ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

0 Τα αγάλματα στο νησί του Πάσχα έχουν σώματα θαμμένα στο έδαφος!


 Ίσως αυτό να είναι γνωστό σε κάποιους αλλά τα αγάλματα Moai "κεφάλια" στο Νησί του Πάσχα έχουν σώματα. Μερικά από τα αγάλματα  είναι βαθιά στο έδαφος επειδή το κεφάλι για τα αγάλματα είναι δυσανάλογα μεγάλο. Πολλοί άνθρωποι  έχουν την τάση να τα θεωρούν σαν απλά μεγάλα κεφάλια. Αλλά τα σώματα  υπάρχουν - σε πολλές περιπτώσεις, υπόγεια.  

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι  υπάρχουν πετρογλυφικά που έχουν διατηρηθεί κάτω από το επίπεδο του εδάφους, όπου έχουν προστασία από τη διάβρωση. Η παρακάτω εικόνα α είναι από την προηγούμενη ανασκαφή που μας δείχνει την κλίμακα των αγαλμάτων, και πόσο βαθιά είναι θαμμένα.

0 Το Δαχτυλίδι Της Φωτιάς (Εικόνες Και Βίντεο)


Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από την έκλειψη ηλίου και το "Δαχτυλίδι της φωτιάς" στις 20/5/2012 . Απολαύστε το θέαμα.

0 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τα ΜΑΤ έβγαλαν τα κράνη και διαδήλωσαν με το λαό!


Αυτή την εικόνα θα έπρεπε να την είχαμε δει στην Ελλάδα. Αλλά από τους ταγματασφαλίτες των μνημονιακών κατοχικών δυνάμεων τι να περιμένει κανείς;
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο η εικόνα είναι από τη Γερμανία. Στις 19 Μαΐου, σε διαδήλωση των εκεί Αγανακτισμένων, οι δυνάμεις των γερμανικών ΜΑΤ έβγαλαν τα κράνη και διαδήλωσαν με το λαό! Απίστευτο; Και όμως αληθινό!
Η φωτογραφία κάνει το γύρο του facebook και τα συστημικά Μέσα παραπληροφόρησης φρόντισαν να σας την αποκρύψουν! Για μια ακόμη φορά το διαδίκτυο είναι το μόνο Μέσο που μπορεί κανείς να πληροφορηθεί την αλήθεια. (Λεπτομέρεια: Μέσα στο πλήθος διακρίνεται και μια ελληνική σημαία).

0 Κεράσια: γλυκά σαν αμαρτία, ευεργετικά σαν φάρμακο


Κεράσια: γλυκά σαν αμαρτία, ευεργετικά σαν φάρμακο


Διαθέτουν τόσα αντιοξειδωτικά, όσα κανένα άλλο φρούτο


Οταν ήμασταν παιδιά, τα κάναμε…σκουλαρίκια. Κόκκινα και λαχταριστά, τα κεράσια συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και γευστική απόλαυση, είναι άλλωστε τα φρούτα που υπερτερούν σε αντιοξειδωτικά. Σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, τον Μάιο θα βρείτε πρώιμες ποικιλίες (Precoce Bernard, Bigarreau Burlat, Larian), συνήθως λεπτόφλουδα και ευαίσθητα κεράσια εξαιτίας των βροχοπτώσεων που επικρατούν κατά τη συγκομιδή τους. Οι όψιμες ποικιλίες (π.χ. Εδέσσης, Βόλου, πετροκέρασα Τριπόλεως) κυκλοφορούν τον Ιούνιο: συνήθως είναι τραγανά, σκληρόφλουδα, πιο ανθεκτικά και μεγαλύτερα σε μέγεθος κεράσια.


Θησαυρός για την υγεία, τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν άλλωστε και το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

Επίσης είναι πλούσια σε β - καροτένιο, αντιοξειδωτικό που θεωρείται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Τα κεράσια είναι μάλιστα πλουσιότερα σε β - καροτένιο συγκριτικά με το καρπούζι, τα ροδάκινα και τις φράουλες.

