ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

0 Γεωμηχανική: το αεροζόλ θα «ασπρίσει» τον ουρανό προειδοποιούν οι επιστήμονες


Μια από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι η αύξηση των αερολυμάτων (αεροζόλ) στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να διασκορπιστεί μακριά από τη Γη η ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η γεωμηχανική για τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας ενδέχεται να έχει ορισμένες παρενέργειες και συγκεκριμένα να «λευκάνει» το χρώμα του ουρανού κατά τη διάρκεια της ημέρας.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Geophysical Research Letters», αν εμποδίσουμε το 2% της ηλιακής ακτινοβολίας να φτάσει στη Γη, ο ουρανός θα γίνει 3 με 5 φορές πιο φωτεινός και λευκός...

0 Αποκωδικοποίηση του Ταλμούδ – Ανάδειξη του προσώπου του Αντιχρίστου

Για τους Εβραίους εμείς οι Έλληνες είμαστε οι ενσαρκωμένες ψυχές των αρχαίων πατέρων μας, που ενσαρκωνόμαστε ξανά εδώ τη γη, ώστε να τους υπηρετούμε ως ζώα με ανθρώπινη μορφή.


Κι ως Υιοί του Θεού που είναι μόνο αυτοί (έτσι νομίζουν και πιστεύουν) έχουν ένα κώδικα επικοινωνίας (το Ταλμούδ), ο οποίος να μην γίνεται αντιληπτός στους μη εβραίους.

Μα ήρθε ο καιρός της εκδίκησης του Θεού, όχι αποκεφαλίζοντας και δολοφονώντας με αίμα τους ανθρώπους, ούτε καίγοντάς τους με ουράνια φωτιά, αλλά με την φωτιά της Αλήθειας που ακόμα και τους τυφλούς νεκρούς στο πνεύμα φωτίζει, κι απαλλάσσει τον κάθε άνθρωπο από την κατάρα και το ανάθεμα και ξεμαρμαρώνει την καρδιά...

1 -Οφείλετε μια απάντηση κε πρωθυπουργέ! (Αποκάλυψη-σοκ της "Δημοκρατίας", ανήμερα της επετείου της σφαγής του Διστόμου:Συνεργάτης των Γερμανών ο πατέρας του Πικραμμένου!)


Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της εφημερίδας"Δημοκρατία"- η οποία βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα - που θέλει τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Όθωνα Πικραμμένοσυνεργάτη των Γερμανών και πιο συγκεκριμένα του Γκαίμπελς.
Ανήμερα της επετείου της σφαγής του Διστόμου η αποκάλυψη και προκαλεί παγωμάρα το γεγονός ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση για το θέμα. Οφείλει, εάν το δημοσίευμα είναι ανακριβές, να επανορθώσει για την τιμή του πατρός του. Η σιωπή δεν ταιριάζει σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση...
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/06/blog-post_3936.html

2 Playa de Gulpiyuri: Μια παραλία δίχως θάλασσα


Playa de Gulpiyuri: Μια παραλία δίχως θάλασσα (4)

Η «Playa de Gulpiyuri» είναι μια μικρή παραλία σε σχήμα κοχυλιού στη μέση ενός υπέροχου καταπράσινου λιβαδιού, κοντά στο Llanes, μια μικρή πόλη στο κέντρο των βόρειων ακτών της Ισπανίας. Βρίσκεται 100 μέτρα από την θάλασσα, όμως δεν συνδέεται άμεσα με αυτήν, αλλά μέσω ενός υπόγειου υδρογραφικού δικτύου σπηλαίων.

0 Εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο πριν την καταιγίδα! [video]


Ένα καιρικό φαινόμενο που σπάνια καταγράφεται σε βίντεο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα...

κατέγραψε η webcam Νέας Περάμου Καβάλας. Συγκεκριμένα, οι σχηματισμοι των νεφων στην αρχη του βίντεο παρουσιαζουν ενα εκπληκτικο θεαμα πριν το ξεσπασμα εντονης καταιγιδας που χτύπησε την περιοχή στις 22/05/2012.


0 Ηλεία: Ζουν στα λυόμενα, τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό

Στην 8η Ιουνίου του 2008 γυρνούν σήμερα οι μνήμες, την ημέρα που ο εγκέλαδος επισκέφθηκε για άλλη μία φορά το νομό Ηλείας. Τα 6,5 Ρίχτερ του σεισμού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, «ταρακούνησαν» την Ηλεία και την Αχαΐα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ενώ υπήρξαν δύο θύματα και περισσότεροι από...200 τραυματίες.

Πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η Ηλεία δέχτηκε και πάλι το «χτύπημα» της φύσης με περισσότερα από 15 χωριά και πόλεις να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στο νομό αλλά και στην Αχαΐα, ενώ τρία από αυτά εκκενώθηκαν λόγω του κινδύνου κατολισθητικών φαινομένων σε ενδεχόμενο μετασεισμό.


Τέσσερα χρόνια μετά ζουν στα λυόμενα


Τέσσερα χρόνια μετά, στην τοπική κοινότητα Νησίου στην περιοχή της Βουπρασίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, που «χτυπήθηκε» από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ζουν σε λυόμενες κατοικίες, αφού καθυστέρησαν οι διαδικασίες για να πάρουν τα χρήματα της κρατικής αρωγής.

0 Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο.


Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για... γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε...200ευρώ/m2.

Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.

Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

0 Μην τρώτε μαργαρίνη ! Καταστρέφει την υγεία!

Προσοχή μαργαρίνη ! Μια πλαστική ουσία!

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για...
την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
 
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
 
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
 
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον
 
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.

