ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

0 Λείψανα σκύλου που έζησε 14.000 χρόνια π.Χ. βρέθηκαν στην Ελβετία

Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν σε ένα σπήλαιο της Ελβετίας τα απολιθωμένα οστά και δόντια ενός σκύλου που ενδέχεται να είναι τα παλαιότερα αυτού του είδους που έχουν βρεθεί ποτέ.

"Κατά τη διάρκεια μιας νέας ανάλυσης ταυτοποιήσαμε τμήματα του κρανίου και των δοντιών ενός οικόσιτου σκύλου. Ένα μεγάλο τμήμα της άνω σιαγόνας χρονολογήθηκε στα ...
14.100-14.600 π.Χ.", διευκρινίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν στο επιστημονικό περιοδικό "Διεθνής Επιθεώρηση Οστεοαρχαιολογίας".

Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ATS τα απολιθωμένα οστά είχαν βρεθεί, μαζί με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, το 1873 σε ένα σπήλαιο του Κέσλερλοχ, στο καντόνι του Σαφχάουζεν. Μόλις πέρσι όμως οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν να τα εξετάσουν από κοντά.

Βέλγοι αρχαιολόγοι είχαν υποστηρίξει ότι εντόπισαν το κρανίο ενός σκύλου ηλικίας 30.000 ετών όμως ο ερευνητής Χάνες Ναπεριάλα εξέφρασε αμφιβολίες για την ανακάλυψη αυτή λέγοντας ότι "τα δόντια μοιάζουν πολύ με αυτά του λύκου" ενώ αυτά του Σαφχάουζεν διαφέρουν κατά πολύ.\

nooz.gr

0 Εταιρεία κατηγορείται για παράνομη αλιεία 280.000 καρχαριών

Μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορεί εταιρεία ότι ψάρεψε παράνομα 280.000 καρχαρίες μέσα σε διάστημα ενός έτους στα ανοιχτά της Πολιτείας Παρά της Βραζιλίας με σκοπό να τροφοδοτήσει με τα πτερύγιά τους την προσοδοφόρα ασιατική αγορά.

Το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης (IJA στα πορτογαλικά) προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση ύψους...

800 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Sigel do Brasil Comercio, η οποία κατηγορείται ότι προώθησε στην αγορά 25 τόνους πτερυγίων καρχαριών και άλλων ψαριών.

"Επειδή δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την αξία της ζωής, υπολογίσαμε τις επιπτώσεις (της εντατικής αλιείας) στο οικοσύστημα", δήλωσε ο διευθυντής της IJA, Κριστιάνο Πατσέκο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Παρά, από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010 η εταιρεία ψάρεψε 280.000 καρχαρίες για να πουλήσει τα πτερύγιά τους σε χώρες της Ασίας. Ο Πατσέκο υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής.


Η εμπορική αξία των πτερυγίων είναι πολύ μεγαλύτερη από το υπόλοιπο σώμα των καρχαριών. Πολύ συχνά, αφού αφαιρεθούν τα πτερύγια, ο καρχαριάς ξαναρίχνεται στη θάλασσα, μολονότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

2 Βρέθηκαν σπάνια απολιθώματα εκατομμυρίων ετών στη Ρόδο!

Απολιθώματα εκατομμυρίων ετών ανακάλυψαν στη Ρόδο επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάμεσά τους δέντρα, κοράλλια, αλλά και απομεινάρια από ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις!

  Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ερευνητικής ομάδας, με επικεφαλής τον καθηγητή Παλαιοβοτανικής - Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελο Βελιτζέλο, τα ευρύματα αποτελούν ένα σπάνιο παλαιοντολογικό υλικό και η ανακάλυψή τους είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε....
επιστημονικά δεδομένα για τη γεωιστορική εξέλιξή συγκεκριμένων ειδών, από εκατομμύρια χρόνια πριν μέχρι σήμερα.

Τι ανακαλύφθηκε στη Ρόδο

  Σημαντικό εύρημα θεωρούνται τα δόντια καρχαριών, ειδικότερα του άσπρου καρχαρία, ενώ στο Πλημμύρι και την Κατταβιά εντοπίστηκαν ευρήματα από ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. Στον Προφήτη Ηλία και στο Φαληράκι, βρέθηκαν κοράλλια ηλικίας 160 εκατομμυρίων ετών και στην Καλλιθέα ένα νέο είδος κουκουναριού με μήκος εως 40 εκατοστά! 

Τι σημαίνουν τα ευρύματα για το κλίμα που επικρατούσε στο νησί.