0 Μετά από 108 χρόνια ένα μυστήριο πλησιάζει στο να εξηγηθεί!

Ένα ανεξήγητο μυστήριο που απασχολεί τον επιστημονικό κόσμο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα (!) μπαίνει πλέον σε άλλες βάσεις. Ο λόγος για το μετεωρίτη της Τουνγκούσκα, ή, το συμβάν της Τουνγκούσκα όπως λέγεται από μερίδα επιστημόνων.

Στις 30 Ιουνίου του 1908 ο κόσμος συγκλονίστηκε από μία απίστευτη έκρηξη στη Σιβηρία, η οποία υπολογίζεται σε 40-50 μεγατόνους (!) και από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν έγιναν κυριολεκτικά κάρβουνο περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χλμ. γης (!), ενώ το σεισμικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη κάλυψε δύο φορές την περιφέρεια του πλανήτη!

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σχετικά με το τι μπορεί να ήταν αυτό που συνέβη, αν ήταν ένας παγωμένος κομήτης ή, ένας μεγάλου μεγέθους αστεροειδής που καρφώθηκε στη Γη. Αυτό που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους επιστήμονες είναι πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ύψος 5-10 χλμ., αλλά έως τώρα δεν είχαν βρεθεί θραύσματα του διαστημικού σώματος που συνετρίβη.

0 "Εκτός πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ" λέει.... ο Παπανδρέου!

Την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων σε ποσοστό 70%-75% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, εξέφρασε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο BBC ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σημείωσε ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να ακολουθηθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα έστω με κάποιες αλλαγές, παρατηρώντας ότι το περιθώριο για αυτές τις αλλαγές είναι πολύ μικρό. Πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι εξέφρασαν την οργή, την απελπισία και τον πόνο τους στην κάλπη, αλλά θέλουν την αλλαγή. Τα κόμματα που αντιτίθενται σε αυτή την αλλαγή ωθούν τη χώρα εκτός ευρώ, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο είναι «εκτός πραγματικότητας».

Σε ερώτηση για το αν οι εκλογές συνιστούν δημοψήφισμα, όπως έχει πει ο Βρετανός πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι κατά πολλούς τρόπους είναι ένα δημοψήφισμα, αλλά στην ουσία πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει δημοψήφισμα, με το οποίο τώρα πολλοί συμφωνούν. Σχολιάζοντας την έντονη αντίδραση του Νικολά Σαρκοζί στην πρόταση περί δημοψηφίσματος, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει την αρνητική αντίδραση του Γάλλου τέως προέδρου, η οποία «σίγουρα δεν ωφέλησε» τη θέση του ιδίου στην Ελλάδα.

0 Τριήμερη γιορτή Μανιταριού στα Γιάννενα

Την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια γιορτή Μανιταριού οργανώνει το τριήμερο 25 έως 27 Μαϊου στα Γιάννενα ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου.

Η φετινή γιορτή είναι η 4η που πραγματοποιείται στα πέντε χρόνια σύστασης και λειτουργίας του Συλλόγου, ενώ αρκετές είναι ακόμη οι υπόλοιπες δραστηριότητές του.

Και φέτος, για δεύτερη φορά, επελέγη ως χώρος πραγματοποίησης της Γιορτής η Λαμριάδειος Σχολή στα Άνω Πεδινά του δήμου Ζαγορίου και ο Σύλλογος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους κατοίκους όλης της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει και η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να ξεναγήσει και να ενημερώσει τους επισκέπτες στον υπέροχο κόσμο των μανιταριών.

Όπως κάθε φορά, έτσι και στη φετινή Γιορτή, όσοι επισκέπτες επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στις εξορμήσεις που τα μέλη του Συλλόγου θα κάνουν στα δάση της περιοχής για τη συλλογή μανιταριών και την αναγνώρισή τους.

2 Οι Ρώσοι έχουν ανακαλύψει ζωή στην Αφροδίτη από το 1982...??!!

