ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

0 Οι Aeolistas αναλαμβάνουν δράση στη Μυτιλήνη..

aeolistas

Οι «Aeolistas», είναι μία νέα ομάδα εθελοντών που όπως λένε κουραστήκαν να γκρινιάζουν και αποφάσισαν να λάβουν δράση.
Στόχοι τους, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μέλη τους; Όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα της Μυτιλήνης.
Eκτός από δράσεις καθαριότητας, διεκδικούν την προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο και υποστηρίζουν, εκτός άλλων, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα ποδήλατα, αλλά και την πολιτιστική παράδοση της Μυτιλήνης.
«Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να μη χάσουμε ο....
ένας τον άλλο, αλλά και να ξαναβρούμε τη χαμένη κοινωνική αλληλεγγύη» λένε χαρακτηριστικά.
οπως αναφέρουν στην ιστοσελιδα τους

Η πόλη είμαστε εμείς.

Μια παρέα από όλους εμάς για την πόλη μας

  1. Τι δεν είμαστε:. Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός ούτε δημοτική παράταξη ούτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Δεν είμαστε καν μια άλλη μια οργάνωση. Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεν είμαστε όμιλος προβληματισμού.
  2. Τι είμαστε: Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Μυτιλήνης, που παραμένουμε ενταγμένοι σε φορείς και άλλους χώρους (όσοι είμαστε) και μοιραζόμαστε την πίστη μας στην προοπτική μιας καλύτερης Μυτιλήνης . Θέλουμε τη Μυτιλήνη όμορφη, καθαρή, φιλική προς όλους τους κατοίκους της, μόνιμους και προσωρινούς κάθε μορφής
  3. Γιατί κάνουμε τη κίνηση: Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ για δράσουμε. Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, να μη χάσουμε ο ένας τον άλλο, αλλά και να ξαναβρούμε τη χαμένη κοινωνική αλληλεγγύη.
  4. Που αποσκοπούμε: Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η συνεισφορά μας σε μια ορθότερη διαχείριση του περιβάλλοντος και του τοπίου, κάτι που γενικότερα θα βοηθούσε στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του Λέσβιου πολίτη με τον χώρο του.
  5. Πως θα δράσουμε: Πιστεύουμε στη δύναμη της μικρής κλίμακας. Μέσα από συγκεκριμένες ευρηματικές, καλοσχεδιασμένες, επαναλαμβανόμενες και αποτελεσματικές δράσεις μας. Παράλληλα, συνεχώς προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε νέους, εμπειρογνώμονες, συλλόγους, αλλά και το ευρύτερο κοινό σε δράσεις κοινής ωφελείας.
  6. Πως οργανωνόμαστε: επιλέγουμε συνειδητά ένα ανοιχτό συμμετοχικό μοντέλο επικοινωνίας και συντονισμού των δράσεών μας. Εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι σύγχρονες μορφές δικτύωσης (facebook, blogs κλπ), που σε καμμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την αληθινή επικοινωνία μέσα από τις ανοιχτές σε όλους συναθροίσεις μας. Δεν υπάρχουν αξιώματα ή θέσεις. Απλά, ορίζουμε 3 από εμάς ως υπεύθυνους διαχειριστές της Ομάδας (group) στο facebook και άλλους 3 διαχειριστές του υπό κατασκευή (8/12/2010) Ιστολογίου μας. Οι διαχειριστές αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα (6 μήνες). Οι προτάσεις όλων δημοσιοποιούνται εκεί, αξιολογούνται από όλους. Υλοποιείται κάθε φορά κατά προτεραιότητα η δράση που συγκεντρώνει διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αποδοχή (likes). Μπορεί όμως να μη χρειάζεται πάντα να διαλέξουμε. π.χ. μια μικρή δράση που απαιτεί τη συμμετοχή 3-4 ατόμων μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς αν 3-4 άτομα αποφασίσουν να την κάνουν.
  7. Πως ονομαζόμαστε: Οι προτεινόμενες μέχρι στιγμής ονομασίες διακρίνονται για τη πρωτοτυπία, Τν αλλά και τον αυτοσαρκασμό τους (ενδεικτικά: Ταϊφάς, Γκασμάδες, Sinialo, Aiolistas, Lesvistas, Mytilinistas, Σύλλογος ΜΥτιληνιών Ραπιστών Νοθρότητας Ιδεατοί Ωκύπτεροι, Vita-tro, Αδιαφόρετοι ?, “Ενεργοί Πολίτες Μυτιλήνης”, Πολίτες Μυτιλήνης, Πολη των Μακαραιων, Λασια γη, Εν-εργω, κλπ). Η τελική απόφαση για την ονομασία μετατίθεται για αργότερα ούτως ώστε να επιλεγεί μία που να τυγχάνει μιας όσο δυνατόν ευρύτερης αποδοχής
  8. Σύνθημά μας: Η πόλη είμαστε εμείς. Μια παρέα από όλους εμάς για την πόλη μας
  9. Που ενεργοποιούμαστε: Τουλάχιστον στην αρχή, αποκλειστικά στη πόλη της Μυτιλήνης. Φυσικά, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με τυχόν ανάλογες κινήσεις σε άλλα μέρη της Λέσβου.
  10. Σε ποιους απευθυνόμαστε: σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους αλλά μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής, στη ζωή της πόλης της Μυτιλήνης. Επιδιώκουμε την αυξημένη συμμετοχή της νέας γενιάς, πράγμα που θα έδινε μια ιδιαίτερη φρεσκάδα και δυναμισμό στη κίνησή μας.
  11. Από πού εμπνεόμαστε με ποιους συνεργαζόμαστε; Εμπνεόμαστε από τις δράσεις των Atenistas στην Αθήνα καθώς και από σχετικές ομάδες που ήδη σχηματίζονται και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Καρδίτσα κλπ). Συνεργαζόμαστε με όλες τις ζωντανές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών αλλά είμαστε μια αυτόνομη κίνηση.
  12. Θέματα δράσης: περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Ενδεικτικά:
  • Αναζητούμε και αναδεικνύουμε τις θετικές πλευρές της πόλης μας. Είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν τη Μυτιλήνη καλύτερη.
  • Θεωρούμε την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο, στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες.
  • Επικαλούμαστε τη νομιμότητα: Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας της Μυτιλήνης, προέρχεται από τη μη εφαρμογή των ισχυόντων νόμων. Πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας.
  • Αγαπάμε την καθαριότητα. Έχουμε συλλογική ευθύνη για το ότι ζούμε σε μια βρώμικη πόλη. Όχι άλλους συμβιβασμούς με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση την πόλη μας
  • Αγαπάμε τα μέσα μεταφοράς και τα ποδήλατα. Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη και τις γειτονιές της.
  • Αναδεικνύουμε τη πολιτιστική παράδοση της Μυτιλήνης αλλά και τα σύγχρονα ρεύματα και τάσεις πολιτισμού μέσα από ευρηματικές εκδηλώσεις και δρώμενα.
  • Αναβαθμίζουμε αισθητικά (και όχι μόνο) με κατά τόπους παρεμβάσεις, ξεχασμένες και υποβαθμισμένες γωνιές της πόλης. Δεν προσπερνάμε τους κάθε είδους απόκληρους, Η ζητιανιά, η χρήση ναρκωτικών, η μετανάστευση των απελπισμένων δεν μας αφήνουν αδιάφορους.
  • Παροτρύνουμε χορηγίες υπέρ της πόλης: σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, είναι ένα αναξιοποίητο πεδίο δράσης που φιλοδοξούμε να το τροφοδοτήσουμε με νέα ενέργεια. 
http://kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...