  Τα ευρύματα αυτά, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια στη Ρόδο επικρατούσαν χειμώνες με  θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο το κλίμα στη Ρόδο ήταν υποτροπικό, με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούσαν τους 18 βαθμούς Κελσίου.
  Τα μοναδικής αξίας απολιθώματα, θα τοποθετηθούν στο παλαιοντολογικό μουσείο που κατασκευάζεται στην περιοχή "Λιβάδα" του Αρχαγγέλου και θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2011.

0 Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη!

Όταν η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία που βλέπετε (κλικ για μεγέθυνση) όλοι μίλησαν για ένα μοναδικό παιχνίδι της φύσης! Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το HiRISE, High Resolution Imaging Science Experiment, την πιο ισχυρή κάμερα που έχει σταλεί ποτέ σε άλλο πλανήτη και όπως μπορείτε να δείτε, σε αυτήν φαίνεται η επιφάνεια του πλανήτη Άρη να είναι σκεπασμένη από... δέντρα!
  Οσο προσεχτικά κι αν κοιτάξει κανείς την εικόνα που τράβηξε το διαστημικό σκάφος της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, θα δει σειρές από ....
κωνοφόρα δέντρα πάνω στους λόφους του Άρη!
  Αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε μία τέτοια ανακάλυψη, για την έρευνα εξωγήινης ζωής αλλά και πλανητών που θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν στο μέλλον! Δυστυχώς όμως, αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά οφθαλμαπάτη! Μία μοναδικής ομορφιάς παρειδωλία αφού τα "δέντρα" είναι στην πραγματικότητα ίχνη από φερτές ύλες, που δημιουργούνται από τις κατολισθήσεις, όταν οι πάγοι λιώνουν στον Άρη, την άνοιξη.

  Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η φωτογραφία  απεικονίζει αμμόλοφους σκεπασμένους από ένα λεπτό στρώμα παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα, ή ξηρού πάγου, περίπου 400 χλμ. νοτιότερα από το βόρειο πόλο του πλανήτη. Καθώς το παγωμένο διοξείδιο λιώνει, δημιουργεί την ψευδαίσθηση των δέντρων πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη.

0 Το μικρότερο άλογο στον κόσμο!

 H Thumbelina (Τοσοδούλα) είναι επίσημα το μικρότερο άλογο του κόσμου. Είναι μικροσκοπική και χαριτωμένη. Ζυγίζει 27 κιλά, έχει ύψος 43 εκατοστά κι όμως είναι άλογο!
 Δεν έχει τη δυνατότητα να είναι πρωταθλήτρια σε άλματα, αλλά δεν την νοιάζει διότι από το 2006 που ήταν πέντε χρονών εισήλθε στο Guinness Book of Records, σαν το μικρότερο άλογο στον κόσμο!
 Γεννήθηκε σε ένα αμερικάνικο αγρόκτημα από ανθρώπους που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή μικρών αλόγων. Κανονικά αυτά τα άλογα όταν μεγαλώνουν ζυγίζουν 250 lb και φτάνουν στο ύψος τις 34 ίντσες.
 Η Thumbelina όμως, από την ώρα που γεννήθηκε ήταν ....
σαφές ότι δεν θα έφτανε σε αυτά τα μεγέθη. Είχε το μέγεθος ενός νεογέννητου μωρού και τελικά το βάρος της έφτασε στις 60 lb.
 Το μέγεθός της εξηγείται ως νανισμός. Αυτό την κάνει να την χαρακτηρίζουν μικροσκοπική μινιατούρα. Προτιμά να κάνει παρέα με σκυλιά της ράτσας σπάνιελ, παρά με άλλα άλογα που όπως κι η ίδια καλπάζουν και ζουν στην φάρμα των 150 στρεμμάτων της οικογένειας Goessling στο  Saint Louis.
 Ο Michael Goessling, των οποίων οι γονείς Kay και Paul αναπαράγουν τα μικροσκοπικά άλογα λέει: «Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπική, που φοβόμασταν ότι δεν θα τα κατάφερνε. Τα πόδια της είναι αναλογικά μικρότερα από το σώμα και το κεφάλι της και γι΄αυτό το λόγο φόρεσε ειδικά ορθοπεδικά εξαρτήματα για πολύ καιρό. Την αγαπάμε όμως τόσο πολύ που δεν θα την θέλαμε διαφορετική. Την θέλουμε έτσι όπως είναι και την φωνάζουμε Μίνι - Μίνι».
 Η οικογένεια Goessling ειδικεύεται στην εκτροφή αλόγων «μινιατούρα», αλλά ποτέ δεν είχαν ένα τόσο μικροσκοπικό άλογο. Είναι μια διασημότητα στην πόλη της.
 Τρέφεται με μία χούφτα σανό δύο φορές την ημέρα. Τα κανονικά σε μέγεθος άλογα ζουν γύρω στα 35 χρόνια αλλά η Thumbelina δεν αναμένεται να ζήσει πάνω από τα 17.
 Μπορεί να τεκ��οποιήσει, αλλά η οικογένεια δεν την αφήνει γιατί το θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία της. Φοβούνται τις πιθανές επιπλοκές και δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Επίσης πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό το γονίδιο του νανισμού να περάσει στις μελλοντικές γενιές.
 Η Thumbelina επίσης καταφέρνει να δίνει χαρά σε παιδιά με προβλήματα υγείας. Επισκέπτεται με τ΄αφεντικά της νοσοκομεία και διάφορα ιδρύματα και χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης από φιλανθρωπικά ιδρύματα για την συγκέντρωση χρημάτων.

