ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

0 Anti-capitalist action

0 Ν. Λυγερός . Το σύνταγμα των ανθρώπων


Το σύνταγμα των ανθρώπων δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ούτε μια αφηρημένη έννοια. Αντιστοιχεί σε μια αξιολογική πραγματικότητα καθώς δεν διακινδυνεύει να φοβηθεί ερωτήματα αρχών. Η θέση του είναι σαφής και υφίσταται για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους και όχι για να αποτελεί δικαιολογία για να υπερασπιστεί τους νόμους. Το ζήτημα της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας όχι μόνο αναδεικνύει τη δειλία και την ανανδρία ορισμένων, η οποία ήταν εμφανής λόγω της ύπαρξης των κοινωνιών της λήθης, αλλά και την επιθυμία ορισμένων να περιορίσουν σε ένα νομικό πλαίσιο αυτό που η ίδια τοποθετεί πάνω από τους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους. Μερικά άτομα ενεργούν σαν να ήταν πάνω από ανθρώπινους νόμους που υποτίθεται ότι πρέπει να τους εκπροσωπούν και να τους προστατεύουν . Έχουμε κατορθώσει να σημειώσουμε με τη βοήθεια των προτάσεων μομφής και των τροπολογιών πόσοι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όλων των προελεύσεων. Αυτή η στάση δεν είναι μόνο απαράδεκτη σε δημοκρατικό πλαίσιο, αλλά είναι αδιανόητη σε πλαίσιο ανθρώπινο.

5 Ποια είναι η προέλευση των ονομάτων των ηπείρων;

Όλοι γνωρίζουμε τα ονόματα των ηπείρων του πλανήτη μας. Ξέρουμε όμως πώς προέκυψαν;


Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η...
ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.


Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκήπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας. Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».

0 Διατροφή: 5 μύθοι & αλήθειες


Διατροφή: 5 μύθοι & αλήθειες
Άλλοι κόβουν μαχαίρι τα γεύματα και άλλοι αρκούνται μόνο στη γυμναστική για να χάσουν κιλά. Τι από όλα αυτά τελικά είναι αλήθεια και τι μύθος;

0 Σικάτη Ασέλγεια ! Δεξιώσεις στη μονή Πεντέλης πάνω σε σπασμένα αρχαία μάρμαρα

Τις πιο σικ δεξιώσεις τους κάνουν οι ρωμιοί στους χώρους τού μοναστηριού τής Παναγίας στην Πεντέλη.

Το μοναστήρι έχει κτιστεί στη θέση κατεδαφισθέντος αρχαίου ναού τής Αθηνάς με χρήση των υλικών του, όπως εξ άλλου έχει γίνει σε εκατοντάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα. (Βλ. Η Θαμμένη Ελλάδα, βιβλίο, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από την «Ελεύθερη Έρευνα»).
Παρατηρήστε στη φωτογραφία, ότι τα τραπέζια έχουν στηθεί επί των αρχαιοτήτων, όσων τουλάχιστον διασώθηκαν έστω και μερικώς από τη χριστιανική μανία.

0 12 καλοί λόγοι για να είστε αισιόδοξοι

 

Επειδή καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με τόνους αρνητικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να κάμψουν ακόμα και τα πιο θαρραλέα πνεύματα, βρήκαμε μερικούς λόγους για να είμαστε αισιόδοξοι –πέραν του προφανούς, ότι αυτό είναι το μόνο (επι)βιώσιμο σχέδιο.
  
Είστε αισιόδοξοι γιατί..
…Έχετε τουλάχιστον έναν άνθρωπο στην ζωή σας που σας αγαπά. Πριν συνοφρυωθείτε, προσέξτε ότι δεν είπαμε «που είναι ερωτευμένος μαζί σας». Είπαμε «που σας αγαπά». Αν δυσκολεύεστε να τον εντοπίσετε, θα είναι επειδή σας αγαπά με τον δικό του, ιδιαίτερο και ίσως λίγο μυστικοπαθή τρόπο.

0 Αμπελώνες μέσα στις… στάχτες!


Οι αμπελώνες που βλέπετε στις εικόνες δεν είναι συνηθισμένοι. Ευδοκιμούν μέσα σε ηφαιστειακούς κρατήρες όπου η στάχτη είναι εμφανής σε κάθε σημείο. Επιπλέον, το έδαφος έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βασάλτη! Παρόλα αυτά τα σταφύλια που παράγονται είναι από τα πιο αρωματικά και γευστικά είδη στον κόσμο και κάνουν… το καλύτερο κρασί!
Perierga.gr
Ας δούμε, όμως, λίγο την ιστορία τους από την αρχή… Το νησί Lanzarote ανήκει στα Κανάρια Νησιά και είναι γνωστό ως «φαιστειακό νησί», αφού στη μικρή του έκταση υπάρχουν 300(!) περίπου ηφαίστεια.

0 Απαγορεύεται η χρονολόγηση των Ελληνικών πυραμίδων

 Απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά σενάρια",όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!!
Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.Μια έρευνα όμως  που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών  και χρονολόγηση  στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ!

