόσωπος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πέλλα Καλογήρου διαβεβαιώνει ότι η ίδια και όλα τα μέλη της κίνησης θα σταθούν δίπλα στους ανθρώπους αυτούς ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας εκτιμά ότι η ευαισθησία που έδειξαν η πόλη και οι πολίτες απέναντι στους μετανάστες -σεβόμενοι την διαφορετικότητά τους- βοήθησαν στην αρμονική συνύπαρξη και των δύο πλευρών.Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την συνέχιση των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας της χώρας μας προς τους μετανάστες οι οποίοι πέρσυ ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση και φέτος ήδη πολλοί από αυτούς μιλούν ελληνικά.

post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

0 Πήγαμε ΔΕΘ.Σηκώσαμε τις Μπάρες! Τό κίνημα γιγαντώνεται..

Μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή άνω των 2000 αυτοκινήτων προς την Θεσσαλονίκη με σύνθημα Πάμε ΔΕΘ -σηκώνουμε τις μπάρες, πραγματοποίησαν το Σάββατο 11/9, με αφετηρία τον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, οι Επιτροπές του κινήματος Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ενάντια στα Διόδια.ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-9-2010

ΘΕΜΑ: Πήγαμε ΔΕΘ.Σηκώσαμε τις Μπάρες! Τό κίνημα των πολιτών γιγαντώνεται..
Μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή άνω των 2000 αυτοκινήτων προς την Θεσσαλονίκη με σύνθημα Πάμε ΔΕΘ -σηκώνουμε τις μπάρες, πραγματοποίησαν το Σάββατο 11/9, με αφετηρία τον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, οι Επιτροπές του κινήματος Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ενάντια στα Διόδια.
Το τεράστιο κομβόι που σχηματίστηκε ανοίγοντας όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων (εννέα) ανηφόριζε προς τη συμπρωτεύουσα με στόχο τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ. Στη διαδρομή, οι πολίτες που συμμετείχαν άνοιγαν όλα τα διόδια κατά μήκος της Εθνικής Οδού και το κομβόι ενισχύετο μέ νέα αυτοκίνητα που ανήκαν σε πολίτες που είχαν κινητοποιηθεί αυθόρμητα ενημερωμένοι από το κίνημα όπως και σε εκείνους που είχαν οργανωθεί τις προηγούμενες ημέρες από τις τοπικές επιτροπές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προσέλευση των πολιτών στα διόδια καθ ολο το μήκος των 500 χιλιομέτρων προκειμένου να ενωθούν με το πρωτοφανές αυτό κομβόι που όδευε πρός τη ΔΕΘ προκειμένου να υψώσει δυναμική φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στα κάθε είδους ληστρικά χαράτσια κυβέρνησης και κάθε είδους ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων σε βάρος τους με αιχμή τα Διόδια στούς εθνικούς δρόμους,ήταν μαζική ,ενθουσιώδης και αποφασιστική.
Οι Επιτροπές του κινήματος Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ενάντια στα Διόδια που έχουν σχηματιστεί σε ολο το μήκος της εθνικής οδού, υποδέχονταν με απερίγραπτο ενθουσιασμό την άφιξη του κομβόι,ενώ οι οδηγοί που κινούντο στον οδικό άξονα περνούσαν ελεύθερα από τα απελευθερωμένα σημεία των ληστρικών Διοδίων των ιδιωτικών εταιρειών,εκφράζοντας την συμπαράταξή τους με το κίνημα.
Στούς σταθμούς Διοδίων της Θήβας στη Βοιωτία ,της Τραγάνας και της Πελασγίας στη Φθιώτιδα,του Μοσχοχωρίου στο Βόλο,στο Μακρυχώρι της Λάρισας, στον Πυργετό και στη Λεπτοκαρυά της Θεσσαλίας και τέλος στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης υψώθηκε το Σάββατο η μαζική φωνή της έμπρακτης αντίστασης των πολιτών ενάντια στην οικονομική και πολιτική επιδρομή της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων.
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ,όπως ενεργοποιείται ενάντια στα Διόδια,με κεντρικό σύνθημα ΠΑΜΕ ΔΕΘ,ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ, έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και έδωσε πολυπληθές δυναμικό αγωνιστικό παρόν στην ανεξάρτητη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης,του ΔΝΤ και τηςΕΕ.
Η επιστροφή των Επιτροπών στην Αθήνα το απόγευμα τής Κυριακής 12/9,αφού μέλη τους άνοιξαν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες τα Διόδια των Μαλγάρων,επεφύλαξε την έκπληξη του αγωνιστικού αυτού διήμερου, καθώς εύρισκαν τα Διόδια ανοικτά, οχι βέβαια από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα ( μας) εκμεταλεύονται, αλλά από τους ελεύθερους πολίτες που ενημερώνονται με κάθε τρόπο και που αυτόματα πλέον προσχωρούν στο κίνημα σε όλη τη χώρα και κάνουν πράξη μαζικά την αντίστασή τους.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπορείας και της διαδήλωσης στη ΔΕΘ, διατέθηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλάδια στους πολίτες από τα μέλη των Επιτροπών και τους πολίτες που συμμετείχαν με τα αυτοκίνητα.
Απευθείας συνεχή τηλεοπτική κάλυψη της αυτοκινητοπορείας διάρκειας 5 ωρών από το Διαδίκτυο, την πρώτη πού γίνεται στη χώρα μας,μετέδωσε το STOPCARTEL TV.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Για περισσοτερες πληροφορίες και βίντεο στο epitropesdiodiastop.blogspot.com

