ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

0 Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο π…….ς μας!

Από το "ΑΣΗΜΩΝΗΣ"
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

0 Ένα γατάκι βιώνει τον απόλυτο τρόμο από ένα μπαλάκι του τένις!

Τα ζώα μερικές φορές τρομάζουν από εντελώς αστεία πράγματα (και οι άνθρωποι το κάνουν μερικές φορές αυτό ). Πριν από λίγο καιρό είχαμε ένα παπάκι που ανάγκασε ένα σκύλο να τα κάνει πάνω του από τον φόβο του. Τώρα έχουμε ένα μπαλάκι του τένις που τρομοκρατεί ένα γατάκι. Ποιος ξέρει τι θα βλέπει και το τρομάζει…

0 SOS Έκκληση στους bloggers!!!

Φίλε blogger

Σήμερα στο Ράδιο 9, σε μια έκτακτη εκπομπή 4 ωρών, παρουσιάσαμε αναλυτικά τη Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα και παραιτήθηκε από την ασυλία που απολάμβανε λόγω εθνικής κυριαρχίας.

Επειδή αυτό το θέμα και εγώ το έμαθα από τα blogs

Επειδή εδώ και μήνες μόνο στα blogs διακινείται το θέμα ...

και σε περιφερειακά κανάλια.

Επειδή εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο όλοι μιλάμε για το μνημόνιο αλλά κανείς δεν μας ενημέρωσε για τη Δανειακή Σύμβαση της χώρας....

0 Μαχάτμα Γκάντι Σπάνια Συλλογή Φωτογραφιών

0 7,5 εκατ. χρήστες του Facebook κάτω των 13 ετών

Κάτω από το επιτρεπτό όριο ηλικίας βρίσκονται περίπου 7,5 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, σύμφωνα με έρευνα του Consumer Reports.



Η έρευνα βασίστηκε σε 2.089 μέλη και με βάση αυτό το δείγμα, το περιοδικό υπολόγισε ότι 5 εκατομμύρια χρήστες είναι κάτω των 10 ετών, παρά το γεγονός πως οι όροι χρήσης του Facebook αναφέρουν ως ελάχιστο όριο ηλικίας τα 13...



0 Παγκόσμια συγκίνηση από την "Τελευταία Ανάρτηση"





Η τελευταία ανάρτηση ενός καναδού μπλόγκερ πριν από το θάνατό του από καρκίνο προκάλεσε αισθήματα θλίψης και συμπάθειας σε οκτώ εκατομμύρια αναγνώστες του ιστολογίου του από διάφορες χώρες του κόσμου. 
Η οικογένεια του Ντέρεκ Μίλερ, 41 ετών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απώλεια, μετά από την άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για τέσσερα χρόνια, ενώ το κείμενό του που τιτλοφόρησε "Η Τελευταία Ανάρτηση" στο ιστολόγιό του προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς αναγνώστες. "Τώρα είμαι νεκρός... αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση στο ιστολόγιο" έγραψε ο Μίλερ στο (μεταχρονολογημένο) συναισθηματικό αυτό κείμενο.

0 Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Chema Madoz

Με τον φωτογραφικό του φακό ανακαλύπτει νέους κόσμους, που προκύπτουν από τα καθημερινά πράγματα, αρκεί κανείς να τα δει με έναν διαφορετικό, αντισυμβατικό τρόπο.


Τα έργα του Chema Madoz, μέσα από την αλληγορία, προσδίδουν νέες διαστάσεις στην αντίληψη της πραγματικότητας.


Ο Jose Maria Rodriguez Madoz πιο γνωστός ως Chema Madoz είναι Ισπανός φωτογράφος που γεννήθηκε το 1958 και είναι παγκόσμια γνωστός για τις σουρεαλιστικές φωτογραφίες του, δημιουργημένες τελείως με παραδοσιακά μέσα και χωρίς χρήση υπολογιστή.

