ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

0 13 τρομακτικά μέρη που γυρίστηκαν ταινίες

Το να τρομάξει ο σκηνοθέτης το κοινό είναι εύκολο. Αν βρει και το κατάλληλο μέρος, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη. Τα μέρη που θα δείτε δεν είναι όλα στοιχειωμένα, αλλά θα μπορούσαν να είναι!

1. Danvers State Hospital, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ


Ο Brad Anderson γύρισε την ταινία "Session 9" στο Danvers State Hospital, ένα εγκαταλελειμμένο ψυχιατρικό άσυλο στη Μασαχουσέτη στοιχειωμένο από τον πόνο των τροφίμων και των "θεραπειών" που υπέστησαν. Υπόγειες στοές συνέδεαν τα κτήρια, το τέλειο μέρος για να μεταφερθούν πέντε άντρες για να καθαρίσουν το μέρος και να σιγά-σιγά να τρελαθούν. Ο Anderson δήλωσε για το μέρος, "Βρήκα πολλά τρομακτικά ιατρικά εργαλεία και έναν ζουρλομανδύα... Ακόμα και αν είσαι σκεφτικός με το υπερφυσικό, το μέρος είναι βαριά συναισθηματικό."


2. The Dakota, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Αυτό το κτήριο στο Upper West Side ήταν το πλατό για το "Μωρό της Ρόζμαρι" του Πολάνσκι, και αργότερα ήταν ο τόπος όπου δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον.


3. Νησί Roosevelt, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το όμορφο νησί που βρίσκεται λίγο έξω από το Μανχάταν ήταν μέρος που παλιότερα υπήρχαν πολλά νοσοκομεία. Αν και το Dark Water του Although Walter Salles δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως το μέρος, ο σεναριογράφος Rafael Yglesias εμπνεύστηκε από το νησί.


4. Georgetown, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ


Η νεαρή δαιμονισμένη του Εξορκιστή, δεν ήταν το μόνο τρομακτικό πράγμα της ταινίας. Ο Πάτερ Karras βρήκε πρόωρο τέλος στα απότομα σκαλοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για εξάσκηση.


5. St. Louis Cemetery No. 1, Νέα Ορλεάνη


Πολές σκηνές ταινιών έχουν γυριστεί σε αυτό το νεκροταφείο. Η πιο διάσημη είναι το Ξένοιαστος Καβαλάρης (Easy Rider), όπου ο Wyatt (Peter Fonda) και ο Billy (Dennis Hopper) ρίχνουν οξύ και κάνουν διάφορα με κάτι φίλες.


6. Hanging Rock, Βικτόρια, Αυστραλία


Στην ταινία Picnic at Hanging Rock, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Joan Lindsay, μερικά περίεργα κορίτσια εξερευνούν σε ένα ταξίδι τον διάσημο γεωλογικό σχηματισμό της Αυστραλίας στο Macedon Ranges.


7. Devil's Tower National Monument, Ουαϊόμινγκ


Ο Steven Spielberg χρησιμοποίησε τον σχηματισμό στο "Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου" (Close Encounters of the Third Kind)σαν πιθανό μέρος εξωγήινης δραστηριότητας, αλλά είναι θρησκευτικό μέρος της φυλής Lakota και άλλων Ιθαγενών Αμερικανών.


8. Amargosa Opera House and Hotel, Καλιφόρνια


Βρίσκεται στην Death Valley και χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του David Lynch "Lost Highway". Μπορεί να είναι στοιχειωμένο.


9. Bagdad Cemetery, Leander, Τέξας


Εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας "Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι" (Texas Chainsaw Massacre).


10. Λονδίνο

Στο 28 Days Later, ο Cillian Murphy ξυπνά μόνος του στο νοσοκομείο, μετά από μια επίθεση ζόμπι και είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που επιβίωσαν.


11. Monroeville Mall, Πενσιλβανία


Το εμπορικό κέντρο εμφανίζεται στην ταινία "Dawn of the Dead". Το σίκουελ του Night of the Living Dead του George A. Romero γυρίστηκε στο Monroeville Mall, όπου κατέφυγαν τέσσερις επιζώντες από μια επίθεση ζόμπι.


12. Yankee Pedlar Inn, Κονέκτικατ


Ο σκηνοθέτης Ti West έμενε στο Yankee Pedlar Inn ενώ γυρνούσε το The House of the Devil, και τα όσα παράξενα συνέβαιναν στο μικρό πανδοχείο τον ενέπνευσαν για την επόμενη ταινία του, το The Innkeepers. Γύρισε όλο το The Innkeepers στο Pedlar.


13. Santa Cruz Boardwalk, Καλιφόρνια


Στο The Lost Boys, στους βρικόλακες της Santa Carla αρέσει να κάνουν βόλτα στο πάρκο όταν πέσει η νύχτα. Το The Lost Boys γυρίστηκε μέσα και γύρω από το Santa Cruz.

Ξωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...