0 Οι μεγαλύτερες τρύπες



Δείτε τις έξι μεγαλύτερες τρύπες του 
κόσμου!!!!!!!!!!!






1. Kimberley Big Hole, South Africa
Η μεγάλη τρύπα Kimberly, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, ήταν ένα ορυχείο διαμαντιών βάθους άνω των 1.097 μέτρων. Το ορυχείο έκλεισε το 1914 αλλά ανοίχτηκε πάλι αργότερα ως τουριστικό αξιοθέατο. Η περιοχή είναι τώρα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, με  ένα μικρό ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!



2.  Monticello Dam, California

Στο φράγμα Monticello στην Καλιφόρνια δημιουργείται τρύπα, με σκοπό να βοηθήσει την ορμή του νερού  από τη δεξαμενή στο κατώτατο σημείο του φράγματος.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!


3 Bingham Canyon Mine, Utah

Το Ορυχείο φαραγγιών Bingham, που βρίσκεται στη Γιούτα, είναι ακόμα ένα ενεργό ορυχείο και θεωρείται το παραγωγικότερο του κόσμου. Το φαράγγι ανακαλύφθηκε αρχικά το 1850 και η εξόρυξη άρχισε το 1863. Το ορυχείο παράγει εκατομμύρια ουγγιές πολύτιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του χρυσού και του ασημιού, κάθε έτος.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!



4. Great Blue Hole, Belize

Η μεγάλη μπλε τρύπα στη Μπελίζ.
Η μεγάλη μπλε τρύπα είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους δύτες που θέλουν να ερευνήσουν τους σταλακτίτες και τις δομές ασβεστόλιθων που διαμορφώνονται απο το εσωτερικό της τρύπας.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!



5. Mirny Diamond Mine, Serbia

Το ορυχείο διαμαντιών Mirny βρίσκεται στην ανατολική Σερβία κοντά σε μια μικρή πόλη γνωστή ως Mirna. Το ορυχείο έχει πάνω από 525 μέτρα βάθος και περισσότερα από 125 χιλιόμετρα διάμετρο.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!



6. Diavik Mine, Canada

Το ορυχείο διαμαντιών Diavik στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά ορυχεία διαμαντιών στον κόσμο. Το ορυχείο είναι τόσο μεγάλο που οι ιδιοκτήτες του έχουν χτίσει ιδιωτικό αερολιμένα. Η εξόρυξη άρχισε το 2003 και αναμένεται για να συνεχιστεί για τουλάχιστον 15-20 έτη, εάν όχι περισσότερο.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!




ΠΗΓΗ:  oichalia,,,,,,,,,perierga
http://tapantaedo1.blogspot.com/

0 Στις 119 οι καταρρεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ από τις αρχές του έτους

Την 119η κατάρρευση τράπεζας στις ΗΠΑ από τις αρχές του έτους σηματοδοτεί η πτώχευση της Horizon Bank of Bradenton, Fla.Σύμφωνα με το Federal Deposit Insurance Corp., οι καταθέσεις της Horizon, ύψους 164,6 εκατ. δολ. θα περάσουν στην Bank of the Ozarks η οποία παράλληλα θα αγοράσει και τα στοιχεία ενεργητικού της ύψους 187,8 εκατ. δολ.

Η κατάρρευση της Horizon αποτελεί την 23η κατάρρευση τράπεζας... στην Φλόριδα αυτό το έτος.Το κόστος της πτώχευσης για το Deposit Insurance Fund ανέρχεται στα 58,9 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Federal Deposit Insurance Corp.

