ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

0 Μολυσμένη η λίμνη της Καστοριάς


Το τοξικό φυτοπλαγκτόν που αναδύεται στην επιφάνεια της προκαλεί έντονη δυσοσμία.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα προκαλώντας την.... έντονη διαμαρτυρία φορέων και κατοίκων.

Παράγοντες της περιοχής, μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος αναζητούν λύσεις.

Ο τοξικός μικροοργανισμός εμφανίστηκε στη λίμνη μετά τη χρόνια ρίψη αστικών λυμάτων στα νερά.
skai.gr

0 Το δέντρο ηλιακής ενέργειας «άπλωσε» τα κλαδιά του στη Θεσσαλονίκη

Το μοναδικό στον κόσμο δέντρο ηλιακής ενέργειας «άπλωσε» τα κλαδιά του στην Ελλάδα και οι «πράσινοι» καρποί του άρχισαν ήδη να «μαζεύουν» τον ήλιο της Θεσσαλονίκης.
Το αποκαλούμενο και «πράσινο φωτιστικό» πόλεως, είναι σχεδιασμένο από τον Ross Lovegrove για την Artemide και λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.
Πρόκειται για ένα δέντρο με «έξυπνα φρούτα», που φωτίζουν τη νύχτα, «πυροδοτούμενα» από ηλιακή ενέργεια, η οποία
συσσωρεύεται την ...ημέρα από φωτοβολταϊκά panels.
Το μέγιστο ύψος του ανέρχεται στα 5,5 μέτρα και το άνοιγμα της διαμέτρου του στα 4,5 μέτρα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί τόσο αυτόνομα, όσο και σε συνδυασμό με το δημόσιο δίκτυο μιας πόλης.
Video.........   Το δέντρο στήθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2007, ως πρόταση για φωτισμό δημόσιων χώρων, στη Βιέννη, έξω από το Μουσείο Σύγχρονης και Εφαρμοσμένης Τέχνης και έχει ταξιδέψει σε Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.
Το φωτιστικό λειτουργεί και με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί του, η αυτόνομη λειτουργία του εξασφαλίζεται ακόμη και ύστερα από τρεις συνεχείς ημέρες συννεφιάς. Το Solar Tree έχει βγει αυτές τις μέρες στην παραγωγή και ήδη έχουν παραγγελθεί αρκετά κομμάτια, ώστε να φωτίζουν πλατείες μεγάλων πόλεων της Ιταλίας.
Ο Ross Lovegrove, δημιουργός του δέντρου ηλιακής ενέργειας, γεννήθηκε το 1958 στην Ουαλία και σπούδασε βιομηχανικό design στο Manchester Μetropolitan University, καθώς και στην Royal Academy of Arts στο Λονδίνο.
Έγινε παγκοσμίως γνωστός και καταξιώθηκε ως σχεδιαστής και τεχνολόγος καλλιτέχνης τη δεκαετία του '80 με τη συνεργασία του με τη Sony Ericsson για το σχεδιασμό των walkman. Εργάστηκε στο Παρίσι σε συνεργασία με τον Jean Nouvele και τον Philipp Starck και μεταξύ άλλων ως σύμβουλος designer για τη Lοuis Vuitton, τη Hermes και την Dupont.

Μέσω της συνεργασίας του με την Artemide τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει τιμηθεί με τα βραβεια RED DOT Design Award το 2008, για το μοντέλο MERCURY και το 2010 για το μοντέλο COSMIC LEAF. Σήμερα, ζει στο Λονδίνο και συνεργάζεται σε διεθνές επίπεδο, με επώνυμους Οίκους, για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση μεγάλων projects, με φιλοσοφία βασισμένη στις οργανικές φόρμες και δομές, στη βιωσιμότητα, τα οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά, σε συνδυασμό πάντα με καινοτόμες τεχνολογίες.

http://i-diadromi.blogspot.com/

0 Γέννησε δύο μέρες μετά τον εγκεφαλικό θάνατό της

Το κοριτσάκι γεννήθηκε αναγκαστικά με καισαρική
Ένα πρόωρο αλλά υγιές μωρό ήρθε στον κόσμο δύο μέρες αφότου η μητέρα του κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή, αναφέρει η Daily Mail της Βρετανίας.
Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή ύστερα από κύηση 25 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 972 γραμμάρια, γράφει η εφημερίδα.
Η μητέρα του, η 41χρονη Τζέιν Σόλιμαν, κατέρρευσε στο σπίτι της λόγω ....
εγκεφαλικής αιμορραγίας και δεν συνήλθε ποτέ.
Οι γιατροί της στο νοσοκομείο Τζον Ράντκλιφ της Οξφόρδης, κράτησαν την καρδιά της ζωντανή για 48 ώρες και της χορήγησαν δύο μεγάλες δόσεις στεροειδών για να βοηθήσουν τους πνεύμονες του βρέφους να αναπτυχθούν.
Η μηχανική υποστήριξη της ζωής της τερματίστηκε λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού.


http://i-diadromi.blogspot.com/

0 Πιο αργά λιώνουν τελικά οι πάγοι του πλανήτη...

