ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

0 Μετά από 108 χρόνια ένα μυστήριο πλησιάζει στο να εξηγηθεί!

Ένα ανεξήγητο μυστήριο που απασχολεί τον επιστημονικό κόσμο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα (!) μπαίνει πλέον σε άλλες βάσεις. Ο λόγος για το μετεωρίτη της Τουνγκούσκα, ή, το συμβάν της Τουνγκούσκα όπως λέγεται από μερίδα επιστημόνων.

Στις 30 Ιουνίου του 1908 ο κόσμος συγκλονίστηκε από μία απίστευτη έκρηξη στη Σιβηρία, η οποία υπολογίζεται σε 40-50 μεγατόνους (!) και από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν έγιναν κυριολεκτικά κάρβουνο περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χλμ. γης (!), ενώ το σεισμικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη κάλυψε δύο φορές την περιφέρεια του πλανήτη!

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σχετικά με το τι μπορεί να ήταν αυτό που συνέβη, αν ήταν ένας παγωμένος κομήτης ή, ένας μεγάλου μεγέθους αστεροειδής που καρφώθηκε στη Γη. Αυτό που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους επιστήμονες είναι πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ύψος 5-10 χλμ., αλλά έως τώρα δεν είχαν βρεθεί θραύσματα του διαστημικού σώματος που συνετρίβη.

Όλα αυτά μέχρι χθες, αφού στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης Geochemistry, Geophysics, Geosystems δημοσιεύτηκε ανακοίνωση ομάδας Ιταλών γεωλόγων που λίγο πολύ ισχυρίζονται πως επιτέλους ανακάλυψαν κάτι που φέρεται να είναι θραύσμα του ξακουστού μετεωρίτη της Τουνγκούσκα!

Η ιταλική επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Λούκα Γκασπερίνι του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών της Μπολόνια, μετά από χρόνιες έρευνες στην περιοχή πτώσης του μετεωρίτη, εντόπισαν στο κέντρο της λίμνης Τσέκο ένα ογκώδες πέτρινο θραύσμα, το οποίο κατά την εκτίμησή τους αποτελεί κομμάτι του μετεωρίτη της Τουνγκούσκα! Σύμφωνα με την ιταλική ερευνητική επιστημονική ομάδα η λίμνη Τσέκο είναι ο κρατήρας του μετεωρίτη και όχι η περιοχή που ανέκαθεν πιστευόταν πως είναι, η οποία βρίσκεται 8 χλμ. πιο μακριά.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις και αν τελικώς καταφέρουν να ανασύρουν το θραύσμα ή, μέρη αυτού θα έχουμε με ασφάλεια μια εκτίμηση της προέλευσης μίας από τις μεγαλύτερες κοσμικής προέλευσης καταστροφές που υπέστη ποτέ ο πλανήτης, ενώ σίγουρα θα γίνουμε και σοφότεροι για το τι υπάρχει εκεί έξω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...