ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

2 Λεμονοτάρτα με μαρέγκα


0 Ένα παράξενο ξενοδοχείο “Igloo Hotel”

image

0 Alberobello, η πρωτεύουσα των τρούλων

Perierga.gr - Alberobello

Το Alberobello είναι μια πόλη στην περιοχή του Μπάρι της Ιταλίας γνωστή και σαν η «πρωτεύουσα των τρούλων» εξαιτίας των παραμυθένιων τρούλων του 15ου αιώνα που κοσμούν τα περισσότερα κτήρια της πόλης.

Οι χαρακτηριστικοί τρούλοι είναι ένα συναρπαστικό αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό της περιοχής της Απουλίας, με σχήμα κωνικό και κατασκευασμένοι χωρίς κονίαμα. Περισσότερα από 1500 κτήρια της πόλης έχουν αυτούς τους κωνικούς τρούλους και η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

0 Παράξενα και μοναδικά κρεβάτια

Τα μοντέρνα έπιπλα γίνονται όλο και πιο extreme, όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας τα παράξενα και πρωτότυπα κρεβάτια που ακολουθούν.

0 Εγχρωμοι φακοί επαφής

coloured contact lenses2 Fresh Look With Coloured Contact Lenses

0 Μανιτάρια που φωσφορίζουν!

Ίσως να νομίζεται ότι οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία με Photoshop, ή έχουν φωτογραφηθεί με ειδικό φωτισμό. Στην πραγματικότητα όμως αυτά τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να φωσφορίζουν στο σκοτάδι.
Υπάρχουν αρκετά είδη μανιταριών που έχουν αυτήν την ιδιότητα. Ένα από τα πιο γνωστά είναι τα Mycena chlorophos, που τα συναντάμε στην Αυστραλιανή ήπειρο. Επίσης, τα συναντάμε στην Ασία και την νότιο Αμερική.

0 Η Δημοτική Αγορά Χανίων


Η Δημοτική Αγορά Χανίων, το τεράστιο κτίσμα των 4.000 τ.μ., σε περιβάλλοντα χώρο 17.200 τ.μ., είναι η "καρδιά» της πόλης. Kτίσμα πρωτότυπο και μελετημένο, αποτελεί όχι μόνο κέντρο μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και μια χειροπιαστή εικόνα της ιδέας της Αγοράς της Αρχαίας Ελλάδας.

Στις 13/6/1908 συζητείται σε ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα ανέγερσης Δημοτικής Αγοράς. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει την πρόταση, που ήταν σε άμεση ....

0 Υφηλής ανάλυσης φωτογραφίες...Εντόμων"!!! (PHOTOS)

m277
Σας παρουσιάζουμε μια συλλογή από φωτογραφίες εντόμων...
Απολαύστε τες!!!

0 Μεσαιωνικός κήπος λαχανικών

Το Chateau de Villandry είναι ένα από τα πλέον διάσημα κάστρα της περιοχής του Λίγηρα, το τελευταίο μεγάλο κάστρο που χτίστηκε εκεί και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1536. Το σημαντικότερο τμήμα του είναι οι κήποι του που έχουν μια ιδιαιτερότητα καθώς δεν πρόκειται απλά για χώρους αναψυχής αλλά χρησιμοποιήθηκαν σαν κήποι λαχανικών.
Perierga.gr - Ο κήπος του κάστρου Villandry
Χωρίζονται σε 9 τμήματα με διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα στο καθένα από αυτά. Στα ιδιόμορφα παρτέρια που σχηματίζονται από το πράσινο καλλιεργούνται λαχανικά προσεκτικά επιλεγμένα ώστε τα χρώματά τους να συνδυάζονται σχηματίζοντας ένα πολύχρωμο χαλί. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό οπτικά και φανταζόμαστε το ίδιο επιτυχημένο …γευστικά.

0 Σπουδαίες γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας

ΑΒΡΟΤΕΛΕΙΑ: Πυθαγόρεια φιλόσοφος από τον Τάραντα

ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ: αναφερόμενη από τον Πλούταρχο ως Αγανίκη (5ος αι. π.Χ.), ήταν μια αρχαία Ελληνίδα αστρονόμος (η πρώτη χρονολογικά γυναίκα αστρονόμος τηςαρχαίας Ελλάδας) από τη Θεσσαλία. Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ως Αγλαονίκη η Ηγήτορος επειδή ήταν κόρη του ηγέτη («Ηγήτορα» ή «ταγού») των Θεσσαλών.
Δεν είναι γνωστό τίποτα από τη ζωή της Αγλαονίκης. Ωστόσο αναφέρεται ότι ήταν διάσημη για την ικανότητά της να προβλέπει τις εκλείψεις Ηλίου με ακρίβεια ώρας, κάτι παρόμοιο δηλαδή με τον περίπου σύγχρονό της Θαλή, πράγμα που προδίνει μια παραπέρα γνώση στη Μαθηματική Αστρονομία σε σχέση με τους Βαβυλώνιους αστρονόμους. Η ίδια, κατά την παράδοση, ισχυριζόταν ότι “κατέβαζε από τον ουρανό τη Σελήνη“, μία φράση που σχετίζεται με την πρόβλεψη των εκλείψεων Σελήνης, επίσης με ακρίβεια ώρας. Σχετικό σχόλιο υπάρχει στον Απολλόδωρο (Ρόδιον Δ΄59). Υπάρχει και η άποψη ότι ήταν μάντιδα και αστρολόγος. Ο κρατήρας Αγλαονίκη στο νότιο ημισφαίριο της Αφροδίτης, που έχει διάμετρο 64 km, ονομάσθηκε έτσι προς τιμή της αρχαίας αυτής αστρονόμου.

