ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

0 Ευρωπαϊκό «φρένο» στα πειράματα σε ζώα

Απαγορεύει τις δοκιμές στα πρωτεύοντα θηλαστικά

Μια νέα νομοθεσία ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κύριο στόχο του τον περιορισμό των πειραμάτων σε ζώα, χωρίς όμως να πληγεί η έρευνα για σοβαρές ασθένειες.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η νέα νομοθεσία απαγορεύει τις δοκιμές σε ανθρωποειδείς πιθήκους, δηλαδή στον χιμπατζή, τον γορίλα και τον ουραγκοτάγκο, και επιβάλλει περιορισμούς στα πειράματα με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Η νομοθεσία, προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στο Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, απαιτεί από τις χώρες-μέλη να αξιολογούν κάθε....
πείραμα όσον αφορά την ορθή μεταχείριση των ζώων και να χρησιμοποιούν εναλλακτικές ή ανώδυνες μεθόδους σε όλες τις περιπτώσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακόμα, άδειες θα χορηγούνται μόνο σε πειράματα στα οποία η θανάτωση των ζώων γίνεται με τον πλέον ανώδυνο, σωματικά και ψυχολογικά, τρόπο.

Η νομοθεσία κατηγοριοποιεί επίσης τα πειράματα όσον αφορά την ένταση του πόνου που αισθάνονται τα ζώα στη διάρκεια των πειραμάτων. Για να αποφευχθεί ο επαναλαμβανόμενος πόνος, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πειραματόζωων, το ίδιο ζώο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επαναλαμβανόμενες δοκιμές μόνο όταν το επίπεδο πόνου είναι «μέτριο».

Γενικά, η χρήση ζώων σε επιστημονικά πειράματα «επιτρέπεται για τη βασική έρευνα και για την έρευνα που αφορά σε ασθένειες του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών, τη δοκιμή φαρμάκων και τη διατήρηση των ειδών, καθώς και για την ανώτερη εκπαίδευση και την εγκληματολογία» αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα ήδη απαγορεύονται στην ΕΕ.

Η νομοθεσία προβλέπει ακόμα επιθεωρήσεις, ορισμένες χωρίς προειδοποίηση, σε τουλάχιστον 33% των εργαστηρίων που χρησιμοποιούν ζώα.

Οι χώρες-μέλη έχουν περιθώριο δύο ετών να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...