0 Νέα ζωή για ξενοδοχείο του 19ου αιώνα



Ενα ξενοδοχείο του 19ου αιώνα ξαναζεί στη σύγχρονη Αθήνα. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Εμπορικόν», ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα της εποχής αυτής με τη συγκεκριμένη χρήση, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης: Επί της οδού Αιόλου 27, στην μικρή πλατεία της Αγίας Ειρήνης.



Το σημαντικό μάλιστα είναι, ότι μετά από την αποκατάστασή του το κτίριο θα ξαναγίνει ξενοδοχείο, που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές, σύμφωνα με την έγκριση που έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Το τετραώροφο κτίριο είναι κηρυγμένο διατηρητέο από το υπουργείο ....

0 Νέα ηλιακά πάνελ 8 φορές πιο αποτελεσματικά από τα υπάρχοντα





Μια ομάδα ερευνητών από το Boston College και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) έχουν αναπτύξει ένα υβριδικό επίπεδο πάνελ που είναι ικανό να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου, καθώς και ζεστό νερό για παραγωγή θερμικής ενέργειας. Τα νέα επίπεδα πάνελ της ερευνητικής ομάδας είναι οκτώ φορές πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες ηλιακές θερμοηλεκτρικές γεννήτριες και θα μπορούσαν να κάνουν την ηλιακή θερμοηλεκτρική τεχνολογία πιο αποδοτική σε ευρύτερη κλίμακα.

0 Βρείτε μου έναν… πραγματικά μορφωμένο!

Τρεις πολύ μορφωμένοι άνθρωποι (με τη συμβατική έννοια του όρου μορφωμένος) ,ρωτήσανε κάποτε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου.
Δεν ανέφερε τίποτα για τη συσσώρευση γνώσεων, για σπουδές και επιστήμες, για διαρκή μελέτη και αναρίθμητα συγγράμματα.
«Η μόρφωση -είπε- είναι θέμα συμπεριφοράς!

Ποιούς ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους? :
1. Πρώτα απ' ολα αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται απ' αυτές.
2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική.
3. Αυτούς που είναι έντιμοι σ'ολες τις συνδιαλλαγές-συναλλαγές τους.

0 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ



Το νησί γνώρισε την καταστροφή από τις επιδρομές των Καταλανών (1292) και του Χερεντίν Μπαρμπαρόσα (1537). Στην τελευταία μάλιστα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού κατέληξε στα σκλαβοπάζαρα και όσοι κατάφεραν να διαφύγουν, μετανάστευσαν στη γειτονική Τήνο.

Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, η Μύκονος αρχίζει να ευημερεί χάριν στο προνομιακό καθεστώς που απολάμβαναν οι Κυκλάδες. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, ωστόσο, οι όρμοι και τα λιμάνια της –όπως και αυτά της γειτονικής και έρημης Δήλου- υπήρξαν καταφύγια πειρατών. Χάρη στην πειρατεία, τη ναυτιλία και το εμπόριο, κατά τον 18ο αιώνα το νησί γνωρίζει μεγάλη ακμή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη ναυτική δύναμη που συγκεντρώνεται εδώ στις παραμονές της Επανάστασης

0 Μεταξοσκώληκες !!!

Η εκτροφή του μεταξοσκώληκα
Η εκκόλαψη του σπόρου που αποτελεί και το πρώτο στάδιο της εκτροφής του μεταξοσκώληκα γίνεται στα μέσα Απριλίου - αρχές Μαΐου. Ο μεταξόσπορος, του οποίου το μέγεθος δεν ξεπερνά το κεφάλι μίας καρφίτσας, εκκολάπτεται σε 12 -15 περίπου ημέρες υπό συνθήκες θερμοκρασίας 20 με 25 βαθμών Κελσίου.

0 Εναλλακτική εκπαίδευση για παιδιά με ειδικές ανάγκες


Εχει φτάσει η ώρα να πληρώσει. Μετρά τα χρήματα στα χέρια του. Κοιτάει την ταμία, τον συνοδό του. Μετράει ξανά. Ψάχνει την επιβεβαίωση. Τα υπολόγισε σωστά; Είναι σίγουρος; Πίσω του ανυπόμονα βλέμματα. Ωσπου απλώνει το χέρι.

