ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

0 Στα 701 εκ ευρώ το Deal



Και το όνομα αυτής Green Bank ....κάτι ήξερε η Πειρεώς και στις διαφημήσεις της έλεγε για Green Banking
Το DEAL με την συγχώνευση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου με την τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται στα 701 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για την εξαγορά του 77,3% της ΑΤΕ κα του 33.04% του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

0 Μυστικές συμφωνίες για ξεπούλημα των Ελληνικών πετρελαίων σε Αμερικανούς.

Kάτι ήξερε ο Παπανδρέου όταν έλεγε "πετρέλαια δεν έχουμε" σε καθαρά Ελληνικά εννοούσε οτι....
"Δεν ΘΑ έχουμε"


"Κλειδώνουν" σε πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ οι άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα!

Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες (όμιλοι Λάτση, Βαρδινογιάννη) έχουν...

...έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Αυτές οι επαφές είναι και η αιτία της στροφής 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των πετρελαίων και από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων πεδίων στον Ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση φορέα.

Ο οποίος μάλιστα βάσει των όσων υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, θα είναι έτοιμος να δώσει άδειες στο χρόνο ρεκόρ του ενός έτους!

Φυσικά μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ την επαύριο των δηλώσεών του για τις άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Εκεί υποτίθεται ότι παρουσίασε «τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής σε Αμερικανούς αξιωματούχους κατά την τριήμερη επίσκεψή του 7-9 Ιουλίου)».

Πρακτικά δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση των Αμερικανικών εταιρειών.

Άλλωστε ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Jose Fernandez, τη βοηθό Υφυπουργό Ενέργειας αρμόδια για την Ευρώπη, δρ. Phyllis Yoshida, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, τους -μεταξύ άλλων- Daniel Stein και Rebecca Neff, συμβούλους του Ειδικού Απεσταλμένου για θέματα Ενέργειας Ευρασίας, Πρέσβη Richard Morningstar.

Πρόκειται για μία ομάδα που έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις (με την αμερικανική έννοια του όρου) με τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαίου τις περίφημες «7 αδελφές» (ESSO, Shell, BP, Chevron, Τexaco κλπ).

Oι Αμερικανικές εταιρείες θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαια την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ελλαδικό χώρο.

Στο διάστημα 1997-2001 ξένες εταιρείες ερεύνησαν χερσαίες περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία.

Εκεί, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρελια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς. Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο κλπ

Από το 1903 χρονολογούνται οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Τότε η βρετανική London Οil Development εξασφάλισε άδεια για χερσαίες έρευνες στη Ζάκυνθο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 1938 ξεκινούν γεωτρήσεις στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη Θράκη, σταμάτησαν όμως λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1960 το υπουργείο Βιομηχανίας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων (ΙFΡ), προχώρησε σε συστηματικές έρευνες σε ολόκληρο τον χερσαίο ελλαδικό χώρο.

Το 1969 η χούντα της 21ης Απριλίου έδωσε αφειδώς άδειες θαλάσσιων ερευνών σε ξένες εταιρείες, όπως η ΕSSΟ, η Τexaco κ.ά. Το 1970 η αμερικανική Οceanic πήρε άδεια για έρευνα στο Θρακικό Πέλαγος και τον Νοέμβριο του 1973 ανακάλυψε τα γνωστά ως «κοιτάσματα του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας».

Το 1975 ιδρύθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου.

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου εκτιμάται ότι θα εξακοντιστεί ιλιγγιωδώς από τα 85 εκατ. βαρέλια ημερησίως σήμερα στα 134 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2030.
Η πετρελαιοκίνητη ζωή μας μπαίνει στο «κόκκινο» με το πετρέλαιο να σκαρφαλώνει σήμερα στα 77 δολάρια το βαρέλι.

Όποιος πιστεύει πως είναι τυχαία η συγκεκριμένη κατάληξη, μάλλον δεν γνωρίζει τον τόπο γέννησης του Γιώργου Παπανδρέου και τα αισθήματα της υπόλοιπης οικογένειας Παπανδρέου για τις ΗΠΑ.

Λύθηκε επιτέλους το μυστήριο της εμμονής Παπανδρέου οτι "πετρέλαια δεν έχουμε" σε καθαρά Ελληνικά εννοούσε οτι :

"Πετρέλαια δεν ΘΑ έχουμε..."

Πουλήθηκαν σε καλή τιμή πριν καν τα εξορύξουν... θα μας πούν άραγε και για τις μίζες που κανόνισαν προκειμένου να κλείσουν αυτές τις συμφέρουσες συμφωνίες ;;;

0 Εντυπωσιακά έξυπνοι οι κάδοι απο ιδιωτική εταιρία



ΚΑΙ ΟΜΩΣ...Η ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΔΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΠΡΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΛΑΜΠΑΚΙ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...