ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

0 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.

0 2 Σπάνια Video : Ο μυστηριώδης Tίγρης της Τασμανίας


Η Τασμανία φιλοξενούσε τη θυλακίνη, γνωστή με την ονομασία «τίγρης της Τασμανίας». Ένα ζώο μυστηριώδες, μισός λύκος και μισή τίγρη,με κεφάλι ενός μεγαλόσωμου σκύλου, και το πίσω μέρος του που μοιάζει με αυτό της ύαινας να καλύπτεται από λωρίδες σαν της τίγρης. 
   Όπως περιγράφεται αυτό το ζώο φέρνει στο μυαλό μας  μυθικά πλάσματα ,τον Μινώταυρο κλπ. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Το συγκεκριμένο ζώο   ήταν  υπαρκτό. 


Δείτε τα  Video

0 Φουκουσίμα. Η σιωπηλή παγκόσμια βόμβα.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Δέκα μήνες περίπου έχουν περάσει από την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Fukushima και η κατάσταση είναι ακόμα πάρα πολύ σοβαρή. Η διάχυση της ραδιενεργούς σκόνης παγκοσμίως είναι αρκετά εκτεταμένη. 
Πριν από μερικές μέρες σε μετρήσεις που έγιναν στο S. Louis του Missouri των ΗΠΑ μετρήθηκαν σε μετρητή Geiger 349,5 CPM (κρούσεις ανά λεπτό) ή 3495 κατά την διάρκεια των 10 λεπτών με επίπεδο συναγερμού τα 100 CPM για την ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα συναγερμού, όταν πρόκειται για μικρά ραδιενεργά σωματίδια στον αέρα.

0 Health Tips: Φάε απ’ έξω, αλλά υγιεινά…

Health Tips: Φάε απ' έξω, αλλά υγιεινά...
Είναι αρκετές οι φορές που δεν έχουμε καμία όρεξη να ετοιμάσουμε κάτι να φάμε και καταφεύγουμε στην παραγγελία φαγητού απ’έξω. Παρόλο που οτιδήποτε φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι είναι πιο υγιεινό από αυτό που θα παραγγείλουμε απ’ έξω, υπάρχουν τρόποι να κάνουμε το delivery λίγο καλύτερη επιλογή και να το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις.

0 Ντροπή και αίσχος κ. Τζαβέλλα

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΤην στιγμή που ξένοι υπερασπίζονται την Ελλάδα, η Ελληνίδα βουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλλα, είπε  στο ευρωκοινοβούλιο ότι οι Έλληνες δεχόμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα της Ευρώπης προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μα πόσο ζώον πρέπει να είσαι για να πεις κάτι τέτοιο αντί να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου;;;

0 Φαινόμενο Νοστράδαμος-Αφανισμός 2012 (Ντοκιμαντέρ)

Προέβλεψαν άραγε οι Μάγια ένα βίαιο τέλος στις 21 Δεκεμβρίου 2012;

Η συγκεκριμένη ημερομηνία, στην οποία συμβαίνει και η χειμερινή ισημερία, συμπίπτει με μια εξαιρετικά σπάνια γαλαξιακή ευθυγράμμιση που πραγματοποιείται κάθε 26 χιλιετίες!

Για χιλιάδες χρόνια διάφοροι προφήτες προέβλεπαν το τέλος του κόσμου. Περισσότεροι από ένας λένε ότι η Αποκάλυψη πλησιάζει... Η θεωρητική σύγκλιση των προφητειών της Δευτέρας Παρουσίας και των σημερινών γεγονότων ονομάζεται φαινόμενο Νοστράδαμου.

Δείτε το Ντοκιμαντέρ:

0 Ο ύπνος και τα όνειρα, δρουν ως... ψυχοθεραπεία!