Δείτε το βίντεο με την Thumbelina ή Τοσούλα:

0 Ο άντρας που έχασε ένα τμήμα του κεφαλιού του, αλλά επέζησε!

 Ο Αλαν Χιντ (στη φωτογραφία) είναι ένας 28 χρονος άντρας που έχει εντυπωσιάσει την ιατρική κοινότητα. Οπως φαίνεται και στην εικόνα, αν και έχασε ένα ολόκληρο τμήμα του κρανίου του σε εργατικό ατύχημα, κατάφερε να επιβιώσει!
  Ο Άλαν, εργαζόταν σε σφαγεία ζώων και δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία εργασίας στον κλάδο των κατασκευών. Πριν από τρία χρόνια, όμως, για να συμπληρώσει το μεροκάματό του,  συμμετείχε στην κατεδάφιση ενός κτιρίου στη Βρετανία.
 Χωρίς καμμία εκπαίδευση και κυρίως χωρίς....
μέτρα προστασίας, τοποθετήθηκε από τον επόπτη των εργασιών στην ταράτσα του κτιρίου και περίμενε οδηγίες. Μία λάθος κίνηση, σε συνδιασμό με την απειρία, τον οδήγησαν στο κενό από ύψος 7,5 μέτρων, αλλάζοντας τη ζωή του για πάντα!
  Πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολυπληθή καταγμάτων στο κρανίο, ένα άσχημα σπασμένο σαγόνι, ένα κομμένο οπτικό νεύρο που τον άφησε τυφλό από το ένα μάτι, μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, νεφρική βλάβη και κώφωση από το ένα αυτί, συνέθεταν την κλινική εικόνα του άλαν όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!
  Ακολούθησαν τρεις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσει και έξι μήνες μετά την πτώση του, οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα τμήμα τιτανίου για να αντικαταστήσουν ένα μεγάλο μέρος του κρανίου που είχε καταστραφεί!
  Αμέσως μετά, ο τυχερός- άτυχος άντρας, ξεκίνησε διακστικό αγώνα εναντίον του εργοδότη του για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη. Πριν από λίγες ημέρες, το δικαστήριο δικαίωσε τον Άλαν, καταδικάζοντας τον επικεφαλής των εργασιών, που επέτρεψε στον ανεκπαίδευτο εργάτη να πάρει μέρος σε μία τόσο επικίνδυνη κατεδάφιση!

0 Ηταν να μην απογειωθεί το ηλιακό αεροπλάνο!

Το πρώτο ηλιοκίνητο αεροσκάφος, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές του «δεν σταματάει ποτέ να πετάει», έσπασε πριν από λίγες ημέρες το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς πτήσης για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Unmanned Αerial Vehicle-UΑV).
  Το βρετανικής κατασκευής Ζephyr απογειώθηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου από βάση του αμερικανικού στρατού στην Αριζόνα και συνέχιζε να πετάει μέρα νύχτα- τουλάχιστον ως τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

  Αν όλα πάνε καλά, οι χειριστές του θα το κατεβάσουν στη Γη  αφού...
θα έχει συμπληρώσει 14 ημέρες συνεχούς πτήσης. Το κινούμενο με ηλιακή ενέργεια αεροσκάφος έχει σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ συνεχούς πτήσης που αναγνωρίζει η διεθνής ομοσπονδία αεραθλητισμού. Το σημερινό ρεκόρ για ένα τέτοιο αεροσκάφος είναι 30 ώρες και 24 λεπτά, και έγινε από το αμερικανικό ρομποτικό αεροσκάφος Global Ηawk.

