ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

0 Θα στεκόσασταν σε αυτό το σημείο;


Θα στεκόσασταν σε αυτό το σημείο; (1)

Βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία θα έχετε ήδη αρχίσει να τρέμετε στην ιδέα ή να αναρωτιέστε αν η εικόνα έχει υποστεί επεξεργασία.

 Το σημείο είναι αληθινό και πρόκειται για το εύστοχα ονομασμένο «Potato Chip Rock» (δηλαδή βράχος που μοιάζει με… πατατάκι), ένα μοναδικό φυσικό πέτρινο περβάζι το οποίο βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο.

0 Το πείραμα που έλυσε το πρόβλημα της φτώχειας...

– Πέτυχε, αλλά δεν εφαρμόστηκε

Φανταστείτε μία πόλη στης οποίας τους κατοίκους η κυβέρνηση θα πρόσφερε σταθερό εισόδημα διαβίωσης, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν και τι έκαναν. Αυτό ακριβώς συνέβη πειραματικά, για μία χρονική περίοδο 4 ετών κατά τη δεκαετία του 1970, στον Καναδά, όταν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να διασφαλίσουν ένα εγγυημένο μίνιμουμ εισόδημα στις φτωχότερες οικογένειες της πόλης Ντοφίν της Μανιτόμπα.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος στη μικρή πόλη αγροτών, καθώς η καναδική κυβέρνηση για άγνωστους λόγους προτίμησε να μη δημοσιοποιήσει τα πορίσματα.

0 13 τρομακτικά μέρη που γυρίστηκαν ταινίες

Το να τρομάξει ο σκηνοθέτης το κοινό είναι εύκολο. Αν βρει και το κατάλληλο μέρος, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη. Τα μέρη που θα δείτε δεν είναι όλα στοιχειωμένα, αλλά θα μπορούσαν να είναι!

1. Danvers State Hospital, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ


Ο Brad Anderson γύρισε την ταινία "Session 9" στο Danvers State Hospital, ένα εγκαταλελειμμένο ψυχιατρικό άσυλο στη Μασαχουσέτη στοιχειωμένο από τον πόνο των τροφίμων και των "θεραπειών" που υπέστησαν. Υπόγειες στοές συνέδεαν τα κτήρια, το τέλειο μέρος για να μεταφερθούν πέντε άντρες για να καθαρίσουν το μέρος και να σιγά-σιγά να τρελαθούν.

0 Hangover III: Η τρελοπαρέα σε νέες περιπέτειες! (HD Trailer)


Hangover III

Η θεότρελη παρέα που μας χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου επιστρέφει δριμύτερη με το τρίτο μέρος της τριλογίας Hangover, σε ένα ακόμα ρεσιτάλ χάους και τραγικών αποφάσεων!

Δείτε το trailer του Hangover III που θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Μαΐου.


0 Υπόγεια Θεσσαλονίκη, η πόλη κάτω από την πόλη

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά πολλά από τα σημαντικά ευρήματα που έρχονται καθημερινά στο φως, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του μετρό. Έως τώρα έχουν βρεθεί 3000 τάφοι, 5000 αγγεία, 1500 κοσμήματα, καθώς επίσης 8 χρυσά στεφάνια που είναι αντίστοιχα εκείνων των ανασκαφών της Βεργίνας.

Ο Νίκος Ασλανίδης και ο φακός της εκπομπής Αληθινά σενάρια ΕΤ3 καταγράφουν σπάνιες εικόνες από έναν ολόκληρο υπόγειο κόσμο

0 Σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Ποιος ήταν ο Ούγκο Τσάβες. Ο βίος και τα έργα του ηγέτη της Βενεζουέλας που έφυγε από τη ζωή

Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1954 στη Βενεζουέλα. Εκπαιδεύτηκε σε ένα από τα πλέον σκληροτράχηλα σώματα του στρατού, τους αλεξιπτωτιστές.
Υπηρέτησε ως στρατιωτικός και εξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας για πρώτη φορά το 1998.


Ένα αποτυχημένο πραξικόπημα
Στα 1983 ίδρυσε το Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200 (Movimiento Bolivariano Revolucionario 200, MBR-200). Περίπου 10 χρόνια μετά, στις 4 Φεβρουαρίου 1992, ο Τσάβες με άλλα κορυφαία στελέχη του MBR-200 έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Κάρλος Άντρες Πέρες. Η ανατροπή του καθεστώτος απέτυχε... και η στάση άφησε πίσω 18 νεκρούς και 60 τραυματίες. Οι Μπολιβαριανοί όμως δεν πτοήθηκε και επιχείρησαν ακόμη μια απόπειρα ανατροπής του Πέρες το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ο Τσάβες ήταν ήδη στη φυλακή λόγω του πρώτου στασιασμού, είχε όμως καθοδηγητικό ρόλο στο κίνημα. Και η δεύτερη απόπειρα, απέτυχε.


Από το χακί, στην εξουσία
Το 1994, ο τότε πρόεδρος Ραφαέλ Καλντέρα, του χορήγησε αμνηστία. Αμέσως, ο Τσάβες ανασύστησε το MBR, μόνο που για να απαλλαγεί από τις όποιες αμαρτίες του παρελθόντος, το κίνημα μετετράπη σε πολιτικό κόμμα με το όνομα “Κίνημα για την Πέμπτη Δημοκρατία”.

0 Tα 5 ελληνικά ΑΕΙ που είναι στα καλύτερα διεθνώς...

Tα 5 ελληνικά ΑΕΙ που είναι στα καλύτερα διεθνώς...
Στο 3% της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων βρίσκονται και ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με τη μελέτη της ισπανικής παγκόσμιας κατάταξης «webometrics». Πρώτο ανάμεσά τους στην Ελλάδα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο καλύτερο 1% παγκοσμίως.

Η κατάταξη αυτή, την οποία και παρουσίασε το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (πανεπιστημιακοί από την Πάτρα) παρουσιάζει πέντε πανεπιστήμια της Ελλάδας (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών), στο καλύτερο 3% της παγκόσμιας κατάταξης. Σύμφωνα με την ίδια λίστα, τρία ακόμη πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πανεπιστήμια Αιγαίου, Ιωαννίνων και Δημοκρίτειο Θράκης) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης.

Για πρώτη φορά στο 10% των καλύτερων ανώτατων ιδρυμάτων εμφανίζονται όμως και δύο ΤΕΙ, το Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αυτό της Πάτρας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...