Η μέχρι τώρα εκτίμηση για το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής ήταν υπερβολική, καθώς ο ρυθμός απώλειας πάγων φαίνεται πως τελικά είναι ο μισός απ' ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα μελέτη Αμερικανών και Ολλανδών ερευνητών...
Κατά την προηγούμενη διετία, επιστημονικές ομάδες είχαν εκτιμήσει ότι η Γροιλανδία χάνει περίπου 230 δισεκατομμύρια τόνους πάγου το χρόνο, ενώ η Ανταρκτική 132 δισεκατομμύρια.

 Από κοινού, αυτή η απώλεια ετησίως θα δικαιολογούσε πάνω από το ...ήμισυ της ετήσιας μέσης ανόδου κατά τρία χιλιοστά του επιπέδου των θαλασσών.

 Όμως η νέα έρευνα, υπό τον Μπερτ Βερμίρσεν του Τεχνικού Πανεπιστημίου Ντελφτ στην Ολλανδία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Geoscience", υποστηρίζει πως οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις υπήρξαν υπερβολικές.

 Τεράστιοι παγετώνες πάχους πολλών χιλιομέτρων συμπίεζαν τον φλοιό της Γης επί δεκάδες χιλιάδες χρόνια, όταν όμως άρχισαν να λιώνουν πριν από 20.000 χρόνια περίπου, ο γήινος φλοιός ξεκίνησε σταδιακά να "επανέρχεται".

 Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το φαινόμενο είχε έως τώρα θεωρηθεί μικρής σημασίας, αλλά η νέα έρευνα το αναδεικνύει ως σημαντικό. 

 Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η Γροιλανδία χάνει ετησίως 104 δισ. τόνους, ενώ η Ανταρκτική 64 δισ. τόνους. 

 Αν οι εκτιμήσεις αυτές επαληθευτούν, τότε η απώλεια πάγων από τις δύο πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη "ευθύνονται" για το 30% και όχι το 50% της ετήσιας ανόδου της στάθμης των ωκεανών της Γης.

http://totefteri.blogspot.com/

0 Ακάρεα: ζουν ανάμεσά μας

Εκατομμύρια ακάρεα και μικροσκοπικά ζωύφια καταλαμβάνουν εν αγνοία μας κουζίνα και υπνοδωμάτια.
Κοιτάζοντας κάποιος τις φωτογραφίες τους ίσως νομίσει ότι πρόκειται για φοβερά εξωγήινα όντα ταινίας του Χόλιγουντ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μικροσκοπικά ζωύφια που μοιράζονται μαζί μας τις κατοικίες αλλά και τα τρόφιμά μας. Υπάρχουν πολλών ειδών «οικιακά» ζωύφια. Άλλα ζουν στα έπιπλα, άλλα προτιμούν τα χαλιά και τις μοκέτες, άλλα τα κλινοσκεπάσματα και άλλα τους χώρους και τα αντικείμενα της κουζίνας. Ο βραβευμένος φωτογράφος Στηβ Γκσμάισνερ, που ειδικεύεται σε....

0 Ευρωπαϊκό «φρένο» στα πειράματα σε ζώα

Απαγορεύει τις δοκιμές στα πρωτεύοντα θηλαστικά

Μια νέα νομοθεσία ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κύριο στόχο του τον περιορισμό των πειραμάτων σε ζώα, χωρίς όμως να πληγεί η έρευνα για σοβαρές ασθένειες.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η νέα νομοθεσία απαγορεύει τις δοκιμές σε ανθρωποειδείς πιθήκους, δηλαδή στον χιμπατζή, τον γορίλα και τον ουραγκοτάγκο, και επιβάλλει περιορισμούς στα πειράματα με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Η νομοθεσία, προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στο Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, απαιτεί από τις χώρες-μέλη να αξιολογούν κάθε....

0 Η μείωση του αριθμού των μελισσών απειλεί τα οικοσυστήματα

Θα επηρεάσει τη διατροφή και τη διαβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων

Πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε διάφορα οικοσυστήματα έχει η δραματική μείωση των πληθυσμών των μελισσών εξαιτίας της μυστηριώδους επιδημίας που τις εξοντώνει τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η μείωση του πληθυσμού των μελισσών έχει προκαλέσει ανάλογη μείωση στη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο μελέτησαν περιοχές στις... ΗΠΑ όπου η μυστηριώδης ασθένεια έχει χτυπήσει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη τους πληθυσμούς των μελισσών. Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε περιοχές του Κολοράντο και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα γονιμοποίησης σε ορισμένα είδη φυτών έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα 20 έτη.

Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η μείωση των πληθυσμών των μελισσών έχει αρχίσει να προκαλεί σημαντικές παρενέργειες στη φύση. Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη αφού, αν το φαινόμενο αυτό λάβει μεγαλύτερη έκταση, θα επηρεάσει δυσμενώς τις καλλιέργειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στην ίδια τη διαβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων.


http://www.newsbeast.gr

1 Στην εποχή των μεταλλαγμένων

ΝΕΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΟΛΟΜΟΥ
Τόσες μεταλλαγμένες τροφές μπαίνουν καθημερινά στο σπίτι μας, τώρα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Ενα νέο είδος σολομού δημιουργήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Aqua Technologies. Το νέο αυτό ζώο βασίζεται στον σολομό του Ατλαντικού (Salmo salar) στο οποίου έχει εισαχθεί ένα γονίδιο από το σολομό Σινούκ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ψάρι να παράγει μια αναπτυξιακή ορμόνη που του δίνει την δυνατότητα για δύο φορές ταχύτερη... ανάπτυξη. Κατά τα άλλα δε διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους σολομούς, όπως υποστηρίζει η εταιρεία. Στα τέλη του μηνός η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα αρχίσει να εξετάζει το συγκεκριμένο προϊόν.