Πηγή:http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1045040

0 Κροκόδειλοι αλμπίνο κατακτούν το Παρίσι

Δύο εξαιρετικά σπάνιοι κροκόδειλοι έχουν γίνει πόλος έλξης για άπειρους επισκέπτες στη φάρμα της Γαλλίας όπου φιλοξενούνται τους τελευταίους μήνες.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι αλμπίνων κροκόδειλων από το σύνολο των μόλις 20 τέτοιων αμφίβιων που ζουν σε όλο τον κόσμο σήμερα και έφτασαν από τη Λουιζιάνα στη "Φάρμα με τους κροκόδειλους" τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η
συγκεκριμένη φάρμα είναι ένα εξειδικευμένο πάρκο άγριων ζώων, το οποίο ιδρύθηκε το 1994 στο Πιερλάτε της Νότιας Γαλλίας από τους Έρικ και.... Λουκ Φουζερόλ και φιλοξενεί αποκλειστικά κροκόδειλους, αλιγάτορες και χελώνες.
Η άφιξη των δύο σπάνιων αλμπίνων κροκόδειλων προσέλκυσε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι, εκτός από αυτά, έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν περισσότερα από 600 είδη τροπικών φυτών καθώς και 400 ζώα, τα 335 από τα οποία είναι κροκόδειλοι του Νείλου.
Ως ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα ζώα, οι λευκοί κροκόδειλοι είναι και εξαιρετικά σπάνιοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το φαγητό που τρώνε μαγειρεύεται ειδικά για εκείνους.
Ο Σαμιουέλ Μαρτέν, κτηνίατρος και διευθυντής της "Φάρμας των κροκοδείλων" πιστεύει ότι οι αλμπίνοι του είναι οι πρώτοι του είδους τους που ζουν στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ τονίζει το πόσο ευαίσθητοι είναι στο φως του ήλιου λόγω του δέρματός τους.
Τα σπάνια αυτά λευκά ζώα αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να επιζήσουν στην άγρια φύση, κυρίως επειδή το χρώμα τους τα κάνει ορατά -άρα και ευάλωτα- σε διάφορα αρπακτικά.
Έτσι, με στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην προστασία και διατήρηση των ερπετών, ο Μαρτέν και οι συνεργάτες του ασχολούνται ιδιαίτερα με την αναπαραγωγή των κροκοδείλων.
"Συγκεντρώνουμε περίπου 2.000 αυγά τον χρόνο, τα μισά από τα οποία γονιμοποιούνται. Μετά, τοποθετούνται στα εκκολαπτήρια και παρακολουθούνται επιστημονικά", λέει ο Μαρτέν, ο οποίος ελπίζει μόλις οι δύο αλμπίνοι αλιγάτορές του μεγαλώσουν να μπορέσουν και εκείνοι να αναπαραχθούν. Προς το παρόν όμως, τα δύο σπάνια ζώα είναι πολύ μικρά σε ηλικία και οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση θα ήταν άκαιρη.

Read more: http://i-diadromi.blogspot.com/2010/09/blog-post_85.html#ixzz0zQJ54VCb

0 10 λόγοι που πρέπει να παραιτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου. (Μέλος της λέσχης builderberg)

 
Ξέρετε γιατί θα έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου; Θα σας πούμε εμείς τους λόγους που έβαλε μπροστά τα παιδιά (σιγά τώρα που την έπιασε ο πόνος) των πανελλαδικών...εξετάσεων.
1). Έχει τον γιο της που είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη, και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. ΔΕΝ θα ανταγωνισθεί τους συμμαθητές του αλλά ξεκινά τη ζωή του από....
θέση ισχύος διότι παρόλο που η μητέρα του είναι Υπουργός Παιδείας με τις επιλογές της απαξιώνει απολύτως το Ελληνικό.... Εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι δικαίωμά της αυτές οι επιλογές, όμως το ενδιαφέρον της για τα παιδιά δεν μας πείθει.

2). Η κ.Διαμαντοπούλου και το σύστημα παιδείας που υπηρετεί έβαλε χθες θέμα στην λογοτεχνία με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι".(κλικ) Την ημερομηνία 19 Μαίου που είναι η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η επιτροπή έβαλε τίτλο τον Κεμάλ που είναι ο μεγάλος σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων! Και βέβαια μην πιστέψει κανένας ότι έγινε τυχαία. Έτσι δεν είναι κ.υπουργέ που μετέχετε στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

3). Έχετε μια γ.γ. που έχει καταγγελθεί ότι δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!!! Είναι η Θ.Δραγώνα που μάλιστα είχε απρεπή συμπεριφορά στην ηρωίδα δασκάλα της Θράκης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Χαρά Νικοπούλου.