Για τον 14χρονο Γιώργο, ένα παιδί με νοητική υστέρηση, εκείνο το απόγευμα στο σούπερ μάρκετ ήταν ένα ακόμη μάθημα.
Στο σχολείο δεν έχει πολλές παρέες. Πριν από έξι μήνες σπάνια κοιτούσε τον συνομιλητή του στα μάτια. Είχε αργή, συλλαβική ανάγνωση. Μπορούσε να γράψει περίπου 40 λέξεις – όσες είχε αποστηθίσει. Ξεχώριζε τις μέρες, τις ώρες και τα νομίσματα, αλλά δεν ήταν πάντα βέβαιος για τις επιλογές του. Και αδυνατούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

0 Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Βρήκαμε την τοποθεσία που εννοεί η παροιμία… Βρίσκεται στις Φερρόες νήσους. Είναι βέβαια ένα παιχνίδι του φωτογράφου αφού ο γκρεμός είναι ύψους 100 μέτρων ενώ η λίμνη πίσω του βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Με λήψη από τα 140 μέτρα όμως και την κατάλληλη γωνία δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται στο ίδιο υψόμετρο. Perierga.gr - Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

0 Τα "έψαλλε" Έλληνας σε Γερμανό σε γερμανικό περιοδικό!

Μια ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό Stern και την υπογράφει ο Γουόλτερ Γουέλενβεμπερ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με κυριότερη αυτή ενός Έλληνα, ο οποίος απάντησε με καυστικό τρόπο στον συντάκτη.
Ο συντάκτης του άρθρου αποδοκιμάζει τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στα μέτρα λιτότητας, κατακρίνει τις απεργίες και.....

0 ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ - Μίκης Θεοδωράκης!!!

- Πώς προέκυψε η «ανάποδη διμοιρία» των ΜΑΤ, που με πρωτοφανή βία μάς θύμισε άλλες εποχές χτυπώντας με αγριότητα στα κεφάλια των διαδηλωτών προχτές ακόμα, μέσα στο κέντρο της Αθήνας;

- Ποιος τους διέταξε να ξεχωρίσουν βάζοντας τις ασπίδες τους....
ανάποδα;

- Από πού πήραν τις εντολές και την κάλυψη να χτυπούν αλύπητα με στόχο τον βαρύ τραυματισμό ή ακόμα και τον θάνατο;

0 Γιώργο, εάν τολμάς, ΔΙΕΓΡΑΨΕ τον Στρος Καν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή!

Αυτό είναι το κατηγορητήριο της εισαγγελίας Νέας Υόρκης εις βάρος του Στρος Καν. Το αποκάλυψε το ομογενειακό site ΚΑΛΑΜΙ. Δείτε το ή αν θέλετε κάντε το και κορνίζα! Ίσως καλύτερα και αφίσα! Επίσης, μπορείτε πάντα, αφού το τυπώσετε, να το ταχυδρομήσετε στο Μέγαρο Μαξίμου (αν και εκεί προτιμούν τα email). Εκεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατοικεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος πέρα από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να μας αποδείξει πόσο Πρόεδρος της Διεθνούς είναι κάνοντας το… αδιανόητο (για εκείνον), το αυτονόητο για....

0 Για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις!!!

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐδέσσης Πέλλης καὶ Ἀλμωπίας κ.κ. Ἰωὴλ
Επιλογές απο τον παρακλητικό κανόνα στον Δεσπότη Ιησού Χριστό, για τους μαθητές και τους φοιτητές που δίνουν αυτον τον καιρό εξετάσεις.


Σόφισον Χριστέ,
ἀοράτως τὰς νεάνιδας,
καὶ τοὺς νέους ταῖς βολαῖς ἐνεργειῶν,
τῆς σοφίας Σου, Χριστέ, κατὰ τὴν ἔτασιν.
****
Πρόθυμον σπουδήν,
πρὸς μελέτην καὶ ἐμπέδωσιν
τῶν.....
ποικίλων μαθημάτων Ἰησοῦ
τοῖς παιδίοις ἀφειδῶς ἐπιχορήγησον.

