ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

0 Κάρπαθος: άγρια νησιωτική ομορφιά στα... άκρα

Η Κάρπαθος, στη νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου, ξεχωρίζει για το εξαιρετικό φυσικό της περιβάλλον, τους παραδοσιακούς της οικισμούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, τις πανέμορφες παραλίες της και τη ζωντανή της παράδοση.


Στη μέση του Καρπάθιου πελάγους μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, στις νοτιοανατολικές πύλες του Αιγαίου, βρίσκεται ένα νησί με ποικιλία, αντίθεση και αρμονία γραμμών, όγκων και χρωμάτων, που το κάνουν απαράμιλλα γοητευτικό. Η Κάρπαθος ξεχωρίζει για το εξαιρετικό φυσικό της περιβάλλον, τους παραδοσιακούς της οικισμούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, τις πανέμορφες παραλίες της και τη ζωντανή της παράδοση.

0 Imber: Ένα χωριό-φάντασμα


Εγκαταλελειμμένο από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο…



Ειρήνη Λαλίδου
  
Μία εκκλησία 700 χρόνων, μία pub και ένα σχολείο. Άδειοι δρόμοι, τανκς παρατημένα στα χωράφια και ένα τεράστιο συρματόπλεγμα. Σημάδια στους τοίχους που μαρτυρούν πως κάποτε το μέρος είχε ζωή…

0 Μπαγκάν-η πεδιάδα με τους δέκα χιλιάδες ναούς

Στην περιοχή Mandalay της Βιρμανίας (Μιανμάρ), στις όχθες του ποταμού Ayeyarwady, σε μια κατάφυτη πεδιάδα, βρίσκεται η αρχαία πόλη Bagan. Εδώ βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο που μπορεί να ανταγωνιστεί το Μάτσου Πίτσου, το Άνγκορ Βατ ή τις πυραμίδες της Αιγύπτου.
Από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα, η πόλη ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Pagan, το πρώτο βασίλειο που ένωσε τις περιοχές, που αργότερα αποτέλεσαν την σύγχρονη Μιανμάρ. Σε αυτό το βασίλειο, μεταξύ του 11ου και του 13ου αιώνα, κατασκευάστηκαν περισσότερα από 10.000 θρησκευτικά μνημεία.

0 Ραδιενεργός ωκεανός μεταξύ Ιαπωνίας και Βραζιλίας!

Στα 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ υπολογίζει η Τepco, η
εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, την ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου που μπορεί να έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τον Μάιο του 2011 μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων.
Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τα ραδιενεργά στοιχεία που μεταφέρονται με τη διαρροή των υπόγειων υδάτων.

Η Tepco παραδέχθηκε πριν από ένα μήνα ότι το νερό αυτό που έχει συγκεντρωθεί στο υπέδαφος μετά την πυρηνική καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν είναι στάσιμο, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά ότι ρέει στον Ωκεανό με ρυθμό περίπου 300 τόννων την ημέρα.

0 Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ





1. Ο πρώτος γνωστός μασόνος Πατριάρχης, ήταν ο Ιωακείμ Γ΄. Μετά ακολούθησαν στην Κωνσταντινούπολη ο Μελέτιος Μεταξάκης, ο Κωνσταντίνος ΣΤ΄, Βασίλειος Γ΄, ο Αθηναγόρας. Άλλοι επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου μασόνοι ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος Κουκούζης, ο Σμύρνης Χρυσόστομος Καλαφάτης, ο Αυστρίας Χρυσόστομος Τσίτερ.
Από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας μασόνοι ήταν οι Πατριάρχες Θεόφιλος και Φώτιος.
Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μασόνος ήταν ο Πατριάρχης Βενέδικτος…..
Από την Εκκλησία της Ελλάδος μασόνοι υπήρξαν οι Αρχιεπίσκοποι Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Χρύσανθος Φιλιππίδης (ο από Τραπεζούντας), Δαμασκηνός Παπανδρέου και Χρυσόστομος Χατζησταύρου.

0 Λαπαβίτσας στον Guardian: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο, αλλά έξοδο από το ευρώ για να σωθεί

Λαπαβίτσας στον Guardian: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο, αλλά έξοδο από το ευρώ για να σωθεί
Για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αρθρογραφεί ο γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας στον Guardian, όπου υποστηρίζει πως «εάν η Γερμανία συνεχίσει τις απειλές, η Ελλάδα τότε θα πρέπει να σώσει την οικονομία της και να αποχωρήσει από το ευρώ».
Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα, ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρεται στη φημολογία περί νέου πακέτου προς την Ελλάδα , αλλά και τις πιέσεις του ΔΝΤ για «κούρεμα» του χρέους και υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να επαναξετάσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο γνωστός οικονομολόγος χαρακτηρίζει ως μοναδική ελπίδα τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να «επαναφέρει την λογική στη χώρα» και να αλλάξει την πορεία της Ευρώπης, πριν επανέλθουν τα φαντάσματα του ναζισμού.
Το κείμενο του κ. Λαπαβίτσα
:

0 ΣΚΗΝΕΣ – ΣΟΚ ΣΤΗΝ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ” ΛΙΒΥΗ: ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ! (“ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO!)


Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. 

Αντίθετα, η “πολιτισμένη” Δύση, μπουκωμένη από το μαύρο χρήμα του Κατάρ, των Τούρκων και του Σόρος, ενισχύει τα σκοταδιστικά καθεστώτα στο καταστροφικό τους έργο.


Πρόκειται για τη νεκρόπολη της Αρχαίας Κυρήνης, που αποτελεί την παλαιότερη Ελληνική πόλη (700 π.χ) που ιδρύθηκε στα Ανατολικά παράλια της Λιβύης.

 Η Νεκρόπολη είναι τεράστια και καλύπτει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με όλο το μεγαλείο της Κυρήνης από το 600 εως το 400 π.χ. Περιλαμβάνει 1200 τάφους και χιλιάδες διάσπαρτες σαρκοφάγους .

0 ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ... ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΚΕΡΙ ΕΤΡΩΓΕ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΣΑΝΤ...!!!

Την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ ως υπεύθυνο για το μακελειό στη Συρία έπειτα από τη χρήση χημικών όπλων με τους εκατοντάδες νεκρούς, τον Φεβρουάριο του 2009 ο Σύρος πρόεδρος παρέθετε επίσημο δείπνο στον Τζον Κέρι.

Όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά «ντοκουμέντα», ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά της συζύγου του και ο Σύρος πρόεδρος συνοδευόμενος επίσης από τη γυναίκα του εμφανίζονται να συζητούν επί στρογγυλής τραπέζης. Μια φωτογραφία που μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί ως ιστορική...

0 Τι κάναμε πριν από το Internet;

Σήμερα η ζωή χωρίς Internet είναι σχεδόν αδιανόητη και όμως πριν από μερικά χρόνια περνούσαμε τις μέρες μας χωρίς Facebook, YouTube, Wikipedia, Google, Instagram και iPhone.

Όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί, τον καιρό εκείνο γνωρίζαμε που γινόταν το κάθε πάρτυ, μιλούσαμε στο σταθερό τηλέφωνο με τους γονείς των φίλων μας, κρατούσαμε χειρόγραφες σημειώσεις, ψάχναμε πληροφορίες σε εγκυκλοπαίδειες, χρησιμοποιούσαμε χάρτες στο αυτοκίνητο και γενικά κάναμε πολλά πράγματα που σήμερα φαντάζουν μακρινές αναμνήσεις…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...