ΑΓΝΟΔΙΚΗ: Η πρώτη γυναικολόγος τον 4ο αιώνα π.Χ ντύθηκε άντρας και κατάφερε να παρακολουθήσει μαθήματα γυναικολογίας. Η αποκάλυψη της πραγματικής της....

0 Μαζική υποκλοπή δεδομένων από το PlayStation Network. 77 εκατομμύρια χρήστες εκτεθειμένοι

 (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γεννήσεως, αριθμοί πιστωτικών καρτών τους)
σχόλιο ID-ont: Η Sony δεν εφάρμοζε "καλές πρακτικές ασφαλείας" (1η διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη); Βεβαίως και εφάρμοζε. Τότε πως έπαθε αυτή τη ζημιά; 


Μα το "ασφαλές" σύστημα σήμερα είναι μη ασφαλές αύριο. Είναι τόσο απλό. Οι χάκερς εξελίσσονται, αναβαθμίζονται και γίνονται συνεχώς όλο και πιο επικίνδυνοι. Κι όμως, αυτή την απλή αρχή, οι θιασώτες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη αρνούνται να το καταλάβουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι... 


Το δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι "πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική απάτη στην ιστορία της υψηλής τεχνολογίας". 


www.in.gr: Μαζική υποκλοπή δεδομένων από το PlayStation Network. Εκατομμύρια χρήστες εκτεθειμένοι

0 Η πυραμίδα του Kukulcan

Η πυραμίδα του Kukulcan βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Chichen-Itza βόρεια της χερσονήσου Γιουκατάν στο Μεξικό, χτίστηκε από τους Μάγιας περίπου στο 800 μ.Χ. και έχει ύψος 25 μέτρα. 'Εχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.


*Το μνημείο αυτό ήτανε το πέτρινο ημερολόγιο των Μάγιας, που αργότερα ονομάστηκε «το κάστρο» (El Castillo).
Σε κάθε πλευρά της πυραμίδας υπάρχει μία σκάλα που ....

3 Κρύφτηκε στο εξοχικό του στη Σέριφο και δεν ξεμυτίζει με τίποτε. Ποιός λέτε;


Κρύβεται στην πολυτελή του βίλα ο υπουργός οικονομικών...
Κάτοικοι και εστιάτορες του νησιού ανέφεραν ότι δεν τολμάει να ξεμυτίσει από τη βίλα.

0 Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο Κρήτη T.V. στην οποία μιλάει για τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια, για τα διεθνή κεφάλαια και τον τρόπο που επηρεάζουν όλα αυτά τη χώρα μας...

http://thalamofilakas.blogspot.com/

0 Φωτοβολταϊκά πεζοδρόµια και βιοκλιµατικό λίφτινγκ σε γειτονιές

ContentSegment_18000695$W800_H_R0_P0_S1_V1$Jpg
«Φωτοβολταϊκά πεζοδρόµια» τα οποία συλλέγουν ενέργεια από τον ήλιο και παράγουν ηλεκτρισµόσυνδεδεµένα µε το δίκτυο της ΔΕΗ, συστήµατα που µεταφέρουν τον ψυχρό αέρα του υπεδάφους στην επιφάνεια ώστε να µειώσουν τις καυτές αστικές θερµοκρασίες και φωτοκαταλυτική άσφαλτος που απορροφά τη ρύπανση της πόληςείναι µερικές από τις πρωτοποριακές τεχνικές που θα εφαρµοστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το βιοκλιµατικό λίφτινγκ σε γειτονιές, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής.

0 Τρελό μπαρμπεκιού

barbecue-0010

0 Κατασκευή τούβλων στην Ινδία

Perierga.gr - Εργοστάσιο τούβλων

Αυτή η βιοτεχνία βρίσκεται στη Γκόα της Ινδίας και ολόκληρες οικογένεις, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, εργάζονται για την παραγωγή τούβλων. Μια οικογένεια αμοίβεται με περίπου 200 ρουπιές την ημέρα, που αντιστοιχούν μετά βίας σε 3 ευρώ!

Όπως είναι προφανές η δουλειά είναι πολύ σκληρή και μια οικεγένεια πρέπει να κατασκευάσει περίπου 1200 τούβλα κάθε μέρα.

0 "Save P.I.G.S.": Οι πολίτες προτείνουν τις λύσεις τους ενάντια στην κρίση


  SavePIGS = Save Portugal Ireland Greece Spain

Τις προτάσεις τους για την αντιµετώπιση της οικονοµικής κρίσης, που µαστίζει τις χώρες του
Ευρωπαϊκού νότου, της Ιβηρικής χερσονήσου και της Ιρλανδίας, µπορούν να διατυπώνουν οι
πολίτες, µέσω του savePIGS.eu.

Στόχος του savePIGS είναι να ακουστούν λύσεις και προτάσεις ενάντια στην οικονομική κρίση που μαστίζει χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, της Ιβηρικής χερσονήσου και της Ιρλανδίας.
Απόψεις που δεν έχουν προταθεί ή εφαρµοστεί από τους κυβερνώντες µέχρι σήµερα προς
προστασία συµφερόντων των δανειστών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...