0 Το μεγαλύτερο Αιολικό πάρκο στον κόσμο - Δανία

0 Βίντεο ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης

Ξεχασμένο για πολλές δεκαετίες παρέμενε ένα σπάνιο video – ιστορικό ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, το οποίο τραβήχτηκε από τον George Magarian και μόλις πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας από τον εγγονό του, Robert Davidian.

0 10 άγνωστα μουσεία της Ελλάδας

Όσοι έχετε συνδυάσει το άκουσμα της λέξης μουσείο με τα συνήθη συνοδευτικά «αρχαιολογικό» ή «λαογραφικό» και τις περιηγήσεις σε άχρωμους χώρους γεμάτους αγάλματα με χασμουρητά ανίας, μάλλον δεν έχετε επισκεφθεί τα μουσεία που ακολουθούν.

Ο «βιος και η πολιτεία» μιας μέλισσας –και του μελιού στο ψωμί μας, η ιστορία ενός περιπλανώμενου… καλαθιού, ένας χώρος αφιερωμένος στο νερό, μια νέα άφιξη αυτοκινητιστικού ενδιαφέροντος στην καρδιά της Αθήνας, εντατικά νησιώτικα μαθήματα ούζου –και όχι σε ουζερί, και βόλτα με βαγονάκι σε μεταλλεία βωξίτη είναι λίγα από τα όσα θα βιώσετε στα πιο ιδιαίτερα αλλά όχι ευρέως γνωστά μουσεία της Ελλάδας. Σημειώστε διευθύνσεις και μην ξεχάσετε να τα επισκεφθείτε όταν ο δρόμος σας φέρει στα μέρη τους.

0 Κρήτη Ιστορία και Πολιτισμός

Είναι μια γής κατάμεσα του μελανού Πελάγου η Κρήτη.  η ώρια και παχειά κ' η τριγυρολουσμένη.
Κατοίκους έχει αρίθμητους, και χώρες ενενήντα.
Κάθε λαός κ' η γλώσσα του.
Ζούν Αχαιοί στον τόπο, ζούν νησιώτες Κρητικοί, παλληκαριάς ξεφτέρια, και Κύδωνες και Δωρικοί και Πελασγοί λεβέντες.
Κ' είν' η Κνωσό, χώρα τρανή, που ο Μίνωας του μεγάλου του Δία σύντροφος εννιά, κ' εννιά κυβέρναε χρόνια"

Οδύσσεια - Ραψωδία Τ'
Μετάφραση : Αργύρη Εφταλιώτη

0 ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καταλήξαμε άνθρωποι χωρίς προσωπικότητα---άνθρωποι χωρις δικιά μας βούληση---άνθρωποι κατευθυνόμενοι απο τα ΜΜΕ και την παγκοσμοιοποίηση--άβουλα όντα

Για κάθε άνθρωπο όμως υπάρχει ο καιρός που θα ξυπνήσει---άλλοι τώρα ---άλλοι παλαιότερα---άλλοι μελλοντικά---Αλλά για όλους υπάρχει η ελπίδα της αναγέννησης του εαυτού τους

Καιρός να βρείς τον δικό σου---Ψάξε---αναζήτησε---αμφισβήτησε---αντέδρασε---διάβασε και να αποδεχθείς μόνο σου το τι θες να πιστευεις και το τι θες να ακολουθήσεις---Τότε θα εισαι σίγουρος οτι ειναι δική σου επιλογή και θα εισαι περήφανος για αυτό

Ζούμε στην εποχή που μπορείς να ψαξεις μόνος σου απο το internet και να φιλτράρεις αυτά που σε ενδιαφέρουν απο την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.