Το Ζephyr κατασκεύασε η βρετανική εταιρεία Qinetiq και, όπως δήλωσε στο ΒΒC ο επικεφαλής του προγράμματος Τζον Σόλτμαρς, «είναι ουσιαστικά το πρώτο αιώνιο αεροσκάφος». Το αεροσκάφος, που πετά σε κύκλους γύρω από το ίδιο σημείο της στρατιωτικής βάσης, κινείται με ηλιακή ενέργεια και η εξέλιξή του θα βρει σημαντικές εφαρμογές στο μέλλον. Ο στρατός θα μπορεί να το χρησιμοποιεί ως αναγνωριστικό μέσο ή για εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επιστημονικά προγράμματα για την παρατήρηση της Γης από ψηλά.

  Ηλιακά αεροσκάφη που θα κινούνται σε μεγάλο ύψος επί μακρό χρονικό διάστημα, θα μπορούσαν επίσης να αξιοποιηθούν στο μέλλον ως εναλλακτική λύση για τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους ή ως αναμεταδότες για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.   Το πλεονέκτημα αυτών των ελαφρών αεροσκαφών είναι ότι μπορούν να πετούν επί μεγάλο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός και τα οποία πρέπει να επιστρέφουν στη βάση τους για ανεφοδιασμό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Το Ζephyr απέδειξε όμως ότι οι χειριστές του μπορούν να το «ξεχάσουν» στους αιθέρες.

   Οι ηλιακές κυψέλες του κινούν τις προπέλες κατά τη διάρκεια της ημέρας και όταν πέφτει ο ήλιος γεμίζουν τις μπαταρίες για την πτήση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ενας αυτόματος πιλότος βοηθάει το αεροσκάφος να κάνει κύκλους γύρω από το ίδιο σημείο. Η τελευταία έκδοση του Ζephyr είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτές των προκατόχων του. Το αεροσκάφος έχει άνοιγμα φτερών 22,5 μέτρων και διαθέτει ένα νέο ακροπτερύγιο που βελτιώνει δραματικά την απόδοσή του. Είναι επίσης φαρδύτερο στο κέντρο για να μπορεί να δεχτεί περισσότερο εξοπλισμό, και επιπλέον η ομάδα που το σχεδίασε αναβάθμισε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης και τα συστήματα διαχείρισης της ισχύος του.

0 Η αληθινή ιστορία του εξορκισμού της "Emily Rose"!

  Η ταινία "Ο εξορκισμός της Εmily Rose" που προβλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Το κανονικό όνομα της "Emily Rose" ήταν Anneliese Michel (στη φωτογραφία). Γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 1951, σε ένα χωριό της Βαβαρίας, από βαθιά θρησκευόμενους γονείς, η Anneliese μεγάλωσε σε ένα έντονα καθολικό θρησκευτικό περιβάλλον.

Η αρχή της τραγικής ιστορίας.

  Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο κολέγιο, η ζωή της έμοιαζε απολύτως φυσιολογική  και τίποτα δεν μαρτυρούσε την φρίκη που την περίμενε. Ήταν μόλις 17 ετών όταν ένα βράδυ άρχισε ...
εντελώς ξαφνικά και αναίτια να έχει σπασμούς σε όλο της το σώμα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν "επιληψία".

  Τις ημέρες που ακολούθησαν η κατάσταση της Anneliese έγινε εντελώς ανεξέλεγχτη και οι δικοί της αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό όχι μόνο δεν την βοήθησε αλλά την οδήγησε και στην κατάθλιψη!
  Επηρεασμένη προφανώς από το έντονα θρησκευτικό περιβάλλον που μεγάλωσε, η Anneliese έπεισε τον εαυτό της ότι έχει καταληφθεί από δαίμονες. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα για τις ψυχώσεις αλλά εκείνη επέμενε πως η λύση στο πρόβλημά της ήταν μία και μοναδική: εξορκισμός!
Κανείς δεν αναλάμβανε τον εξορκισμό της!
  Είχαν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι κρίσεις και η κατάσταση ήταν κάθε μέρα και χειρότερη. Κανένας ιερωμένος δεν δεχόταν να την αναλάβει και οι γονείς της ήταν σε απόγνωση. Τότε εμφανίστηκε ο ιερέας Ernst Alt.
  Αφού έζησε για λίγες ημέρες την Anneliese από κοντά, πείστηκε πως επρόκειτο γαι περίπτωση "δαιμονισμού" και ζήτησε από τον αρχιερέα του Würzburg, να προχωρήσει σε εξορκισμό. Η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή μετά πό έναν χρόνο, το 1975, όταν η Anneliese σταμάτησε να τρώει φαγητό γιατί -όπως έλεγε- οι δαίμονες δεν της το επέτρεπαν, και άρχισε να τρέφεται με αράχνες και μύγες και να πίνει τα ίδια της τα ούρα.
  Τα ουρλιάχτά της αναστάτωναν νύχτα και μέρα την γειτονιά καθώς έσπαγε σταυρούς και κατάστρεφε εικόνες του Χριστού και άλλα ιερά σύμβολα. Τα κριτήρια του εξορκισμού για την καθολική εκκλησία, είχαν πλέον εμφανισθεί.
O εξορκισμός της Anneliese Michel .

