ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

0 Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp
Α. Ρ. Ε. Επιχειρησιακή Έρευνα
TO61-7R10/10-77F05
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: CLASS I ROO1a


Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

0 Ο καφές πολεμά την κατάθλιψη

Καφές
Για τους λάτρεις του μυρωδάτου καφέ τα νέα είναι μάλλον ενθαρρυντικά, καθώς σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες, η κατανάλωση δύο ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα περιορίζουν σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καφεΐνη στον καφέ έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη χημεία του εγκεφάλου. Δεν παρατηρήθηκαν τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα στην περίπτωση του ντεκαφεϊνέ καφέ.

0 Ο αείμνηστος Έλληνας Πυρηνικός Φυσικός και Εφευρέτης (Εκτεταμένο Αφιέρωμα)

Ο Γεώργιος Γκιόλβας γενήθηκε στην Κρανιά του Ολύμπου (περιοχή Σκοτίνας) το 1923 αλλά τα παιδικά του χρόνια (απο 3ων ετών) τα έζησε στην Κατερίνη όπου μετακόμισαν οι γονείς του.

Σπούδασε μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα στην Ιταλία με επιπρόσθετες σπουδές αργότερα στη Βοστώνη (σε θέματα πυρηνικής φυσικής).

Το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε από το Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για τις πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος, (θέματα που τον απασχολούσαν από τα φοιτητικά του χρόνια) φέρει την υπογραφή του Αινστάιν.

Ήδη από το 1948 είχε συντελέσει στην κατασκευή βελτιωμένων αλωνιστικών μηχανών σε σχέση με τις αγγλικές RUSTON που χρησιμοποιούνταν τότε στην Ελλάδα. Με τις νέες μηχανές είχε πετύχει διπλασιασμό της απόδοσης και μείωση της απώλειας των καρπών από 20% σε 2%.

Εκτός των πυλών ίδρυσε το ΣΚΕΜ (Στρατιωτικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών) μαζί με τους καθηγητές Δημ. Χόνδρο και Παν. Δελμούζο. Αργότερα ίδρυσε το Κέντρο Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών το 1956.

0 Χλωρίδα και Πανίδα της Ρόδου

Χλωρίδα  


Στη Ρόδο, συνολικά, έχουν καταγραφεί 1351 φυτά εκ των οποίων 8 είναι τοπικά ενδημικά, 13 είναι ενδημικά του Αιγαίου και της Ρόδου, ενώ 64 είναι ενδημικά της Τουρκίας και της Ρόδου1 (βλ. Παράρτημα 1). Λόγω του θερμο-μεσογειακού κλίματος οι βιότοποι που απαντώνται σε όλο το νησί είναι κυρίως αυτοί της ευμεσογειακής ζώνης βλάστησης με αείφυλλους θάμνους (με χαρακτηριστικότερα είδη το σχίνο Pistacia lentiscus, την κουμαριά Arbutus unedo και το πουρνάρι Quercus coccifera), φρύγανα (με χαρακτηριστικότερα είδη το θυμάρι Corydothymus capitatus, την αστοιβή Sarcopoterium spinosum, τη ρίγανη Origanum sp, τον ασφόδελο Asphodelus sp και την ασφάκα Phlomis fruticosa), καθώς και πευκόφυτες πλαγιές τραχείας πεύκης Pinus brutia, που κατά τόπους συγκροτεί σπάνια μικτά δάση με οριζοντιόκλαδα κυπαρίσσια (Cupressus sempervirens v. horizontalis).

0 Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. ΒΙΝΤΕΟ

0 Από Πανελλαδικές θα περάσουν οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

Περίπου 100.000 υπάλληλοι θα διαγωνιστούν στις “πανελλαδικές” του Δημοσίου για 20.000 θέσεις προϊσταμένων σε υπηρεσίες, ώστε να φανεί και αν κάποιοι επαξίως κατέχουν τις θέσεις – κλειδιά.Αυτό προβλέπει η πρόταση του ΑΣΕΠ που δέχτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ώστε να προωθούνται οι άριστοι στις κορυφαίες θέσεις ευθύνης.

Οι εξετάσεις, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, θα είναι ενιαίες για κάθε κατηγορία θέσης ευθύνης και θα περιλαμβάνουν σειρά ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. “Θα είναι σαν το τεστ δεξιοτήτων που διενεργεί το ΑΣΕΠ, αλλά προσανατολισμένο σε θέματα δημόσιας διοίκησης και όχι σε γενικές γνώσεις” δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιώργος Βέης.

0 Ο ομφάλιος λώρος δεν πρέπει να κόβεται αμέσως

Οι γιατροί στα μαιευτήρια θα πρέπει να καθυστερούν λίγα λεπτά πριν κόψουν τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου μωρού, σύμφωνα με μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, επειδή αυτό θα είναι καλύτερο για την υγεία του παιδιού, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος να πάσχει από αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου. Διεθνώς, περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας πάσχουν από αναιμία εξαιτίας της έλλειψης σιδήρου, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 3 – 7%. Η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου. Δεν υπάρχουν επίσημες ιατρικές οδηγίες για το πότε ακριβώς θα πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος, αλλά πολλοί γιατροί τον κόβουν το ταχύτερο δυνατό, μια πρακτική που, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, δεν είναι σωστή. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα νήπια πρέπει να πάρουν την μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα αίματος και σιδήρου από τον πλακούντα της μητέρας, γι’ αυτό τρία λεπτά αναμονής μετά τη γέννα, πριν κοπεί ο ομφάλιος λώρος, αυξάνει κατά το ένα τρίτο κατά μέσο όρο τον όγκο αίματος που λαμβάνει το μωρό.

