ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

0 Εταιρεία κατηγορείται για παράνομη αλιεία 280.000 καρχαριών

Μη κυβερνητική οργάνωση κατηγορεί εταιρεία ότι ψάρεψε παράνομα 280.000 καρχαρίες μέσα σε διάστημα ενός έτους στα ανοιχτά της Πολιτείας Παρά της Βραζιλίας με σκοπό να τροφοδοτήσει με τα πτερύγιά τους την προσοδοφόρα ασιατική αγορά.

Το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης (IJA στα πορτογαλικά) προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση ύψους...

800 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Sigel do Brasil Comercio, η οποία κατηγορείται ότι προώθησε στην αγορά 25 τόνους πτερυγίων καρχαριών και άλλων ψαριών.

"Επειδή δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την αξία της ζωής, υπολογίσαμε τις επιπτώσεις (της εντατικής αλιείας) στο οικοσύστημα", δήλωσε ο διευθυντής της IJA, Κριστιάνο Πατσέκο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Παρά, από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010 η εταιρεία ψάρεψε 280.000 καρχαρίες για να πουλήσει τα πτερύγιά τους σε χώρες της Ασίας. Ο Πατσέκο υποστήριξε ότι το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής.


Η εμπορική αξία των πτερυγίων είναι πολύ μεγαλύτερη από το υπόλοιπο σώμα των καρχαριών. Πολύ συχνά, αφού αφαιρεθούν τα πτερύγια, ο καρχαριάς ξαναρίχνεται στη θάλασσα, μολονότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...