ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

0 Η μείωση του αριθμού των μελισσών απειλεί τα οικοσυστήματα

Θα επηρεάσει τη διατροφή και τη διαβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων

Πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε διάφορα οικοσυστήματα έχει η δραματική μείωση των πληθυσμών των μελισσών εξαιτίας της μυστηριώδους επιδημίας που τις εξοντώνει τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η μείωση του πληθυσμού των μελισσών έχει προκαλέσει ανάλογη μείωση στη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο μελέτησαν περιοχές στις... ΗΠΑ όπου η μυστηριώδης ασθένεια έχει χτυπήσει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη τους πληθυσμούς των μελισσών. Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε περιοχές του Κολοράντο και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα γονιμοποίησης σε ορισμένα είδη φυτών έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα 20 έτη.

Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η μείωση των πληθυσμών των μελισσών έχει αρχίσει να προκαλεί σημαντικές παρενέργειες στη φύση. Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη αφού, αν το φαινόμενο αυτό λάβει μεγαλύτερη έκταση, θα επηρεάσει δυσμενώς τις καλλιέργειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στην ίδια τη διαβίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων.


http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...