  Ο αρχιερέας του Würzburg, ανέθεσε στον πατέρα Arnold Renz και τον πάστορα Ernst Alt τον εξορκισμό της Anneliese Michel. Εκείνοι ακολουθώντας πιστά το τελετουργικό έκριναν πως η κοπέλα έπρεπε να σωθεί από την ύπαρξη πολλών δαιμόνων στο σώμα της, μεταξύ αυτών οι Lucifer, Judas Iscariot, Cain, Hitler  και άλλων "καταδικασμένων ψυχών" που είχαν μπει μέσα της.

  Έναν ολόκληρο χρόνο κράτησε ο εξορκισμός! Μία φορά την εβδομάδα οι δύο ιερείς επισκέπτονταν την Anneliese στο σπίτι της και πάλευαν με τους δαίμονές της. Οι αντιδράσεις της μερικές φορές ήταν τόσο δυνατές που έπρεπε να την αλυσοδένουν στο κρεββάτι της.

  ΄Τους πρώτους μήνες των εξορκισμών, υπήρξε ένα διάστημα αισθητής βελτίωσης. Η  Anneliese άρχισε να πηγαίνει πάλι σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Würzburg και δειλά δειλά επισκεπτόταν την εκκλησία.

  Το διάλειμα όμως κράτησε για λίγο. Οι "δαίμονες" επέστρεψαν ακόμη πιο ισχυροί και για  εβδομάδες ολόκληρες η κοπέλα δεν δεχόταν τροφή. Οι δύο ιερείς αποφάσισαν τότε να ηχογραφούν τους εξορκισμούς και να τραβούν φωτογραφίες, μήπως έτσι μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιες λεπτομέρειες που θα τους βοηθούσαν.

Από το υλικό αυτό, προέρχονται οι ήχοι και οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί:


Το τέλος!

  Στις 30 Ιουνίου του 1976, έγινε ο τελευταίος εξορκισμός της Anneliese. Εξαντλημένη, αδύνατη με υψηλό πυρετό και πνευμονία το μόνο που κατάφερε να πει ήταν "μαμά, φοβαμαι!" Ξεψύχησε την επόμενη ημέρα, 1η Ιουλίου του 1976, ενώ κοιμόταν!

0 Επικίνδυνα για καρκίνο κάποια απορρυπαντικά και αποσμητικά χώρου;

 Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούν ταχτικά, διαφόρων τύπων καθαριστικά, αποσμητικά χώρου, καθώς και εντομοκτόνα, έχουν διπάσιες πιθανότητες να πέσουν θύματα του καρκίνου. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, όσο πιο συχνά κάνουμε χρήση τέτοιων προϊόντων τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες.

 Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα αποσμητικά χώρου, τα μυκητοκτόνα, παρασιτοκτόνα τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού.

 Οι ερευνητές ζήτησαν από ....
1500 γυναίκες ηλικίας από 60 μέχρι 80 ετών, να αλλάξουν τις συνήθειες τους ως προς τον τρόπο που καθαρίζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν έτσι ώστε να συγκρίνουν τα επίπεδα καρκίνου με άλλες οι οποίες χρησιμοποιούσαν συχνά τα προϊόντα αυτά.

 Σύμφωνα με την Dr. Julia Brody, οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν συχνότερα τα προϊόντα αυτά, διπλασίασαν τις πιθανότητες τους για απόκτηση καρκίνου του μαστού.

  Μέχρι στιγμής αυτή είναι η πρώτη έρευνα που αφορά τα προϊόντα αυτά. Στο παρελθόν ερευνητές απέδειξαν πως τα κατοικίδια που ζούσαν σε σπίτια όπου γινόταν συχνή χρήση αυτών των προϊόντων είχαν διπλάσιες πιθανότητες απόκτησης καρκίνου. Συγκεκριμένα τα αποσμητικά χώρου όταν έρθουν σε επαφή με το όζον, αντιδρούν δημιουργώντας ουσίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

