ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

0 Το πλοίο του "Μόμπι Ντικ"

Μετά από 188 χρόνια, ερευνητές βρήκαν κοντά στην Χονολουλού, αντικείμενα από τα συντρίμμια του θρυλικού πλοίου του "Μόμπι Ντικ", που βυθίστηκε το 1823.

Σπουδαία ανακάλυψη από αρχαιολόγους στη Χαβάη, οι οποίοι βρήκαν τα συντρίμμια αλλά και τα αντικείμενα του φαλαινοθηρηκού πλοίου "Two Brothers" 965 χιλιόμετρα από την Χονολουλού, όπου παλιότερα ο συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ είχε γράψει το

0 Οι Aeolistas αναλαμβάνουν δράση στη Μυτιλήνη..

aeolistas

Οι «Aeolistas», είναι μία νέα ομάδα εθελοντών που όπως λένε κουραστήκαν να γκρινιάζουν και αποφάσισαν να λάβουν δράση.
Στόχοι τους, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μέλη τους; Όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα της Μυτιλήνης.
Eκτός από δράσεις καθαριότητας, διεκδικούν την προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο και υποστηρίζουν, εκτός άλλων, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα ποδήλατα, αλλά και την πολιτιστική παράδοση της Μυτιλήνης.
«Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να μη χάσουμε ο....

0 "Δεν πληρώνω ΕΡΤ": Ένα νέο διαδικτυακό κίνημα

Την ώρα που το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας μάλιστα πολιτικές παρεμβάσεις, ένα νέο κίνημα πολιτών κάνει την εμφάνισή του, κινούμενο κυρίως σε διαδικτυακούς χώρους: "Δεν πληρώνω ΕΡΤ". Η αγανάκτηση...


μεμονωμένων πολιτών εξελίχθηκε σε οργανωμένο κίνημα καταναλωτών που μέσω του facebook εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στη πληρωμή της ΕΡΤ μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ. Η σκέψη ξεκίνησε αυθόρμητα πριν μερικούς μήνες από χρήστες του γνωστού κοινωνικού ιστότοπου, οι οποίοι δημιούργησαν σελίδες με τίτλο "Δε πληρώνω ΕΡΤ". Η αύξηση των "φίλων" ήταν ραγδαία και αυτή τη στιγμή τα

0 Εθισμένοι στο πλαστικό

Είναι μια ταινία με οικολογικό ενδιαφέρον που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Καναδού σκηνοθέτη Ίαν Κόναχερ "Εθισμένοι στο πλαστικό" καταπιάνεται με το υλικό των χιλίων χρήσεων.
Μετά από τρία χρόνια γυρισμάτων σε 12 χώρες και 5 ηπείρους, η κάμερα κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από το υλικό που τα τελευταία 100 χρόνια έχει αλλάξει περισσότερο την καθημερινότητά μας - προς το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο.
Η ταινία θα παρουσιαστεί, για μία και μόνο προβολή, στις 16 Φεβρουαρίου (20.00) στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Κολωνάκι.
Πληροφορίες: 210 - 72 11 073.
www.cinedoc.gr

0 Απίστευτα γλυπτά μόνο με μια οδοντογλυφίδα!!

Ο Steven J. Backman, από το Σαν Φρανσίσκο, κάνει απίστευτα μικροσκοπικό γλυπτά. Για τα γλυπτά που θα δείτε παρακάτω χρησιμοποίησε μόνο μία οδοντογλυφίδα, ένα ξυράφι και κόλλα.

Συνθημά του: “The Essence of Patience” (Η ουσία της υπομονής)

0 Κυπαρισσία: Η θάλασσα ξέβρασε νεκρή φώκια

Η μικρή φώκια είχε εμφανή σημάδια από χτυπήματα στην μουσούδα της από τα οποία φαίνεται πως προκλήθηκε ο θάνατός της.


Το άψυχο σώμα της ξεβράστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Τερψιθέας από κάτοικο ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε το Λιμενικό.

Η φώκια έχει μήκος 1,30 μέτρα, με γκρίζα ράχη και λευκή κοιλιά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει δεχτεί χτυπήματα....

0 Πάλι εργοτάξιο θα φωτογραφίζουν στο Καστελο στη Ρόδο...

Παραμένει η εικόνα του εργοτάξιου στο καστέλο της Μεσαιωνικής πόλης...
και από ότι φαίνεται άλλη μια χρονιά θα κοσμεί τα καρτποσταλ των τουριστών που θα θελήσουν να αποθανατίσουν το αριστούργημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σύντομα ο χρόνος της συντήρησης αυτού του κομματιού θα ξεπεράσει τον χρόνο κατασκευής ολόκληρου του κάστρου . Στις παρακάτω φωτο αν και είναι από το αρχείο μας με διαφορά ενός έτους η κάθε μία... δεν πρόκειται να βρείτε διαφορές !!!