Η εταιρεία θεωρεί πως είναι ένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος αφού με αυτόν τον τρόπο η αυξανόμενη ζήτηση για ψάρια μπορεί να καλυφθεί χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στην τροφική αλυσίδα. Ο σολομός θα εκτρέφεται επομένως θα είναι μακριά από τη θάλασσα αποφεύγοντας έτσι ασθένειες και άλλες βλαβερές ουσίες.  Μέχρι στιγμής πάντως, κανένα γενετικά τροποποιημένο ζωικό προϊόν δεν έχει εγκριθεί ως τρόφιμο στις ΗΠΑ ή την ΕΕ

tsiliadoros.blogspot.com

0 Ο Καθηγητής που εκβίαζε τους φοιτητές

Σε μαζικές καταγγελίες εις βάρος καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο καθηγτής τους απειλούσε να τους “κόψει” από το μάθημα αν δεν τον στήριζαν στις προεδρικές εκλογές!Όλα αυτά συνέβησαν κατά το θερινό εξάμηνο του 2007, όπου ο καθηγητής εκφόβιζε τους φοιτητές ότι δεν θα περνούσαν το μάθημα του αν στήριζαν κάποιον άλλο υποψήφιο.

Ωστόσο, όπως είχαν καταγγείλει οι φοιτητές υπήρχε μια συγκεκριμένη ομάδα καθηγητών που στήριζε τον εν λόγω καθηγητή, η οποία προχωρούσε σε εκβιασμούς και για άλλα μαθήματα της εξεταστικής...


Επρόκειτο για μαθήματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην λήψη του πτυχίου, ενώ μερικοί φοιτητές ανέφεραν ότι ακόμα χρωστούν τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Στις προεδρικές εκλογές, οι φοιτητές είναι ρυθμιστές των αποτελεσμάτων, αφού συμμετέχουν κατά 80% σε σχέση με τα μέλη της ΔΕΠ.

Ο καθηγητής πάντως μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παύθηκε από τα καθήκοντα του, απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “έκπληξη” σε σχέση με αυτά που επικρατούν στο χώρο των ιδρυμάτων Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

oichalia.blogspot.com

0 Η Καθαριότητα ειναι μισή αρχοντιά

0 Ληστεία 471.000 ευρώ στην Τράπεζα Δωδεκανήσου στη Ρόδο !

Στις 8.20 έγινε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της πλατείας Ακαδημίας στο κεντρο της πόλης, από δύο που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Μόλις είχε ανοίξει η τράπεζα και αφού δεν είχαν κάνει ταμείο... υπολογίζουν ότι η λεία έφτανε τα 471.000 ευρώ ! Πάλι έρχετε στην επικαιρότητα η υποστελέχωση της αστυνομίας στην Ρόδο..

paraponarodos.blogspot.com

0 «Όχι» στις πιστωτικές κάρτες

Στο συρτάρι μπαίνει πλέον το πλαστικό χρήμα, αφού σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), οι καταναλωτές κάνουν στροφή στην πληρωμή με μετρητά.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να οφείλεται στα ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια δανεισμού των πιστωτικών καρτών και στην ύπαρξη πολλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στα οποία δεν δίνεται πλέον πίστωση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που είχε ως στόχο την καταγραφή της πορείας της αγοράς κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιουνίου - Αυγούστου 2010 και κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων που διήρκεσαν από τις 15 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη μείωση της αγοραστικής κίνησης.

Εκτός από τον τρόπο πληρωμής εκ μέρους των καταναλωτών, διερευνήθηκαν οι αντιλήψεις των επιχειρηματιών αναφορικά με την ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και την αλλαγή της πολιτικής χρηματοδότηση του τραπεζικού...

συστήματος, η πρόθεση των επιχειρηματιών σχετικά με τη διατήρηση ή όχι των θέσεων απασχόλησης εξαιτίας της δραστικής μείωσης του τζίρου τους και το περιβάλλον των εμπορικών μισθώσεων.

Όσον αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση η πλειοψηφία των συμμετεχόντων πιστεύει ότι δεν συμβάλλει στην επιβίωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ακόμη, αναφέρουν ότι τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων τους, καθώς κατευθύνονται στην ενίσχυση επιχειρήσεων που πληρούν τα αντίστοιχα τραπεζικά κριτήρια.

Τέλος, αναφορικά με τις εμπορικές μισθώσεις το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων δεν κατάφερε κάποια αλλαγή στο μίσθωμά του. Ωστόσο αρκετοί πέτυχαν «πάγωμα» αλλά και μείωση, αλλαγές που ενδεχομένως επιτεύχθηκαν σε παλαιά συμβόλαια μισθωμάτων με επαχθείς όρους.


kafeneio-gr.blogspot.com

0 "Τιμή βενζίνης.."

Από Τρελό Κουνέλι
 
"Η φωτο που σας επισυνάπτω είναι από βενζινάδικο στο Καράκας(Βενεζουέλα). Την τράβηξα γιατί δεν θα με πιστεύατε αν σας έλεγα την τιμή της βενζίνης ανά λίτρο. Η τιμή είναι 0,070Bs/λίτρο , όπου 1Ευρώ = 5,3 Bs αλλά αρκετά εύκολα μπορείτε να πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή(εγώ αντάλλαξα 1Ευρώ=9,5Bs).

