ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

1 Συνείδηση και Υποσυνείδητο

Η Συνείδηση και το Υποσυνείδητο είναι δύο όροι που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, κυρίως στις επιστήμες της ψυχολογίας και την ψυχανάλυση. Ωστόσο, η πραγματική τους έννοια είναι διαφορετική από αυτή που δέχονται οι επιστήμονες του σήμερα.
Στη σημερινή κοινή (λανθασμένη) αντίληψη του σήμερα, ο όρος «Συνείδηση», σημαίνει η ποιότητα του ανθρώπινου πνεύματος να κρίνει την ηθική αξία της προσωπικής πράξης, η επίγνωση του ανθρώπου της ίδιας του της ύπαρξής, η έκφραση των αισθήσεων, κλπ.
Όλες αυτές οι συγγενικές έννοιες της συνείδησης συνδέονται με τις αντίστοιχες λειτουργίες του πνεύματος. Εδώ βρίσκεται το λάθος της σημερινής επιστήμης, διότι συνείδηση δεν είναι μια ιδιότητα του πνεύματος, αλλά μια λειτουργία της ανθρώπινης ψυχής.


Συνείδηση είναι ο έλεγχος, από την ψυχή, της ορθότητας των ανθρώπινων μας πράξεων. 
Αυτός ο έλεγχος είναι σωστός, δίκαιος και ακριβής, επειδή η ψυχή δεν σφάλλει ποτέ στις ενέργειές της, ούτε στον παραμικρό βαθμό.

Όταν ορισμένες από τις πράξεις μας δεν είναι σωστές η ψυχή μας αντιδρά και προσπαθεί να ελέγξει το πνεύμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθανόμαστε τύψεις συνειδήσεως οι οποίες δεν σταματούν μέχρι το πνεύμα μας να απελευθερωθεί από το ηθικό βάρος. 

0 ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ και nea taksi‏ ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!

Στην Θεωρία Παιγνίων ένα πολύ γνωστό παιγνίδι είναι το "δίλημμα του φυλακισμένου" . Οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να αποσπάσουν χρήματα απο έναν "τραπεζίτη" .Βλέπε λεπτομέρειες στο εξαιρετικό βιβλίο "ΤΟ ΕΓΩΪΣΤΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΟ" του RICHARD DAWKINS , κεφάλαιο 12 .

Πάμπολλα φαινόμενα στην Βιολογία και στην Πολιτική εξηγούνται με αυτό το παιγνίδι .Υπάρχουν πολλών ειδών στρατηγικές για να παίξεις το παιγνίδι . Κάποιες αποκαλούνται "κακοπροαίρετες" ( η πρώτη σου κίνηση είναι να προδώσεις τον άλλον παίκτη ) .


Οι αντίθετες λέγονται "καλοπροαίρετες" . Κάποιες λέγονται "πολύ εκδικητικές" ( να απαντάς με πολλές προδοσίες σε μία προδοσία του άλλου παίκτη ) . Οι αντίθετες λέγονται "συγχωρητικές" . Υπάρχουν και οι "ζηλόφθονες" και οι "μή ζηλόφθονες στρατηγικές" .

Στην ζηλόφθονη στρατηγική με ενδιαφέρει ο άλλος παίκτης να μήν κερδίσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο εμένα . Δηλαδή εάν έχω τις δύο επιλογές
:

1 Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα. Και αρουραίων! Ποια προϊόντα τα περιέχουν

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
[Βίντεο]
HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα.
Που βρίσκονται, με ποιο τρόπο και από ποιες εταιρείες.
Που τα συναντάμε:

ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ κλπ. τις οποίες καταναλώνουν ανήλικοι και ενήλικες. Από μωρά, μικρά παιδάκια μέχρι και ηλικιωμένοι. Τα ανθρώπινα νεφρικά εμβρυικά κύτταρα λαμβάνονται επιλεκτικά από μωρά που
έχουν υποστεί έκτρωση ώστε να δημιουργήσουν «απομονωμένους υποδοχείς γεύσεως»

Οι εταιρείες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γεύσεις των συνθετικών, άγευστων και παρά-φύσει προϊόντων τους, συνεργάζονται με την εταιρεία βιοτεχνολογίας: Senomyx που χρησιμοποιεί την παραπάνω ανήθικη μέθοδο ως «ενισχυτικό γεύσης» και είναι (ανάμεσα σε άλλες) οι εξής:

0 Ξέχασε στο τραίνο Στραντιβάριους αξίας εκατομμυρίων!