4). Ο σύζυγος της υπουργού παιδείας Γ.Σαλαβάνος διορίστηκε στο Δ.Σ του "Κτηματολογίου ΑΕ" που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ και έργο. Είναι πολιτικά ηθικό να γίνεται κάτι τέτοιο;

5). Έβαλε υπογραφή 194.500 ευρώ (κλικ) για να πάρουν οι υπάλληλοι του υπουργείου τις υπερωρίες μέχρι το τέλος του 2010 και 200.000€ για κουρτίνες (κλικ) στο Υπουργείο της την ώρα που όλοι οι άλλοι σφίγγουν το ζωνάρι .

6). Γύρισε την πλάτη στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και έφυγε από την πίσω πόρτα για να μην τους αντιμετωπίσει στο κρατικό κανάλι.

7). Η παιδεία είναι άνω κάτω με το νομοσχέδιο που τινάζει στον αέρα ωρομίσθιους-αποσπάσεις-αδιόριστους και η Άννα Διαμαντοπούλου ασχολείται με τις φήμες.

8 ). Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα στα φροντιστήρια επειδή τα σχολεία δεν τους προσφέρουν την παιδεία που επιβάλλεται να έχει κάθε νέος πολίτης - μαθητής αυτής της χώρας.

9).Με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011 που σημαίνει ότι τα Ελληνικά καταργούνται από την ομογένεια και φτιάχνει το κράτος ...γενίτσαρους.

10). Το τελευταίο αλλά για εμάς σοβαρό είναι ότι συμμετέχετε στην περίφημη λέσχη bilderberg που καθορίζει πολλά πράγματα με τις αποφάσεις της. Και έχετε δώσει όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λέτε εκεί μέσα. Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ο όρκος σε μια λέσχη κάποιων ισχυρών ανθρώπων έχει περισσότερο βάρος από τον όρκο στην Πατρίδα και τον λαό του;
Δεν έπρεπε να μάθουμε τι συζητήσατε στον "Αστέρα" για την οικονομία;

Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να την ρωτήσουν στο mega αλλά ΔΕΝ βρέθηκε ούτε ένας να το κάνει.

Γιαυτούς και για άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να είχατε φύγει...

Υ.Γ: Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα 15 ακίνητα (κλικ) που είχατε δηλώσει παλαιότερα στο πόθεν έσχες αλλά είναι η νόμιμη περιουσία σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε ότι μας καταλαβαίνετε. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.


http://santo-rinios.blogspot.com/

0 Χωρίς Σχόλια !!!!

http://newscity1.blogspot.com/

0 ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ…ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…


ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑΣ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια ιδιότυπη ασυλία φέρεται να απολαμβάνει μέχρι στιγμής ο Σ. Κόκκαλης σ' ό,τι αφορά τις «μπίζνες» που «άνοιξε» με την εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Αν και τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τεθεί θέμα επανάκλησης του επιχειρηματία στη Βουλή, μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία.... τέτοια σχετική απόφαση, ενώ ερώτημα παραμένει αν έχει υποβληθεί το ομόφωνο αίτημα από την επιτροπή προς τη Δικαιοσύνη προκειμένου να ασκηθεί προκαταρκτική έρευνα για την προγραμματική σύμβαση 8004 μεταξύ ΟΤΕ και Intracom.

Πάντως, η λίστα με τους εναπομείναντες μάρτυρες που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, αν και δεν είναι η τελική, δεν περιλαμβάνει το όνομα του κ. Κόκκαλη.

Κοινή έτσι είναι η αίσθηση ότι δεν υπάρχει η διάθεση να ξαναπεράσει την είσοδο του Κοινοβουλίου ο επιχειρηματίας.

«Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη. Η επιτροπή έχει συγκεκριμένο ρόλο και αντικείμενο» δήλωσε στην «Ε» βουλευτής-μέλος της, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί εντός της επιτροπής, τουλάχιστον σε τμήμα των βουλευτών.

Οσο για τον πρόεδρο της επιτροπής, Σ. Βαλυράκη, αν και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σε σχέση με την πιθανότητα επανάκλησης του Σ. Κόκκαλη, επανέλαβε ότι από τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο Π. Καρακώστας δεν έχει προκύψει τέτοιο ζήτημα.

Το αρχείο Καρακώστα

Υπενθυμίζεται ότι στο αρχείο του τελευταίου, το οποίο είχε κατασχεθεί από τον εισαγγελέα, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων επιστολές προς τον επιχειρηματία με τις οποίες ζητούσε να του δοθούν περί τις 400 χιλιάδες ευρώ που όφειλε ο Σ. Κόκκαλης από τη μεταξύ τους συνεργασία για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ.

Βέβαια, ο κ. Κόκκαλης είχε ισχυριστεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ότι δεν γνώριζε τον μηχανικό και σύμβουλο του ΟΤΕ. Ο ίδιος είχε άλλωστε «κόψει μαχαίρι» και οποιαδήποτε συζήτηση για τον δικό του ρόλο σε σχέση με τον Οργανισμό. «Εγώ δεν ήρθα να μιλήσω για μένα αλλά μόνο για τη Siemens» δήλωσε εξ αρχής και στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η κατάθεσή του.