0 Το Atomium των Βρυξελλών


Το Atomium βρίσκεται στις Βρυξέλλες και χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση Βρυξελλών το 1958. Όπως αποκαλύπτει η ονομασία του, πρόκειται για ένα μεταλλικό μόριο κρυστάλλου μεγεθυμένο κατά 165 δισεκατομμύρια φορές!
Παρά το γεγονός ότι το μνημείο χτίστηκε ως έκθεμα για έξι μήνες, σηματοδοτώντας την ατομική εποχή, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, συμβολίζοντας τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις Βρυξέλλες.

0 Το υιοθετημένο παιδί και πως αντιμετωπίζουμε τα συνηθη ερωτήματα !!





Όπως τα πάντα σχεδόν στη ζωή, η υιοθεσία έχει τη θετική αλλά και την αρνητική της πλευρά. Κανείς μας, όμως, δε θέλει να παραδεχτεί την αρνητική και επώδυνη πλευρά της υιοθεσίας, η οποία σχετίζεται άμεσα με την απώλεια. Η αλήθεια είναι πως η απώλεια αποτελεί προϋπόθεση της υιοθεσίας. Για τους βιολογικούς γονείς, είναι η απώλεια του βιολογικού απογόνου τους και της σχέσης που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί του. Για τους θετούς γονείς, απώλεια είναι το γεγονός ότι δε μπόρεσαν να αποκτήσουν φυσικούς απογόνους κι ότι το πρόσωπό τους δε θα καθρεφτιστεί ποτέ ....

0 ΤΟ ΛΙΝΑΡΙ - Ο ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Το αρχαίο ιατρικό φυτό

Το λινάρι θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργήσιμα φυτά το οποίο χρησίμευε για την κατασκευή των λινών υφασμάτων αλλά έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων του. Η μεγάλη σημασία αυτού του αρχαίου ιατρικού φυτού φαίνεται άλλωστε και από την λατινική του ονομασία linus usitatissimus, που σημαίνει «λινάρι το χρησιμότατο». Η ελαφρά γλυκιά γεύση τους σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα αρχαία....

0 Ποιος θα σταματήσει την ελεύθερη πτώση της χώρας;

H κατρακύλα της κυβέρνησης συνεχίζεται καθώς οι απαιτήσεις της τρόικας ολοένα και αυξάνονται αλλά κανείς δεν έχει το σθένος να αντισταθεί ή τουλάχιστον να διαπραγματευτεί. Δύο ειδήσεις που βγαίνουν από το οικονομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές και επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τέλος στο χάλι της χώρας.

Η πρώτη είδηση από το Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις, θα διοικείται από ξένους και δε θα δίνει ουσιαστικά λόγο στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ξένων δηλαδή που θα συνδιοικεί τη χώρα αφού το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και πώλησης κρατικής περιουσίας είναι κολοσσιαίο και δίνει τεράστια δύναμη σε όποιον αναλαμβάνει να το ....

0 Μεσολόγγι | Ένα ξεχωριστό ελαιοτριβείο


Σπούδασε Οικονομικά, αλλά δεν κρατήθηκε τελικά μακριά από την οικογενειακή παράδοση, την καλλιέργεια ελιάς και το ελαιουργείο του πατέρα του. Σήμερα, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι έμπειρος βιοκαλλιεργητής και δραστήριος ελαιουργός, που παράγει ξεχωριστό λάδι με μια πρωτοπόρο μέθοδο λιοτρίβησης.
Τρεις ώρες στο ελαιοτριβείο του Δημήτρη Αντωνόπουλου αρκούν για να πείσουν ακόμη και τον πιο ασυνείδητο καταναλωτή ελαιολάδου, αυτόν που εμπιστεύεται τις πλαστικές, διάφανες φιάλες ή παραγγέλνει αγνώστου ποιότητος τενεκέδες από το  χωριό, ότι κάνει λάθος. «Ο Αντωνόπουλος είναι η εξαίρεση στον κανόνα της Αιτωλοακαρνανίας», μου είπαν όσοι γνώριζαν την περιοχή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...