Δηλαδή 1λίτρο βενζίνης κοστίζει περίπου... 0,007Ευρώ. Απίστευτο και όμως αληθινό! Η επιλογή του βενζινάδικου ήταν εντελώς τυχαία!. Δεν έψαξα να βρω το.. φθηνότερο.

Δεν θα ήταν και ότι καλύτερο για μας η τιμή να είναι σε αυτά τα επίπεδα (το Καράκας έχει πολύ καυσαέριο) αλλά όχι και το σημερινό χάλι που ζούμε! Εκεί γεμίζουνε με 30λεπτά και εδώ με 80 Ευρώ! Εμείς ζητάμε μια normal τιμή γύρω στο 1Ευρώ/λίτρο!

Φανταστείτε, όταν το λίτρο πωλείται 0,007Ευρώ πόσο ξεκινάει από την πηγή; Και γιατί σε εμάς καταλήγει στο 1,50Ευρώ/λίτρο; Μεγάλο πάρτυ γίνεται με τα κάυσιμα και δυστυχώς την πληρώνουμε εμείς."

0 Γυρνούν την πλάτη στις κάλπες οι ψηφοφόροι...

Μακριά από… τα κόμματα είναι ένας στους τρεις ψηφοφόρους!

Παρόλο που η στήριξη προς το ΠΑΣΟΚ πέφτει, κανένα κόμμα δεν καταφέρνει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, σύμφωνα με έρευνα της PulseRC για το «Ποντίκι».

Οι «μετοχές» του ΠΑΣΟΚ, συγκριτικά με την ίδια έρευνα, υποχωρούν στο 26,5% από 31% που ήταν τον Μάρτιο και η διαφορά στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων πέφτει στο 7,5% με την Νέα Δημοκρατία να καταγράφει το...
ίδιο ακριβώς ποσοστό με αυτό του Μαρτίου (19%).

Το «παράξενο» είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν στρέφονται πλέον στα υπόλοιπα κόμματα, αλλά στην… αδιευκρίνιστη ψήφο. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5% (από 6%), ο ΣΥΡΙΖΑ 2,5% (από 4%), οι Οικολόγοι – Πράσινοι 2,5% (από 1%), ενώ η απάντηση «άλλο κόμμα» 5% (από 2%). Πλειοψηφία συγκεντρώνει το… άθροισμα των άλλων απαντήσεων, όπως «δεν ξέρω – δεν απαντώ», «λευκό/ άκυρο», που αγγίζει το 32,5% (από 30% τον Μάρτιο)!

Η έρευνα, όπως και παρόμοιες που έχουν γίνει στο παρελθόν, απεικονίζει την δυσαρέσκεια και τον θυμό του εκλογικού σώματος, συναισθήματα που γίνονται εντονότερα μετά την εφαρμογή του Μνημονίου.

Όσον αφορά έρευνα για τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής σημειώθηκαν τα εξής: Ο Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται του Γιώργου Καμίνη, χωρίς ωστόσο η διαφορά τους να είναι πολύ μεγάλη, ενώ ο Γιάννης Σγουρός καταγράφει καλύτερη προοπτική από τον Βασίλη Κικίλια, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να είναι μεγαλύτερο από την μεταξύ τους διαφορά. 

alfanea.blogspot.com

0 To πείραμα

Η μοναδική γερμανική ταινία που μου άρεσε είναι το «Πείραμα». Φαίνεται πως την ίδια άποψη έχουν και οι Αμερικανοί και σκέφτηκαν να διασκευάσουν την ταινία στο Hollywood. Η επιλογή μάλιστα του εξαιρετικού Forest Whitaker, δείχνει πως επένδυσαν πολλά στο συγκεκριμένο φιλμ.

Το «Πείραμα» λοιπόν, είναι μια δοκιμασία στην ανθρώπινη ψυχολογία. Έκλεισαν σ’ένα κτίριο φυλακών δύο ομάδες ανθρώπων. Μερικοί από αυτούς καλούνται να υποδυθούν τους αστυνομικούς και οι...
υπόλοιποι τους κρατούμενους. Κάτι σαν Big Brother δηλαδή, μέσα σε φυλακή.

Τo trailer της ταινίας



www.drseeng.com

0 Μαμαλάκης: «Ήθελα να δώσω ζωή στην αγαπημένη μου»

Δύσκολες ώρες περνά ο Ηλίας Μαμαλάκης μετά το θάνατο της συζύγου του. Ο γάμος τους μετρούσε 37 χρόνια και ο γνωστός σεφ, είχε αναφερθεί σε πολλές συνεντεύξεις του στην σύζυγο του και στη σχέση τους, πάντα με αγάπη. Η Στέλλα Μαμαλάκη, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και στις 29 Αυγούστου έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, με άρθρο του, ξετυλίγει με τον δικό του τρόπο τα συναισθήματα του για το χαμό της αγαπημένης του Στέλλας.