0 Η Βουλή προκαλεί για ακόμα μια φορά! Άγνωστη λέξη η λιτότητα για τους 300!



Η κοροϊδία συνεχίζεται. Την ώρα που χαράτσια, μειώσεις μισθών, ύφεση, ανεργία μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, οι βουλευτές είναι σχεδόν στο απυρόβλητο!

Τα εισοδήματά τους για το 2012 θα μείνουν σχεδόν ανέπαφα αν ρίξει κανείς μια ματιά στο νέο προϋπολογισμό! Μπορεί να έγιναν κάποιες μειώσεις μέσα στο 2011 αλλά έμειναν εκεί, ενώ την ίδια ώρα μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και το 2012 και το 2013 και πάει λέγοντας...

Για το 2012 έχουν προβλεφθεί 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή κατάφεραν να κόψουν ένα ολόκληρο εκατομμύριο! 

0 ΕΒΓΑΖΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Για ένα χρόνο, από τις 11 Απριλίου 1980 μέχρι 11 Απριλίου 1981, ο Hsieh έβγαζε μια φωτογραφία δίπλα σε ένα ρολόι ανά μια ώρα. Ξύρισε το κεφάλι του πριν ξεκινήσει, οπότε μεγαλώνοντας τα μαλλιά του, καταλαβαίνουμε το πέρασμα του χρόνου.

Το παρόν βίντεο εκτέθηκε στο Solomon R. Guggenheim Museum, το 2009, με τη χρήση φιλμ, διάτρητες κάρτες και φωτογραφίες.

0 Ένα πάρκο στο βυθό μιας λίμνης.. απίστευτες εικόνες !

Η Green Lake βρίσκεται στους πρόποδες του
βουνού Hochschwab στην Αυστρία. Το περίεργο με αυτή τη λίμνη είναι ότι δημιουργείται μόνο για έξι μήνες το χρόνο.

Κατα τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου η περιοχή είναι ένας δημοφιλής προορισμός για λάτρεις της πεζοπορείας. Ωστόσο κατα τους πιο ζεστούς μήνες το χιόνι και ο πάγος που καλύπτουν την κορυφή του βουνού, αρχίζουν να λιώνουν και το νερό κατακλύζει την περιοχή, δημιουργώντας τη λίμνη αυτή.

Η στάθμη της λίμνης αυξάνεται απο τα δύο μέτρα το χειμώνα στα 10 μέτρα το καλοκαίρι, καλύπτοντας δρομάκια, παγκάκια, γέφυρες και μεγάλο μέρος της βλάστησης. Τότε οι πεζοπόροι αντικαθίστανται από δύτες !

1 Πάτρα: 54 τρόποι για να την... βρείτε καλύτερα



της Έλενας Μπούλια
Είναι η καρδιά της Πελοποννήσου, ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμάνι. Είναι η απόλυτη φοιτητούπολη, αφού πέρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ, φιλοξενεί και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Στο κέντρο της πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μεσογειακό καρναβάλι που ξεσηκώνει όχι μόνο την πόλη αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα όσο κανένα άλλο, ενώ συγκεντρώνει αμέτρητες φυσικές ομορφιές, παραλίες, αξιοθέατα, πολιτιστικές δραστηριότητες και προτάσεις ψυχαγωγίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι της Πάτρας αποφασίζουν να την αποχωριστούν για την πρωτεύουσα –γιατί να το κάνουν; Η Πάτρα συνδυάζει την φιλοξενία και τους ανθρώπινους ρυθμούς της επαρχίας, με όλες τις ανέσεις και τις παροχές της πρωτεύουσας.

0 Οι 7 μαγευτικές τοποθεσίες του πλανήτη!

Επτά μαγευτικές τοποθεσίες ανά τον
κόσμο που διαθέτουν αξεπέραστη φυσική ομορφιά ανακοίνωσε το ελβετικό ίδρυμα «New7Wonders Foundation» ότι επιλέχθηκαν -μετά από ψηφοφορία του κοινού και μελέτες ειδικών- για να αποτελέσουν τα επτά νέα θαύματα της φύσης. Καταπράσινα πάρκα, τροπικά βουνά αλλά και παραδεισένιες παραλίες και ανεξερεύνητα νησιά ανήκουν στη λίστα των επτά νέων πιο εντυπωσιακών σημείων στον πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά της φύσης μπορεί να είναι καλά κρυμμένη αλλά όταν έρχεται στο φως… ο παράδεισος είναι επί της γης!