0 Tα πάντα για το σκαθάρι που καταστρέφει τους φοίνικες!

Πως να σώσετε τον δικό σας!
Το σκαθάρι του φοίνικα Rynchophorus ferrugineus
Το κόκκινο ρυγχοφόρο σκαθάρι των φοινίκων είναι ένα κολεόπτερο που έχει την ικανότητα να πετά και μάλιστα για σημαντικές αποστάσεις, μεγαλύτερες του...

ενός χιλιομέτρου. Το ακμαίο έχει μήκος 3,5 εκ. και καφετί χρώμα. Η προνύμφη του είναι λευκή με καφετί κεφάλι και έχει μήκος 5 εκ.

Προσβάλλει όλα τα φοινικοειδή εκτός από τους χαμαίρωπες και τις ουασιγκτόνιες.

Προκαλεί την ολοκληρωτική καταστροφή των φυτών. Η ζημιά ξεκινά από την κορυφή του δέντρου. Τα φύλλα γέρνουν προς τα κάτω αντί να στέκονται τοξωτά. Όλη η διαδικασία, από την είσοδο του εντόμου μέχρι την ολική καταστροφή ....

0 Flash memory μιας χρήσης

Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας έχει γίνει λιγότερο σπάταλη και έχουμε μπει σε ένα ρυθμό επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε. Ο Alexei Lyapunov και η Lena Ehrlich της Art Lebedev, μας πάνε για λίγο πίσω στο ανέμελο και σπάταλο παρελθόν, καθώς σχεδίασαν μνήμες flash οι οποίες «τυπώνονται» πάνω σε χαρτόνι!

0 Το πηγάδι με τα 3500 σκαλοπάτια

Deepest-Step-Well-3

Το Chand Baori, είναι ένα πηγάδι που για να κατέβεις στον πυθμένα του χρησιμοποιείς σκαλοπάτια. Πόσα; Μόλις 3500..
Το Chand Baori βρίσκεται στο χωριό Abhaneri της Ινδίας. Χτίστηκε τον 9ο αιώνα από τον Raja Chand, της δυναστείας Chamana. Ο Raja Chand αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του πόσιμου νερού για τον λαό του σκάβοντας αυτό το πηγάδι βάθους 300 μέτρων και 13 ορόφων.

0 Τα πιο σπάνια πτηνά που απειλούνται με εξαφάνιση (Photos)



Δείτε τους νικητές σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Τα σπανιότερα πουλιά παγκοσμίως”. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τα 566 πιο απειλούμενα είδη στη Γη.

0 Μπουκώνουμε τα παιδιά με φάρμακα, χωρίς λόγο

Οι γονείς µπουκώνουν συχνά τα παιδιά τους µε φάρµακα (αντιβιώσεις, αντιισταµινικά, αντιβηχικά) ακόµη και χωρίς συνταγή γιατρού, δείχνουν οι τελευταίες σχετικές μελέτες. Το πιο επικίνδυνο, σύµφωνα µε τους λοιµωξιολόγους, είναι η υψηλή και συχνά χωρίς επιστηµονική τεκµηρίωση χορήγηση αντιβίωσης.Οι παιδίατροι από την πλευρά τους συντηρούν αυτόν τον φαύλο κύκλο συνταγογραφώντας φάρµακα για να καθησυχάσουν τους γονείς και όχι επειδή πραγµατικά τα χρειάζονται τα παιδιά. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου «Αττικόν» έδειξε ότι οκτώ στους δέκα παιδιάτρους υποκύπτουν στις πιέσεις των γονέων και τελικά χορηγούν φαρµακευτική αγωγή στα παιδιά – που συνήθως είναι....

0 Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ BLOGS

( Λάβαμε ένα σχόλιο αναγνώστη με ενδιαφέρουσες απόψεις περί της αναπαραγωγής άρθρων μεταξύ των Ιστολογίων. Θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ευρύτερο κορμό συζητήσης από συμφωνούντες ή διαφωνούντες. Χρέος μας είναι να εκθέσουμε τις απόψεις αυτές. Αυτονόητο είναι ότι ο καθένας μπορεί να σχολιάσει κόσμια και τις δικές του στα σχόλια. Δημήτρης Π.Γ. )

Το Σχόλιο :

Θα πρέπει να επαινέσουμε το έργο των bloggers, που φροντίζουν, όχι μόνο να μας ενημερώνουν, αλλά και αναρτούν στους ιστοχώρους που διαχειρίζονται, άρθρα δικά μας, άρθρα που ο καθένας μας μπορεί να ....

0 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...