Πηγή: sigmalive

0 Γεμάτη από βότανα η ελληνική γη

  Απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα είναι εκείνη η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο με διαφορά αριθμό ενδημικών ειδών. Ανάμεσα στα περίπου 5.700 είδη ανώτερων φυτών, περίπου τα 750 δεν υπάρχουν πουθενά εκτός των πολιτικών συνόρων της χώρας: σχεδόν ένα στα οκτώ.
  Σε μία δίτομη έκδοση για τα σπάνια και απειλούμενα φυτά της Ελλάδας, με τίτλο «Ερυθρών δεδομένων»,  μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα όλα τα βότανα της ελληνικής γης.
  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο...
ομότιμος καθηγητής Δημήτρης Φοίτος του Πανεπιστημίου Πατρών, "το «κόκκινο βιβλίο» είναι γνώση και συνάμα δύναμη. Μια δύναμη που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να προστατευθεί η κληρονομιά των φυτών της Ελλάδας και όχι για να καταστραφεί".

  "Ο πλούτος της ελληνικής χλωρίδας οφείλεται", όπως εξηγούν οι Δ. Φοίτος και η συνάδελφός του καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Καμάρη," στον συνδυασμό διαφόρων παραγόντων γεωιστορικών και οικολογικών με αποτέλεσμα την επιβίωση πολλών ειδών, τον εμπλουτισμό της χλωρίδας με είδη που μετανάστευσαν στον ελλαδικό χώρο από την κεντρική Ευρώπη, κυρίως κατά την περίοδο των παγετώνων, άλλα από την Ανατολία και αλλού".

Τα αρχαία συγγράματα για τα βότανα της ελληνικής γης.

  Η πρώτη σοβαρή μελέτη των φυτικών οργανισμών γενικότερα και της ελληνικής χλωρίδας ειδικότερα αρχίζει ήδη από τους κλασικούς χρόνους με τον Θεόφραστο τον Ερέσιο, πατέρα της βοτανικής (370-286 π.Χ.). Στο έργο του «Περί φυτών ιστορία» επιχειρεί την πρώτη συστηματική διάκριση των φυτών σε δένδρα, θάμνους, φρύγανα και πόες, περιγράφοντας πολυάριθμα είδη από τον ελλαδικό χώρο, αλλά και από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας.

  Πολύτιμος σύμβουλος στη θεραπευτική ήταν το έργο του Πεδανίου Διοσκουρίδη «Αναζαρβέως». Γεννήθηκε τον πρώτο αιώνα προ Χριστού και θεωρείται ο θεμελιωτής της φαρμακογνωσίας. Στον «Περί Ιατρικής λόγο» περιέλαβε 600 είδη φυτών, τα οποία συνέλεγε κατά τα ταξίδια του στην Ελλάδα, στην Ιταλία και τη Μικρά Ασία.
Οι 13 χλωριδικές περιοχές της Ελλάδας

  Σήμερα οι ερευνητές έχουν καταλήξει ότι το ποσοστό των ελληνικών ενδημικών ειδών ανέρχεται στο 13,2%. Ειδικά ο χώρος του Αιγαίου χαρακτηρίζεται ένα φυσικό εργαστηριακό περιβάλλον.
  Ο ελλαδικός χώρος χωρίζεται σε 13 χλωριδικές περιοχές: 1) Κρήτη - Κάρπαθος, 2) Κυκλάδες, 3) «Ανατολικές νήσοι» του Αιγαίου, 4) «Δυτικές νήσοι» του Αιγαίου, 5) Βόρειες νήσοι του Αιγαίου, 6) Πελοπόννησος, 7) Στερεά Ελλάδα, 8) Ιόνιοι νήσοι, 9) Νότια Πίνδος, 10) Βόρεια Πίνδος, 11) Ανατολική κεντρική περιοχή, 12) Βόρεια κεντρική περιοχή, 13) Βορειοανατολική περιοχή.

  H ευχή των επιστημόνων που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έκδοση, αλλά και της τριμελούς Επιτροπής Είδους που αποτελείται από τους καθηγητές Φοίτο, Κωνσταντινίδη και την καθηγήτρια Καμάρη, "η γνώση είναι δύναμη, χρησιμοποίησε τη δύναμη αυτού του βιβλίου για να προστατεύσεις την κληρονομιά των φυτών της Ελλάδας και όχι για να την καταστρέψεις".

0 GAMO TA GREEKLISH MOU, GAMO

Προς τους χρήστες των greeklish:

Σταματήστε ρε επιτέλους να γράφετε στο διαδίκτυο και στα κινητά τα ελληνικά με λατινικό αλφάβητο! Δε λυπάστε την ελληνική γλώσσα; Είδατε εσείς πουθενά κανέναν αγγλοαμερικάνο να γράφει αγγλικά με ελληνικό αλφάβητο; Σε λίγο θα σας μιλάει η μάνα σας και δε θα καταλαβαίνετε τι σας λέει.