Βουλευτές-μέλη της επιτροπής δίνουν μεγάλη βαρύτητα τόσο στις αποκαλύψεις του αρχείου Καρακώστα όσο βέβαια και στη σχέση της Intracom με τον ΟΤΕ. Επιμένουν δε ότι ο Σ. Κόκκαλης πρέπει να ξανακάτσει στα έδρανα της αίθουσας για να ερωτηθεί για τα νέα ζητήματα που προέκυψαν.

Ενδεικτικά είναι και τα όσα είπε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης: «Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις από το κατασχεθέν υλικό Καρακώστα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν είναι μαρίδα (σ.σ.: έτσι τον είχε χαρακτηρίσει ο κ. Βαλυράκης) αλλά ότι έπαιξε για χρόνια οργανικό ρόλο στο αμαρτωλό τρίγωνο ΟΤΕ-Siemens-Intracom. Και η εξεταστική επιτροπή και η Δικαιοσύνη οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι αδιανόητο η προγραμματική σύμβαση 8004 να μένει στο απυρόβλητο».

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2010

0 ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΦΕΤΟΣ...


Το κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα για τα παιδιά της Σχολής Τυφλών, καθώς τα μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα κράτησαν κλειστές της πύλες του ιδρύματος. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της σχολής προχώρησε σε συμβολική κατάληψη της Σχολής, έχοντας ως συμπαραστάτες τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού έχουν να πληρωθούν πάνω από 8 μήνες.

Το έλλειμμα της Σχολής Τυφλών ανέρχεται μέχρι στιγμής στο ....ένα εκατομμύριο ευρώ, οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επανειλημμένες προσπάθειες επίλυσης του διαχρονικού - όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι - οικονομικού προβλήματος, απέβησαν άκαρπες.

«Καλούμε την Πολιτεία να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της σχολής και να αποκαταστήσει την πολύχρονη ανισότητα, σε σχέση με το αντίστοιχο ίδρυμα των Αθηνών που είναι ΝΠΔΔ και χρηματοδοτείται κανονικά», ανέφερε ο Νίκος Βασιλείου, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων.

Στο πλευρό των παιδιών αλλά και των γονιών τους και των εργαζομένων, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη σχολή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Είναι προφανές ότι το Μνημόνιο, η τρόικα, οι τεχνοκράτες δεν αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές ανάγκες. Κοινωνική πρόνοια, κοινωνική υποστήριξη είναι πολυτέλεια γι’ αυτούς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της τρόικας μετατρέπεται σε κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Σχολής και ζήτησε άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν τα χρέη.

ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2010

0 ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ BLOG!!!!!

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΦΤΑΣΕ...Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 15-9-2010. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ BLOG ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΟG ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ...ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ BLOG ΠΟΥ ΘΑ ....ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ...
ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ Ε-ΜΑΙΛ ΣΤΟ Hur-reporters@hotmail.com  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14-9 ΚΑΙ ΩΡΑ 24:00.