«Το φαγητό κυρίως και απολύτως είναι ζωή» γράφει ο γνωστός σεφ, «μια εκδήλωση αγάπης του καθημερινού ανθρώπου, άντρα, γυναίκας, παιδιού ή ...
γέρου εκδηλώνεται προσφέροντας τροφή στον άλλον(…) Αυτό είναι η θρέψη, ανώτερη από τη γαστρονομία. Αυτό το σχολείο πέρασα τον τελευταίο καιρό, εγώ ο άγαρμπος μαγειράκος, να θρέψω δηλαδή, να δώσω ζωή στην αγαπημένη μου. Αρνιόταν πεισματικά να ζήσει, μόνο λίγα ροδάκινα της άρεσαν σε ήπια θερμοκρασία, ούτε ζεστά ούτε κρύα. Εγώ μέσα στην κουζίνα έφτιαχνα τυροπιτάκια, έβραζα χυλωμένη φακή χωρίς μπαχαρικά για να μην την ενοχλούν, έφτιαχνα σαλάτα φατούς που της άρεσε, έβραζα κολοκυθάκια, άτμιζα μια φρέσκια γλώσσα. Ήθελα να θρέψω την καλή μου, το ήθελα μα αυτή αρνήθηκε. Βλέπετε είχε ξεκινήσει από καιρό έναν άλλο μακρύ και άγνωστο δρόμο».

Και ο Ηλίας Μαμαλάκης σε μια κατάθεση ψυχής συνεχίζει «Ποιος θα τα φάει όλα αυτά που μαγείρεψα; Θα παλαιώσουν μέσα στις πιατέλες, μέχρι που κάποιος θα τα πετάξει. Τα φαγητά μου δεν έθρεψαν κανέναν, ούτε καν εμένα. Θα ήθελα κάτι να κάνω, μα είμαι ανήμπορος, δεν ξέρω τίποτα άλλο να θρέφω ανθρώπους και ενίοτε τις ψυχές τους. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι η ανθρώπινη ψυχή κατοικοεδρεύει στο στομαχάκι μας».

Στο υστερόγραφό του άρθρου του, στο protagon, ο σεφ και παρουσιαστής γράφει «Στις 29 Αυγούστου στις 11.15 το βράδυ η αγαπημένη μου γυναίκα Στέλλα έφυγε από αυτό τον κόσμο αφού έδωσε μια τιτάνια μάχη με την καταραμένη αρρώστια. Ήθελε να ζήσει όσο κανένας άλλος. Πίστευε ότι καλυτέρευε, ενώ η αλήθεια ήταν διαφορετική. Την αγαπούσα πάρα πολύ και θα την αγαπώ» καταλήγει ο Ηλίας Μαμαλάκης. .


 http://www.enimerwsi.com/

0 ZEITGEIST 3-MOVING FORWARD (TRAILER)…


ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ…ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 
ΠΡΕΖΑ TV

0 Η εξελιξη του ΄ανθρωπου΄

/nikosstalone.blogspot.com

0 Η μηχανή της Τρομολαγνίας...


Τρόμος, φόβος μέσα από τα ΜΜΕ, μέσα από κάθε συζήτησή μας! Γιατί? Ποιός κερδίζει? Πράγματι, πιστεύει κάποιος πως αν ήξερε κάποιος πως σε 20 ημέρες θα πεθάνουμε όλοι, θα έβγαζε ανακοίνωση στο κοινό? Δεν θα μας άφηναν να ζούμε σε αυτό το μικρόκοσμο που υπάρχουμε κλειδωμένοι να χαιρόμαστε τη "ελεύθερη φυλακή" που ζούμε?


Κάποιες γενικές αλήθειες:
• Αν ψάξουμε στο internet, όσο ακόμα είναι ελεύθερο σε πληροφορίες, θα δούμε πως τα ΜΜΕ είναι πάντα διαπλεκόμενα με κυβερνήσεις, λειτουργούν με γνώσεις διαχείρισης μάζας και η μάζα σε... αυτή τη περίπτωση είμαστε όλοι εμείς! Οι μάζες αυτές νομίζοντας πως έχουμε τη δύναμη, τη μία στιγμή μας κάνουν να τρέχουμε να πάρουμε δάνεια από τις τράπεζες, ή να κάνουμε botox, ή να αλλάξουμε στη πράξη και τις συνήθειές μας αλλά και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους... Να βγάλουμε σκέψεις και να κινηθούμε όπως κάποιοι τις ορίζουν, μάλιστα πια πολύ εύκολα...

