Το
Κατίκι Δομοκού είναι ένα παραδοσιακό τυροκομικό προϊόν της περιοχής
Δομοκού και Ξυνιάδος του Νομού Φθιώτιδας, στο οροπέδιο της Όθρης.
Είναι
ένα ελαφρύ, λευκό, αλοιφώδες τυρί με υπόξινη δροσερή γεύση και
ευχάριστο άρωμα, χωρίς επιδερμίδα, που παράγεται παραδοσιακά από
αιγοπρόβειο γάλα το οποίο φυλάσσεται σε δοχεία.
Εμπεριέχει 10-14% λιπαρά σε αντίθεση με τη φέτα, της οποίας το λίπος κυμαίνεται από 21-25%. Παράλληλα,
η μαλακή του υφή μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ως μέτρο κατανάλωσης
το κουτάλι, έχοντας μια καλύτερη «οπτική» για την ποσότητα τυριού που
καταναλώνουμε.