Ξέχασε στο τραίνο Στραντιβάριους αξίας εκατομμυρίων!Οπως γράφει η Χάφινγκτον Ποστ, προ ημερών ένας μουσικός ταξίδευε προ ημερών με τους ελβετικούς σιδηροδρόμους και όταν αποβιβάστηκε στη Βέρνη άφησε κατά λάθος στο τρένο ένα βιολί, μέσα στη θήκη του.Οταν κατάλαβε το λάθος του, θα πρέπει να κόντεψε να καταρρεύσει, δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο βιολί, αλλά για ένα Στραντιβάριους, έργο του πλέον φημισμένου δημιουργού βιολιών στον κόσμο, τον 17ο και 18ο αιώνα. Ακόμη χειρότερα, δεν ήταν δικό του, αλλά το είχε δανειστεί από έναν φίλο, προφανώς με αξιόλογη περιουσία.Παρότι έσπευσε άμεσα στις Αρχές, η έρευνα του προσωπικού στο τρένο δεν εντόπισε το βιολί και ξεκίνησε άμεσα ο έλεγχος των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, στον οποίο εντοπίστηκε ένας άλλος επιβάτης, να κατεβαίνει σε άλλο σταθμό, με το πολύτιμο όργανο.

0 Ένας καρχαρίας που μοιάζει με καρτούν...

Ένας καρχαρίας που μοιάζει με καρτούνΗ άλλη πλευρά των τρομακτικών ζώων

Οι καρχαρίες είναι οι πιο τρομακτικοί κυνηγοί του βυθού και μπροστά στα δόντια τους τρέμουν άνθρωποι αλλά και μικρότερα ψάρια.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να φοβηθεί αυτόν τον μπλε καρχαρία που βλέπετε στις φωτογραφίες, αφού μοιάζει με ένα γλυκό πλάσμα βγαλμένο από καρτούν...
Ο τολμηρός φωτογράφος Franco Banfi τράβηξε αυτές τις απίστευτες φωτογραφίες στο νησί Pico του Ατλαντικού στην Πορτογαλία θέλοντας να δείξει την άλλη πλευρά των παρεξηγημένων καρχαριών.

Απ’ ότι φαίνεται ο 53χρονος Ελβετός πέτυχε το σκοπό του, αφού οι φωτογραφίες παρουσιάζουν ένα «φιλικό» καρχαρία που δεν έχουμε συνηθίσει.

0 Homo Rudolfensis: Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου

Ενα ακόμα ξεχωριστό είδος προγόνου μας, ο Homo rudolfensis (ή απλώς «1470»), φαίνεται ότι ζούσε πριν από 1,78 εκατ. έως 1,95 εκατ. χρόνια, παράλληλα με τους ήδη γνωστούς προγόνους Homo habilis και Homo erectus, που προηγήθηκαν του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), όπως δείχνουν απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Αφρική. Η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι υπήρξε στο παρελθόν εποχή που τρία διαφορετικά είδη ανθρώπου συνυπήρχαν στη «μαύρη» ήπειρο.
Η ανακάλυψη, που έγινε από τη δρα Μεβ Λίκι του Ινστιτούτου Τουρκάνα του Ναϊρόμπι στην Κένυα και παρουσιάστηκε στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με το BBC, κάνει ακόμα πιο πολύπλοκο το ηλικίας έξι εκατ. ετών οικογενειακό δένδρο του ανθρώπου. Δείχνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπήρξε μία γραμμική και ομαλή εξέλιξη από τον πίθηκο μέχρι τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά μία πορεία με διάφορες διακλαδώσεις, όπως έχει συμβεί και σε πολλά άλλα είδη ζώων.