0 Αισθήσεις, νους και σκέψη (VIDEO)


Αισθήσεις, νους και σκέψη
  • Η κάθε αίσθηση έχει ένα όργανο, μια λειτουργία κι ένα αποτέλεσμα (ανάλυση, σύγκριση, επαγωγή). (Αριστοτέλης)
Η οντότητα του ανθρώπου για να ζήσει χρειάζεται ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Το περιβάλλον αυτό είναι το περιβάλλον της Γης, δηλαδή η ατμόσφαιρά της, η οποία έχει φως, οξυγόνο και ύδωρ. Φως υπάρχει σε όλο το Σύμπαν, οξυγόνο και ύδωρ υπάρχουν σε τέτοια αναλογία σύνδεσης και σύνθεσης μόνο στη Γη, ώστε να διαιωνίζουν τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε. Το ανθρώπινο σώμα προσαρμοσμένο απόλυτα μέσα στο περιβάλλον της Γης, αναπτύσσει τις αισθήσεις του, οι οποίες για να λειτουργήσουν χρειάζονται τα τρία παραπάνω στοιχεία. Οι αισθήσεις είναι η σύνδεση της φύσης, μέσω του εγκεφάλου, με το σώμα.
(Διδάσκαλος Σωκράτης 5-2-2010) Το ανθρώπινο σώμα αναγιγνώσκει τη φύση και εναρμονίζεται με αυτήν μέσω των αισθήσεων του, η πανίδα χρησιμοποιεί το ένστικτο της μέσω των αισθήσεων και η χλωρίδα μόνο το ένστικτο. Η ικανότητα επιβίωσης και διαιώνισης των ως άνω ζώντων οργανισμών αποτελούν τη Νόηση που διέπει τον πλανήτη.

0 Η νυχτερινή Ευρώπη από το διάστημα!


Την νυχτερινή εικόνα της Ευρώπης όπως φαίνεται από το Διάστημα, έστειλαν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διααστημικού Σταθμού (ISS), κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις εργασίες τους.
  Η εικόνα που βλέπετε, τραβήχτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2012, όταν ο διαστημικός σταθμός βρισκόταν πάνω από την Ευρώπη και συγκεκριμένα σε απόσταση 500 χλμ πάνω από το Βέλγιο και την Ολλανδία.
  Όπως μπορείτε να δείτε, στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA (κλικ για μεγέθυνση), διακρίνεται με μπλε χρώμα ο ρομποτικός βραχίονας Remote Manipulator με τον οποίο γίνεται η μεταφορά εξοπλισμού από το ένα μέρος του Σταθμού στο άλλο και ακριβώς από κάτω η ολόφωτη Ευρώπη τη νύχτα!

0 Ιπτάμενοι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη! (Video)


Ιπτάμενοι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη! (3)
Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης που είδαν ξαφνικά 3 ανθρώπινες μορφές να κάνουν βόλτες πετώντας στον ουρανό της πόλης, θυμίζοντας σκηνές από την ταινία Superman. Τι ακριβώς ήταν;

0 Ποτάμι σε χιονισμένη έρημο μοιάζει με δέντρο

0 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ S-510! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...!!!

0 Ένα περίεργο δάσος στην έρημο!


Στην έρημο σπάνια συναντάμε δέντρα με εξαίρεση λίγες οάσεις. Στην έρημο Dead Vlei (λίμνη του θανάτου) στη Ναμίμπια συναντάμε ένα περίεργο δάσος. Σχηματίστηκε 900 χρόνια πριν όταν στην περιοχή υπήρχε άφθονο νερό.
Με την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών η περιοχή αποξηράνθηκε και το ίδιο έγινε με τα δέντρα. Αν και δεν είναι απολιθωμένα οι κορμοί τους παραμένουν αφού είναι τόσο ξηρό τοκλίμα που δεν αποσυντίθενται. Το θέαμα είναι υπέροχο και πολύ φωτογράφοι πραγαματοποιούν το ιδιαίτερα δύσκολο αυτό ταξίδι για να καταγράψουν με το φακό τους τις εικόνες.

0 Η γραφική πόλη της Καβάλας

Kavala Greece
H Καβάλα είναι πρωτεύουσα του Νομού Καβάλας και γεωγραφικά βρίσκεται στην Βόρειο Ανατολική Ελλάδα. Η πόλη της Καβάλας είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους «Σύμβολο» και είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη και λιμάνι της Μακεδονίας καθώς επίσης και ένα από τα στρατηγικότερα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας. 
Απέχει 680 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 165 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο πραγματικός πληθυσμός της Καβάλας είναι 54.394 κάτοικοι ενώ ο συνολικός πληθυσμός του δήμου Καβάλας είναι περίπου 63.293 κάτοικοι μετά την συγχώνευση του Δήμου Φιλίππων, σύμφωνα με το Σχέδιο Καλλικράτης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...