0 10 παράξενα φαινόμενα του μυαλού


10 παράξενα φαινόμενα του μυαλού

Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναισθήματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά. Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε, την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ξαναπεί ή ότι τα έχουμε ξανακάνει. Νιώθουμε ότι έχουμε ξαναζήσει τη στιγμή ή ότι γνωρίζουμε τι θα πει ο άλλος πριν το πει, και άλλα παρόμοια.
Ας δούμε τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας!

1) Deja vu
Το Déjà vu είναι η εμπειρία του να έχετε βιώσει ή δει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν. Να νιώσετε σαν το γεγονός να έχει ήδη συμβεί ή να επαναλαμβάνεται. Η εμπειρία συνήθως συνοδεύεται από μια έντονη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση παραδοξότητας ή παραξενιάς. Η “προηγούμενη” εμπειρία συνήθως αποδίδεται σε ένα όνειρο, αλλά μερικές φορές υπάρχει μια σταθερή αίσθηση ότι έχει πραγματικά συμβεί στο παρελθόν.

0 Φοβερό:Συνήλθε από κώμα, όταν άκουσε την φωνή της κοπέλας του!

Είναι συγκλονιστικό! Έζησε χάρη στην φωνή της κοπέλας του.
Ζωντανή απόδειξη ότι η αγάπη μπορεί να καταφέρει τα πάντα είναι η περίπτωση του Μάθιου Τέιλορ και της αγαπημένης του Άντα Νούρουλ, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όποιον το διαβάζει.

Ο 31χρονος Μάθιου, δάσκαλος στο επάγγελμα, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα στο Μπαλί και έμεινε για 10 ολόκληρους μήνες σε κώμα.

Οι γιατροί είχαν εξηγήσει στους γονείς του ότι οι ελπίδες να ζήσει είναι πολύ λίγες. Παρόλα αυτά τον κρατούσαν με τα μηχανήματα στην ζωή μέχρι να προετοιμαστούν –όσο γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις- για τα χειρότερα.

Η κοπέλα, την οποίο ο Μάθιου γνώρισε στην Ινδονησία, ερωτεύτηκε τρελά και αρραβωνιάστηκε, δεν μπορούσε να είναι στο πλευρό του μετά τους τρεις πρώτους μήνες, γιατί είχε λήξει η βίζα της.
Έτσι γύρισε στην πατρίδα της και μάθαινε νέα από τους γονείς του.

0 John Paul Young - Love Is In The Air (1978)

0 Το σπάνιο ροδίτικο άλογο

HyperLinkΑπόγονος του δυνατού, μικρόσωμου αρχαιοελληνικού αλόγου, προστατεύεται πλέον από τον Σύλλογο ΦΑΕΘΩΝ, καθώς ο πληθυσμός του μειώνεται.

Το αλογάκι της Ρόδου είναι μία από τις γηγενείς ελληνικές φυλές αλόγων. Σήμερα υπάρχουν άλλες έξι αυτόχθονες φυλές στην Ελλάδα (Ανδραβίδας, Πηνείας, Πίνδου, Θεσσαλίας, Μεσσαράς και Σκύρου).
Οι ελληνικές φυλές αλόγων αποτελούν σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και πόλο έλξης τουριστών. Τα άλογα της φυλής αυτής έχουν ύψος περίπου ένα μέτρο, το χρώμα τους είναι καφέ ή βαθύ κόκκινο, έχουν πλούσια μακριά χαίτη, μυώδη τράχηλο και ευρύ θώρακα, ισχυρούς γλουτούς και σκληρές μαύρες οπλές.

Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του μικρόσωμου αυτού αλόγου μοιάζουν με τα αντίστοιχα των μεγαλόσωμων φυλών αλόγου. Επομένως, το αλογάκι της Ρόδου ανήκει στο γένος ( Equus cabalus ) αλλά λόγω του μικρού σωματικού μεγέθους του και της μακραίωνης ιστορίας του θεωρείται ξεχωριστή φυλή.

0 Σητεία - «δεν είναι ένας τόπος όπου πηγαίνεις αλλά όπου επιστρέφεις

Αμφιθεατρικά κτισμένο αυτό το «πολύτιμο καταφύγιο» αποτελεί αφετηρία για τις εξορμήσεις των επισκεπτών καθώς πολλά υπέροχα χωριά «κλείνουν μέσα τους» την βαθύτερη έννοια της πατροπαράδοτης κρητικής φιλοξενίας και φυσικά τον αρχαιολογικό θησαυρό και την πολιτιστική παράδοση.

 Φυσικά και θ’ αναφέρουμε πως το όνομα της η Σητεία το οφείλει στην αρχαία ονομασία της αρχαίας πόλης: Ήτιδα» ή Ητεία (κατά τον Διογένη Λαέρτιο), φυσικά και θα σταθούμε στο υπέροχο φυσικό της τοπίο, αλλά υπάρχει κάτι το οποίο είναι μάλλον αδύνατον να μεταφέρουμε, κι αυτό είναι η ατμόσφαιρα γαλήνης και παράδοσης, με τη ανοιχτή θάλασσα να συνοδεύει κάθε ματιά όπου κι αν βρεθεί κανείς.

Πλήθος αρχαίων ερειπιώνων, κατοικιών-όλα ευρήματα μινωικών χρόνων, καθιστούν τον τόπο αυτόν της Κρήτης μια μικρή αποκάλυψη για τον επισκέπτη. Δεν είναι τυχαίο που ολόκληρος ο δήμος της Σητείας παρομοιάζεται με έναν «υπέροχο κήπο που πλουτίζει το μεσογειακό τοπίο». Εδώ είναι που ο μύθος συναντά τη φύση και μέσα από ετούτο εδώ το αρμονικό συνταίριασμα γεννιέται η διατήρηση  των αρχαίων παραδόσεων οι οποίες ζουν στην ψυχή των ανθρώπων της Σητείας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...