• Η δύναμη των ΜΜΕ δεν είναι τυχαία! Αν προσέξουμε, όλες οι γνώσεις που έχουμε, δεν είναι στη πράξη από προσωπικές μας αναζητήσεις ή εμπειρίες αλλά μας τα λένε και εμείς προχωράμε με αυτή τη βάση και συνεχίζουμε τις θεωρίες! Στη πράξη δεν έχει αποδειχτεί ούτε το πιο απλό, πχ γιατί υπάρχουν τα όνειρα, αν υπάρχει ο χρόνος, αν υπάρχει η ύλη! Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε πως πράγματι τίποτα από αυτά που ξέρουμε δεν είναι αποδεδειγμένα και σωστά! Παλιά πίστευε ο κόσμος πως η γη είναι επίπεδη και όταν ο Γαλιλαίος είπε κάτι διαφορετικό, όλοι τον κοίταζαν με απορία και κανένας δεν τον πίστευε! Κάτι αντίστοιχο παίζει και τώρα! Διαβάζουμε διάφορα πράγματα, ιστορίες, αλλά περιμένουμε επιβεβαίωση από τα ΜΜΕ, όταν τα επιβεβαιώσουν είναι και σωστά! Μέγα λάθος, γιατί ξεχάσαμε πως τα ΜΜΕ είναι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, είναι μπίζνες λοιπόν, που μάλιστα αν δείτε και πιο προσεχτικά δεν έχουν καν άδεια εκπομπών και έτσι τα κρατάει με το ένα χέρι η κάθε Ελληνική Κυβέρνηση και δεν τολμούν να μη περάσουν αυτά που θέλουν κάποιοι... Από την άλλη κοιτάξτε λίγο πώς μιλάνε όλοι όσοι είναι μπροστά σε μία κάμερα, αν δείτε, άσχετα από ποια χώρα είναι, τί χρώμα έχουν, τί γλώσσα μιλάνε, χρησιμοποιούν ακριβώς τον ίδιο τρόπο ομιλίας! Eνα ρυθμό ομιλίας που σχετίζεται με τη μετάδοση πραγματικών πληροφοριών! Πάντα ο εκφωνητής/εκφωνήτρια κοιτάζουν ευθέως τη κάμερα και το θεατή στα μάτια, για να πείσουν το υποσυνείδητό μας πως μας λένε αλήθειες! Οσο πιο έγκριτο είναι το πρόσωπο του εκφωνητή τόσο η πληροφορία ενθαρρύνεται και την αποδεχόμαστε πιο εύκολα! Μη ξεχνάμε φυσικά πως η πολλαπλή επανάληψη μίας πληροφορίας τη δεχόμαστε αυτόματα χωρίς να τη σκεφτούμε καθόλου! Εκεί είναι το κόλπο: Μας είπαν τόσα πχ για τη 17Ν που δεν μας έμειναν σκέψεις και απορίες μετά, γιατί μας έδωσαν τόσες άσχετες που γεμίσαμε με χαζές πληροφορίες πχ τί φορούσαν, πού διασκέδαζαν κλπ έτσι ώστε να μας μείνουν μόνο αυτά που έπρεπε και να μη χρειαστεί να σκεφτούμε εμείς τίποτα! Σκέφτηκαν αυτοί για εμάς...

• Το 83% του κόσμου λειτουργεί επιφανειακά, βλέπει τί γίνεται γύρω του, αλλά αποφασίζει τις κινήσεις του μέσω του τί θα του πουν να κάνει! Αυτό λοιπόν είναι ένα βασικό στοιχείο, γιατί απλά αυτοί έχουν και ανάγκη του "αρχηγού, εργατοπατέρα" για να λειτουργήσουν αλλά και δεν ξέρουν στη πράξη γιατί κινούνται στο χώρο! Απόδειξη? Αν δείτε σε μία πορεία πόσοι είναι οι διαδηλωτές και πόσα τα ΜΑΤ, θα δείτε πως με το που κινηθούν οι πρώτες γραμμές διαδηλωτών προς τα πίσω και ας είναι 10πλάσιοι από τα ΜΑΤ, όλοι τρέχουν προς τα πίσω... Ετσι λοιπόν, μετά από πολλά πειράματα, γνωρίζουν κάποιοι με την αντίστοιχη μουσική και τα κατάλληλα λόγια να φέρουν τη κοινή γνώμη στα μέτρα τους! Αν δείτε ειδήσεις, προσέξτε τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούν, τη μουσική που παίζει από πίσω, που αν το ψάξετε, τις έχουν καταχωρημένες στα αρχεία τους σαν τραγούδι πόνου, χαράς κλπ για να μας δημιουργήσουν το κατάλληλο αίσθημα ευκολότερα...

• Τρομοκρατία, ο εύκολος τρόπος να σκληρύνουν μέτρα κατά της ελευθερίας μας! Αν δείτε, κάθε φορά που κάτι γίνεται και τα ΜΜΕ δίνουν μεγάλη βαρύτητα, στη πράξη αν δείτε τη "ψηλά γράμματά" των ειδήσεων κάτι πολύ χειρότερο γίνεται κάπου αλλού από εκεί που κοιτάει όλος ο κόσμος! Με χαζές δικαιολογίες μας τρομοκρατούν για να μειώσουν κι άλλες ελευθερίες και μάλιστα με τις ευχές μας, για να νιώθουμε πιο άνετοι! Πχ στην Αγγλία μας λένε και δίνουν παράδειγμα, υπάρχουν παντού κάμερες άρα μειώνεται έτσι η εγκληματικότητα! Ο όχλος που λέγαμε πριν, δέχεται εύκολα αυτή τη πληροφορία και έτσι σχεδόν παρακαλετά ζητούν κάμερες παντού! Δεν θα ήταν πιο εύκολο από το να καταστείλει κάποιος ένα "έγκλημα" να προβλέψει? πχ αυτός που κλέβει δεν έχει να φάει, δεν βρίσκει δουλειά? Αυτός που κλέβει, ξέρει πως δεν θα τιμωρηθεί γιατί είναι γεμάτες οι φυλακές και απλά θα απελαθεί? Αυτός που κλέβει είναι λαθρομετανάστης που δεν πρόκειται ποτέ να τον ακουμπήσει ο νόμος γιατί απλά για το κράτος δεν υπάρχει? Με λίγες δουλειές και λίγο ψωμί και ίσως καλύτερο έλεγχο δεν θα υπήρχαν αυτά που ζούμε σήμερα! Ελεγχο όταν λέω, δεν εννοώ αστυνόμευση, οι παλιοί ξέρουμε πως κάποτε δεν κλειδώναμε τις πόρτες, πως η ληστεία γίνονταν για πολλά χρήματα σε τράπεζα και χωρίς νεκρούς...