Και επειδή μπορεί να μην καταλάβατε Χριστό:

Stamatiste re na grafete sto diadiktyo kai sta kinita ta ellinika me latiniko alfavito! De lypaste tin elliniki glossa? Idate esis poy8ena kanenan agloamerikano na grafi aglika me elliniko alfavito? Se ligo 8a sas milaei i mana sas kai de 8a katalabenete ti sas lei.

vasiliastismonaxias.blogspot.com

0 ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ



 
vasiliastismonaxias.blogspot.com

0 ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία...

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό....

3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Ο νόμος προστατεύει τους βιομηχάνους. Εμάς ποιός θα μας προστατεύσει απ' το νόμο;


vasiliastismonaxias.blogspot.com

0 ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 14.500 ΤΟΝΩΝ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Ρεπορτάζ : Αχιλλέας Χεκίμογλου
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Πλούσια κοιτάσματα ουρανίου, που μπορεί να ξεπερνούν και τους 20.000 τόνους, υπολογίζεται ότι κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Η αποκάλυψη έρχεται στην τελευταία κοινή έκθεση του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, «Uranium 2009», την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα». Αν και οι πληροφορίες των ελλήνων επιστημόνων κάνουν... λόγο για την ύπαρξη μόνο 10.000 βεβαιωμένων τόνων ουρανίου, η εφετινή έκθεση των διεθνών οργανισμών αναφέρεται έως και σε διπλάσια νούμερα. Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανομή των ποσοτήτων του σπάνιου μεταλλεύματος γίνεται ως εξής: Επτά χιλιάδες τόνοι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί από τους έλληνες γεωλόγους. Επίσης, είναι βέβαιη η ύπαρξη περίπου 1.000 ακόμη τόνων στη χώρα. Επιπροσθέτως, η μελέτη αναφέρεται σε άλλα πιθανά κοιτάσματα που φτάνουν τους 6.000 τόνους, ενώ τονίζει ότι προφανώς υπάρχει αντίστοιχη ποσότητα, η οποία δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες. Στο Δελτίο Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας του 1998, τα περισσότερα κοιτάσματα της Ελλάδας εντοπίζονται στα βόρεια του Νομού Σερρών, στην παράκτια ζώνη μεταξύ Σερρών και Καβάλας, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο του Νομού Δράμας, ενώ επεκτείνονται και προς τη γειτονική Ξάνθη. Επίσης, διάσπαρτα μικρά κοιτάσματα έχουν βρεθεί σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, των Σερρών συμπεριλαμβανομένων. Ακόμη, υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες για την ύπαρξη ουρανίου τόσο στη Φλώρινα όσο και στη Λέσβο. Σε ό,τι αφορά τη γεωλογία, το ουράνιο στη χώρα μας εντοπίζεται σε ιζήματα και όξινα γρανιτικά πετρώματα και το δυνητικά «εξαγώγιμο» προϊόν είναι το οξείδιο του ουρανίου, δηλαδή το κίτρινο συμπύκνωμα που χρησιμοποιείται στην πυρηνική τεχνολογία. Το ζήτημα της ύπαρξης κοιτασμάτων ουρανίου στη χώρα μας διαθέτει και δόσεις μυθολογίας, κατασκοπείας, θρίλερ, άγνοιας και ρεαλιστικών αναγκών! Ιδίως οι τελευταίες είναι και αυτές που απασχολούν τους έλληνες ειδικούς, καθώς, λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών του ουρανίου και των αυξημένων αναγκών για πυρηνική ενέργεια, το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο επανέρχεται, με τις τιμές του να τρέχουν ιλιγγιωδώς. Στη χώρα μας οι πρώτες ερευνητικές εργασίες για την εξεύρεση ουρανίου είχαν ξεκινήσει με το Σχέδιο Μάρσαλ, ήδη από το 1948. Την περίοδο της δικτατορίας το δικαίωμα της έρευνας για ουράνιο, στις οποίες συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες, παραχωρήθηκε στον «Δημόκριτο». Το 1978, στις έρευνες ενεπλάκη συστηματικότερα το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο εντόπισε και το πρώτο οικονομικά εκμεταλλεύσιμο απόθεμα στο Παρανέστι της Δράμας. Ηταν Ιανουάριος του 1979. Παράσταση της δομής του ατόμου όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση ΕΧΡΟ της Νότιας Κορέας το 2004 Τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν σοβαρές