ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

0 Το πυθαγόρειο θεώρημα του Σύμπαντος


Οι Πυθαγόρειοι είχαν όλα τα «κλειδιά»


Στο ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.

Ενας Ελληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία των σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς μας σήμερα πλανήτες.


0 Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε.....

0 Mono Lake: Η «αγαπημένη» λίμνη των φωτογράφων!


Η λίμνη Mono Lake βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στα σύνορα με τη Νεβάδα, και είναι «δημοφιλής» για τις μοναδικές εικόνες και την απίστευτη ομορφιά του φυσικού τοπίου, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις αγαπημένες λίμνες των φωτογράφων αλλά και ίσως την πιο πολυφωτογραφημένη λίμνη του κόσμου!
perierga.gr - Mono Lake λίμνη: Η "αγαπημένη" των φωτογράφων!
Είναι μία από τις παλαιότερες λίμνες στον πλανήτη, καθώς πιστεύεται πως δημιουργήθηκε 760.000 χρόνια πριν, ενώ τα νερά της είναι πολύ αλμυρά και αλκαλικά, με αρκετά υψηλά επίπεδα στο pH.

0 Νέα ποιήματα του Νίκου Λυγερού...

Σε μια εποχή που κάθε τι πνευματικό έχει την τάση να χάνεται, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να γράφουν. Παραθέτουμε 4 νέα ποιήματα του Νίκου Λυγερού...

0 Και τα ακτινίδια χωρίς μεσάζοντες

Στη μάχη των φθηνών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες μπαίνει και η Βέροια, η οποία εκτός από πατάτες Νευροκοπίου θα διαθέσει ακτινίδια από το Συνεταιρισμό Ημαθίας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στους «Πολίτες της Βέροιας» και ήδη το Σάββατο, 10 Μαρτίου, θα γίνει διανομή 75 τόνων πατάτας Νευροκοπίου Δράμας, στο χώρο της λαϊκής αγοράς (παζάρι) της Βέροιας, στην περιοχή «Προμηθέας».


Ταυτόχρονα, σε
διπλανό χώρο, θα διατεθούν φθηνά ακτινίδια από παραγωγούς της περιοχής. «Μεγάλες ποσότητες ακτινιδίων παραμένουν αδιάθετες στις αποθήκες των παραγωγών μας. Έτσι, αποφασίσαμε το ερχόμενο Σάββατο, μαζί με τις πατάτες Νευροκοπίου, να διαθέσουμε -απευθείας στον καταναλωτή- ντόπια και φρέσκα ακτινίδια προς 0,50 ευρώ το κιλό και, μάλιστα, συσκευασμένα», είπε ο κ. Κενανίδης, μέλος των «Πολιτών της Βέροιας». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, έπεται συνέχει με τη διάθεση φασολιών και ρυζιού.

0 Street Art: Όταν το graffity παιρνάει σε άλλο επίπεδο

Street Art: Τα καλύτερα του 2011Η τέχνη του δρόμου (Street Art) είναι κάθε μορφή τέχνης που αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους (δρόμους, τοίχους και κτίρια).  

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα αριστουργήματα τέχνης του δρόμου που είδαμε και μας εντυπωσίασαν την χρονιά που μας αφήνει.

0 Μια εντυπωσιακή «ομελέτα» τέχνης!

perierga.gr -Μια εντυπωσιακή "ομελέτα" τέχνης!Ο καλλιτέχνης Duane Keiser εντυπωσιάζει ζωγραφίζοντας… προοδευτικά  ένα αβγό που σπάει, μέχρι να χυθεί όλο το «περιεχόμενό» του -κρόκος και ασπράδι- στο τραπέζι! Η απίστευτη time-lapse ζωγραφική σε συνδυασμό με το animation δημιουργεί -θα έλεγα- μια λαχταριστή «ομελέτα» τέχνης! Η διαδικασία, όπως φαίνεται καρέ καρέ στο ακόλουθο βίντεο, καταλήγει σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, αφού αυτό που θα δείτε είναι άκρως παραστατικό. Ο καλλιτέχνης έχει ζωγραφίσει αρχικά ένα «γερό» αβγό  και σιγά σιγά, προσθέτοντας διάφορες πινελιές, καταδεικνύει με απίστευτα πειστικό τρόπο το ράγισμα αρχικά, το σπάσιμο στη συνέχεια και τέλος το ασπράδι και τον κρόκο του αβγού να χύνονται στο τραπέζι…

0 Ποιος τελικά κυβερνά το κόσμο; Δείτε το...σε κόμικς! Απίστευτο βίντεο!

Έχετε κουραστεί,έχετε αηδιάσει,έχετε βαρεθεί να ακούτε "ειδικούς" να προσπαθούν να σας αναλύσουν τι συμβαίνει με την οικονομία,ποιος χρωστάει πόσα σε ποιον ,που πάνε όλα αυτά τα χρήματα,αλλά κυρίως από που προέρχονται;

Έχετε δίκιο.Κι επειδή είναι Κυριακή  κι όλοι δικαιούμαστε "χαλάρωση",σας προτείνουμε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.Θα  μάθετε πάρα πολλά  από τους δύο "ήρωες",οι οποίοι σε κάποια στιγμή της ιστορίας γίνονται και "300 του Λεωνίδα".


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

0 Τα λαχανικά και ποιές αρρώστιες θεραπεύουν


Η μολόχα. Ποιες αρρώστιες θεραπεύει
Η μολόχα βρασμένη όταν τρώγεται μόνη της παύει τη βραχνάδα. Μαζί δε με γάρο είναι καθαρτική. Τα φύλλα της κοπανισμένα μαζί με φύλλα ιτιάς είναι καλύτερα από όλα τα έμπλαστρα. Γιατί δεν αφήνει να γίνει φλεγμονή και σταματάει το αίμα και κλείνει τις πρόσφατες πληγές και θεραπεύει τα στραμπουλήγματα και τα κατάγματα.