Τρομοκρατία στη πράξη, είναι μία έννοια που όποιος θέλει τη χαρακτηρίζει κατά βούληση! Τρομοκράτης στην Ελλάδα του 40 είναι αυτός που έκανε σαμποτάζ σε γερμανικά αυτοκίνητα για κάποιους, που για άλλους λέγονταν απλά αντιστασιακός! Τρομοκράτης θεωρείται αυτός που σκάει με μία βόμβα στο κέντρο της Βαγδάτης για να ελευθερώσει το μέρος τους από τους "Συμμάχους", που μαζεύτηκαν εκεί για τα ναρκωτικά που βγάζουν εκεί για όλο το κόσμο! Πράγματι τρομοκράτης είναι αυτός που τρομοκρατεί, αλλά στη πράξη, καλό είναι να βλέπουμε ποιον τρομοκρατεί κάθε φορά! Εγινε αγώνας να μας αποδείξουν τα ΜΜΕ πως χωρίς τη 17Ν θα νιώθουμε πιο ασφαλής, είμαστε όμως? Είχαμε ποτέ ανάγκη αστυνομικής προστασίας? Ο Λαμπράκης την είχε, ένιωθε και απειλούμενος από "τρομοκράτες"!

Τρομοκρατία... άλλα μικρά γνωστά σε όλους παραδείγματα, αλλά σοβαρά: Αύγουστος 2006 Αμερική, τα ΜΜΕ αναφέρουν πως άγνωστοι (τρομοκράτες φυσικά) θα ανατινάξουν με υγρά εκρηχτικά αεροπλάνα Αμερικανικών εταιριών! Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ποτέ, είναι ένας ψεύτικος συναγερμός! Γιατί όμως? Δεν ήταν ο μόνος ψεύτικος συναγερμός, αλλά ο Νο13! Τί κοινό είχαν και οι 13 αυτοί συναγερμοί? Προσπαθούσαν έντεχνα να αποσπάσουν τη προσοχή της κοινής γνώμης από το γεγονός πως την ίδια εποχή έπαιξε σκάνδαλο με παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών της Αμερικής από την ίδια τη κυβέρνησή τους! Παραδείγματα πολλά τέτοια... για να βλέπουμε και να κινούμαστε κατά βούληση κάποιων! Μας κάνουν να φοβόμαστε, άρα να ζητάμε άλλα σκληρότερα μέτρα, να εμβολιαζόμαστε με οτιδήποτε φάρμακα μας πλασάρουν χωρίς να ξέρουμε τί βάζουμε στο σώμα μας και τί συνέπειες θα έχουμε σε λίγο καιρό!

Ο φόβος που μας προκαλούν εύκολα πια με σειρά ειδήσεων και άλλων κόλπων, μια που γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τη μάζα, έχει πολλούς σκοπούς, βλέπετε απλά πως μας στέλνουν συνεχώς σε πολέμους και απειλούν με έναν ακόμα πόλεμο! Πρώτα με τους Δίδυμους Πύργους που όπως είδατε, όλοι πίστεψαν πως κάποιος την έπεσε στην Αμερική, όλοι οι Αμερικάνοι δέχτηκαν να στείλουν στρατιώτες στο Αφγανιστάν, μετά στο Ιρακ, και μας προετοιμάζουν για το Ιραν! Μάθαμε την αλήθεια πως ήταν απλά καλοσχεδιασμένο κόλπο, αλλά κανένας δεν βγήκε έξω να ανοίξει μία μύτη και ας έχασαν ανθρώπους τους εκεί! Μας περνούν μηνύματα, βλέπουν αντιδράσεις και όταν είμαστε ώριμοι μας το δίνουν! Ετσι κάνουν και με τις πληροφορίες γενικά με τα νέα μέτρα του ΔΝΤ, μας λένε σκληρότερα, ξέρουν πως θα αντιδράσουμε, μας πείθουν πως είναι μονόδρομος και μετά μας τα κάνουν απλά σκληρά και είμαστε και ευτυχισμένοι! Χωρίς ουσιαστικά να ανοίγει μύτη, είδατε πόσα μέτρα μας πέρασαν και μας περνούν και όλοι είμαστε σαν χαμένοι! Δεν είναι τυχαίο, είναι απλά καλά προσχεδιασμένο! Νιώθουμε την ανάγκη να βγούμε στους δρόμους, αλλά αν προσέξετε κανένας δεν βγαίνει και η κάθε αντίθετη φωνή χάνεται...