0 Βάλτε τα μπαχαρικά στη διατροφή σας

Όσοι προσπαθούν να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, δίχως τηγανητά, πολλά λίπη και αλάτι, παραπονιούνται ότι το φαγητό τους είναι άνοστο. Η λύση – σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο-βιολόγο Χάρη Δημοσθενόπουλο, προϊστάμενο του Διαιτολογικού Τμήματος στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο της Αθήνας – είναι τα μπαχαρικά και τα φυσικά μυρωδικά, που όχι μόνο προσθέτουν άρωμα και ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, αλλά ωφελούν την υγεία γιατί είναι γεμάτα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Να τι έχουν δείξει οι έως τώρα μελέτες για μερικά από αυτά:

Ρίγανη: Ένα κλασσικό μυρωδικό, αφού την προσθέτουμε είτε σε κύρια πιάτα (π.χ. με κρέας, στις πατάτες), είτε σε σαλάτες. Περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι η θυμόλη και το ροσμαρινικό οξύ, που της προσδίδουν αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση (ισχυρότερη ακόμα και από το πορτοκάλι).

Βασιλικός: Έχει έντονο άρωμα και γεύση. Τα τελευταία χρόνια μάθαμε να το χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική μας, φτιάχνοντας την κλασσική σάλτσα «πέστο» που ταιριάζει όχι μόνο με ζυμαρικά, αλλά και με παντζάρια, σουβλάκια, ακόμα και με ψάρι. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως τα βιοφλαβονοειδή και σε ειδικά οξέα όπως τα βολατιλικά, που του προσδίδουν έντονη αντιμικροβιακήκαι αντιφλεγμονώδη δράση.

0 Υπολογιστής σε ρόλο... Θεού

Επιστημονικό επίτευγμα με ελληνική σφραγίδα

Ελληνες ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης (Swiss Federal Institute of Technology, ETH, Zurich) πέτυχαν κάτι που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί τους: έδωσαν εντολές (με τη βοήθεια υπολογιστών) σε έναν ζωντανό οργανισμό και αυτός υπάκουσε πιστά! Το σημαντικό του επιτεύγματος δεν έγκειται μόνο στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ έμβιων και άβιων συστημάτων, αλλά και στο γεγονός ότι ο υπάκουος οργανισμός εκτελώντας τις εντολές των επιστημόνων πήγε κόντρα στη δική του «θέληση». Αυτού του είδους η τιθάσευση των μικροοργανισμών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα ευαγγελίζεται η συνθετική βιολογία, όπως παραδείγματος χάριν η παραγωγή αντιβιοτικών ή βιοκαυσίμων από μικροοργανισμούς που θα λειτουργούν ως εργοστάσια παραγωγής επιθυμητών προϊόντων. Το «ΒΗΜΑScience» μίλησε με τον καθηγητή κ. Γιάννη Λυγερό, επικεφαλής της μελέτης, και παρουσιάζει τα εντυπωσιακά ευρήματα και τη σημασία τους.{AR}

1 Καροτομακάρονα: Ζυμαρικά με Σάλτσα Καρότου

Μία υπέροχη συνταγή που είναι πεντανόστιμη και υγιεινή. Χρησιμοποιούμε ζυμαρικά ολικής που έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και μας προσφέρουν ενέργεια διαρκείας που απελευθερώνεται αργά στον οργανισμό. Αν βράσεις τα καρότα μαζί με τα μακαρόνια κάνεις οικονομία ρεύματος και μαγειρεύεις οικολογικά σε ένα σκεύος. Η εύκολη σάλτσα καρότου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ντιπ για κριτσίνια ή σαν κρέμα για σάντουιτς. Καλή όρεξη!
ΚΑΡΟΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

1 Το μυστήριο με τον εξωγήινο του Περού

Ο ανθρωπολόγος Renato Davila Riquelme απο το Περού βρήκε αυτό το μουμιοποιημένο μικρό σώμα που στην αρχή νομιζαν οτι πρόκειται για κάποιο μικρό παιδί.

Ισπανοί και Ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν οτι πρόκειται για κάτι διαφορετικό αφού ισχυρίζονται πως δεν ειναι γήινης προέλευσης.


Δείτε τις φώτο:

0 Τα 10 πιο ομορφα καστρα της Γερμανιας

Αν σας αρέσουν τα κάστρα τοτε η Γερμανία ειναι το κατάλληλο μέρος, ίσως η χώρα με τα πιο μεγαλοπρεπή και εκθαμποτικά κάστρα της Ευρώπης. Αξίζει να γνωρίσετε τα παραμυθένια κάστρα της και να αφεθείτε στην μαγεία τους.
1. Eltz Castle 

0 Τα "κρυμμένα μυστικά" του Παναθηναϊκού Σταδίου!

Ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ενα από τα πιο μεγαλοπρεπή έργα της αρχαιότητας, ένα "θαύμα τελειότητας" όπως έχει χαρακτηριστικά, είναι γνωστό! Αυτό που για πολλούς παραμένει άγνωστο είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του: την υπόγεια στοά εισόδου στο στάδιο, το νεκροταφείο, τον λεγόμενο τάφο του Ηρώδη, τη σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, την αφετηρία των αγώνων δρόμου, τα αρχαία αποδυτήρια... Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...