Read more: http://hur-reporters.blogspot.com/2010/09/blog_13.html#ixzz0zQDRiceK

0 56 σημεία από τις απαντήσεις του Πρωθυπουργού στη συνέντευξη στη ΔΕΘ

  1. Θα γίνουμε ανταγωνιστική οικονομία, θα φέρουμε επενδύσεις
  2. Αν εγώ έβγαινα απλώς με σοσιαλιστική ιδεολογία και δε δείχναμε ότι αλλάζουμε σαν χώρα, θα μου έλεγαν ότι υπεκφεύγω
  3. Η προηγούμενη κυβέρνηση μας φόρτωσε με τεράστια χρέη για να κάνει το κέφι της
  4. Επίθεση στη ΝΔ για «ευκαιριακή πολιτική» όσον αφορά το Μνημόνιο
  5. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε αυτή τη συγκυρία αντιπολίτευση, θα στήριζε την κυβέρνηση, σαν πατριωτικό καθήκον
  6. Το 2013 είναι το τέλος της διαδικασίας του μνημονίου
  7. Προτεραιότητά μας οι αλλαγές στην.... παιδεία
  8. Νέες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων
  9. Υπάρχει απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη και θα το κάνουμε χωρίς ρεβανσισμό, δεν θα αξιολογήσω εγώ αν θα είναι ο Καραμανλής αυτός που θα «πληρώσει»
  10. Ο κ. Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα
  11. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα επέμβασης και κατοχής και αυτό είναι το βασικό σημείο που πρέπει να λυθεί
  12. Παρά τα εσωτερικά προβλήματα, είμαστε δραστήριοι και στα εθνικά μας θέματα
  13. Ο Κ. Καραμανλής δε συγκαλούσε υπουργικά συμβούλια και είδατε πού πήγε η χώρα
  14. Κάθε χρόνο ερχόταν όλο το υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη και δεν έκανε δουλειά. Φέτος είπαμε να κάνουμε δουλειά και υποστήκαμε και κριτική για αυτό
  15. Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει αμισθί σύμβουλός μου
  16. Είμαστε σε διάλογο με την Εκκλησία για να αξιοποιήσουμε και τη δική της περιουσία, συμφωνεί και ο Αρχιεπίσκοπος
  17. Υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας
  18. Θέλουμε ένα εκλογικό σύστημα που ο πολιτικός θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη
  19. Θέλω να στείλω μήνυμα προς Αλβανία ότι οι εθνικισμοί δημιουργούν σοβαρά προβλήματα
  20. Παρατηρούμε φαινόμενα έξαρσης εθνικισμού που έχουν στοχοποιήσει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία
  21. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις
  22. Δεν είναι ανοιχτές οι αγορές για τη χώρα μας
  23. Αν συνεχίσει το πελατειακό σύστημα, δεν θα έχουμε καλό τέλος σαν χώρα
  24. Ο Καλλικράτης είναι μεγάλο στοίχημα για τη χώρα
  25. «Κατασκευασμένο» γεγονός, λέμε όχι στη βία( Για την επίθεση με το παπούτσι)
  26. Πολλοί στοιχημάτιζαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας, αυτοί χάνουν λεφτά σήμερα, αλλά δεν θα μας αφήσουν εύκολα ήσυχους
  27. Εχουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο τραπεζικό μας σύστημα
  28. Με έχετε δει να φυγομαχώ πότε; Αλλοι είναι οι φυγάδες από τα δύσκολα. Δεν θα δειλιάσω
  29. Υπάρχουν περιπτώσεις χωρών που πήγαν καλά με την παρουσία του ΔΝΤ
  30. Τα υπουργεία δεν είναι ακέφαλα, οι αρμοδιότητες υπάρχουν
  31. Ζητάμε και απαιτούμε οι έχοντες να πληρώσουν δίκαια το μερίδιό τους
  32. Δεν θα εφαρμόσουμε την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο αν δεν υπάρχει μηχανισμός αναδιανομής
  33. Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο έχει λογική βάση
  34. Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει για το πετρέλαιο θέρμανση
  35. Εαν δε υπήρχε ο μηχανισμός, δε ξέρω σε ποια Ελλάδα θα ζούσαμε!
  36. Σε σχέση με την πορεία των εσόδων, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους χαμηλοσυνταξιούχους
  37. Λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πού πάνε!
  38. Κάνουμε προσπάθεια διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Αυτός είναι ο στόχος μας
  39. Η μείωση φόρων αφορά τα κεφάλαια που επανεπενδύονται
  40. Δεν έχω ακούσει τίποτε για νέες περικοπές μισθών. Προσοχή στο κλίμα που δημιουργούμε!
  41. Δεν υπάρχει συζήτηση για χρεοκοπία!
  42. Η λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και το μέλλον μας
  43. Εχουμε λιγότερα υπουργεία από άλλες κυβέρνήσεις του παρελθόντος. 
  44. Αλλάζουμε τα πάντα, χρειάζεται μεγαλύτερη στελέχωση
  45. Δεν έχουμε κόμπλεξ να λέμε ότι κάθε μέρα θα βελτιωνόμαστε
  46. Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα. 
  47. Δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε την κατάσταση μέσα από «μετρολογία»
  48. Το πρόβλημα με τα έσοδα, δεν είναι ανυπέρβλητο. 
  49. Στο τέλος του έτους θα έχουμε μειώσει το 40% του ελλείμματος
  50. Δεν ήταν πολιτικό κόστος αλλά πατριωτική ευθύνη να σώσουμε τη χώρα
  51. Η μάχη που δίνουμε για τη σωτηρία της χώρας είναι από όλους μας. Η την κερδίζουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί
  52. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους
  53. Και λάθη να έγιναν, δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: Να μείνουμε αδρανείς
  54. Κάναμε σε 11 μήνες, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα
  55. Η επανάσταση του αυτονόητου έχει ήδη αρχίσει
  56. Αλλάξαμε πορεία και δε βουλιάξαμε. Καταφέραμε το ακατόρθωτο, σώσαμε την Ελλάδα από βέβαιη χρεοκοπία 
http://papatzides.blogspot.com/

0 Όλα τα ελληνικά βιβλία του Project Gutenberg, διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα

Το Project Gutenberg, που ιδρύθηκε το 1971, είναι μια εθελοντική προσπάθεια για την ψηφιοποίηση των βιβλίων (αλλά και γενικότερα πολιστικών έργων) που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα (public domain) και την ευρύτερη δυνατή διάθεσή τους ως e-books σε μια σειρά από ανοιχά πρότυπα αρχείων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2009 το Project Gutenberg είχε 32,000 αντικείμενα στη συλλογή του.