0 Πως εξαπατούν τον Ελληνικό λαό και με ποιο τρόπο η Γερμανία κερδίζει εις βάρος μας;

Απο το 2009 μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει δέκτες σεναρίων, υποθέσεων, ψευδών και παραπλανητικών δηλώσεων έως πολιτικές εξαπάτησης, από κυβερνητικά στελέχη και «Εφιάλτες», ως πολίτες αυτής της χώρας.
Η οικονομική κρίση συνεχίζεται, κράτη εντός της Ευρωζώνης, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, όμως, χωρίς κάποιος υπεύθυνα εδώ στην χώρα μας, πολύ δε περισσότερο στην Ευρώπη να δύναται ή τουλάχιστον να προσπαθεί πραγματικά να ξεκαθαρίσει το “τοπίο”.
Δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά αίτια αυτής της οικονομικής κρίσης, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, και ποια θα είναι η διάρκειά της, ποιοι επωφελούνται εάν επωφελούνται, κυρίως όμως τον “οδηγό” εξόδου από αυτήν την κρίση.
Η ΕΕ ως ένας οικονομικός οργανισμός προέκυψε μέσα από μία κυρίαρχη οικονομική-πολιτική συμφωνία των ισχυρών κρατών της Ευρώπης, προσβλέποντας στο οικονομικό-πολιτικό “κέρδος” εις έκαστος εκ των εταίρων-κρατών.

0 Γιατί οι ανεμιστήρες δεν μας δροσίζουν

Ανεμιστήρας
Τα κύματα της ζέστης που σαρώνουν τον πλανήτη αυτό το καλοκαίρι, κοντεύουν να γίνουν ρουτίνα, διότι επανεμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχει η παρήγορη παρουσία ενός κλιματιστικού μηχανήματος, ο ανεμιστήρας μοιάζει ως η καλύτερη εναλλακτική λύση. Μερικοί επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν ότι οι ανεμιστήρες μπορεί στην πραγματικότητα να υπονομεύουν τις προσπάθειές μας να δροσιστούμε, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Σε μία νέα ανάλυση, η οποία δημοσιεύεται στην βάση επιστημονικών δεδομένων «The Cochrane Library», διεθνής ομάδα επιστημόνων ανέλυσε εκ νέου τα υπάρχοντα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των ανεμιστήρων στη διάρκεια του καύσωνα...Σε αντίθεση με ό,τι νομίζουμε, οι κοινοί ανεμιστήρες δεν δροσίζουν τον περιβάλλοντα αέρα.

0 Μεγαλοπρεπείς βιβλιοθήκες στην Ευρώπη!

perierga.gr- Μεγαλοπρεπείς βιβλιοθήκες του κόσμου!Με τον τίτλο «Bibliotheken» ο Γερμανός φωτογράφος Christoph Seelbach παρουσίασε πρόσφατα μια συλλογή φωτογραφιών από τις ωραιότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, εστιάζοντας κυρίως στις ευρωπαϊκές.
National Library, Βιέννη, Αυστρία
Ο φωτογράφος από την Κολωνία κάνει μια εντυπωσιακή παρουσίαση από το εσωτερικό των κτιρίων που στεγάζουν βιβλιοθήκες, ο σχεδιασμός και η δομή των οποίων κυμαίνονται από το βικτωριανό στο σύγχρονο στιλ.

0 Στηρίξτε μας μέσω του Pay Pal

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-8bfkoyWCi2kh-Sv3TWhNZhV4CCW6tGwNA8bIQWsmTbLOZQbWIFDuXHjtWg
Μετά από ώριμη σκέψη αφαιρέσαμε κάθε μορφής διαφήμισης Affilitate απο το Blog μας. Προτιμάμε να έχουμε κάποια επιχείρηση δική σας να διαφημίζουμε. Κάναμε αυτην την κίνηση ώστε τα θέματά μας να είναι το μόνο κίνητρο για να επισκέπτεστε το blog μας.

Ο μόνος τρόπος πλέον για να μας στηρίξετε είναι το Pay Pal. Κάθε προσφορά είναι δεκτήΣας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη που δείχνετε στην σελίδα  μας και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτο που κάνουμε

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...