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φαίνεται πως απαντούν Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως από το 1982, έχουν απαθανατίσει «αντικείμενα» στην επιφάνεια του πλανήτη Αφροδίτη, που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.

 Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Russian Solar System Research, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να «τραβήξουν» φωτογραφίες εξωγήινης ζωής στη Αφροδίτη από το 1982. Το άρθρο, που υπογράφει ο Leonid Ksanfomaliti από Διαστημικό Ερευνητικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, παρουσιάζει ένα αναλυτικό πανοραμικό βίντεο 126 λεπτών.

0 Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στον οργανισμό

Η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό πέραν των θερμίδων. Όμως για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.
Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.

Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι  συμβαίνουν τα εξής:
v    Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού).  Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων.

0 Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας μόλις δείτε το εσωτερικό αυτού του σπιτιού...

Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, άλλα μόλις δείτε το εσωτερικό του θα εντυπωσιαστείτε.
Από ότι φαίνεται ο ιδιοκτήτης ήθελε να κρατήσει τα αδιάκριτα μάτια μακριά...

0 Γκράφιτι που «φυτρώνουν» στους τοίχους!

perierga.gr - Τα γκράφιτι "φυτρώνουν" στους τοίχους!«Λατρεύω τα γράφιτι στους δρόμους αλλά τα πολύχρωμα σπρέι με απωθούν… Έτσι προσπάθησα να βρω έναν πιο φυσικό τρόπο για να δημιουργήσω εικόνες και σχέδια στους τοίχους, χωρίς να επιβαρύνω το περιβάλλον», λέει η καλλιτέχνις Anna Garforth για τα πρωτότυπα «καταπράσινα» γράφιτι που εμφανίστηκαν στους αστικούς τοίχους του Χονγκ Κονγκ.


Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Anna έκανε αρκετά πειράματα με όλα τα είδη των φυσικών υλικών, καταλήγοντας εν τέλει στην επιλογή των βρύων που φυτρώνουν από μόνα τους στους τοίχους, ανάμεσα στις σχισμές των δρόμων αλλά και αλλού.

0 Τα παραμυθένια σκηνικά της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Hobbit»

The Hobbit (16)

Η πολυαναμενόμενη ταινία «The Hobbit: An Unexpected Journey» γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία, όπου ο σκηνοθέτης Peter Jackson δημιούργησε σκηνικά που απεικονίζουν την Middle Earth όπως ακριβώς περιγράφεται στα βιβλία Hobbit αλλά και στα αντίστοιχα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να θαυμάσουμε ορισμένα πλάνα που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και τα οποία δείχνουν την καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει για τη δημιουργία του φανταστικού κόσμου που εμπνεύστηκε ο J.R.R. Tolkien.

0 Μπακού: η πόλη που φιλοξενεί τη φετινή Eurovision

Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, η πόλη που φιλοξενεί φέτος τον 57ο διαγωνισμό της Eurovision, απολαμβάνει μια πλούσια πολιτιστική –μαζί με την οικονομική- άνοδο και είναι διάσημη ως ένα από τα κύρια πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κέντρα του Καύκασου με όμορφες παραλίες και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Το Μπακού είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και της περιοχής του Καυκάσου. Βρίσκεται στη νότια ακτή της χερσονήσου Absheron, η οποία προβάλλει στην Κασπία Θάλασσα.
Απολαμβάνει μια πλούσια πολιτιστική –μαζί με την οικονομική- άνοδο και είναι διάσημη ως ένα από τα κύρια πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κέντρα του Καύκασου με όμορφες παραλίες και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

0 Οι λίμνες που μαγεύουν με την ομορφιά τους

Η ομορφιά τους μαγεύει. Μια περιοχή του πλανήτη μας ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ο λόγος για τις λίμνες Plitvice στην Κροατία. Δείτε τις φωτογραφίες και απολαύστε την εκπληκτική φυσική ομορφιά τους. (Διαβάστε τη σχετική εγγραφή εδώ)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...