απόπειρες προς την κατεύθυνση της μεθοδολογίας της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και της δημιουργίας εμπορεύσιμων συμπυκνωμάτων. Ηταν τέτοια και η διεθνής συγκυρία, η οποία, λόγω της υψηλής ζήτησης για ουράνιο, υποσχόταν αισιόδοξες προοπτικές προς όφελος της ελληνικής μεταλλευτικής βιομηχανίας. Οι μελέτες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή, με ακόμη περισσότερες έρευνες για νέα κοιτάσματα ουρανίου. Το 1995, το τότε υπουργείο Βιομηχανίας, το οποίο ήταν αρμόδιο για την Ενέργεια, έλαβε την πρώτη συγκροτημένη και ολοκληρωμένη εργασία για το ζήτημα, η οποία αποδείκνυε τη δυνατότητα εξόρυξης μέχρι και 10.000 τόνων ουρανίου στη χώρα μας. Τα στοιχεία της μελέτης, που επικεντρωνόταν στα βεβαιωμένα κοιτάσματα της Βόρειας Ελλάδας, έδωσαν τη σκυτάλη στη συγκρότηση ενός πιλοτικού σχεδίου για την εκμετάλλευση του ελληνικού ουρανίου. Το πιλοτικό σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Α΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρο, παρέχοντας ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανακτησιμότητα του σπάνιου μεταλλεύματος στο Παρανέστι της Δράμας. Και αυτό διότι η εξόρυξη από το χώμα μπορούσε να γίνει πάρα πολύ εύκολα, κάτι που θα επέτρεπε στο ελληνικό ουράνιο να πωλείται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Βάσει αυτών των αισιόδοξων προβλέψεων εκπονήθηκε ολόκληρη επιχειρησιακή, οικονομοτεχνική μελέτη. Ωστόσο, το 1999, το επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά και η περαιτέρω προγραμματισθείσα έρευνα για ουράνιο σταμάτησαν για άγνωστους ως σήμερα λόγους. Εκτοτε τα σχέδια εκμετάλλευσης έχουν εγκαταλειφθεί, ανάμεσα στα οποία και οι προτάσεις των επιστημόνων για ανταλλαγή του ουρανίου με δωρεάν εισαγόμενη ενέργεια από το γειτονικό Κοζλοντούι. Επίσης, απούσα από όλη αυτή την ιστορία ήταν και η «ατμομηχανή» της ελληνικής ενέργειας, δηλαδή η ΔΕΗ. Ενώ τη δεκαετία του 1990 το κόστος ανάκτησης του ελληνικού ουρανίου θεωρούντανιδιαιτέρως χαμηλό, σήμερα στην έκθεση του ΟΟΣΑ τοποθετείται αυστηρά και μόνο στην υψηλή κοστολογική κλίμακα, κυμαινόμενο στα 260 δολάρια ανά τόνο. Η εκτόξευση του κόστους αποτελεί δυσεξήγητο φαινόμενο, το οποίο δεν έχει απαντηθεί με ακρίβεια. Μία εξήγηση είναι ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου είχε ρίξει τις διεθνείς τιμές του ουρανίου, καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις απέσπασαν το σπάνιο μετάλλευμα από τα καταστραφέντα πυρηνικά όπλα. Αυτό αποτυπώνεται και στην εξέλιξη της τιμής του ουρανίου. Εκείνη την περίοδο η τιμή ανά λίβρα έπεσε από τα 33 στα 13 δολάρια, για να «καθήσει» στα 8,5. Αντίθετα, σήμερα, λόγω της εκτεταμένης ζήτησης, έχει εκτοξευθεί καθώς ανήλθε στα 46,5 δολάρια ανά λίβρα, δηλαδή κάπου 120 ευρώ το κιλό, τιμή σχεδόν δέκα φορές υψηλότερη από την εποχή της πτώσης του Τείχους.

0 ΗΠΑ: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΒΑΛΤΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ...


Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο.
Ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια επίθεση. "Μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν θα μπορούσε να έχει.... ανεπιθύμητες συνέπειες που είναι δύσκολο να τις προβλέψει κανείς σε μία τόσο ασταθή περιοχή", τόνισε.
"Οι ΗΠΑ παρόλα αυτά", συνέχισε, "δεν μπορούν να αφήσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο".
"Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και η μία και η άλλη επιλογή με ανησυχούν πολύ", παραδέχθηκε ο αρχηγός του επιτελείου.
Ο Μάικλ Μάλεν δήλωσε "αισιόδοξος" ότι οι διπλωματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει στο Ιράν θα οδηγήσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της εμπλουτισμού ουρανίου. Συμπλήρωσε όμως:
"Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και θα παραμείνουν εκεί, Ελπίζω να μη χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι σημαντικές και γνωστές".

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...