Την δυνατότητα των ονείρων να απαλύνουν δυσάρεστες και επώδυνες αναμνήσεις, εντόπισαν ερευνητές ου Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
  Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας οι επιστήμονες με τη βοήθεια της της μαγνητικής τομογραφίας, προσπάθησαν να "φωτίσουν" τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου αναμνήσεις δυσάρεστων ή τραυματικών γεγονότων που μας έχουν συμβεί!
  Όπως διαπίστωσαν όταν κοιμόμαστε μετά από κάποια επώδυνη εμπειρία, κατά τη διάρκεια του ύπνου REM - δηλαδή στη φάση του ύπνου κατά την οποία ονειρευόμαστε- παρατηρείται μικρότερη δραστηριότητα στην αμυγδαλή του εγκεφάλου και αυξημένη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό! Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερο συναίσθημα και περισσότερη λογική, γεγονός που κατά τους ερευνητές αποδεικνύει της σύνδεση μεταξύ ονείρων και μνήμης.

0 Το παιδικό σχέδιο: Η κρυφή γλώσσα των παιδιών

Η ζωγραφική με κάθε είδους υλικά αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες, αν όχι από τις πιο αγαπημένες, δραστηριότητες των παιδιών. Συγκεντρωμένοι στην κόλλα μπροστά τους, οι μικροί καλλιτέχνες αρπάζουν το μολύβι ή τον μαρκαδόρο και με σιγουριά, σχεδιάζουν τον δικό τους κόσμο. Δεν τους προβληματίζει, ούτε τους αγχώνει αν θα είναι σωστές οι φόρμες και τα σχήματα. Εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο αυτό που αντιλαμβάνονται, αυτό που βλέπουν, αυτό από το οποίο επηρεάζονται και αυτό έχει σημασία.

Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, το παιδικό σχέδιο αποτελεί μια κρυφή γλώσσα για το παιδί, το οποίο εκφράζεται περισσότερο με το σχέδιο, το παιχνίδι και τα όνειρα, και λιγότερο με την ομιλία. Δεν είναι τυχαίο που οι ψυχολόγοι και οι νευρο-ψυχίατροι χρησιμοποιούν το σχέδιο κατεξοχήν ως μέσο για να ερευνήσουν τα προβλήματα που πιθανόν προκύπτουν κατά την ανάπτυξη του παιδιού. 

0 Βουδαπέστη: cheap and chic!

Ατμοσφαιρική, κοσμοπολίτικη, ιδιαίτερη αλλά πάνω από όλα διόλου προσκολλημένη στο παρελθόν, η εντυπωσιακή Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και του κράτους των Μαγυάρων, αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να επισκεφθούν την κεντρική Ευρώπη χωρίς να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη…


Αψβούργοι, Μαγυάροι, Τούρκοι και σοβιετικοί προσπάθησαν μάταια να την κατακτήσουν και να ενώσουν ό,τι χωρίζει εδώ και αιώνες ο ήρεμος Δούναβης. Ξεκλέψτε μερικά λεπτά από τη δουλειά σας και ελάτε να πάμε μαζί μια –εικονική- βόλτα στα δρομάκια μιας πόλης με έντονο παρελθόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον…

0 Διάσωση ενός μικρού λιονταριού

Διάσωση ενός μικρού λιονταριού (5pics)

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της μητέρας του μικρού λιονταριού, το οποίο παγιδεύτηκε σε μια απότομη πλαγιά με κίνδυνο της ζωής του. Αμέσως η μητέρα του έβγαλε μια κραυγή για βοήθεια και άλλες λέαινες έτρεξαν κοντά της...

1 Βρέθηκε Μαθουσάλας στη Βέροια

Αν δεν είναι ρεκόρ μακροζωίας, αυτό και ίσως Παγκόσμιο, τότε τι είναι; Κοιμητήριο Βέροιας ο τόπος και σήμερα 23-11-2011 ο χρόνος. Για δυσάρεστο γεγονός, βρέθηκα στις αιώνιες κατοικίες, πολλών Δημοτών της Βέροιας. Όταν είδα τον σκαλιστό και παλαιό, ογκώδη σταυρό, δεν το πίστευα. Κι όμως, Ήταν σκαλιστά τα γράμματα και δεν επιδέχονταν λαθροχειρία. Ετών...