Είδατε πως η γρίπη των πουλερικών και των χείρων θα πεθαίνουμε όλοι! Παραδόξως όμως όλοι είμαστε ακόμα ζωντανοί! Πώς έγινε να ζούμε ακόμα και ακόμα να παίρνουμε πληροφορίες από τα ίδια ΜΜΕ και ακόμα δεν ζητήσαμε αποζημιώσεις για ό,τι μας πάσαραν πανικό? Που μας έβαλαν να εμβολιαστούμε μάλιστα με δική μας ευθύνη ενώ πολλοί γιατροί φώναζαν πως δεν θα έπρεπε να εμβολιαστούμε οι φωνές τους δεν ακούγονταν πουθενά? Απλά είμαστε οργανωμένος όχλος, εύκολα διαχειρίσιμος, που κάνουμε αυτό που θέλουν κάποιοι και μάλιστα άβουλοι! Η γρίπη των πτηνών πάλι, ας ακούσουμε γιατί έγινε αυτός ο πανικός: Κέρδισαν εταιρίες όπως η μοναδική εταιρία που είχε τα δικαιώματα για τη παρασκευή του Tamiflu, που κατά τύχη ο κος Ντόναλντ Ράμσφελντ υπήρξε πρόεδρος της εταιρίας με μερικά εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές! Μόνο το Πεντάγωνο Αμερικής παρήγγειλε φάρμακα αξίας 58.000.000.000 δολαρίων για τη γρίπη των πτηνών και ο Ράμσφελτ έγινε ξαφνικά ένα από τα πλουσιότερα στελέχη της κυβέρνησης Μπους! Καταλαβαίνετε λοιπόν για πόσα χρήματα έγινε όλη αυτή η ιστορία...

Ο τρόμος πουλάει, και πουλάει χωρίς όρια! Αν σου πουν πως θα πεθάνεις αν δεν κάνεις κάτι (...), θα το κάνεις! Αν σου πουν πως αν δεν κάνεις αυτό (!) θα πεθάνει το παιδί σου, δεν θα χρειαστεί καν να το σκεφτείς, απλά θα το κάνεις τυφλά και χωρίς ερωτήσεις για να προλάβεις το κακό! Μία είναι η λύση, σκέψη, είναι κάτι που όταν γνωρίζεις, δύσκολα θα σου αλλάξουν το κεφάλι για να δεις άλλα! Μη βλέπετε τί μας λένε οι εργατοπατέρες, τα ΜΜΕ, ανοίχτε τα μάτια σας, σβήστε ό,τι ξέρετε και δείτε τα όλα με τα μάτια ενός παιδιού! πχ μας λένε πως η Ελλάδα χρωστάει και θα χαθεί οικονομικά αλλά στέλνουμε στρατό στο Αφγανιστάν, θα κάνουμε Παραολυμπιακούς αγώνες, θα κάνουμε και άλλα παναευρωπαϊκά events το 2012 και 2013! Πώς μας εμπιστεύονται να κάνουμε τέτοια πράγματα χωρίς να έχουμε μέλλον και χρήματα? Πώς καθόμαστε σπίτια μας όταν τώρα πουλάμε το Μέλλον των παιδιών μας και απλά κοιτάμε σαν χαμένοι? Μας έλεγαν και ακόμα μας λένε πολλοί γνώστες πως πρέπει να δεχτούμε το ΔΝΤ, όπως κάποτε μας έλεγαν να μη βάλουμε στο σώμα μας τα εμβόλια για τις γρύπες...

...να δω πότε θα ξυπνήσουμε και θα ορίσουμε τη ζωή μας!

ligesskepsis.blogspot.com

0 Συνελήφθη η Κοπέλα που πέταγε κουτάβια στο ποτάμι


Η «Κοπέλα» που πέταγε τα κουτάβια στο ποτάμι συνελήφθη σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Βοσνίας...

Το βίντεο που έδειχνε την «αρρωστημένη» κοπέλα χαμογελώντας να πετά στο ποτάμι κουτάβια έκανε μέσα σε λίγες ώρες

.το γύρο του κόσμου προκαλώντας διεθνή κατακραυγή από ανώνυμους και επώνυμους ανθρώπους με τα φιλοζωικά σωματεία να κάνουν λόγο για δολοφονία που πρέπει να τιμωρηθεί.
Ο σκηνοθέτης των «Transformers» Michael Bay, μάλιστα, δε δίστασε να.... «επικηρύξει» τη νεαρή κοπέλα προσφέροντας το ποσό των 50.000 δολαρίων σε όποιον δώσει στις αρχές πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εύρεση και σύλληψη της νεαρής κοπέλας και του ανθρώπου που βιντεοσκοπούσε τις αποκρουστικές σκηνές.

Η ανήλικη κοπέλα κατάγεται από το Μπουγκόνιο, μια πόλη της Βοσνίας με 50.000 κατοίκους. Αν και η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ανήλικης κοπέλας, τις προάλλες ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα νέο βίντεο στο οποίο μια κοπέλα με το όνομα Κάτια Πούσνικ ομολογούσε ότι ήταν αυτή η οποία προέβη στην απαράδεκτη πράξη.
Μάλιστα η ανήλικη κοπέλα ζήτησε συγνώμη λέγοντας ότι «τα κουτάβια άνηκαν στη γιαγιά μου και ήταν 3 ημερών και άρρωστα. Η ίδια μου είπε να τα ξεφορτωθώ και ήθελα να βρω έναν τρόπο για να είναι σύντομος ο θάνατος τους. Δεν ήθελα να υποφέρουν, ειλικρινά λυπάμαι πολύ».

Σύμφωνα με φιλοζωική οργάνωση της χώρας, το άτομο που βιντεοσκοπούσε το γεγονός ήταν ο αδερφός της ενώ, όπως σχολιάστηκε σε διάφορα μέσα, ακόμη και να δεχόταν κανείς τις δικαιολογίες της ανήλικης κοπέλας, δε θα μπορούσε ποτέ αν δικαιολογηθεί ή να εξηγηθεί το χαμόγελο ευτυχίας που είχε ενώ τα πετούσε στο ποτάμι.

/ntaksi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...