Μέσα σε αυτά, υπάρχουν 99 βιβλία στα ελληνικά, τα οποία είναι διαθέσιμα για...
δωρεάν κατέβασμα σε μια σειρά από διαφορετικά είδη αρχείων, με συνηθέστερα τα TXT, HTML, ePUB και Mobipocket. Πολλά βιβλία είναι παλιότερες μεταφράσεις Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ενδιαφέρουσες και διαθέσιμες σήμερα μόνο σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. ....

0 Η δασκάλα του Αγαθονησίου

Σαράντα οκτώ ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, ορισµένα παιδιά δεν έχουν την αγωνία πώς θα είναι ο δάσκαλός τους. Στις ακριτικές και τις ορεινές - δυσπρόσιτες περιοχές η αγωνία είναι αν θα υπάρχει δάσκαλος.

Η Κατερίνα Καρυπίδου είναι δασκάλα, 31 ετών, από τη Φλώρινα. Εδώ και λίγες ηµέρες έχει εγκατασταθεί στο Αγαθονήσι και θα αναλάβει να οδηγήσει τους µόλις πέντε µαθητές του νησιού στον µαγικό κόσµο της γνώσης.

Οι δάσκαλοι που υπηρετούν σε ορεινές και ακριτικές περιοχές αποτελούν µια..... ξεχωριστή κατηγορία εκπαιδευτικών.

Για τις µικρές τοπικές κοινωνίες είναι σηµείο αναφοράς, αφού το ότι θα διδάξουν εκεί – έστω και για µια χρονιά – αποµακρύνει τον κίνδυνο να κλείσει το σχολείο και ακόµη περισσότερο, κρατά τις οικογένειες µε παιδιά στον τόπο τους. Γι’ αυτό και η κ. Καρυπίδου βρέθηκε µπροστά σε µια ξεχωριστή υποδοχή από όλους. Τέτοια, που έστω για λίγο, προσπέρασε το γεγονός ότι για να βρεθεί στο Αγαθονήσι έπρεπε να αφήσει τα δικά της παιδιά, ηλικίας 2 και 7 ετών στη Φλώρινα µε τον µπαµπά και τη γιαγιά τους. «Εχει τεράστιο ενδιαφέρον να διδάσκει κανείς σε ακριτικό νησί µε ελάχιστους µαθητές και κατοίκους, αλλά οι δυσκολίες είναι πολλές» λέει η κ. Κατερίνα Καρυπίδου.

Το µονοθέσιο Δηµοτικό Σχολείο Αγαθονησιού είναι η οργανική της θέση. Πέντε είναι όλοι κι όλοι οι µαθητές του σχολείου και η 31 ετών δασκάλα από τη Φλώρινα είναι υποχρεωµένη να παραδίδει µαθήµατα ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά, που όµως το καθένα είναι σε διαφορετική τάξη!... «Αυτό είναι µια πρόκληση για τη δασκάλα, αλλά και ένα πρόβληµα, γιατί θα πρέπει να υπάρξει µια τέτοια σύνθεση, ώστε κάθε µάθηµα, αν είναι δυνατόν, να παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά που βρίσκονται µέσα στην ίδια τάξη» λέει η κ. Καρυπίδου, η οποία από το Δηµοτικό Σχολείο των Πρεσπών όπου υπηρετούσε µε απόσπαση τα προηγούµενα χρόνια, τώρα καλείται να υπηρετήσει σε ένα µικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί µε µόλις 150 κατοίκους.

«Υπό ορισµένες προϋποθέσεις θα µπορούσε κανείς να παραµείνει στο νησί για πολλά χρόνια, αλλά όταν είσαι µητέρα δύο µικρών παιδιών, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αλλωστε, φέτος θα βλέπω τα παιδιά µου µόνο στη διάρκεια των διακοπών, για όσο θα είµαι στο Αγαθονήσι» τονίζει η δασκάλα.

«Πραγµατικά οι κάτοικοι εδώ φυλάνε Θερµοπύλες και τα παιδιά στο νησί αδικούνται όσον αφορά τη µόρφωσή τους, γιατί αντικειµενικά δεν έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να ανταγωνιστούν τα παιδιά από τις άλλες περιοχές της χώρας που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα µέσα για να προχωρήσουν» πιστεύει η νεαρή δασκάλα και προσθέτει πως «γι’ αυτόν µόνο τον λόγο αξίζει κανείς να βρεθεί κοντά στα παιδιά αυτά και να προσπαθήσει να τα εφοδιάσει µε όσο περισσότερα µέσα µπορεί για να προχωρήσουν στη ζωή».