0 Moνο στην Αμερικη…


0 Γιατί η Φινλανδική εκπαίδευση θεωρείται η καλύτερη του κόσμου;

Ακούγεται συχνά από εκπαιδευτικούς και μη, ότι η Φινλανδική εκπαίδευση θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου.


Τι σημαίνει καλύτερη εκπαίδευση; Ότι οι μαθητές γίνονται καλύτεροι άνθρωποι γενικά και αόριστα; Ότι γίνονται πιο έξυπνοι; Ότι είναι μεγαλύτερο και καλύτερο το ποσοστό των επιστημόνων στην χώρα που έχει καλύτερη εκπαίδευση; Ότι η χώρα έχει πιο πολλούς νομπελίστες ή λογοτέχνες; Λιγότερη εγκληματικότητα; Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να απαντηθούν από κάποιον ειδικό.



Ο Alan Lishness όπως διαβάζουμε στο μίνι βιογραφικό του στο βίντεο του Tedx είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό ενός επιστημονικού εκπαιδευτικού προγράμματος στο Maine των ΗΠΑ και το όραμά του είναι να έχουν όλοι οι πολίτες κριτική σκέψη, να ξέρουν να συνεργάζονται, να εκπαιδεύονται συνεχώς και να αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις. Πιστεύει στο Φινλανδικό πρότυπο εκπαίδευσης όπου οι δάσκαλοι είναι πιο καλά προετοιμασμένοι στο να διδάξουν, όπου χαίρουν υψηλής επαγγελματικής εκτίμησης και έχουν αυτονομία στις τάξεις τους!

0 Πως οι πολυεθνικές απαξιώνουν το νερό της βρύσης

Τις τελευταίες δεκαετίες το νερό, από ένα φυσικό και ευρέως διαθέσιμο αγαθό, έχει μετατραπεί σε ένα εμπορεύσιμο και συχνά ιδιαίτερα ακριβό προϊόν. Σήμερα στον πλανήτη 1.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πηγές καθαρού νερού και η υπερκατανάλωση του δυτικού κόσμου οξύνει το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.
Η κρίση του νερού κι η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι και ένας από τους λόγους που οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο εμφιαλωμένο νερό, οι πωλήσεις του οποίου έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία εικοσαετία.
Υπολογίζεται πως 200 δισεκατομμύρια μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού το χρόνο πωλούνται παγκοσμίως ενώ μόνο στις ΗΠΑ οι πωλήσει αυτές φτάνουν τα 50 δισεκατομμύρια μπουκάλια ετησίως. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μέση κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού είναι 109 λίτρα ανά άτομο ενώ σε παγκόσμια κλίμακα καταναλώνονται 115.000.000 κυβικά μέτρα. Τα κέρδη της βιομηχανίας μεταλλικού νερού αγγίζουν τα 60 δισεκατομμύρια ενώ τη μερίδα του λέοντος κατέχουν εταιρείες κολοσσοί όπως η Nestle, η Coca Cola και η Pepsi.

0 Παρίσι- Η μεγάλη πλημμύρα του 1910


Στα τέλη του Ιανουαρίου του 1910 μετά από μήνες μεγ'αλης βροχόπτωση ο Σηκουάνας πλημμύρισε τη γαλλική πρωτεύουσα. 'Όταν το νερό υπερχείλισε από τους υπονόμους  προς τα πάνω και από τις σήραγγες του μετρό το κακό δεν άργησε να γίνει. Τα νερά υπερχείλισαν από τις όχθες του ποταμού μέσα στην πόλη. Δείτε τις σπάνιες εικόνες...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...