Γιατρεύονται επίσης οι πληγές από τις ρογαλίδες και τα ερπετά αν κοπανίσουμε κρεμμύδια και πράσα και τα ανακατέψουμε με φύλλα μολόχας και τα βάλουμε πάνω στην πληγή. Αν αλειφτεί κανείς με χυλό από αγριομολόχα ανακατωμένο με λάδι δεν τον κεντούν οι σφήκες. Και αν κανείς κεντηθεί τον γιατρεύει ο χυλός.

0 Πολύχρωμες ντομάτες made in Crete!

Ντομάτες μαύρες, πορτοκαλί, με πράσινες αποχρώσεις και άλλες με..."τιγρέ" εμφάνιση! Αυτά είναι ορισμένα από τα υβριδικά είδη ντομάτας που καλλιεργούν στα Χανιά και στην Κρήτη οι παραγωγοί σε μια προσπάθεια να μπουν σε μια αναδυόμενη αγορά που αφορά κυρίως "γκουρμέ" εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά και όσους αναζητούν κάτι το διαφορετικό στη γεύση αλλά και στην αισθητική του φαγητού τους.

Οι καλλιέργειες αυτές που ακόμα βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο, αφήνουν ένα καλύτερο εισόδημα στον παραγωγό καθώς οι "χρωματιστές" βιολογικής καλλιέργειας ντομάτες πουλιούνται σε τιμή σχεδόν διπλάσια από τις κόκκινες βιολογικές ντομάτες. Ένας τέτοιος παραγωγός είναι ο κ. Κώστας Κρεμμύδας, τεχνολόγος γεωπόνος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιολογική Γεωργία, που παράγει και εμπορεύεται βιολογικά προϊόντα.

0 Δημητσάνα-η μπαρουταποθήκη του Έθνους

Κατά περιόδους έχω αναφερθεί με εγγραφές στα όμορφα, γραφικά αλλά και ιστορικά χωριά του νομού Αρκαδίας, όπως η Καρύταινα, η Στεμνίτσα, το Χρυσοβίτσι, ο  Κοσμάς
Με τη σημερινή εγγραφή θα επισκεφτούμε την Δημητσάνα.
Η Δημητσάνα είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο 950 μέτρων. Έχει μια θαυμάσια θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου.

0 Αγανακτισμένοι εξαιτίας της κρίσης και οι Έλληνες μαθητές

Θυμός, δυσαρέσκεια, αβεβαιότητα: αυτά χαρακτηρίζουν τους Έλληνες μαθητές στη διάρκεια του σχολικού τους βίου, αισθήματα που εντείνονται όσο πλησιάζει ο χρόνος αποφοίτησης.

Τα συμπεράσματα πανελλαδικής έρευνας για τις αναπαραστάσεις βίας στα σχολεία της επικράτειας που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο πλαίσιο ημερίδας της Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Ζάππειο είναι αποκαλυπτικά όχι μόνο για τις διαστάσεις του φαινομένου της σχολικής βίας..........
αλλά και για την συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες νέοι και έφηβοι.

0 Η ιστορία του Σταυρόλεξου

Το πρώτο σταυρόλεξο δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1913 στην εφημερίδα Κόσμος της Νέας Υόρκης. Δημιουργήθηκε από τον Άρθουρ Γουάιν, έναν άγγλο δημοσιογράφο που επιμελείτο τη σελίδα ψυχαγωγίας της εφημερίδας. Αφού είχε εξαντλήσει και ανακυκλώσει όλα τα διαθέσιμα παζλ της εποχής εκείνης, δημιούργησε ένα γρίφο σε σχήμα ρόμβου, που έμοιαζε αρκετά με το σημερινό σταυρόλεξο.

Ο Γουάν δεν πίστευε στα μάτια του, όταν την επομένη της κυκλοφορίας της η εφημερίδα κατακλύστηκε από εκατοντάδες γράμματα αναγνωστών, που ζητούσαν επιτακτικά και νέα σταυρόλεξα. Η σταυρολεξομανία είχε αρχίσει, κι έφθασε στο αποκορύφωμά της στην Αμερική μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.


0 Η βασική διαφορά πλούσιων και φτωχών

Πλούσιοι και φτωχοίΤελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;

0 Κερσετίνη: Βάλτε το κρεμμύδι στη διατροφή σας

Η κερσετίνη (quercetin, μερικές φορές γράφεται κουερσετίνη) ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα φλαβονοειδή ανακαλύφθηκαν στη δεκετία του 1930 και μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί πάνω από 4,000 μόρια. Έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον διότι έχουν αντι-μικροβιακή δράση. Εξ’ αυτών ένα πολλά υποσχόμενο φλαβονοειδές είναι η κερσετίνη. Στη δυτική διατροφή η πρόσληψη φλαβονοειδών είναι περίπου 20-50 mg την ημέρα. Από αυτά περίπου 13 mg είναι τύπου κερσετίνης.

Στις φυσικές πηγές κερσετίνης συμπεριλαμβάνονται το μήλο (φλούδα), τα μούρα, το σταφύλι, το μαύρο και πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Βέβαια αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο πόση ποσότητα κερσετίνης περιέχι ένα φρούτο ή λαχανικό αλλά πόσο απορροφά το ανθρώπινο σώμα. Η καλύτερη διατροφική πηγή κερσετίνης είναι το κρεμμύδι, και κυρίως το κόκκινο, από το οποίο το σώμα απορροφά τρεις φορές περισσότερο τη ποσότητα που μπορεί να απορροφήσει ένα μήλο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...