Η πορεία της. Από το εξαθέσιο πρότυπο ολοήµερο Δηµοτικό Σχολείο των Πρεσπών, η κ. Καρυπίδου βρέθηκε σε µονοθέσιο σχολείο ενός νησιού. «Η λειτουργία του σχολείου στις Πρέσπες ήταν άριστη και τώρα καλούµαι να υπηρετήσω υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, που σαφώς είναι πολύ δύσκολες και θα πρέπει να τα καταφέρω» τονίζει η δασκάλα που δείχνει σιγουριά και αποφασιστικότητα για τα νέα της καθήκοντα. Η άποψη της κ. Καρυπίδου είναι ότι τα µονοθέσια σχολεία θα πρέπει να στελεχωθούν µε περισσότερο προσωπικό «το οποίο να παρέχει ειδική εκπαίδευση στα παιδιά αυτά και αυτή να είναι προσαρµοσµένη στις τοπικές συνθήκες και τα προβλήµατα», όπως λέει.

Πιστεύει ότι στα µικρά σχολεία των ακριτικών περιοχών θα πρέπει να υπάρχει µια διαδικτυακή επικοινωνία των µαθητών µε παιδιά σχολείων από άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, αλλά και φιλίες που τους είναι τόσο απαραίτητες για να ξεπεράσουν τη µοναξιά µε την οποία είναι υποχρεωµένα να ζουν. Επίσης θεωρεί ότι είναι απαραίτητο στα σχολεία αυτά να υπάρχει ειδική βιβλιογραφία.

Υπάρχει και το θέµα της τηλεκπαίδευσης που σχεδιάζεται να εφαρµοστεί στη Ψέριµο. Δεν συµφωνεί απολύτως η κ. Καρυπίδου. «Στα µικρά σχολεία µε τους λίγους µαθητές τον κύριο λόγο έχει ο ανθρώπινος παράγων. Η δασκάλα πρέπει να αποκτήσει µε τα παιδιά µια ζεστασιά και µια οικειότητα, που δεν µπορεί να προσφέρει η επικοινωνία και η εκπαίδευση µε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Και βέβαια τα παιδιά και στα µονοθέσια δηµοτικά σχολεία πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά µε τους υπολογιστές, αλλά αυτό δεν µπορεί να γίνει η βασική εκπαίδευσή τους» τονίζει η δασκάλα που θέλει οι πέντε µαθητές της να µαθαίνουν µέσα σε µια περισσότερο ανθρώπινη ατµόσφαιρα, παρά µε τις µεθόδους της σύγχρονης τεχνολογίας.

Μακριά από τα παιδιά. Το Αγαθονήσι είναι ένα µικρό γραφικό νησί στα Βόρεια Δωδεκάνησα και όπως τονίζει η δασκάλα µόλις πάτησε εκεί το πόδι της, «ένιωσα τη φιλοξενία και την αγάπη των κατοίκων και ιδιαίτερα του δηµάρχου κ. Βαγγέλη Κόττορου, που είναι συνταξιούχος δάσκαλος και γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που αντιµετωπίζει µια µητέρα εκπαιδευτικός µακριά από τον σύζυγο και τα παιδιά της και µάλιστα όταν έχει να διδάξει σε µονοθέσιο σχολείο σε µόλις πέντε παιδιά διαφορετικής ηλικίας!..»

Η ζωή στο Αγαθονήσι – όπως και σε όλα τα µικρά ακριτικά νησιά είναι δύσκολη και για τους λιγοστούς κατοίκους, αλλά και για όσους καλούνται να υπηρετήσουν εκεί. Λιγοστοί αστυνοµικοί και λιµενικοί, ένας - δυο γιατροί που όλοι αυτοί συνθέτουν µια κοινωνία που πρέπει να επιβιώσει κάτω από συνθήκες ακόµη και «αποκλεισµού» κατά τους χειµερινούς µήνες. «Ελπίζω να µπορέσω να τα καταφέρω σε αυτήν την πρόκληση που µπορεί να είναι µια δοκιµασία για κάποιον εκπαιδευτικό, αλλά στο τέλος υπάρχει η γλυκιά γεύση της εκπλήρωσης ενός καθήκοντος απέναντι σε ανθρώπους µιας διαφορετικής Ελλάδας» τονίζει η κ. Καρυπίδου.

* Ρεπορτάζ του Γιώργου Ζαχαριάδη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"
 

Πηγή : Ροδιακή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...