ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

5 Ποια είναι η προέλευση των ονομάτων των ηπείρων;

Όλοι γνωρίζουμε τα ονόματα των ηπείρων του πλανήτη μας. Ξέρουμε όμως πώς προέκυψαν;


Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η...
ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.


Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκήπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας. Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».


Η προέλευση του ονόματος Ασία είναι επίσης αβέβαιη, αλλά ίσως προέρχεται από τη σημιτική λέξη asu, δηλαδή «ανατολή» (του ήλιου).


Για τη λέξη Αφρική υπάρχουν πολλές θεωρίες. Το όνομα αυτό μπορεί να προέρχεται από το όνομα της ρωμαϊκής επαρχίας Africa.
Μια άλλη θεωρία είναι πως προέρχεται από τη λατινική λέξη aprica, δηλαδή «ηλιόλουστη» ή από την ελληνική λέξη αφρική, δηλαδή «άνευ ψύχους».

Πολύ πιο εύκολο είναι το ζήτημα της προέλευσης της λέξης Αμερική.Η ήπειρος πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ταξιδευτή-εξερευνητή Amerigo Vespucci.


Η λέξη Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική λέξη australis, που σημαίνει «νότος». Κατά την αρχαιότητα, οι Έλληνες θεωρούσαν ότι στο νότο βρισκόταν μια άγνωστη χώρα την οποία αργότερα οι χαρτογράφοι ονόμασαν Terra Australis Incognita, δηλαδή «άγνωστη χώρα στο νότο».


Τέλος, έχουμε το όνομα Ανταρκτίς, από την ελληνική λέξη ανταρκτικός, που σημαίνει «αντίθετη αρκούδα». Είναι η αρκούδα του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου πάνω από το βόρειο πόλο.

alexiptwto


5 σχόλια:

  1. Pio periodiko antigrafeis re file? KANENA KSENO EE? SKANDINABIKO?
    TO EREB ANTI GIA TO EURWPH EINE TO NEO EBRAIKO PARAMY8I..
    AN ANTIGRAPSEIS KAI KANENA ARXAIO ELLHNIKO TOTE 8A DEIS OTI OLES OI ONOMASIES EINE ARXAIOELLHNIKES!!
    ARKTIS-(ARKOUDA) ANTARKTIS(ANTI8ETA PROS TIN ARKOUDA) GENIKA OLES OI ONOMASIES HPEIRWN ,8ALASSWN XWRWN KTL EINE ARXAIOELLHNIKES,PX EURWPH-AFRIKH-ASIA ,ATLANTIKOS,INDIKOS,WKEANOS,AI8IOPIA,ERU8RAIA,INDONHSIA (TA NHSIA THS INDIAS),MIKRONHSIA,MELANHSIA,POLYNHSIA, O AMAZONIOS POTAMOS STIN BRAZILIA GIATI LEGETE ETSI? OI AMAZONES EITAN GYNAIKES POLEMISTES STIN ELLHNIKH MY8OLOGIA ME TON HRAKLH...
    OLA STIN GH ETOUTH,ASTERISMOI,GALAKSIES,HPEIROI,BOUNA KAI 8ALASSES OLA KATALABENWNTE STIN ELLHNIKH MONO,ZHTW OI A8ANATOI PROGONOI MAS...
    G Amelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο φίλε μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,
    ... αλλά τα greeklish τι τα χρησιμοποιείς ρε φίλε !!!
    Μόνοι μας καταστρέφουμε τη γλώσσα μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι δικό μας το άρθρο.
    Οι απόψεις μας για τη νέα τάξη πραγμάτων αλλά γενικότερα είναι γνωστές.
    Εννοείται πως δεν θελήσαμε να κάνουμε ούτε στιγμή προπαγάνδα υπερ των Εβραίων, αλίμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aλίμονο, διότι οι Εβραίοι είναι του σατανά, ουγκ.
    Καλα τα λέει ο Αμελέτητος, όλα αυτά που ανέφερε είναι ελληνικά, όπως και το Μπαχρέιν, το Σουδάν, το Ρέκιαβικ, το Όσλο, το Μάτσου Πίτσου, το Γιουκατάν και ο Σείριος Α' (ο Β' είναι των "άλλων"). Άλλωστε και τα greeklish είναι αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο που χρησιμοποιούσαν οι μύστες για να επικοινωνούν με τον Όλυμπο.

    Επίσης θα πρέπει να σταματήσετε την καραμέλα του "δεν είναι δικό μας άρθρο". Η θεματολογία που παπαγαλίζετε φαίνεται ξεκάθαρα από το σύνολό της ότι την ενστερνίζεστε αλλά νίπτετε τας χείρας σας όταν κάνει κάποιος αναγνώστης σας τον κόπο να σας υποδείξει τα λάθη και τα ψέμματα. Αλλά δεν πάει έτσι, όποιος αναπαράγει ψεύδη είναι και ο ίδιος ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...