ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

0 Το πλοίο του "Μόμπι Ντικ"

Μετά από 188 χρόνια, ερευνητές βρήκαν κοντά στην Χονολουλού, αντικείμενα από τα συντρίμμια του θρυλικού πλοίου του "Μόμπι Ντικ", που βυθίστηκε το 1823.

Σπουδαία ανακάλυψη από αρχαιολόγους στη Χαβάη, οι οποίοι βρήκαν τα συντρίμμια αλλά και τα αντικείμενα του φαλαινοθηρηκού πλοίου "Two Brothers" 965 χιλιόμετρα από την Χονολουλού, όπου παλιότερα ο συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ είχε γράψει το κλασσικό μυθιστόρημα  με τον τίτλο "Μόμπι Ντικ".
Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην Θάλασσα του Ειρηνικού ήταν κυρίως αντικείμενα σιδήρου και κεραμεικά. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από ερευνητές του αμερικανικού Εθνικού Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που όμως είχε οδηγήσει την αρχική έρευνα πριν δυο χρόνια σε ναυάγιο και είχε κολλήσει προσωρινά.
Το πλοίο που το 1823 βυθίστηκε προσκρούοντας σε έναν ύφαλο, κυβερνήτης του ήταν ο George Pollard. Δύο χρόνια νωρίτερα ο Pollard  ετοίμασε άλλο πλοίο το οποίο βυθίστηκε από μια φάλαινα  στο Νότιο Ειρηνικό, έτσι αυτό το έπος αποθανάτισε στο βιβλίο του ο Χέρμαν Μέλβιλ.
Τέλος αυτό σηματοδοτεί την πρώτη ανακάλυψη ενός βυθισμένου φαλαινοθηρικού πλοίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ, και ίσως αυτό παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της Αμερικής στον Ειρηνικό στο μέλλον.

http://ta-eidaolla.blogspot.com/
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...